BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
скромната музика на Тъндъра(опити за ривю)
thunderchief
Много отдавна се замислях да пусна такава тема. Съзнавам че предвид пазара на латино музика в България(или по-скоро пълната липса на такъв) темата може да звучи и леко безмислено(у нас повечето народ смята торентите за исконно право, а те са си вид кражба), но пък от друга страна не мога да се сдържа вече и ще я пусна за собствено удоволствиеWink.
В понеделник се сдобих с едно малко бижу
cover6.cduniverse.com/MuzeAudioArt/340/348403.jpg
И сега ми се ще да се опитам да му напиша малко ривю.
Представлява двоен диск посветен на 20 години Ню Йорк Салса Фестивал. Първото, което ме очуди че с ню йоркския салса фестивал сме с си наборчета(1975).
Важното нещо което трябва да се каже за компилацията, е че в нея няма слаби песни.
Нещото започва с класиката "Por Eso Canto Salsa" на Fania All Stars минава през вихрени песни от сорта на "Deja me sonar" на Краля на кралете Tito Puente, нежно продължава с магьосника Oscar De Leon и "Меntiras"(песничката си плаче за две неща - хубав под и добра жена/мъж) неусетно преминава през друг един вълшебник Cheo Feliciano и Еxperto en Ti за да завърши с Disculpe me Senora на Jose Alberto "El Canario" и "Puerto Rico" на Frankie Ruiz. Двата диска са чудесно аранжирани и картките въведения по-скоро допринасят за усещането, че се намирате на голямо парти, отколкото да развалят удоволствието от почти двата часа невероятна музика от която краката силно присърбяват (и някак си на човек му се иска да ходи на 2 - 6Smile).
Аз лично се сдобих с нещото през www.amazon.co.uk, предполагам може да се намери и на няколко други магазина като примерно www.descarga.com и www.bn.com, но не съм проверявал
Препоръчва се всякак си!!!
Ако темата представлява интерес мога да пусна ривюта на още няколко благинки(CD с музика, с които се сдобих от началото на годината). Силно се надявам, също така, че DJ на световно ниво, като Диан който май се подвизава из форума, няма да остане съвсем безучастен и също ще прояви желание да сподели за интересна музика, която му е попаднала. Надявам се също така, че всеки на който му е попаднала интересна музика(а и някое инструкторско DVD) ще се навие да разкаже тук за него.
Поздрави от насред мизерията.

П.С. Установявам, че компилацията прекрасно се съчетава с Am De Freude на Бетовен и поне при мене навява едни приятни мисли за хубави хора подвизаващи се в една страна където от каквото не им е попаднало, не са направили бираWink
Редактирана от thunderchief на 23.04.2007 в 20:59
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

thunderchief
Аз явно ставам досаден, но да взема да представя още нeщо
Messidor Finest Volume 1 - Mario Bauza
След последното парти в Ла Кукарача, на което бях един DJ адаш на световно ниво реши да ме поздрави(Благодаря Алекс!) с една от първите песнички дето се опитвах да изврънкам от него преди почти три години - Еl Manicero на същия тоя Марио Бауза. А аз бях забравил песничката и като я чух реших че тая работа ще въвлече добрия стар amazon.co.uk(да живеят интернет магазинитеSmile)
И ето ме с диска в ръка(ако има нещо дето е изключително качествено и на място в Обединеното Кралство това са пощите)
Въпреки, че серията на Messidor(за цялата серия принципно може да се каже само едно - ако ти падне ДРЪЖ!) е посветена по-скоро на латино джаза, компилацията на Марио Бауза представлява почти 38 минути автентично мамбо. Дори самото му слушане си е изключително преживяване. Ще ти се да захвърлиш каквото правиш, да си хванеш партньорката или партньора и да не седнеш. Особено като от колоните се лее "Yo soy el son cubano. Todo me bailan contendo..."(Aз съм кубинския son, всички ме танцуват с кеф....)
За El Manicero трябва да се кажат особени думи
В изпълнението на чичко Бауза една от първите салса песни в света звучи бафно и масно почти като Acid на Рей Барето, вчера докато я слушах пак просто ми се щеше да тегля една на изследователските методи в политическите науки, политиката за регионално развитие и кохезионната такава на ЕС, разширяването на ЕС и всичката боза дето пиша в момента и някак си да взема да се окажа в една държава дето сигурно и от старите ми чорапи биха направили хубава бира.
Накратко казано (поне за мене) тая песничка носи усещането за една усмивка, доста закачки, изключителен финес и мекота, нещо сходно с това да се хванеш за оголен проводник с голямо напрежение и нисък ампераж и много Салса.
Поздрави от the misery land
thunderchief прикачени следните снимка:
oblozka.jpg

