|
Лош ли е човекът, който казва истината?
|
| dii |
Публикувана в 16.01.2007 в 19:26
|

Начинаещ

|
Често, когато казваш истината, не ти вярват. Страхуваме се да погледнем истината в очите и дори не проумяваме, че тя може и да е по-хубава от мислите ни. Не е ли по-добре, и в личните и в служебни взаимоотношения, човек да си казава, каквото мисли? Зашо хората смятат, че като не говорят за проблемите си, те сами ще изчезнат? Всеки избира дали и колко да бъде искрен. Въпрос на смелост и темперамент. Наистина, когато казваш истината е малко по-трудно да бъдеш приет, защото обществото ни се състои от хора, които си имат своите собствени страхове. Кои са тези страхове? |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 17.01.2007 в 13:28
|

Известен

|
ИСТИНАТА за мен стои на едно от първите места в този живот!Каквото и да ми коства това.Предпочитам да остана вярна на себе си,на това,което мисля и чувствам.Чистотата във взаимоотношенията за мен е много важна.
Хората доста често ги е страх да признаят истината,защото може да се окажат по-различни от масата,която е възможно да ги отхвърли и да се озоват сами и неразбрани.Страх да не се изложат,страх да не ги приемат,страх да ги отхвърлят,страх да не ги разберат.Страх от това какво ще кажат другите.
В никакъв случай не мисля,че човек,който казва истината е лош,напротив.За да признаеш нещо пред себе си и пред другите се изисква смелост.
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| rumbarumbero |
Публикувана в 17.01.2007 в 13:36
|

Фен

|
Ех, колко сте правииии. Аман от маски |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 17.01.2007 в 13:39
|

Известен

|
rumbarumbero,какво искаш да кажеш?
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 17.01.2007 в 15:26
|

Известен

|
На предишната ми работа имах много разногласия с прекия шеф и постоянни спорове по важни въпроси. Накрая така ме стегна шапката, че си казах всичко, което мисля и че напускам. Те пък ме повишиха и ми увеличиха заплатата :goo:
По въпроса с истината и лошите хора - какво значи лош човек? |
| |
|
|
| herairness |
Публикувана в 17.01.2007 в 18:48
|

Звезда

|
Аз доколкото съм забелязала,казването на истината обикновено има лоши последици-понякога за мен,понякога за този, на когото я казвам-зависи какво е казано.Обаче държа да казвам,каквото мисля,защото лицемерието е едно от най-отвратителните неща на света.предпочитам да си понеса последствията,ама да ми е чиста съвестта.
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 17.01.2007 в 21:05
|

Известен

|
dii писа:
Често, когато казваш истината, не ти вярват.
Защо мислиш така?Може да не ти вярват,ако ти е патент да лъжеш често.И да се получи като приказката за лъжливото овчарче:то един път решило да каже истината и имало нужда от помощ,но никой не му повярвал....
Не визирам конкретно теб,разбира се ,говоря по принцип.
Редактирана от melody на 17.01.2007 в 21:09
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 17.01.2007 в 23:51
|

Известен

|
melody, понякога лъжата изглежда красива, правдоподобна, хората сякаш искат да ги лъжат, а истината - толкова невероятна, че който говори истината го мислят за луд. Но не се отчайвайте
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| pimiento |
Публикувана в 18.01.2007 в 09:30
|

Начинаещ

|
Често истината е по-сурова, по-остра или неприятна и поради това, хората на които я казваш, не искат или не могат да я приемат. И за да притъпят "удъра", почват да търсят "под вола теле" т.е. евентуални твой лични причини или интереси, поради които си им казал подобно нещо...Почват да се самозаблуждаваъ, че това не е истина, защото...А ти си злобен, завистлив, ревнив или еди какъв си...Та с две думи, човек се принуждава да внимава на кого и кога казва истината Т.е. много често от чувство за самосъхранение или умора, или не заинтересованост да решаваш проблемите на другите и т.н., човек премълчава, заобикаля, индиректно намеква за истината. Но нито избора да кажеш, нито този да не кажеш истината те прави лош. Лош те правят лицемерието и постоянните лъжи.:re: Така мисля аз, де 
P.S: Забравих да напиша още нещо важно... Трябва да се прецени и дали има някаква полза за този, на когото "откриваш" истината, да я знае, дали ще доведе до нещо положително. Ако не, просто няма никакъв смисъл
Редактирана от pimiento на 18.01.2007 в 10:15
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 18.01.2007 в 09:42
|

Известен

|
pimiento писа:
...Та с две думи, човек се принуждава да внимава на кого и кога казва истината
Абсолютно съгласна! :vic: |
| |
|
|
| Bai_Pesho |
Публикувана в 18.01.2007 в 09:57
|

Начинаещ

|
Лош ли е човекът, който казва истината - лош е. И то много.,
Защо ли? Защото истината боли и почти всеки от нас предпочита да си я спести или да му я спестят. Народна черта според мен.
Редактирана от Bai_Pesho на 18.01.2007 в 10:05
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 18.01.2007 в 11:33
|

Известен

|
Е, бай Пешо, не обобщавай така категорично. Понякога наистина много боли да узнаеш истината. Но и понякога носи голямо облекчение и спокойствие на духа.
Не знам, на мен ми се струва много по-здравословно човек да е на чисто със себе си и да не живее със заблуди. Поне в личен план. Айде то за бизнес отношенията вече е нещо друго. Там всичко е игра. |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 20.01.2007 в 20:46
|

Известен

|
karfi4ka писа:
pimiento писа:
...Та с две думи, човек се принуждава да внимава на кого и кога казва истината
Абсолютно съгласна! :vic:
И аз съм съгласна с вас!То това да кажеш истината е деликатна работа.И пак зависи.Ако е заради приятел или човек на когото държиш много може и да премълчиш истината....Да не го предадеш...Поне в дадения момент...
Редактирана от melody на 20.01.2007 в 20:49
|
| |
|