На някой може да му се стори скандално моето изказване , но съм категорична и убедена в това което казвам. Наскоро бях в Испания и посетих много салса клубове.Пълно с латиноамериканци, испанци , англичани и т.н.
Както си и мислех танцуваше се ЕлЕй /харесвам го!/, но имаше и невероятен кюбан, ча-ча, регетон по двойки,огромно количество меренге!, бачата!...
Е, къде може да потанцуваш на БГ купон в София последните два танца на воля!?Особено меренге?! Освен в Салса Плюс /без да правя реклама/,а!?!?!?!
Ама, дансингът се изпразвал , хората не си падали, не ги харесвали, моля!!???А някой да ги е накарал да го харесат и да ги е учил сериозно,а!?
А на мен да не би да ми харесва да гледам някои /не всички,ох,слава Богу!/, които независимо от вида музика на салсата си връткат заучените ЕлЕй комбинации, все едно изпълняват норма на конвейра на Дженерал Мотърс,а!?
Ами нали сме в Европа, да видим и там как е, не да се развиваме едностранно и да се правим всички на "състезатели", защото цялата работа става , ще ме прощавате, ама много маниерна.
Има хора, които могат и обичат но като малцинство са подтискани, не от танцьорите на ЕлЕй /те го могат/, а от ЕлЕйджиите /така ще ги наричам тези които си въобразяват че го могат/ в комбинация с някои ДиДжеи...Сега ще последва вълна от "възмутени граждани", а това само ще се яви ,де факто,подкрепа на моята теза за едностранчивостта на ситуацията в БГ сега.
Меренгето, било "прост танц", моля?Ще ви цитирам класици в жанра, които казват че за успехи в салсата и пластика на ниво, научи се първо на меренге, а после размахвай ръце като изоглавен, опитвайки се да подражаваш на инструктора в ЕлЕй...Ох, какво още да говориммм...Приятен ден и танц!
La Tiburona писа:
Меренгето, било "прост танц", моля?
...споко, споко , че кой твърди това ?!?!?
Аз поне не съм прочела или чула, някой да е казал, че меренгето, бачата или друг вид стил (различен от LA) са прости танци ?!
Няма прости танци, явно има по-предпочитани - това е!
Не виждам какъв е точно проблема, а очевидно излянието ти е насочено срещу нещо. Ако е срещу това, че някои хора танцуват по-зле от други (Ел Еи, Кюбън, Ню Йорк или какъвто е и да е друг стил), ще се караме
Иначе аз харесвам бачата и меренге, но не харесвам комбинацията от Алдо и Салса+ (защото усещам, че има нещо общо със "салса диджея на народа". Въпрос на вкус.
Можеш примерно да отскачаш до Пловдив, където ако не се лъжа на партитата на Вили и Евгени от Салса Па Ти се пуска доста разнообразна музика и те много залагат на латино танците различни от салса, дори имаха специален уъркшоп на тема бачата и меренге.
La Tiburona писа:
Е, къде може да потанцуваш на БГ купон в София последните два танца на воля!?Особено меренге?! Ами нали сме в Европа, да видим и там как е, не да се развиваме едностранно и да се правим всички на "състезатели", защото цялата работа става , ще ме прощавате, ама много маниерна.
Меренгето, било "прост танц", моля?Ще ви цитирам класици в жанра, които казват че за успехи в салсата и пластика на ниво, научи се първо на меренге, а после размахвай ръце като изоглавен, опитвайки се да подражаваш на инструктора в ЕлЕй...Ох, какво още да говориммм...Приятен ден и танц!
Ее, Тибуронке,, не си права много...Когато Евстати /знаеш го кои е маи/ реши да влезе в ролята на ДиДжеи има от всичко това ,което искаш, драга
Според мен е назрял момента да се обособят два вида партита (то горе-долу беше така по едно време). Латино парти с всякаква латино музика, без комерсиална, което ще събира по-пъстър състав от хора, повече начинаещи, за да не се комплексират от добрите, и САЛСА парти за маниаци с предимно съвременна салса и мамбо, което дори да е в делничен ден, винаги ще има желаещи. Така ще бъдат удовлетворени всички.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
Аааа, така не може! Първо всеки трябва да държи изпит пред назначена от салса-народа комисия и след като покрие определени изисквания ще му се издаде специален документ, който ще му служи после като пропуск за съответния тип парти.
