BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Народните поверия
sssss
Приемате ли народните поверия, като вид знак, който може би ни подсказва нещо или ги отхвърляте тотално?
Смятам, че всички онези, които следват стриктно правилата...живеят трудноSmile, а и не са по-щастливи от нас Smile (неспазващите народните поверия). По-забавно май ще бъде, всеки да сподели разни безумни и не до там поверия, които знае или е чувал ... или спазва. Smile

Ето малко и от мен! Smile

Счупеното огледало носи нещастие.
Не се сбогувайте през прага - ще се скарате.
Намерена подкова носи щастие.
Не се връщай от пътя - няма да ти върви.

tanyatasheva
Малка поправкаSmile Ако посрещаш гости и се здрависваш на прага, ще разсърдиш домашния дух. А ако се върнеш от пътя - няма страшно, трябва да се погледнеш в огледалото и да се изплезишPfft Суеверията са нещо като натрапчиви неврози и нямат нищо общо с нашата религия. Ние като православни християни, не трябва да вярваме на такива глупости, коренящи се в езическите вярвания. :-dev: Обаче на всеки му се е случвало.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

sssss
Smile Съгласна! Не вярвам също в суеверията и не търся да докосна червено, видейки линейка (това от детствотоSmile), не се въртя, като пумпал, когато черна котка премине пътя ми, но понякога си плюйвам (не истински де) в пазвата, когато някой ме уплаши - като това си действие го отдавам по-скоро на навик или вид тик ...?!

melody
Аз по принцип не вярвам в суеверия,но се улавям,че съм склонна като става въпрос за нещо хубаво да го направя,а като е за нещо лошо да го отхвърля...Например вчера.. една клиентка, вадейки пари да плати,изпусна на земята 1 стотинка.Каза да не я вдигам в никакъв случай,там да си седи.Това било на пари и щастие...Ами стотинката си е още на пода...Не съм я вдигнала...Само мъничко я попреместих...На по-удобно местенце...WinkSmileWink
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

tanyatasheva
Нещо актуално. На Бъдни вечер, трапезата не се вдига и се оставя така през цялата нощ.Smile :hello:
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

blue_lipstick
tanyatasheva писа:
...На Бъдни вечер, трапезата не се вдига и се оставя така през цялата нощ.Smile :hello:

Taкa,така Smile! Майка ми много държи на това! Можеш да помързелуваш,вместо да хвърчиш да прибираш маса и да миеш чинии...Лошото вкъщи обаче е това,че имам две лакоми животинки,за които неприбрана храна върху масата е покана за коледен пир Grin.
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.06 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,908 уникални посещения