|
Кое е най-великото човешко творение?
|
| melody |
Публикувана в 09.01.2007 в 21:18
|

Известен

|
Изобретение,което е от голямо значение за човечеството или такова,без което днес не можете....
Взаимствам тази тема от един друг форум. Хареса ми
Можете да приемете темата както сериозно,така и несериозно.Както ви хареса!
Аз например се сещам за електрическия ток,дамските превръзки....
Сега сте вие на ход
Редактирана от melody на 09.01.2007 в 21:39
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| Bobo |
Публикувана в 09.01.2007 в 21:42
|

Начинаещ

|
кондомите,интернет |
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 10.01.2007 в 02:44
|

Фен

|
дезодоранта, шоколада, фотографията, автомобила, компютъра...
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 10.01.2007 в 09:54
|

Известен

|
Най-великото ЧОВЕШКО творение е жената! 
Е, в този възпитан отговор феминистките пак ще намерят сигурно подтекст... И ще ме заръфат Но не бива |
| |
|
|
| herairness |
Публикувана в 10.01.2007 в 12:46
|

Звезда

|
Докторе,съгласна
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...
|
| |
|
|
| Sakaliev_21 |
Публикувана в 10.01.2007 в 14:33
|

Начинаещ

|
Доктора е най-прав.Поздравявам те докторе същото си мислех да напиша и аз
Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява, ако се споделя.
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 10.01.2007 в 22:58
|

Известен

|
melody писа:
Изобретение,което е от голямо значение за човечеството или такова,без което днес не можете....
Взаимствам тази тема от един друг форум.  Хареса ми 
Можете да приемете темата както сериозно,така и несериозно.Както ви хареса! 
Аз например се сещам за електрическия ток,дамските превръзки.... 
Сега сте вие на ход 
Ми зависи.
Най-великото творение на мама и тати примерно съм аз 
Иначе - самолета е едно такова.
А жената не е човешко творение, такива благини може да направи само Господ
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 11.01.2007 в 09:45
|

Известен

|
Тъндере, за самолета си прав.
Обаче имаше малък полутон - Господ направи жената, но от реброто на човека... |
| |
|
|
| blue_lipstick |
Публикувана в 11.01.2007 в 10:43
|

Известен

|
Аз пък мисля,че най-великото откритие през последното столетие е телевизора и телевизията.
Редактирана от blue_lipstick на 12.01.2007 в 12:54
don't click this link... 
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
|
| |
|
|
| Mandor |
Публикувана в 11.01.2007 в 14:17
|

Начинаещ

|
Не е зле да се уточни наистина някакъв период. Иначе несъмнено най-значимото творение на човека е писмеността (или по-общо казано идеята за система за запазване на абстракции в що-годе постоянен вид). Без нея не би била възможна никаква цивилизация, не е възможна дори самата идея за "общество".
Твърде много се изкушавам да предложа "музиката", но не съм убеден колко е коректно.
AKA Seut.
|
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 11.01.2007 в 15:00
|

Напредващ

|
El Doctor писа:
Най-великото ЧОВЕШКО творение е жената! 
Визираш гримът и козметиката, нали ? А може би и пластичната хирургия ?
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 11.01.2007 в 16:07
|

Известен

|
Mandor писа:
Не е зле да се уточни наистина някакъв период.
Става въпрос изобщо за всички времена. Кой както иска така да го разбира.
Например се сещам за Седемте чудеса на античния свят,между които са египетските пирамиди.
Определено и аз си мислех за музиката като човешко творение,въпреки че тя съществува и в природата...
А действително,Влад,върху жената може много да се твори. Та по тази линия добавям и силикона:jamp:,въпреки че аз нямам афинитет към него.
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 11.01.2007 в 17:06
|

Фен

|
Mandor писа:
...Иначе несъмнено най-значимото творение на човека е писмеността (или по-общо казано идеята за система за запазване на абстракции в що-годе постоянен вид). Без нея не би била възможна никаква цивилизация, не е възможна дори самата идея за "общество".
Твърде много се изкушавам да предложа "музиката", но не съм убеден колко е коректно.
точно това смятах и аз да напиша в началото- за писмеността и музиката:va: иначе сега сетих за още нещо, което не е точно човешко изобретение но... и това е КАФЕТО. все пак човекът се е сетил да го опече, смели, свари и т.н. и да го използва като стимулант...:rad:
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 11.01.2007 в 22:16
|

