BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
За и против партитата
melody
Не става въпрос дали дадено салса парти ви харесва или не,а как се чувствате там.Ходите ли по партита?Ако не,защо?Трябва ли да се посещават?Какво е значението на партитата за танцуващите салса(начинаещи и напреднали)?

В началото отношението ми към партитата беше таковаSadCool,а сега се промени такаSmilePfftGrin
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

ivannn
добре.
ходя.
трябва - без тях не може - тренировките ще са като спорт само, а без практика човек няма да се научи да танцува нито бързо, нито качествено.

гледам да не прекалявам с партитата, а и не ходя на места, където атмосферата ми изглежда състезателна - все пак целта е да се забвлявам, а не да ставам свидетел на мерене на .... каквото и да е Cool

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
thunderchief
Твърдо за, лошото е че напоследък няма много време. То все пак човек трябва някъде да потанцува с дами с които му е гот, в школата си имаме само една такава дето хваща on2 и с която е приятно. Не че по партитата няма талпи и машини за танци в лошия смисъл(много техника, стил и чувство клонящи към 0)
Редактирана от thunderchief на 08.11.2006 в 17:30
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

karfi4ka
На повечето партита все още не се чувствам много добре, защото ми се случи да ме питат как така ходя на парти, при положение, че танцувам от 4-5 месеца и защо съм ходела, при положение, че предимно седя на бара, пийвам си нещо, говоря си с разни хора и слушам музика.
Ще се опитам да не обръщам внимание на разни нелепи подмятания Cool

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
sssss
karfi4ka писа:
.....как така ходя на парти, при положение, че танцувам от 4-5 ....

Е, и? Този, който ти е задал толкова безсмислено тъп въпрос би следвало да си стои вкъщи пред телевизора и да гледа Вучков по СКАТ ... най ще му приляга мисля!
Редактирана от sssss на 08.11.2006 в 17:40

melody
karfi4ka писа:

Точно това й трябва да направиш!WinkSmileПартитата определено не са само за напреднали,които в много случаи са отишли там,за да се "показват" колко са добри.Те си личат.Но не са всички така,де!Има много хубаво танцуващи хора,на които мога да се наслаждавам цяла вечер,докато си слушам музиката,седя на масата или на бара,примерно!WinkSmile
Аз в началото супер много се притеснявах,депресирах се като гледах хората"какво" правят.И сега ми се случва,но много по-рядко.В общи линии взе да не ми пука.Трябва да се притесняват професионалистите и тези които се явяват по състезания.Въпреки,че партито е предимно за забавление и разпускане....SmileДонякъде служи и за сверяване на часовника и обмяна на опит,но не трябва да се превръща в учебен час!Smile
Редактирана от melody на 08.11.2006 в 18:39
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

herairness
аз след като отидах вече на 2 съм твърдо за!определено само с тренировки не става.карфичке аз танцувам от 2 и половинаSmileза сега лошото е че повечето кавалери са с дами и е малко трудно да се вредя ама аз съм упорита пъкGrinа междувременно събирам готини парчета за колекцията и пийвам биричкаSmile
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
melody
melody писа:
Партитата определено не са само за напреднали,които в много случаи са отишли там,за да се "показват" колко са добри.......

....Аз в началото супер много се притеснявах,депресирах се като гледах хората"какво" правят.

А като се замисля,"показващите се",в повечето случаи не са ли просто "можещи",които са преминали през различни перипетии на танцуващите?Не визирам самозабравилите се хора,с прекалено голямо самочувствие.

thunderchief
karfi4ka писа:
На повечето партита все още не се чувствам много добре, защото ми се случи да ме питат как така ходя на парти, при положение, че танцувам от 4-5 месеца и защо съм ходела, при положение, че предимно седя на бара, пийвам си нещо, говоря си с разни хора и слушам музика.

