Изпратиха ми един линк, снимка, който приемам като вид призив.
16-ти февруари ден без таксита.
Не съм мислила още, дали имат право и дали не беше нарушен обществения ред с изминалото шествие. Има ли нужда от връщане и изобщо кому е нужно всичко това?! Вие какво мислите?
Във въпросния ден ми се наложи ужасно много да се возя с такси и се наслушах на такива. Направи ми впечатление, че шофьорите някак адски бързо се организираха и никой от тях не се питаше защо? Да не би пък убитият да има неуредени сметки или някакви други страшни прегрешения. Не, давай да викаме, да сваляме правителството и да искаме защита от гадните клиенти. Аз понякога бих поискала защита от онези таксисти, които безнаказано ме канят на кафе, пипат ме по коляното, прилагат ми трикове с апарата и т.н.
И взе пак-както пише по-горе "Око за око и целият свят ще бъде сляп."
mojito dream писа:
онези таксисти, които безнаказано ме канят на кафе, пипат ме по коляното....
Ти уста нямаш ли..., ще ме пипне за коляното...и ще го навра в на песа хъм ....и накрая няма да му платя, като може и да загазя аз де..., но тва си е въпрос на достойнство! Хъм!? Те и по автобусите разни пенсии пипат и се дървят, когато е фраш и някои девойки си мълчат, че им било неудобно ... няма такива филми просто!
Не съм мислила още, дали имат право и дали не беше нарушен обществения ред с изминалото шествие. Има ли нужда от връщане и изобщо кому е нужно всичко това?! Вие какво мислите?
http://dzver.com/...notaxi.jpg
Честно казано, в началото го намерих много забавно – ден без таксита /като се абстрахираш от тъжния повод естествено/. Моментално го споделих с колежката ми с идеята да се включим, но отговора й беше повече от категоричен и гласеше "О, посмъртно не можем да си го позволим. Тогава е карнавалът в немско посолство. Как си представяш да се понесем маскирани до неузнаваемост с градския транспорт, че и да се върнем по същия начин." Уви, беше права, така че - нас не ни бройте...
Не че предишният петък не беше тежък за нашата фирма и че не търпим все още последствията от въпросната блокада. Шефът ми трябваше да си вземе колата от сервиз през въпросния ден. Уви - нямаше как да стигне до нея – такситата стачкуваха. Същия ден летеше и до Берлин – до летището също нямаше как да стигне. За чужденците въпросния ден бе повече от кошмарен, не мога да го отрека, не че за нас българите не беше. Един трагичен инцидент придоби за фирмата ни трагикомичен характер. Наложи се да преговаряме със сервиза, да ни докарат колата срещу допълнително заплащане, някога другата седмица, когато им е удобно. В сервиза безумно се забавляваха с причината за това (шефа ни не беше попаднал на шофиращ персонал, не го беше и изисквал, голяма грешка, която несъмнено след въпросния ден с удоволствие би поправил). Отнякъде той все пак сдоби с втора кола, с която да се закара сам до летището, натъкнахме се на нов проблем – блокираните кръстовища. Наложи се колежката ми да проведе с таксиметровата компания разговор в стил “Да, знам че не работите днес, но поне бихте ли ми съобщили кои кръстовища сте блокирали, защото спешно ни се налага да стигнем до летището, а уви се намираме в центъра.” Може би щяхме да сме забравили вече напълно всичко това, човека успя все пак да отлети благополучно, но уви проблема с колата остана, защото от сервиза днес решиха, че нямало да ни я докарат. Всичко това обаче са бели кахъри. Ив е права - кому е нужно всичко това и дали изобщо е нужно? Всеки може да разкаже подобни истории от въпросния ден, къде весели, къде тъжни. Похвално е, колко бързо се организираха таксиджиите за пореден път и тъжно, че се случи именно в деня, посветен на медиците в Либия.
if написа:
Ти уста нямаш ли..., ще ме пипне за коляното...
Е, признавам, че малко преиграх с оплакванията, защото уста имам и то не малка.
Мисълта ми беше, че простаците са навсякъде, може би в такситата са малко по-видими.
EDIT: admin - корекция в таговете за цитатРедактирана от admin на 13.02.2007 в 14:31
Абе не им ли се впечатлявате твърде много на бакшишите? Ходете повечко пеша, аз от месец не съм се качвал на друго превозно средство освен на влака за извън града и ако знаете колко си ми е гот
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
thunderchief писа:
Абе не им ли се впечатлявате твърде много на бакшишите? Ходете повечко пеша, аз от месец не съм се качвал на друго превозно средство освен на влака за извън града и ако знаете колко си ми е гот
ами ходя и наистина си е гот. даже основният критерий, по който си подбирам работата е да ми е близо до нас, именно по тази причина, но уви като летя някъде, или пък просто трябва да стигна до някое по-далечно място, такситата са неизбежни