BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Кой "полазник" влезе пръв в дома Ви сутринта...
sssss
Smile Малко на патерици, но все пак интересно.

Вчера беше Игнажден: обичаят полазване

Характерен за празника е обичаят полазване. По това кой човек (полазник) пръв влезе в дома ви сутринта, се гадае за здравето, плодородието и имането през годината. Ако се случи първият гост да е добър и богат, то и годината ще е плодоносна.

Та, кой полазник влезе в дома Ви вчера сутринта? ВкъщиSmile никой( но не се отчайвам, защото ... обсъдихме и темата с поверията, налиSmile ), но ще се радвам и следващата година да е толкова добра и щастлива за мен, както отлитащата..., та макар и без гост!

Пак според поверието ...

Жените тогава не трябва да похващат никаква домашна работа, за да забременяват и раждат лесно.

Това ... вчера го изпълних БЕЗПОГРЕШНО обаче! GrinGrinGrin PfftPfftPfft

melody
Ами...никой...освен нас си...
А по второто поверие,честно казано мисля,че съм си изпълнила дълга,което не пречи да се възползвам,амаааа кой ли ме пита..FrownВ смисъл за домашната работа,не за другото...Wink
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

sssss
Smile) хахаха, пак за второто...., вчера едно, че не пипнах домакинска работа изобщо..., даже напротив яко разхвърлях, че нямах много време да се задържам вкъщи...и всичко е с главата надолуSmile)) .... може би тази година не едно, а две бебета ми се пишатSmileSmileSmile ......... ууууууууууууу де късмет де....айде, ако е рекъл Господ си го пожелавамSmileSmileSmile хихихих!!!!

blue_lipstick
У дома никой чужд човек не е идвал вчера,до колкото знам...
Иначе за непипването на работа-това условие го изпълних като за златен медал Grin...Пък и парички доплълнителни взех вчера Smile. Но също така и не особено приятни вести достигнаха до ушите ми.Sad

don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
melody
blue_lipstick писа:
... Но също така и не особено приятни вести достигнаха до ушите ми.Sad

А това какво общо има с Игнажден?Не че вярвам в поверия...
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

blue_lipstick
melody писа:
blue_lipstick писа:
... Но също така и не особено приятни вести достигнаха до ушите ми.Sad

А това какво общо има с Игнажден?Не че вярвам в поверия...

Вижда ми се да има връзка,де да знам! Smile Както има значение дали даваш или вземаш пари на тоя ден!
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
El Doctor
Сам си се полазих, малко трудно беше, но стана...Smile
Така че ако трябва да се сърдя на някой - това съм си аз, ако трябва да се радвам- пак съм си аз...Wink

thunderchief
Mитнически служител беше полазника. Демек аз. В малките часовеSmile
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,908 уникални посещения