BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Положително или отрицателно качество е ИНАТЪТ?
admin
Не съм писал от няколко дни тук и вече не се сдържам да постна няколко темички за коментиране със всички приятели тук ...

Доста често ИНАТЪТ се определя като лоша черта в характера на човек. Има случаи обаче, когато без твърд инат, може би не бихме могли да постигнем определените от нас цели.

хммм ... Положително или отрицателно качество е ИНАТЪТ?

ИНАТИ ли сте Вие?
За какво и кога най-често проявявате това качество - в работата, сред приятелите, при свалка?
Какво е в състояние да промени вижданията Ви по даден въпрос или, каквото и да се случва ИНАТЪТ няма да Ви позволи да мислите различно?
Кога е добре да сме ИНАТИ докрай и кога е хубаво да отстъпваме?

поздравиии ...
Редактирана от admin на 21.12.2006 в 14:43

http://www.bgsalsa.info
FABRICIA
:goo: :goo: :goo: :goo: :goo: :goo: :goo: :goo: :goo: :goo: :goo:

Аз съм твърдо ЗА ината, но в рамките на допустимото. Къде свършва допустимото? Ами там където свършва смисълът. Например когато имаш цел, тази цел представлява смисълът да вършиш нещата, но когато правиш нещата безцелно, както е изразът "на инат", не защото са ти толкова важни или потребни или полезни, ами просто ей така - безцелно, безсмислено - :wa:....

...тогава :ter:

Иначе инатът е най-добре май в работата да се проява - като гониш професионална реализация, кариера...трябва да имаш инат за да се бориш, отново не с цената на всичко, но все пак си трябва!Инат трябва и за да отстояваш своето в живота - желанията си, позициите си, да не те мачкат, тъпчат...но в отношенията с приятелите, близките, любимия...:aro:...

...тоест, мисля, че няма смисъл от инатстванеSmile)))

...:ibi:

И приятни празницииииииии....

Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

thunderchief
Силно положително качество е. На моменти съм голям инатGrin
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

melody
Първо да кажа,че съм зодия ОВЕН,от което следва,че инатът просто си е заложен в мен....ха-хаPfftКолко бой съм яла заради този инат като малкааа...От сегашна гледна точка я разбирам майка ми,а и малкият ми син ми го връща тъпкано...Та инатът ми е много познат..Убедена ли съм в своята правота,решила ли съм нещо да направя,никой не може да ме убеди в противното...Инатът много помага(въпреки,че някога и вреди),когато си си поставил дадена цел,а ако имаш амбиции и воля в достатъчно количество би постигнал повечето неща.При мен е така-искам ли нещо силно,виждам ли смисъл,имам ли възможност,просто няма как да не стане!Боря се докрай!С рогата напред!:wa:Докато не загубя интерес обаче...Wink
Определено си трябва инат на днешно време,за да можеш да напредваш,да оцеляваш,да успяваш,да се опълчваш,да се защитаваш и т.н.
Има разлика обаче между инат(упоритост) и твърдоглавие(неотстъпчивост)..Тогава,когато правиш нещо просто ей така напук и само и само,защото ти си го казал...
Редактирана от melody на 21.12.2006 в 18:41
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Mandor
Ако инатът е безмисленото упорство (няма нищо общо с упорството в смисъл на постоянство и целенасоченост), тогава е напълно отрицателно качество. Иначе въпроса няма смисъл.

Отговарям, защото съвсем наскоро имах причина да го обмисля.
AKA Seut.

El Doctor
За Теле като мен е прост вродено и няма как да не съм инат , но понякога е полезно.
По принцип съм кротък, ама като ми кипне... и като се включи инатътAngryShock
Преди време БТК ме разиграваха 14 години за прокарване на телефон на вилата..Инат и се уреди за 3 месеца...
Топлофикация ме цакаше гадно ...инат, писма и т.н. и двама от шефовете им са в ареста Wink, парното ми е на 6, сметките по-ниски...
и други неща...
Само с жени инат не проявявам, там те са ненадминатиSmile
Пък си е загуба на време и нерви...WinkИ пари...Wink

melody
Ха-ха,Докторе,а знаеш ли какво се получава,когато и Овена и Телеца(аз и мъжът ми)решат да покажат рогата си...:br:Малиййй,да не си наблизо...:yx: Та в отношенията с близките не трябва да се прекалява...WinkКазвам го от личен опит..Ама то човек се учи..
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

ostavka
хаха, melody, и аз съм овне...Wink чувала съм за себе си, че съм ината, но аз не съм на това мнение... а де!?:qu:
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

melody
Ха-ха,ostavka :yes: и аз съм чувала такива работи за себе си,ама май тези хора са се объркали нещо,аааа..:non::cho::bebe:

El Doctor
melody писа:
Ха-ха,Докторе,а знаеш ли какво се получава,когато и Овена и Телеца(аз и мъжът ми)решат да покажат рогата си...:br:Малиййй,да не си наблизо...:yx: Та в отношенията с близките не трябва да се прекалява...WinkКазвам го от личен опит..Ама то човек се учи..

Нека се обичат младитеGrinGrinGrin....................

herairness
ами зависи от ситуацията,ако е за нещо безсмислено и просто ей така напук,твърдо не е хубаво.ама иначе много помага ако преследваш някаква цел понеже без инат май повечето неща не стават:br:.при взаимоотношенията съм забелязала,че просто само вреди подобно упорстване:aro:
а колкото до мен,и аз съм си търпелива,обаче кипне ли ми,стойте далече,че става лошо:ter: (ама не съм ни овен,ни телеSmile
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,908 уникални посещения