Ами зададения ти въпрос е бил бемерно тъп и обикновено му се отговаря или с мълчание или с "Не ти влиза в @##$#@% работа"
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

karfi4ka
herairness писа:
а междувременно събирам готини парчета за колекцията и пийвам биричкаSmile

Ха, здравей, сродна душа! Grin
Само дето аз не пия биричка, ами обикновено си поръчвам едно мохито или куба либре, но най-често е някакъв безалкохолен коктейл. Което ми припомня, че в Chillout cafe ме изненадаха с много свеж безалкохолен коктейл. Впрочем как намирате новото място за парти? Аз имам противоречиви впечатления, но като цяло ми допадна атмосферата - има усещане за много въздух

melody
karfi4ka писа:
.....в Chillout cafe ме изненадаха с много свеж безалкохолен коктейл. Впрочем как намирате новото място за парти? Аз имам противоречиви впечатления, но като цяло ми допадна атмосферата - има усещане за много въздух

На мен много ми хареса-атмосферата,музиката,хората,с които бях(между които беше и тиWink)!PfftИ онази стена с розите....червените!!!PfftОстанаха ми очите в нея!ShockPfft

п.с.Но не това беше идеята на въпроса ми(да се съпоставят партитата)!CoolSmile
Редактирана от melody на 08.11.2006 в 20:01

herairness
karfi4ka писа:
Само дето аз не пия биричка, ами обикновено си поръчвам едно мохито или куба либре, но най-често е някакъв безалкохолен коктейл.

тези ги пробвах веднъжSmileхубаво е ама много мъничко бе-то на 2 глътки свършваGrinдокато голяма наливна загорка (поради липса на шуменско) си е друго нещоGrin
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

sssss
melody писа:
....И онази стена с розите....червените!!!PfftОстанаха ми очите в нея!ShockPfft

Smile ще ме умориш с тези рози SmileSmileSmile Тази събота ти казах....фотоапаратчето и цяла вечер снимки!

tanyatasheva
Партитата са това, което прави салсата жива. Твърдо съм "за", разбира сеSmile Да танцуваш само с хората от твоята школа би било твърде скучно. Но не съм съгласна с определенията за "показването" и "меренето". Това са едни от най-интересните нища, които могат да се случат на дансинга. Дори когато още не можех да танцувам салса, ми беше приятно да наблюдавам демонстрациите на напредналите и да си мечтая да ги настигна и надмина. Това е шоу без пари, ако човек наистина се интересува, вижда какво са постигнали другите школи. Вярно, че има състезания и разни други такива, но те са веднъж-два пъти в годината. Не виждам какво лошо има, човек да покаже каквото може на дансинга. Трябва ли умишлено да се танцува лошо или вяло, (а дали е възможно), само защото някой се травмира или се дразни. Харесвам партита, на които хората са мотивирани да танцуват и танцуват повече, отколкото седят.

karfi4ka
tanyatasheva писа:
... не съм съгласна с определенията за "показването" и "меренето". Това са едни от най-интересните нища, които могат да се случат на дансинга....

Много ми е приятно да наблюдавам добре танцуващи двойки. Искрено се възхищавам и гледката откровено ми носи удоволствие. Но също така се впечатлявам, когато чувам коментари как еди кой си танцувал супер смешно и дай сега да му покажем как се прави. Сигурно един ден, когато започна да танцувам добре, тези неща няма да достигат до ушите ми, ще забравя как съм се мъчила в началото с едно най-елементарно вътрешно въртене, ще се променя и ще ми се вирне високо и гордо носът Grin Защото оставам с впечатление, че най-добре стайлингът се получава, когато ти е навирен носът Wink

P.S. Всичко по тази тема коментирам със закачка и без никакво лошо чувство към някого.

tanyatasheva
karfi4ka писа:
Защото оставам с впечатление, че най-добре стайлингът се получава, когато ти е навирен носът Wink
.

Абсолютно правилноSmile И в преносния и в буквалния смисъл.

herairness
karfi4ka писа:
Но също така се впечатлявам, когато чувам коментари как еди кой си танцувал супер смешно и дай сега да му покажем как се прави.

аз лично бих се засегнала ако чуя подобен коментар,пък макар и не по мой адрес.нали и тия хора са почнали от а и б,не може такаShock

karfi4ka
Може, не може - това е положението. Айде стига сме се тюхкали като стари баби, не е толкова драматично положението. Ще го преживеем Grin Grin Grin

tanyatasheva
Не обръщайте внимание, не трябва да се толерират такива приказки. Слушайте само доброжелателните хора, които уважавате и смятате, че могат да ви научат на нещоSmile Примерно критиката на инструкторите може да бъде полезна.

ivannn
tanyatasheva писа:
...Харесвам партита, на които хората са мотивирани да танцуват и танцуват повече, отколкото седят.

Танче, нищо лично, ама на мен мотивация за парти не ми трябва.

..... май излъгах - най-добрата ми мотивация за парти е добрата компания, с която ще съм заобиколен там. Но не и самият танц или шоу, защото аз нямах предвид последното с горния коментар.

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.09 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,571 уникални посещения