BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
77 причини, заради които си струва да останеш в България
sssss
77 причини, заради които си струва да останеш в България

Проведено наскоро проучване показва, че ако се запази сегашната тенденция, България ще загуби една трета от 7,5-милионното си население през следващите няколко десетилетия. Очаква се емиграцията на българите да се увеличи, но без да се впускаме в тъжни цифри и неоспорими факти (както всички правят), които карат част от младото българско население да напусне България, нека изброим и нещата, заради които си струва да останеш...
Цифрата е образна, но ми се ще да я достигнем ... Smile

1. ...защото няма по-хубаво от "у дома"! Smile

Вие сте!

silva
2. заради българското кисело мляко GrinGrin

herairness
3. заради отношенията между хората (била съм в Европа и вервайте ми там са доста по-студени и затворени)
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Khan
Заради най-красивите жени в света :goo:
Редактирана от Khan на 15.12.2006 в 17:17

El Doctor
....ако всички заминем няма да има БГ салсаSmile, няма да има и такова място наречено БългарияSad, така че колкото и да сме опаки, трябва да се научим да живеем заедно Shock, а това не е толкова страшно, нито труднаWink

rumbarumbero
Заради луканката, лютеницата и нашето си сиренеWink.
Има и още, доматите си миришат на домати и месото е в пъти по- вкусно.
Жени и готини хора има навсякъде...

Може и доста по- задълбочено да се разсъждава по темата, но за сега толкозSmile.

sssss
Заради живописната природа и по-специално заради Родопите! :love::hard::love::hard::love:
Редактирана от sssss на 15.12.2006 в 21:00

Alex_Flo
Нещата които липсват най- много са семейството, после са близки и приятели.
Всичко друго е въпрос на организация.

Поздрави

http://www.alexflo.com
melody
Заради българската...родната реч...около нас!

Вие сте изброили доста неща,но въпреки това....Струва си да останеш заради близките,заради природата,заради хората,заради нашето си,заради дома си...
Имаме си много красива и разнообразна природа и изключително талантливи хора...

Аз не съм била в чужбина и не съм усещала какво най-много ще ми липсва в такъв момент....А между другото никога не съм си и помисляла да напускам България.Както каза Доктора,ако всички заминем няма да има България...Аз съм си решила за себе си да остана...тук...у дома...

Ето едно клипче за България Smile
И още едно
Виж и тук
Редактирана от melody на 16.12.2006 в 23:37
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

rumbarumbero
Може мнението ми да не съвпадне с повечето тук, но при нас българите има едно криво разбрано родолюбство. Сякаш хората които са заминали не харесват и не обичат всички тези неща, които са изброени!?! А ние, останалите сме някакви жертви на собственият си патриотизъм и въпреки, че винаги недовлстваме от нещо сме решили да си останем и сякаш заминалите са виновни с нещо.
А може точно заминалите и заминаващите да правят много повече за БГ зад граница, от колкото повечето в самата държава!?!

Само след няколко години у нас ще има много чужденци и много нашенци ще заминат... Тогава ситуацията ще е подобна на др. държави в Европа и може точно това да направи държавата ни по- популярна и много повече чужденци да чуват, че има такава държава, без да ни слагат в Азия, а ние да станем с по- отворено мислене и да усетим, че светът е малък и ако си на 1500 км. е въпрос на 2 часа полет за да си имаш всичко което ти е липсвало.

Ей така разсъждавам аз и ако ми се отвори изгодна възможност да замина ще го направя, без да забравям, че съм си от България и обичам лютеница.
Редактирана от rumbarumbero на 17.12.2006 в 00:41

mojito dream
Тъкмо превеждам някаква туристическа брошура за България и за пореден път се чудя откъде толкова неадекватност и толкова високопарност. Криворазбраното родолюбство идва според мен от хората, които нищо друго не са виждали и затова не се съмняват, че от Витоша по-високо нема.
Алекс и Фло знаят. Вярвайте им.
Take pleasure seriously!

sssss
rumbarumbero, mojito dream идеята на тази тема беше не да изтъкнем патриотизъм и родолюбие, а по-скоро да изброим онези красиви неща в страната ни, на които не обръщаме внимание, защото сме си тук, а ни липсват, когато ги загубим или сме далеч от тях...тогава ги и оценяме (грубо казано)! Идеяте беше не да лъха безсмислен патриотизъм, а по-скоро свеж оптимизъм, но в никакъв случай и песимизъм! Smile За Алекс и Фло ти верваме, повервай ми! SmileSmileSmile
Ходили сме и ние, виждали сме свят и не отричаме, че има магически места, но ... лично мнение, най-добре си се чувствам на Витоша, щото си я приемам като моя планина! Smile