Редактирана от thunderchief на 21.04.2007 в 22:56

admin
thunderchief писа:

честно да си кажа с интерес чета превила ... и аз съм се запалил напоследък и си търся разни дискчета из нета. Жалко само че не ме бива в превила им, иначе цяла рубрика за представяне на нови дискове можем да си спретнем с теб Wink

http://www.bgsalsa.info
thunderchief
admin писа:
thunderchief писа:

честно да си кажа с интерес чета превила ... и аз съм се запалил напоследък и си търся разни дискчета из нета. Жалко само че не ме бива в превила им, иначе цяла рубрика за представяне на нови дискове можем да си спретнем с теб Wink

E ти тренирай пък докато свикнеш аз ще поддържам фронтаSmile

thunderchief
Понеже админа спомена, че обича да чете ривюта, а аз гледам да си намеря повод да не пиша за нещо наречено multi-level governance(от което така някъде около четвъртък предвиждам да ми се отели волаSmile)
Реших да си измъкна едно бижу от колекцията и да го представя тук
Wayne Gorbea Fiesta En El Bronx
Eдно нещо може да се каже за тоя албум - няма слаба песен.
Просто не е препоръчително да го слушате шофирайки примерно(особено ако карате автомобил с ръчни скорости и съединител, с автоматика най-много да си изтормозите двигателя), понеже краката ви ще започнат да играят по педалите.
Силно се препоръчва за любители на on2, тъй като много добре се чува второто време в музиката.
Чичко Уейн е започнал здраво със Sube Esa Puesta(тая песен има диво любим рефрен Goza la vida como hago you - Keфи се на живота като мене) и продължава не-по слабо с Clavo y Martillo след което малко е решил явно да помисли за краката на танцуващите и преминава на по лежерното No hay confusion за да завърши горе долу в същото лежерно темпо с Sabor Sabor.
Препоръчва се, особено ако сте прохождащ on2 маниак(ако го танцувате от по-малко от година като мене значи сте прохождащ) като мене.
Диска е от www.amazon.co.uk( Да живеят онлайн магазините)
Ако другия месец Кралските пощи не се издънят мисля да ви запозная с един чичко земляк на шантавия Уго Чавес.
П.с. Малко мисля да сменя заглавието на темата
oblozka2.jpg

Редактирана от thunderchief на 23.04.2007 в 20:58

dian
Нещо и от мен ...

cover6.cduniverse.com/MuzeAudioArt/910/918813.jpg

Немога да пиша ревюта на албуми .. просто им се наслаждавам когато ги слушам Smile
Страхотен албум с няколко песни които наистина се вписват в селекцията подходяща за партита. Тук визирам "Abran Paso", "Se Casa La Rumba" и "Dolor Y Amor"
Много стар албум, издаден през далечната 1971 и преиздаден през 2006. Както в други ревюта се пише - " Highly Recommended" Smile

http://www.salsadjs.net
Vlad
Моеш ли да напишеш името на албума и изпълнителите - и на 19" монитор не мога да ги разчета Sad
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
dian
изпълнител: Ismael Miranda
албума: Abran Paso

