BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Какво ме дразни в собственото ми танцуване?
FABRICIA
Мдаа...

Със сигурност всеки от нас има нещо в начина си на танцуване, което не му харесва и се опитва да го оправи, промени, заличи или направо премахне. Дали е тик, нещо заучено грешно или нещо въобще не научено...Аз например доста често се чудя къде да си сложа ръцете...ей, на моменти много пречат.:zlo:

А вие? Smile
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

Khan
От скоро почнах да се уча да танцувам L.A. и ужасно много се дразна, че гледам като теле у кланница. Нищо не става от мене Grin ХахахаххахаGrin

melody
Това с ръцете ми е много познатоGrin И аз все не знам къде да си ги дена!Правя някакви опити,понякога се получава,но според мен много рядко...В опитите си доста често отнасям някой и друг нос....Абе трудно ми е да координирам крака,ханш,че и ръце,че и стайлинг....То това или ти идва отвътре или не....Уча,уча,ама се чувствам като удавник,мятащ ръце и крака наоколо и търсещ някъде да се захване...За да му е сигурно...Да не потъне или да не излети в неизвестна посока...Cool:smu: Дразня се на себе си!;pa: Ама какво пък сега,няма да се застрелям...:kr:
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Joli
Уф, много залитам бе, м...а му!!! Angry Как хората успяват да стоят така стабилно на краката си?! Shock

Свежарска тема Smile Обикновено разговорите се въртят около това какво не ни харесва в чуждото танцуване, за собственото рядко отваряме дума Wink
Редактирана от Joli на 30.03.2007 в 13:06

melody
Ооооооо,за залитанетооооо....и аз съм така!ShockВсе едно съм си пийнала порядъчно :alko: преди да се хвана на танц...GrinДобре,че мъжете в повечето случаи те държат здраво!:smu:Така малко повече фитнесче от тяхна страна,за да може да ни удържат...Grin
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Cuba_Libre
Не че другите ми неща се наред, обаче май най-много се тормозя от неспособността да пазя баланс. И това, че все още имам проблеми със следването на кавалера. И лейдистайл ми липсва същоSad
En el fin de semana quiero bailar...

Cuba_Libre
melody писа:
трудно ми е да координирам крака,ханш,че и ръце,че и стайлинг....То това или ти идва отвътре или не....

Не съм съгласна- убедена съм, това е въпрос на тренировки. Вярно, че при някои се получава по-бързо, а при други по-бавно, но се учи.
En el fin de semana quiero bailar...

melody
Cuba_Libre писа:
melody писа:
трудно ми е да координирам крака,ханш,че и ръце,че и стайлинг....То това или ти идва отвътре или не....

Не съм съгласна- убедена съм, това е въпрос на тренировки. Вярно, че при някои се получава по-бързо, а при други по-бавно, но се учи.

Да,права си...Аз обаче определено имам проблем с координацията и не вярвам в този живот да го оправя...CoolПоне така ми се струва...

Vlad
Joli писа:
Уф, много залитам бе, м...а му!!! Angry Как хората успяват да стоят така стабилно на краката си?! Shock

Свежарска тема Smile Обикновено разговорите се въртят около това какво не ни харесва в чуждото танцуване, за собственото рядко отваряме дума Wink

Ти си жена, винаги можеш да обвиниш кавалера, че не те държи стабилно Wink
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
Joli
Vlad писа:

Обещавам да се възползвам от идеята :is:
Редактирана от Joli на 30.03.2007 в 15:34

tanyatasheva
Joli писа:
Vlad писа:

Обещавам да се възползвам от идеята :is:

О, Joli, недей!Grin Да пазиш баланс е най-важното нещо в танца. Не разчитай на кавалера, не разчитай на никогоCool Понякога се случва, не само да се отбраняваш, но и ти да пазиш кавалера, за да не паднете и двамата:xox: Темата е страхотна, но нямам време да пиша. Най-много не харесвам в себе си това, че бавно помня движения, обаче с инат го преодолявам. Grin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

Allesandro
Vlad писа:
Joli писа:

Чесно казано според мене по-добре кавалера да държи възможно най-меко... иначе се опасявам че може да извие ръката на дамата много лошо...
...обикновено като видя че някоя ще пада я хващам/прегръщам здраво Grin...

