BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Дискусия за предстоящия салса конгрес в София.
Jonny
Рядко пиша но в случая не се сдържам да напише 2-3 думи отностно събитието.
Та какво да кажа - всичко много хубаво и с нетърпение го очаквам.
Но имам и няколко сериозни разочарования. Първо не ми е ясно защо Juan Matos - eдно от най-големите имена в салсата днес познат ни със завидните си умения в NY style (стил който все повече навлиза в България) идва от New York и няма да преподаде нито един workshop....!?
Просто съм изумен на организаторите как могат да допуснат това нещо - знаем че не всичко зависи от тях, но за многото му фенове в у нас това е единствения шанс в годината да се докоснат до неговото изкуство и танц. (да не споменавам други участващи с по 2 уъркшоп-а)
Нямам думи просто....

Да не говорим че Alex Da Silvа и той щеше да идва ама в последния момент се отказа ама това както и да е ще го преглътнем.

Но като цяло този малък проблем ми скофти цялото събитие.
Иначе пак ще подпалим обувкте от танти - това е ясно Wink.

thunderchief
няма да преподаде нито един workshop....!?

Сега с риск да ми обяснят къв съм куц, глух, заслепен от любов(уви Белгия е далечеSmile) и как нищичко не разбирам от салса искам да ти кажа:
Вярвай ми от опит(уъркшоп на Хуан Матос) мога да ти кажа че от тая работа ти самия не губиш нищичко. От гледна точка, на директно приложими още на първото парти след фестивала на което попаднеш Хача и Мачете и други инструктори на фестивала са ти много повече от полза. Чичо Хуан повечето време върти едни закучени шайнове дето освен за упражнения за ритъм и ако искаш да изнасяш солови представления, за друго просто не стават.
Та скъсай едни чепици от танци и не се скофтвай. Инак ако толкова ти е зор за Хуан Матос следи другия български салса форум.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Jonny
thunderchief ходил съм на негов уъркшоп.
Иначе не знам за теб но аз като ходя не уъркшоп не ми е да науча фигурите, които показват за да ги ползвам после на партита, защото в повечето случаи те са нещо което и преди съм виждал, а ми е мерак да видя тайминга при изпълнението, движението на тялото и позицията на краката - абе да видя стила, който показва.
И в тази връзна Хуан има страхотно усещане за ритъм на NY style, както и футуърка и позицията на тялото, така че не ми дреме особено дали ще покаже нещо сложно или просто - искам да видя цялостния стил на изпълнение (щото аз фигури знам Wink ).

tanyatasheva
Ти сигурен ли си, че Хуан Матос няма да има уъркшоп?Sad Действително му няма името в таблицата, но пише, че графикът не е окончателен и подлежи на промени. Така че да се надявамеSmile
Тънди, салсата не е само фигури, но малко хора го разбират. Pfft
Поздрав за Jonny:
http://www.youtub...TuCXFZ_n1o
http://www.youtub...mMlffPJ4F4
Моментът с тирантите ми е любимGrin
Редактирана от tanyatasheva на 04.05.2007 в 23:21
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
Jonny писа:
thunderchief ходил съм на негов уъркшоп.
Иначе не знам за теб но аз като ходя не уъркшоп не ми е да науча фигурите, които показват за да ги ползвам после на партита, защото в повечето случаи те са нещо което и преди съм виждал, а ми е мерак да видя тайминга при изпълнението, движението на тялото и позицията на краката - абе да видя стила, който показва.
И в тази връзна Хуан има страхотно усещане за ритъм на NY style, както и футуърка и позицията на тялото, така че не ми дреме особено дали ще покаже нещо сложно или просто - искам да видя цялостния стил на изпълнение (щото аз фигури знам Wink ).

E kakто вече разясних аз съм куц, глух и не разбирам от салса и ходя по уъркшопи главно за да добавя още нещо към торбата с триковете за партита, не непременно фигури. Не обичам готови фигури, обичам да си чопна по някое, движение, елемент или примерно акцент или да науча фигура и да си я префасонирам. Инак готови фигури като такива аз много не знам(не са повече от 4 или 5).
Обаче в крайна сметка както викат тука at the end of the day всичко опира до социалното танцуване и поредния шайн(такива пък не знам ич и не смятам да научавам) дето чичо Хуан показва в тоя случай има минимално приложение
Танче ако пак ме наречеш Тънди има опасност да се влюбя в заяждането с любимците ти само и само да има кой да ми вика такаGrin

tanyatasheva
[b]thunderchief писа: Танче ако пак ме наречеш Тънди има опасност да се влюбя в заяждането с любимците ти само и само да има кой да ми вика такаGrin

OK, нямаш грижа, ТъндиGrin

thunderchief
tanyatasheva писа:
[b]thunderchief писа: Танче ако пак ме наречеш Тънди има опасност да се влюбя в заяждането с любимците ти само и само да има кой да ми вика такаGrin