Vlad
dian писа:
изпълнител: Ismael Miranda
албума: Abran Paso

Благодаря Smile
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
thunderchief
И така, след като дръпнахме едно силно прочувствено и пространно слово за ЕС и българската администрация(прочее поздрави за салсерите в българската администрация и в Европейската КомисияWink)
да вземем пък да пуснем още едно ривю, щото съдейки по броя на посещенията към темата явно има интерес.
Малко класика
"Undisputed King of Mambo" Tito Puente
Ako от предишните неща за които писах може да ви присърбят краката, от това направо ще ви припари.
Диска представлява 67 минути с най-доброто от Тито. Тук там из песничките се изявяват също така и Монго Сантамария, Селия Круз и други звезди на Fania. Като се изключи ча-ча та "Oye Como va" са подбрани салса песнички със общо взето сходно(средно и бързо) темпо, прави добро впечатление, че човека(или хората) дето е подбирал нещата за включване в компилацията, не се е поддал на нещо, на което други хора аранжиращи компилации с участието на Тито не устояват - а именно на мерака да акцентират по-скоро върху творчеството на Тито в областта на латино-джаза и леко да пренебрегват салсата.
Впрочем като споменах Тито и латино-джаз чуйте "New arrival" ако ви се отдаде възможност(не е от този диск). Композицията е 8 минутна и представлява много добро съчетание на салса и джаз(очудвам се как още някой у нас не е направил хореография по нея - перфектна е за целта)
абсолютно отвсякъде highly recommended тъй да се кае.
Да ма прощавате за многословията, ама тия дни се чувствам като един луд политолог, а такива много дрънкат.:kr:Smile
oblozka3.jpg

thunderchief
Аз май отдавна не съм писал ривю, а получих доста новички работи. Един от любимите ми изпълнители - Pura Salsa - Cheo Feliciano
Първо две думи за поредицата. Ами тя си е - чиста салсаSmile "Тхе Бест" тъй да се каже. В момента в ръчичките са ми два диска от нея - този и Jose Alberto "El Canario". За салсата с текстове близки до тия на старите градски песни (Ах извинете ме госпожо, но настана час, да си призная чувствата към вас....) някой друг път като ми се махнат от главата методите за изследване на Европейския Съюз, българската политика за развитие на регионите и т.н. весели работи.
Сега за диска на Cheo. Вервайте ми много го мразим тояWink. Ма не го ли е срам да го земат мътните да направи такива готини песни (не стига другото ами и гласа му един такъв мазен и песничките бавнички и маснички), от което ти иде да заметнеш лаптопа, книжките и разпечатките в единия край на стаята, бързичко да се спретнеш и да хукнеш да покъсаш един чифт чепици от танци с....определени девойки. Е да ама аз съм насред South Yokshire и тука нема ни къде да скъсаш едни чепици от танци, ни...квалитетни девойки, ни време....
А особено когато мазния глас на Cheo запее Me fascina esa mujer, Regalar me tus manos или пък Lindo Yambu и Comersiante del Amor. Lindo Yambu залужава особено внимание. Принципно в България песничката е позната в изпълнение на Израел Лопез Качао от края на филма "Танцувай с мен". В изпълнение на Качао 8.30 минутната в оригинален вариант песен звучи много нежно и някак еротично(адски е възможно последното да е глупост - не съм се заслушвал в текста, но музиката ми звучи доста еротично).
В изпълнение на Cheo обаче песничката звучи по-скоро игриво и закачливо и наред с целия албум поне мене ме подсеща за.....една мазна песенчица на Оскар Де ЛеонSmile казва се Como Olvidarte(Kak да те забравя?).
Доста неща от Pura Salsa можете да намерите на www.amazon.co.uk
Диска на Cheo се препоръчва изотвсекъде.
oblozka4.jpg