Известен

|
Не бих го нарекла творение, но се създава от човека - ЖИВОТ,...сиреч, ДЕТЕ! Паралелно с това върви и сексът (да се чете и разбира, като правене на любов обаче или още по-консервативно "любене", ... или кой както иска да си го интерпретира - въпрос на мераци )
Без секс, деца и живот .... нямаше да има човечество, респективно общество, което да създава и твори, и тогава само природата щеше да е способна на това, а тя е способна и да ни затрие от лицето на Вселената!
Редактирана от sssss на 11.01.2007 в 22:27
|
| |
|
|
| Mandor |
Публикувана в 12.01.2007 в 00:07
|

Начинаещ

|
if писа:
Не бих го нарекла творение, но се създава от човека - ЖИВОТ,...сиреч, ДЕТЕ! Паралелно с това върви и сексът ([i]да се чете и разбира...
За съжаление сексът, децата, и спътстващите ги дейности за продължаване на рода (а и за собствено удоволствие) не са ни най-малко творение на човека - доказателствата са толкова очевидни, че няма какво повече да се каже (сексът оценява не на минимум десетки милиони години преди появата на човека, заедно с бозайниците - тъй като е малко неясно дали начинът на размножаване на другите видове можа да мине за "секс" .
Преди някой да спомене нешо за любовта, тя (без коментар какво точно означава конкретно) също не е човешко "творение". Поне доколкото и настинката не е....
Относно достиженията на съвременната епоха - опознаването на електромагнетизма. На прага на откритието - (значителното) разчитане на генетичния код и контролираните въглеродни нанотехнологии.
AKA Seut.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 12.01.2007 в 07:31
|

Известен

|
Mandor имаш право, но самото действие - създаване на живот може да се приеме, като....хъм (и горе писах - не точно творение), може би чудо, защото създаваш нещо одушевено. Разбирам, че това може би е вродено, но не мисля, че сме го видели (изкопиралии) от динозаврите примерно. Лично аз не съм виждала такива (само на книжки, скелет и филми), за да твърдя, че ги е имало, но това е една друга тема на размисъл.
Е, ... не знам, но като се позамислиш, в днешно време вече, за да създадеш живот - дете, не е нужен акт - секс и това може да се приеме, като творение, което можем да наречем под общото наименование - медицина! |
| |
|
|
| Mandor |
Публикувана в 12.01.2007 в 08:15
|

Начинаещ

|
Става въпрос, че сексът със сигурност съществува преди хората. И не става въпрос за никакви динозаври. Освен това детето в никакъв случай не е творение на човека - в смисъл че не е имало време в което да не е имало деца и после изведнъж човека да е започнал да прави....
Относно изкуствено създадените деца - става дума просто за малко по-сложна технология на осеменяване, която пропуска най-интересната част... Иначе клонингите няма да атакуват скоро
AKA Seut.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 12.01.2007 в 09:06
|

Известен

|
ооо надявам се и да не атакуват, а това за най-интересната част съм съгласна! |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 12.01.2007 в 10:03
|

Известен

|
blue_lipstick писа:
Аз пък мисля,че най-великото откритие през последното столетие е телевизора и телевизията.:tuda:
И дистанционното за телевизора :boo:.
Както и памперсите;k:Майките знаят защо!:goo:
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 12.01.2007 в 11:40
|

Известен

|
ostavka писа:
иначе сега сетих за още нещо, което не е точно човешко изобретение но... и това е КАФЕТО. все пак човекът се е сетил да го опече, смели, свари и т.н. и да го използва като стимулант...:rad:
Май за повечето храни и напитки човек се е сетил случайно как могат да се приготвят. Например за доматите съм чела (не знам дали е вярно), че преди векове те са се отглеждали като декоративни растения. Веднъж готвачът на някакъв жесток крал решил да го отрови и да му сложи в ястието от непознатите странни червени домати. На краля обаче толкова му харесало, че повишил готвача и го сложил на особена почит И така с доматите....
Сигурно много открития и изобретения са станали по някакъв подобен начин... или дори по грешка  |
| |
|