OK, нямаш грижа, ТъндиGrin

Meрси, оценявам гоGrin
И понеже освен куц и глух съм и сприхав и заядлив, струва ми се, че за целите за които Jonny иска уъркшоп на Хуан Матос(да види стила му) реално не е необходим уъркшоп. Стига и DVD. A ako разбира се колегата иска да му сръбне по едно малко с Хуан Матос, мисля че той така и така няма да му откажеGrin:alko:.

tanyatasheva
[b]thunderchief писа:
струва ми се, че за целите за които Jonny иска уъркшоп на Хуан Матос(да види стила му) реално не е необходим уъркшоп. Стига и DVD.

Аз не знам да има DVD на Хуан МатосFrown Гледала съм го в DVD на Санто Рико, и то да показва фигури. А мене като дама, не ме интересуват фигури, както се досещаш, мога да се водяSmile Ние жените сме гадни консуматорки - чакаме мъжът да ни направи танца, а каквото зависи от нас си го правим коя както можеGrin Кеф ми е да уча соло хореографийкиSmile Ако ми намериш DVD само на Хуан Матос, футуърк, шайнс, или както там го наричат, ще ти викам Тънди до края на живота си:xox:

thunderchief
А мене като дама, не ме интересуват фигури, както се досещаш,

Meне пък като мъж ме интересува материал от който да мога да извлека неща с помощта на които да направя танцаGrin, за която цел шайновете и футуърка не ми вършат работа. Такъв материал, на базата на който да мога да си импровизирам са точно фигурите.
Ако намеря DVD обезателно ще ти пиша.

Jonny
И аз нямам DVD на Хуан, само клипчета от участия и уъркшопове ама искам на живо - друго си е просто Smile.

Иначе за вас двамцата мога само да ви поздравя с това клипче Smile :
http://youtube.co...Wd2EI2a4cw

thunderchief
УАУУУУ Фернандо Соуса, Хуан Матос и Буржу!!!! Яко!

Ето да върнем поздраваSmile(това съм го гледал наживо)
http://www.youtub...pyRqdPmOyg

El Doctor
Е какво да кажа след тази изпипана Колонка на музикалния салса критик?
Само едно- прав си Тъндъре!Wink

thunderchief
El Doctor писа:

За кое по-точно?Smile Нали не си объркал темата?
Иначе след като бях току що произведен в музикален критик смятам да се постарая другата седмица да дръпна още две ривюта. Има на каквоSmile

El Doctor
thunderchief писа:
El Doctor писа:

За кое по-точно?Smile Нали не си объркал темата?
Иначе след като бях току що произведен в музикален критик смятам да се постарая другата седмица да дръпна още две ривюта. Има на каквоSmile

Е, прав съм като казвам че си правSmileОбърках, ставаше въпрос за ривютата...ама и в тази тема си прав...такива ми ти работиии....Wink

c200
Здравейте! Някой знае ли кои танцьори ще танцуват в петък и кои в събота? В неделя освен състезание, ще има ли и шоу?

tanyatasheva
c200 писа:
Здравейте! Някой знае ли кои танцьори ще танцуват в петък и кои в събота? В неделя освен състезание, ще има ли и шоу?

Ами в напечатаната програма пише, че в неделя ще има квалификации за световното в Лас Вегас, а в събота: премиера на спектакъла "Museum of salsa". Значи останалите шоу програми ще бъдат в петък, аз така го разбирамSmile

thunderchief
Eй разкажете как беше. Някой успя ли да снима някой partner work HYM? Скъсахте ли по няколко чифта обувки от танци и т.н.

tanyatasheva
Сигурно вече си разбрал, че беше много забавноSmile Хуан Матос все пак имаше урокGrinGrinGrin Буржу е симпатяга, наистинаWink, урокът по пластика беше много интересенSmile Абе, не ми се говори...Исках да пусна доволната си физиономия, която е по-красноречива от думите, но не знам как се постват снимки във форумаFrown

tanyat.hit.bg/ttt.jpg
Редактирана от tanyatasheva на 16.05.2007 в 20:41

thunderchief
tanyatasheva писа:
Сигурно вече си разбрал, че беше много забавноSmile Хуан Матос все пак имаше урокGrinGrinGrin Буржу е симпатяга, наистинаWink, урокът по пластика беше много интересенSmile Абе, не ми се говори...Исках да пусна доволната си физиономия, която е по-красноречива от думите, но не знам как се постват снимки във форумаFrown

Mи народа в другия форум е бая пестелив и викам да питам и тукаSmile

tanyatasheva
Ами то думите са излишниGrin Сега се възстановяваме и се връщаме бавно към действителносттаGrinFrownShockSadSmile

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.18 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,573 уникални посещения