thunderchief
След като бях произведен в музикален критик от Доктора викам да си поема функциите, въпреки че предполагам, че до понеделник салса форумите ще са малко по-пустинни от Сахара.Smile
Какво бихте казали за връзката между английския изпълнител и салсата? Аз поне ако ми поставите този въпрос бих се сетил автоматично за Snowboy, който се опитва да се прави на изпълнител (Чуйте "Something's Comming" и по-специално Dilo Como Yo oт него ако ви падне - струва си, е на дансинга чупи крака) и евентуално на втори прочит за Салса Селтика. Такова шоу направиха миналата година в Богнър заедно със спонтанното участие на Фарид 'Салса' Ферчадж(не че аз съм критерий де, тогава живота ми се струваше много розовSmile) че ум да ти зайде. Е да ама не. Защо не ли? Ами Snowboy e по-скоро DJ (и то много добър) а Салса Селтика всъщност е шотландско-кубински проект.
Оказва се обаче че не било съвсем без салса изпълнители в ингилийско. След като си говорихме за музика с един от нашенските DJи в друг форум попаднах на това
Alex Wilson - Inglaterra
www.alexwilson.net/img/discography/disc_detail_inglaterra.jpg
Докато предишните неща, за които разказвах звучат по-скоро мазничко (изключая Тито) това е нещо дето DJ би пуснал насред голямо парти или след някоя бачата(предполагам, не разбирам от тоя занаят аз навлизам в бизнеса с политическите анализи), за да размърда народа(Особено такива кат мене за които бачата е време за пиене на бира, зяпане, почивка и т.н.). Диска представлява 9 трака с доста съвременно звучене, включително салса варианти на популярни песнички ("Aint Nobody loves me better.."Wink, композиции в които салсата е приятно умешана с регетон. Темпото е по-скоро средно към бързо, без да има някакви витиевати изпълнения(от сорта примерно на парчето за късане на крака Salsaludando на Cheo Feliciano) и ако сте понапреднал танцьор на 1, някоя от тия песнички е перфектния момент да си кажете "да става пък квот ще" да грабнете най понравилата ви се салсера(ако ще да сте я гледали на София Опън примерно) и да се заметнете насред тълпата на дансинга. Ако сте попрохождащ танцьор на 2(аз това) диска пак има какво да ви предложи(песничка на арабскиSmile)
Диска биде придобит на www.amazon.co.uk(o ле всеки път като си взимам професионална литература взех да го ползвам за оправдание да си взема и музикаCool).
Най накрая ми позволете да пожелая успех на екипа на Фестивала (в който имам няколко добри другарчета и по-скоро другаркиSmile) въпреки че се съмнявам да прочетат пожеланието, а също така и на всички състезатели, а на редовите салсероси пожелавам да се докарат до мойто състояние от миналата година след UK Salsa Congress(Сънувах салса дори да заспях за две секундиSmile. Най-извратеното беше две двойки танцуващи синхронна хореография на Джон Бон ДжоувиWink)
Редактирана от thunderchief на 10.05.2007 в 23:17

thunderchief
Oще нещичко от вашия ривюър
Ако на 10 август ва година се окажете в Лондон по някакво стечение на обстоятелствата това http://www.salsa-..._colon.htm не следва да се пропуска. Аз за съжаление ще съм си у дома.
Надявам се админа да не ме бие за линка.
Редактирана от thunderchief на 16.05.2007 в 01:09

dian
даа ... определено силен албум на Alex Wilson .. с Алекс също го купихме на оригинално CD от англииския амазон Wink

thunderchief
dian писа:
даа ... определено силен албум на Alex Wilson .. с Алекс също го купихме на оригинално CD от англииския амазон Wink

И аз от там(алтернативната опция е да се купи директно от сайта на Alex Wilson). Ама това нещо меко казано кърти мивкиSmile
Някак си ми се ще някой да го домъкне пак у нас в салса формата. Знам че е бил вече с джаз оркестъра си(на сайта му има снимки от София Джаз Пийк)

dian
thunderchief,
на мен ми се иска да имаме магазин тук в софия, а може и друг град .. в който да се продават CD-та със салса музика ...