Така че, стягайте си опинците и учете За да няма после "плач и скърцане със зъби"
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!
аммм ще ме извините, но понеже аз вече не ставам за пред изпитна комисия може ли да взема участие в комисията обещавам да бъда честен, а хората от комисията които не сторят това, ще ги пратим в искрено и лично с миглена ангелова ... въй това е истинско наказание
Исках да кажа, че самата музика определя състава на хората, които присъстват на партито, това е факт. Например неделното парти, се ориентира предимно към салса. Снощи например Алекс пусна едно меренге за цвят и дансинга се опразни. Хората искат салса и малко бачата за почивка. А тези, които не харесват това съотношение, на практика нямат купон (говоря за общ, не на школа) Ако има такъв купон, тези хора няма да роптаят, че се пуска само салса, а ще ходят на него. Мене лично неделното парти в Чилаут ме устройва напълно, а мисля че също всички които го посещават са доволни от музиката.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
tanyatasheva писа:
Според мен е назрял момента да се обособят два вида партита (то горе-долу беше така по едно време). Латино парти с всякаква латино музика, без комерсиална, което ще събира по-пъстър състав от хора, повече начинаещи, за да не се комплексират от добрите, и САЛСА парти за маниаци с предимно съвременна салса и мамбо, което дори да е в делничен ден, винаги ще има желаещи. Така ще бъдат удовлетворени всички.
Значи така...без да съм съгласен напълно с тибуроната, все пак смятам че има много истина в неините думи.Напълно съм съгласен с казаното от Таня тук.
Но дами и господа, като чета малко по-долу излиза че които не си пада страхотно много , и е верен до смърт на ЕлЕи-я е някаква долна класа човек, които къде ще се мери с великите,а...
Е, ако малко някои от нещо разбира, ще му стане ясно че се промъква една лека дискриминация, може би стигматизация тук, което е неправилнио и дори малко недостоино. Но тук на Балканите сме си така, никва Европа, никви пет евро.
Наситина не е въпроса в "простото мернге" а в това че много немогат да го тануват, щото няма кои да ги научи...и как да го усетят.Които претендира че танцува латино трябва да може ВСИЧКО, друг е вапросът в каква степен.Скандал, ще кажете вие, да скандал.Аз сжм виждал меренге и "меренге"...бачата и "бачата" и хора, които страхотно се справят с ЕлЕи и с меренге.А които танцува за да си "почива" - има пеики затова и столове,моля!!!.А Кастро, браво, голям поет си, но се надявам да си и голям и на дансинга в доста по-различна поетика.
И на мен ми харесва музиката на Алекс в неделя (и не само в неделя, всъщност и не само музиката, но айде, че задълбахме в друга тема
Значи, излиза, че искам да ходя само на салса парти за маниаци. Обаче пък, на практика съм среднонапреднала и се налага ужасният извод, че за мен подходящо парти нямаааааа! :bad:
Таня, моля те, не ми обръщай внимание! Грипът ме хвана, имам висока температура и съм невменяема, затова цъкам глупости :_punk:
Обръщай внимание на другите
karfi4ka писа:
Значи какво правим сега :qu:
Едно парти за комплексирани начинаещи.
И второ - за салса маниаци.
Супер! Айде всеки да се разпредели по група :va:
Олеее,ами аз не виждам група като за мен!!?!?:yx:И сега какво да правя?:uho:Нито спадам към едните,нито към другитеА,забравих,то щяло да има комисия..Ама пък като отида на едното парти,ще ми липсват хората от другото и обратно
Така както виждам нещата си трябва салса заведение на два етажа,шумоизолирани един от друг.И кеф ти само салса,кеф ти меренге,кеф ти бачатка,кеф ти ча-ча....А пък и всички на едно....Малко ще се припка от салон в салон или по стълбички нагоре-надолу,но нищо....Ама само си мечтая:re:
Редактирана от melody на 22.01.2007 в 23:38
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
Melina писа:
Дааа, за нас - трета група! Обединяваща най-доброто от предложените две! Ние ще сме в групата на комплексираните маниаци:goo:
Ха-ха това ми хареса:xox: Виж,в тази група мога и да влезна..:goo: Само да не ни кръстят "групата на освидетелстваните",чеееее....:kr:Малко е притеснително някак...:uho:
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...