Мразя много неща в танцуването си... по начало съм много скован и имам гадния навик по време на танц да "потъвам" в някой стойки и стъпки, които нямат нищо общо с танците...
...освен това танцувам на доста прилично разстояние от партнъорката си... което води до много големи стъпки... и излизане от ритъм... а забелязвам че повечето кавалери умишлено салсират възможно най-близо до дамата си... особено на бачата и меренге...
"Уно Флай!"..."Дос Флай!"..."Трес Флай!"..."Осмотрес Флай!"...(???!!!)...
...аз знам че нищо не знам...

Joli
DarkOni писа:
Чесно казано според мене по-добре кавалера да държи възможно най-меко...

Аууу, не, сакън! Това е толкова неприятно (поне за мен лично), колкото и да ме стискат, сякаш искат да ми смелят костите. С много меко държане дамата (или аз поне) не се чувства сигурна, създава ми впечатление понякога сякаш на въпросния кавалер му е неприятно да танцува с мен; плюс че трудно се усещат каквито и да било знаци - или поне се налага да се внимава и да се мисли, пък аз например предпочитам да карам на автопилот, докато танцувам...
Но донякъде е въпрос на вкус силата/стегнатостта на хвата, де, тъй че нека всеки си държи както си му подсказва собственият му усет Smile
Редактирана от Joli на 30.03.2007 в 18:26

herairness
не мога да се завъртяяяяяя:wa:стана вече колко време танци и още не ми е добре баланса.А има го и проблема с ръцете, но благодарение на Гери и лейди стайла той поне значително се смали:va:
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Difficile
хлип..ами не мога да се водя..ама хич.
много ми е притеснено,защото или не усещам знаците н амъжа,или като не знам какво иска да направя се панирам,или много се дърпам..вече година и не знам колко танцувам и не става вееееееееее..!!!Лейдис-а малко ми помогна,защото поне съм по стабилна като съм сама..амаааа..просто не става..един приятел беше казал,че жената не тряба да има свое мнение в танца..еми не могаааа!!все ми идава нещо друго да направя,а не тва,което мъжа е решил..най-гадното е че се получават конфузни ситуации,и колко кавалери съм ударила или настъпила..мн мн мн мн ме срам..SadFrown
SMILEEEEEEE
http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php

http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php
thunderchief
FABRICIA писа:
Мдаа...

Със сигурност всеки от нас има нещо в начина си на танцуване, което не му харесва и се опитва да го оправи, промени, заличи или направо премахне. Дали е тик, нещо заучено грешно или нещо въобще не научено...Аз например доста често се чудя къде да си сложа ръцете...ей, на моменти много пречат.:zlo:

А вие? Smile

Факта, че на моменти без да искам още минавам на 1, както си денся на 2
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

blue_lipstick
Еийййй,да,ръцете и на мен са ми проблем.Вече не толкова,че не знам къде да ги сложа,щото се постарах и продължавам да се старая да науча стайлнга...Но проблема е друг-имам чувството,че ръцете са ми много дълги Grin и нещооооо не ги "прибирам" до тялото или около главата както трябва.Иглеждат ми,че стърчат повече от на другите хора.Освен това бих искала и да са една идея по-пластични.
Другото,което не си харесвам по време на танцуване е гърбът.Просто като погледана някоя от Добрите дами,ами лелеееее...аз никога не мога да извадя такава стойка на гърба.Не,че съм прегърбена-напротив...Но като се погледна в огледалото не ми стои грациозно...Може това да е невъзможно,поради сериозната сколиоза,която имах в детските си години и с която трудно се преборих.
С баланса вече не изпитвам чак такива затруднения,както преди.Не че сега съм торнадо,но така до 2 пируета мога да си направя с и без кавалера да ме държи.Вече за повечеееее...тук нещата ми зависят от кавалера-с някой мога и повече от два пъти,а с други не мога и веднъж.Като цяло обаче приемам,че баланса също е едно от нещата,които ми "куцат".
Понякога ми е трудна координацията крака-ръце-торс-глава Smile Имам чувството,че ахааааааа...осще малко и щесе вържа на възел Grin.
Започнах да се опитвам от време на време да танцувам и на 2 и ми е трудно.Не на всяка песен мога да чувам музиката на 2 и ужасно се обърквам.Предполагам обаче,че това също е преодолимо с практиката.
Редактирана от blue_lipstick на 01.04.2007 в 12:50
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.80 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,719 уникални посещения