Това с интернет покупките е много несигурна работа а и плащането на втори диск заради доставката само е неприятно Wink

Но .. за съжаление едва ли това ще се случи скоро, а скромните наличности на някакви псевдо салса компилации подвизаващи се по магазините е под всякаква критика Sad

thunderchief
dian писа:
thunderchief,
на мен ми се иска да имаме магазин тук в софия, а може и друг град .. в който да се продават CD-та със салса музика ...

Aбсолютно споделям това ти желание. Идеята ми се върти в главата от известно време. Уви обаче надали някога ще стане. Това не е масова музика и подобен магазин бързо би фалирал. А да не забравяме, че ще трябва да се конкурира и с торентите(ей сега някой ще отвори голяма уста че това е изконно право и тн.) и с потребителската психология "що да го купувам кат го има в нета". А да се прави магазин за такива като мене, тебе, колегата ти дето ми се пада съименник(и аз съм Александър) и още няколко човека си е скъпичко удоволствие, единственото което би могло да просъществува е локален вариант на интернет магазина(все пак малко по-ниски разходи за доставка и други предимства), обаче за целта някой трябва да резне грубо салса музиката от торентите иначе магазинчето заминава в небитието за нула време или реализира продажби колкото да покрива хостинга или пък се принуждава да пусне Малина и Ааазиз покрай салсата(кофти някак).
Крайния резултат при успешно пускане на нещото би бил от сорта на
www.mrbongosalsa.com примерно. Иначе ще си купиваме от двата АмазонаSmile
Поздрави,

thunderchief
Oтдавна не съм писал ривюта и се чудя от де да почна, та нека да е с Los Mulatos Del Sabor - и така

El Gran Combo de Puero Rico 40 aniversario

Maлко неща могат да се кажат за двата диска, освен че са ама много добре подбрани и аранжирани. Съдържа най-, най-,най- ама най-доброто от El Gran Combo. Гост е Гилберто Санта Роса, който прекрасно се вписва в атмосферата. Eдинствения малък недостатък е, че повечето композиции реално са миксове между 2 и 4 песни(една е от 5). въпреки това нещата са така подбрани, че на тях перфектно може да се танцува. Другия много сериозен недостатък е, че неминуемо ако си падате по Ел Гран Комбо ще си харесате нещо от дисковете и ще пръснете още пари за дисковеGrin(моя случай), а и Ел Гран Комбо(с изключение може би на два албума - Aroz con Habichuela и Aqui Estamos y de Verdad) са трудно намираеми из масово достъпните интернет магазини като amazon.co.uk и amazon.com и би ви се наложило да прибегнете до по-неуредени места като www.descarga.com( магазина е много неуреден в сравнение с амазон, но ако нещо го няма там, значи никъде няма да го намерите), аз още си чакам нещо, което поръчах там преди месец.
oblozka_1.jpg

Редактирана от thunderchief на 22.08.2007 в 11:39

thunderchief
И понеже споменахме интернет магазини за по-редки неща, ето последното ми откритие
www.prodland.de
Европейския клон на фирма за латиномузика и музикални инструменти от Маями. Цените са доста прилични избора е порядъчно богат.
И понеже споменахме El Gran Combo, ето с какво се сдобих аз от там

15 Grandes Exitos. Vol 2 El Gran Combo De Puerto Rico
Aдски готин диск.
15 ранни трака(много е яко да сравняваш звученето на ранните песни с тия от концерта за 40тата им годишниа).
До едно много яки за танцуване парчета. Общо взето все песни като за танцуване(ясно се чува ритъма и няма разни заигравки с музиката)
Highly Recommended!!
oblozka2_1.jpg

Редактирана от thunderchief на 22.08.2007 в 11:52

dian
Thunderchief ..
по-добре внимавай с prodland. Наистина имат готини неща ,
но аз съм имал проблеми с поръчките от там ... Не пристигат а ми вземат пари от картата. Писах им, няма отговор ..
Дано да нямаш същите проблеми като мен.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,403 уникални посещения