|
Какво ме дразни в собственото ми танцуване?
|
| FABRICIA |
Публикувана в 30.03.2007 в 11:23
|

Запленен

|
Мдаа...
Със сигурност всеки от нас има нещо в начина си на танцуване, което не му харесва и се опитва да го оправи, промени, заличи или направо премахне. Дали е тик, нещо заучено грешно или нещо въобще не научено...Аз например доста често се чудя къде да си сложа ръцете...ей, на моменти много пречат.:zlo:
А вие?
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...
|
| |
|
|
| Khan |
Публикувана в 30.03.2007 в 11:55
|

Фен

|
От скоро почнах да се уча да танцувам L.A. и ужасно много се дразна, че гледам като теле у кланница. Нищо не става от мене Хахахаххаха |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 30.03.2007 в 12:30
|

Известен

|
Това с ръцете ми е много познато И аз все не знам къде да си ги дена!Правя някакви опити,понякога се получава,но според мен много рядко...В опитите си доста често отнасям някой и друг нос....Абе трудно ми е да координирам крака,ханш,че и ръце,че и стайлинг....То това или ти идва отвътре или не....Уча,уча,ама се чувствам като удавник,мятащ ръце и крака наоколо и търсещ някъде да се захване...За да му е сигурно...Да не потъне или да не излети в неизвестна посока... :smu: Дразня се на себе си!;pa: Ама какво пък сега,няма да се застрелям...:kr:
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| Joli |
Публикувана в 30.03.2007 в 13:02
|

Фен

|
Уф, много залитам бе, м...а му!!! Как хората успяват да стоят така стабилно на краката си?! 
Свежарска тема Обикновено разговорите се въртят около това какво не ни харесва в чуждото танцуване, за собственото рядко отваряме дума
Редактирана от Joli на 30.03.2007 в 13:06
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 30.03.2007 в 13:10
|

Известен

|
Ооооооо,за залитанетооооо....и аз съм така! Все едно съм си пийнала порядъчно :alko: преди да се хвана на танц... Добре,че мъжете в повечето случаи те държат здраво!:smu:Така малко повече фитнесче от тяхна страна,за да може да ни удържат...
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| Cuba_Libre |
Публикувана в 30.03.2007 в 13:15
|

Напредващ

|
Не че другите ми неща се наред, обаче май най-много се тормозя от неспособността да пазя баланс. И това, че все още имам проблеми със следването на кавалера. И лейдистайл ми липсва също
En el fin de semana quiero bailar...
|
| |
|
|
| Cuba_Libre |
Публикувана в 30.03.2007 в 13:17
|

Напредващ

|
melody писа:
трудно ми е да координирам крака,ханш,че и ръце,че и стайлинг....То това или ти идва отвътре или не....
Не съм съгласна- убедена съм, това е въпрос на тренировки. Вярно, че при някои се получава по-бързо, а при други по-бавно, но се учи.
En el fin de semana quiero bailar...
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 30.03.2007 в 13:30
|

Известен

|
Cuba_Libre писа:
melody писа:
трудно ми е да координирам крака,ханш,че и ръце,че и стайлинг....То това или ти идва отвътре или не....
Не съм съгласна- убедена съм, това е въпрос на тренировки. Вярно, че при някои се получава по-бързо, а при други по-бавно, но се учи.
Да,права си...Аз обаче определено имам проблем с координацията и не вярвам в този живот да го оправя... Поне така ми се струва...
|
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 30.03.2007 в 14:39
|

Напредващ

|
Ти си жена, винаги можеш да обвиниш кавалера, че не те държи стабилно
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| Joli |
Публикувана в 30.03.2007 в 15:31
|

Фен

|
Vlad писа:
Обещавам да се възползвам от идеята :is:
Редактирана от Joli на 30.03.2007 в 15:34
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 30.03.2007 в 16:59
|

Известен

|
Joli писа:
Vlad писа:
Обещавам да се възползвам от идеята :is:
О, Joli, недей! Да пазиш баланс е най-важното нещо в танца. Не разчитай на кавалера, не разчитай на никого Понякога се случва, не само да се отбраняваш, но и ти да пазиш кавалера, за да не паднете и двамата:xox: Темата е страхотна, но нямам време да пиша. Най-много не харесвам в себе си това, че бавно помня движения, обаче с инат го преодолявам.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| Allesandro |
Публикувана в 30.03.2007 в 17:41
|

