BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
ПРОТЕСТ!!!
sssss
Смъртни присъди за медицинските ни сестри постанови либийският съд в Триполи

Триполи. Шест смъртни присъди постанови съдът в Триполи. Петте български медицински сестри – Кристияна, Нася, Валя, Валентина и Снежана и палестинският лекар Ашраф отново бяха осъдени на смърт по обвинението за причиняване на епидемия, довела до смъртта на повече от едно лице, предаде кореспондентът на БНР в Триполи. Петте български медицински сестри и д-р Здравко Георгиев са оправдани по останалите обвинения - за нарушаване на обществения морал, за търговия с валута и употреба на алкохол. В съдебната зала не бе осигурен превод на медицинските сестри при произнасянето на присъдата от съдията по делото Махмуд Хуейса. За съжаление прогнозите, че ще се стигне до повторно произнасяне на смъртните присъди за петте български медицински сестри и палестинския лекар Ашраф, се сбъднаха.
Самото заседание започна в 11 часа българско време с около час закъснение и продължи не повече от 7-8 минути. Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд на Джамахирията. Мотивите на смъртните присъди на петте български медицински сестри и за палестинския лекар Ашраф ще бъдат известни до един месец, след което българската защита ще може отново да обжалва решението.
За първи път петте български медицински сестри и палестинският лекар чуха смъртни присъди преди година и половина на 6 май. С решението на съда, че се потвърждават смъртните присъди, автоматично се уважават и гражданските искове, заведени от страна на семействата на болните от СПИН либийски деца. Журналистите нямаха възможност да говорят с българките веднага след произнасяне на присъдата, тъй като те бяха моментално изведени от съдебната зала. Смъртните присъди чуха по един дипломатически представител от страните-членки на Европейския съюз и на Съединените щати. В залата не бе допуснат един японски и един палестински дипломат, тъй като не били от страни-членки на ЕС.

Държавата да апелира към либийските власти да не допуснат изпълнението на присъдата

Агенция "Фокус"

thunderchief
Тази работа с протест НЕ СТАВА. Тази работа изисква поне два самолетоносача, и 300 самолета и нечия подпалена шатра заедно със съоттветния си Обитател. Вече многократно пробвахме да протестираме. Сега е момента да се пипа твърдо. То не става предишния външен министър да се пъне да свърши нещо, а сбоклукчавените му подчинени да треперят да не си развалят рахатлъка с арабите
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
Не че беше неочаквано, но това е вече прекалено.
Заради интересите на един луд диктатор, скапаното либийско здравеопазване и некадърността не на едно БГ правителство се стигна до тук.
Сега ако сме наистина гражданско общество пред либийското посолство трябва да е пълно с народ и да не може да се живее от шумен протест, и това влезе по световните новини!

sssss
:ang: Да бе да..., ако бяха американски граждани примерно, САЩ досега да бяха изтребили всичко живо в тази държава. Разбира се, че и от другата страна не им е лесно, но...!!!
Нашите политици и държава предприеха подхода на ... хъм ТИХАТА ДИПЛОМАЦИЯ...и така вече колко годинки, а?! Angry

thunderchief
if писа:
:ang: Да бе да..., ако бяха американски граждани примерно, САЩ досега да бяха изтребили всичко живо в тази държава. Разбира се, че и от другата страна не им е лесно, но...!!!
Нашите политици и държава предприеха подхода на ... хъм ТИХАТА ДИПЛОМАЦИЯ...и така вече колко годинки, а?! Angry

Ako бяха граждани на САЩ или Израел задника дето управлява Либия отдавна щеше да е мъртъв и изстинал а по целия свят едни лоши хора с поетичното име Дувданим("Черешките" на иврит) щяха да изнамират и изтребват приближените му, от големите либийски градове нямаше да останал камък върху камък, а военния бюджет на САЩ щеше да е скокнал с 40-50 милиарда долара. Тая работа с тихата дипломация пак се провали!!! Време е за смяна на подхода, само дано не е късно!!!
Редактирана от thunderchief на 19.12.2006 в 15:04
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

sssss
еми...дано не е късно, но май....Sad
Кво говориш....8 години тиха дипломация.
Къде са САЩ да ни подкрепят...., нали им давахме там душата си, бази ала-бала...!
Само задници къде лижем, нищо друго!

tanyatasheva
Тихата дипломация, когато е извършена навреме, върши огромна работа. Когато през февруари 1999 г. са задържани българските медици, заедно с техни колеги от Полша, Чехия и Филипините, техните консули в Бенгази реагират светкавично и успяват да ги измъкнат. Нашето Външно пропуска срока да иска официално екстрадиране на медиците ни на основание двустранния договор за правно сътрудничество с Либия. Това е допустимо обаче, преди срещу нашите граждани да започне наказателно производство. Те могат да бъдат разследвани у нас, ако другата страна представи доказателства срещу тях. Така, че вече е твърде късно за тиха дипломация, пък и за шумна. Да не забравяме, че това все пак е независим съд на суверенна държава. Това е, което знам. Но да не се губи надежда, ще има обжалване.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

sssss
Дано, дано..., макар, че тези хора да са вече "живи-умрели"..., това 8 година са страшно много време?!Sad

herairness
аз пък съм абсолютно съгласна с тъндъра,то се видя колко работа върши протестаAngry
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
karfi4ka
tanyatasheva писа:
Но да не се губи надежда, ще има обжалване.

Точно така, присъдите подлежат на обжалване пред Върховния съд на Джамахирията в 30-дневен срок. Доколкото знам при тях повече от два пъти не може да се обжалва, така че много силно се надявам защитата да се справи ....
Аз просто не мога да повярвам как е възможно такова погазване на човешки права в днешно време ....

