|
Народните поверия
|
| sssss |
Публикувана в 15.12.2006 в 18:18
|

Известен

|
Приемате ли народните поверия, като вид знак, който може би ни подсказва нещо или ги отхвърляте тотално?
Смятам, че всички онези, които следват стриктно правилата...живеят трудно , а и не са по-щастливи от нас (неспазващите народните поверия). По-забавно май ще бъде, всеки да сподели разни безумни и не до там поверия, които знае или е чувал ... или спазва. 
Ето малко и от мен! 
Счупеното огледало носи нещастие.
Не се сбогувайте през прага - ще се скарате.
Намерена подкова носи щастие.
Не се връщай от пътя - няма да ти върви. |
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 15.12.2006 в 18:34
|

Известен

|
Малка поправка Ако посрещаш гости и се здрависваш на прага, ще разсърдиш домашния дух. А ако се върнеш от пътя - няма страшно, трябва да се погледнеш в огледалото и да се изплезиш Суеверията са нещо като натрапчиви неврози и нямат нищо общо с нашата религия. Ние като православни християни, не трябва да вярваме на такива глупости, коренящи се в езическите вярвания. :-dev: Обаче на всеки му се е случвало.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 15.12.2006 в 21:41
|

Известен

|
Съгласна! Не вярвам също в суеверията и не търся да докосна червено, видейки линейка (това от детството ), не се въртя, като пумпал, когато черна котка премине пътя ми, но понякога си плюйвам (не истински де) в пазвата, когато някой ме уплаши - като това си действие го отдавам по-скоро на навик или вид тик ...?! |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 15.12.2006 в 22:51
|

Известен

|
Аз по принцип не вярвам в суеверия,но се улавям,че съм склонна като става въпрос за нещо хубаво да го направя,а като е за нещо лошо да го отхвърля...Например вчера.. една клиентка, вадейки пари да плати,изпусна на земята 1 стотинка.Каза да не я вдигам в никакъв случай,там да си седи.Това било на пари и щастие...Ами стотинката си е още на пода...Не съм я вдигнала...Само мъничко я попреместих...На по-удобно местенце... 
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 16.12.2006 в 00:34
|

Известен

|
Нещо актуално. На Бъдни вечер, трапезата не се вдига и се оставя така през цялата нощ. :hello:
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| blue_lipstick |
Публикувана в 16.12.2006 в 09:59
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
...На Бъдни вечер, трапезата не се вдига и се оставя така през цялата нощ.  :hello:
Taкa,така ! Майка ми много държи на това! Можеш да помързелуваш,вместо да хвърчиш да прибираш маса и да миеш чинии...Лошото вкъщи обаче е това,че имам две лакоми животинки,за които неприбрана храна върху масата е покана за коледен пир .
don't click this link... 
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
|
| |
|