Начинаещ

|
Vlad писа:
Чесно казано според мене по-добре кавалера да държи възможно най-меко... иначе се опасявам че може да извие ръката на дамата много лошо...
...обикновено като видя че някоя ще пада я хващам/прегръщам здраво ...
Мразя много неща в танцуването си... по начало съм много скован и имам гадния навик по време на танц да "потъвам" в някой стойки и стъпки, които нямат нищо общо с танците...
...освен това танцувам на доста прилично разстояние от партнъорката си... което води до много големи стъпки... и излизане от ритъм... а забелязвам че повечето кавалери умишлено салсират възможно най-близо до дамата си... особено на бачата и меренге...
"Уно Флай!"..."Дос Флай!"..."Трес Флай!"..."Осмотрес Флай!"...(???!!!)...
...аз знам че нищо не знам...
|
| |
|
|
| Joli |
Публикувана в 30.03.2007 в 18:12
|

Фен

|
DarkOni писа:
Чесно казано според мене по-добре кавалера да държи възможно най-меко...
Аууу, не, сакън! Това е толкова неприятно (поне за мен лично), колкото и да ме стискат, сякаш искат да ми смелят костите. С много меко държане дамата (или аз поне) не се чувства сигурна, създава ми впечатление понякога сякаш на въпросния кавалер му е неприятно да танцува с мен; плюс че трудно се усещат каквито и да било знаци - или поне се налага да се внимава и да се мисли, пък аз например предпочитам да карам на автопилот, докато танцувам...
Но донякъде е въпрос на вкус силата/стегнатостта на хвата, де, тъй че нека всеки си държи както си му подсказва собственият му усет
Редактирана от Joli на 30.03.2007 в 18:26
|
| |
|
|
| herairness |
Публикувана в 31.03.2007 в 12:51
|

Звезда

|
не мога да се завъртяяяяяя:wa:стана вече колко време танци и още не ми е добре баланса.А има го и проблема с ръцете, но благодарение на Гери и лейди стайла той поне значително се смали:va:
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...
|
| |
|
|
| Difficile |
Публикувана в 31.03.2007 в 14:42
|

Начинаещ

|
хлип..ами не мога да се водя..ама хич.
много ми е притеснено,защото или не усещам знаците н амъжа,или като не знам какво иска да направя се панирам,или много се дърпам..вече година и не знам колко танцувам и не става вееееееееее..!!!Лейдис-а малко ми помогна,защото поне съм по стабилна като съм сама..амаааа..просто не става..един приятел беше казал,че жената не тряба да има свое мнение в танца..еми не могаааа!!все ми идава нещо друго да направя,а не тва,което мъжа е решил..най-гадното е че се получават конфузни ситуации,и колко кавалери съм ударила или настъпила..мн мн мн мн ме срам..
SMILEEEEEEE
http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 31.03.2007 в 22:24
|

Известен

|
FABRICIA писа:
Мдаа...
Със сигурност всеки от нас има нещо в начина си на танцуване, което не му харесва и се опитва да го оправи, промени, заличи или направо премахне. Дали е тик, нещо заучено грешно или нещо въобще не научено...Аз например доста често се чудя къде да си сложа ръцете...ей, на моменти много пречат.:zlo:
А вие? 
Факта, че на моменти без да искам още минавам на 1, както си денся на 2
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| blue_lipstick |
Публикувана в 01.04.2007 в 12:45
|

Известен

|
Еийййй,да,ръцете и на мен са ми проблем.Вече не толкова,че не знам къде да ги сложа,щото се постарах и продължавам да се старая да науча стайлнга...Но проблема е друг-имам чувството,че ръцете са ми много дълги и нещооооо не ги "прибирам" до тялото или около главата както трябва.Иглеждат ми,че стърчат повече от на другите хора.Освен това бих искала и да са една идея по-пластични.
Другото,което не си харесвам по време на танцуване е гърбът.Просто като погледана някоя от Добрите дами,ами лелеееее...аз никога не мога да извадя такава стойка на гърба.Не,че съм прегърбена-напротив...Но като се погледна в огледалото не ми стои грациозно...Може това да е невъзможно,поради сериозната сколиоза,която имах в детските си години и с която трудно се преборих.
С баланса вече не изпитвам чак такива затруднения,както преди.Не че сега съм торнадо,но така до 2 пируета мога да си направя с и без кавалера да ме държи.Вече за повечеееее...тук нещата ми зависят от кавалера-с някой мога и повече от два пъти,а с други не мога и веднъж.Като цяло обаче приемам,че баланса също е едно от нещата,които ми "куцат".
Понякога ми е трудна координацията крака-ръце-торс-глава Имам чувството,че ахааааааа...осще малко и щесе вържа на възел .
Започнах да се опитвам от време на време да танцувам и на 2 и ми е трудно.Не на всяка песен мога да чувам музиката на 2 и ужасно се обърквам.Предполагам обаче,че това също е преодолимо с практиката.
Редактирана от blue_lipstick на 01.04.2007 в 12:50
don't click this link... 
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
|
| |
|