"Сложихме край на едно двуличие и двуличието се изразяваше в очакването ни, че има справедливост в един съдебен процес" - думи на главния прокурор. Без коментар.

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
sssss
Цитат на постнато мнение - www.yvox.net

Тема Либия - клубове -
Автор Джeйн (редник)
Публикувано 06.05.04 15:16

нека направим нещо - пишете и накарайте приятелите си да пишат мейлове до ЕС, до Белия дом - да ги засипем с мейлове, на Запад и особено в САЩ отдавна има такава практика - масиран обществен натиск чрез Интернет - и работи.

нека не оставаме само с кампанията "1 милион писма", нека я продължим.

в БГ около 15% от населението има достъп до Интернет. ако само 1% изпрати мейл, това са 75 000 мейла! нещо, което, обзалагам се ще има ефект. не казвам, че Буш или който и да е там от Съвета на Европа ще отвърти два шамара на Кадафи, но все ще направи нещо, да оставим настрана, че това няма как да не влезе в големите международни информационни агенции, което ще доведе до подкрепа и допълнителен натиск. може и директно да се търсят съмишленици в Мрежата - пак повтарям, това вече се прави, антиглобалистите как мислите, че се организират?

адреси на Съвета на Европа и Белия дом:

[url][/url]

[url][/url]

[url][/url]

[url][/url]

За писане по ще се намери някой, но дали е достатъчно? Не трябва ли и да се съберем някъде?

хайде да стартираме мейл канонада. тя не пречи на един организиран изблик на гняв пред либийското посолство. това изисква по-сериозна организация - хайде помогнете ми да постнем идеята в други клубове (че ако съм само аз, ще излезе, че съм някакъв психопатен екстремист, не че вече не го постнах това за мейлите в 2 други клуба) - и за мейловете, и за събирането.

ТИ ще направиш ли нещо? мейлове и постване по клубовете?

щото българите сме лесни да говорим, ама като трябва да се съберем, за дасвършим нещо...

Сега ги почвам поред, където не си ти ще постна аз.

Писах вече и дадох адресите на няколко души включително и на сина ми, който сега организира неговите "хакери"

Всички дето обичат България да отиват пред камиларския стан на адрес
София
Академик Сахаров, резиденция 1

с цел немирен протест

Редактирана от sssss на 20.12.2006 в 10:02

sssss
.. и малко, като удавници за сламка..., но все пак!
Който има желание, може да подкрепи инициативата.

PETITION http://www.petiti...ition.html

herairness
done:cd:
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Joli
Не че пак не е капка в морето, но едва ли и ще навреди, ако пишем и до собствения си президент и правителство. Така или иначе България е тази, която трябва да предприеме най-решителните действия за спасяването на медиците; включително и изискването на помощ от страна на други държави и съюзи.

Президент на Република България:
http://www.presid...ntacts.php

Правителство:
http://www.govern...&p=0019&g=

Редактирана от Joli на 20.12.2006 в 14:54

blue_lipstick
Аз пък да ви кажа на какво попаднах съвсем случайно! Щракам си оня ден тихо и кротко по ТВ каналите и минавайки през Travel TV (TTV1),попадам на предаване за българските медици в Либия.Загледах се! Беше някакво различно предаване от всички,които бях гледала до сега. Направи ми впечатление изказването на някакъв арабин,който очевидно бе на страната на правдата.Той обясни,че според Корана един от най-тежко наказуемите грехове,заедно с кражба и т.н., е несправедливото обвинение срещу някой! Та идеята беше,че наред с всички глупости,които съда изтъква като причина за да осъди и да не оправдае българите е и тази: ако хванат да си признаят,че в съда са сбъркали и българките са наистина невинни,цялата им религиозност отива по дяволите.И хем ще бъдат порицани от мюсюлманската общност,хем ще горят в Ада! :-dev:
Знам,че гледната точка е доста по-различна и някой може да не я приеме насериозно, но мисля,че и дреболиите като гореописаната трябва да се вземат под внимание!
Смятам,че е наивно да се вярва,че протестите под каквато и да било форма могат да повлиаят в някаква посока,още по-малко в положителна. Никой,нито политици,нито съдилища не го е*е,че ние тука си протестираме. Ефекта от протестите е :"Кучето си лае,керванът си върви".
Сега гледам новините по bTV: "Кметът Борисов наредил утре вечер да изгасим осветлението,украсата по улиците,всичко що свети,в знак на съпричастност и дрън-дрън!....Он-лайн подписка в знак на съпричастност ,дрън-дрън!". И какво от това! Ама стига с тия глупости! Да не си мислим,че на някой му пука за някакви си писмени и др. изобретателни протести! Проблемът е ужасно сериозен! Пак се опитват по лек и "плосък" начин да замажат очите на хората,че нещо се върши по този така сериозен въпрос! Скоро и гол протест ще се организира, като гледам накъде вървят нещата! Само така не сме протестирали още!Ние сме съпричастни откакто се случи това нещастие и не мисля,че трябва на челна стойка да застанем за да покажем съпричастност! Съдбата на сънародниците ни е държавна отговорност,а политиците ни се осраха отвсякъде!
Редактирана от blue_lipstick на 20.12.2006 в 19:52
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
sssss
ммдааа...., а външният дълг на Либия към нас е само някакви си 290 милиона (поправете ме, ако греша). Публична тайна е, че искат да продадат живота на сестрите срещу тези пари..., но той не би трябвало според политиците ни да бъде разменна монета по делото и не знам дали с право...?!

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,908 уникални посещения