Сега се замислих...., че ако темата беше - 77 причини, заради които си струва да напуснеш България, щяхме да сме доста по-активни в писането, много по-описателни (включително и аз) и щяхмме .... да сме прави, не защото манталитетът на българинът е вечно да е недоволен и да плюе (има и такова нещо де), а защото и реалността не отстъпва в случая. Всичко това е леко тъжно, затова не ми се искаше да тръгваме в таз посока на разсъждения! Наистина ли лошото е повече от хубавото?!
Редактирана от sssss на 17.12.2006 в 11:43

karfi4ka
Ха, сетих се как един път ми домъчня насред Алпите и роних сълзи за нашата си Витоша. Smile Има си и такива моменти, когато всяко нещо ти напомня за родината и ревеш по цели нощи, та се късаш.

Аз, честно казано, не мога да измисля някаква смислена причина, за да си остана в България. И защо да оставам? Какво ми пречи да поживея малко във Виена, да се върна тук, след това да замина за Хавана. Трябва вече да се разсъждава по-глобално и да се отваряме към различни възможности за пътуване, живот, работа извън България, защото "навън" наистина има неща, които си струва да се опознаят и докоснат. Не е престъпление човек да иска да разширява хоризонтите си. Поне за мен не е.

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
sssss
karfi4ka .... оооо даSmile съгласна и с двете ръцеSmileSmileSmile Какво по-хубаво от това да опознаеш света, но е временно, нали? Какво по-хубаво от това да излезнеш навън, да изкараш кинти, за да можеш да живееш добре тук, когато се върнеш (ето ти една причина, за да заминешSmile ) ... защото масата се връщат, било то и след 30 години! Защо ли се връщат?!

За опознаването на хоризонтите Smile, на това му викам аз екскурзия...и е яко да! Smile

sssss
и..няма по-ужасно, тъжно и вулгарно (макар и с доза истина) четиво от това - http://forum.all....n/0/page/0

... та, това ли е страната ни, в действителност?!
Лоши работи яко могат да се пишат, но наистина ли нищо хубаво не е останало, което можем да изтъкнем?!

karfi4ka
.... Ами хората, които в сърцето си носят кръвта на няколко раси и нации? Те не познават значението на думата "родина", целият свят е техен дом, защото не познават и значението на думата "граница".... Трудно такъв човек ще ти каже причина, за да остане еди къде си, защото там има невероятно кисело мляко. При положение, че на друго място има невероятен кафяв ориз и ром Wink

Това с изкарването на "кинти" в чужбина, за да можеш да живееш добре тук и екскурзиите за 10 дена с екскурзовод - нямах точно това предвид, като говорих за разширяване на хоризонти Smile
Като цяло моето мнение по тази тема изобщо не е меродавно, така че не ми обръщай внимание Wink

sssss
karfi4ka Smile спокич..., и моите очи виждат повече лошо отколкото хубаво..., но всичко ми е поносимо, поне за сега!
Smile Да изчакаме да падне мъглата и да ловиме първия самолет...Smile
Да избягаме в Мекскико! SmileSmileSmileSmileSmile

karfi4ka
Това, че в момента живея тук, сигурно е защото очите ми виждат само лошо - то пък бива мазохизъм :goo:

Whatever! Enjoy! :hard:

sssss
karfi4ka писа:
Това, че в момента живея тук, сигурно е защото очите ми виждат само лошо - то пък бива мазохизъм :goo:

Whatever! Enjoy! :hard:

Yah, baby! Smile))
Go, Go...Come on! Smile

rumbarumbero
Мнението ми абсолютно съвпада с това на karfi4ka:vot:

Горбетчийското мислене е остаряващо и все по- малко актуално. Много хора живеят в чужда държава, защото там живеят добре, а не само за да изкарат пари, които да харчат у нас. Това не ги прави по- малко българи.

Витоша е прекрасно място, което трудно мога да посетя, защото нямам време, а споменаваните Alex и Flo сигурно ходят по- често от мен и там сигурно има не малко хора плачещи за Алпите.
Трябва да знаем и уважаваме това което си имаме, но да не забравяме, че по света има места на коит може да ти спре дъхът.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.16 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,447 уникални посещения