BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
За Halloween празника
sssss
Предвид настъпващия празник - Halloween ми е интересно да разбера кой с какви нагласи е за него (питам Ви, защото някои го отхвърлят, тъй като не бил български празник), кои от Вас традиционно го празнуват всяка година и по какъв начин.
Къде смятате да го празнувате, имате ли вече предложения за парти?
Какви идеи за костюми имате и как мислите да се маскирате.
Предполагам, че костюмите си ще ги запазите в тайна, но Smile който иска може да сподели оригинални наблюдения от минали празници.

Smile За всички, които се интересуват от историята на самия празник, поствам малко инфо Smile!

Историята на Halloween

Празнуването на Halloween днес, е смесица от ритуали, измислени от много и различни народи. Най-ранните празнувания идват от Келтите, живели в Шотландия. На 31 октомври, те честват Samhain (което се произнася Со-ин) . Това е бил краят на жетвата и началото на студената и тъмна зима. Келтите вярвали, че на 31 октомври, Богът на Смъртта пуска умрелите души да се върнат на земята.

На този ден Келтите се обличали в страшни костюми, защото мислели че така злите духове няма да ги разпознаят и няма да ги отведат със себе си. Оттам вероятно идва традицията хората да се обличат в страховити костюми на Halloween.

Когато Римляните завладели Келтите в 5 век, се получила комбинация между празнуванията на двата народа. Римляните включили ябълките и царевицата в празника.

След разпространяването на Християнството, Църквата смесила тези езически чествания със своя празник Вси Светии (също наричан All Hallows' Day и празнуван на 1 ноември). На Вси Светии младите мъже ходели от врата на врата, искайки храна за бедните.

А откъде идват фенерите? Преди да е имало сигнални огньове, Ирландците са използвали издълбана отвътре ряпа, в която слагали запалена свещ. Когато отишли в Америка, ирландците видели че няма много репи, но затова пък има много тикви, и така се появили тиквените фенери, наречени Jack-o-Lantern.

http://oceansoul....loween.htm

icy
във варна парти ще има в залата на клуб Сабросо - денят е петък 3.11., по обичайното време - след 22,30

аз обаче Вси светии не го чувствам като празник. а пък ние, ако не се лъжа, си имаме кукери да гоним злите духовеSmile)))

Melina
Здравей, любима!
Както и да се маскираш - сърцето ми ще те познае!!!GrinGrinGrin
Никога не съм празнувала Halloween, но приветствам всеки повод за веселба! Миналата година бях маскирана като Червената шапчица в Салса+ , но признавам, че никога не съм проявявала интерес към произхода на този празник. За мен е просто повод за по-различен, по-шарен купон Wink

По-добре навреме, отколкото късно!

thunderchief
Абе представлява просто още един повод за купон, лошото е че аз тая година нямам костюм(изключая една шапка с рога, но за да замязанм на конунг Рангаар ми трябват и брадва и щит, а с тях се танцува трудноGrin), а и трябва да седя да уча за изпит та вероятно ще пропусна купона. Впрочем като идете в галерията на сайта на RST и видите снимките от миналата година(Хелоуин 2005), търсете едно момче арабче - аз съмGrin
Редактирана от thunderchief на 30.10.2006 в 23:38
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

sssss
thunderchief писа:
Абе представлява просто още един повод за купон, лошото е че аз тая година нямам костюм(изключая една шапка с рога, но за да замязанм на конунг Рангаар ми трябват и брадва и щит, а с тях се танцува трудноGrin), а и трябва да седя да уча за изпит та вероятно ще пропусна купона. Впрочем като идете в галерията на сайта на RST и видите снимките от миналата година(Хелоуин 2005), търсете едно момче арабче - аз съмGrin

Exxxx thund видях теSmile супер си, явно е било много весело миналата годинаSmile! Като ти трябват неща на сайта на RST са постнати адреси на места, от които можеш да си закупиш или наемеш такива джуджавкиSmile и мисля, че не е много скъпо. Smile Виж за изпита...кофти, ама нали знаеш - полят изпит-взет изпит!
Smile

ivannn
това е един езически празник, който не ми е интересен. още повече, че не обчичам да се маскирам или прикривам зад каквото и да е, вкл. псевдоними. навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма, сценки и концерт в голяма зала и това изчерпва близките ми срещи с него :-)

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
sssss
ivannn писа:
това е един езически празник, който не ми е интересен. още повече, че не обчичам да се маскирам или прикривам зад каквото и да е, вкл. псевдоними. навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма, сценки и концерт в голяма зала и това изчерпва близките ми срещи с него :-)

Еххххх ivannn, достатъчно е мрачно навън, че Smile)) да вкарваш още депресантски ноткиSmile .... шегувам се де - правото и изборът са си твои, но няма ли да е по-добре да го погледнеш от друг ъгъл Smile
На мен ми допадат такива маскени балове и не защото се криеш зад маска, а защото е нестандартно, цетно и щуро!

thunderchief
if писа:
thunderchief писа:

Exxxx thund видях теSmile супер си, явно е било много весело миналата годинаSmile! Като ти трябват неща на сайта на RST са постнати адреси на места, от които можеш да си закупиш или наемеш такива джуджавкиSmile и мисля, че не е много скъпо. Smile Виж за изпита...кофти, ама нали знаеш - полят изпит-взет изпит!
Smile

Oлеле ако почна от сега да го поливам(датата е 30 ноември) ще стане страшничкоGrin
Иначе кво пък ако си намеря щит и брадва(тая година ми се ще да го играя викингски вожд, някак ми импонира на настроението) ще взема да дойдаGrin
Но така дигизиран
bgsalsa.info/forum/attachments/08viking.jpg
не знам ще иска ли някой да денси с менеGrin

EDIT: admin - редакция на размера на изображението
Редактирана от admin на 31.10.2006 в 02:25

sssss
thunderchief писа:
if писа:
thunderchief писа:

Smile

Oлеле ако почна от сега да го поливам(датата е 30 ноември) ще стане страшничкоGrin
Иначе кво пък ако си намеря щит и брадва(тая година ми се ще да го играя викингски вожд, някак ми импонира на настроението) ще взема да дойдаGrin

Smile започвай да търсиш тогава...задача №1 Smile !
Ако махнеш Smile щита може и да поденсимSmile) хиххихи!
Редактирана от sssss на 31.10.2006 в 00:15

Vlad
Shirt Ninja в атака !

И това:

www.anytimecostumes.com/Merchant2/graphics/ccimages/02189163.jpg

Поръчайте от тук:

http://www.anytim...89163.html
Редактирана от Vlad на 31.10.2006 в 00:46
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
Victor
За мен Helloween е още един повод за купон ... нищо повече Smile аз мислех да се костюмирам като Айнщайн но не можах да си открия подходяща перука та трябваше д асменям тактиката Smile
На купон ще бъда в залата на РСТ в центъра утре вечер от 22:00 Smile

http://www.dwarfDesigns.hit.bg
ivannn
if писа:
ivannn писа:

Еххххх ivannn, достатъчно е мрачно навън, че Smile)) да вкарваш още депресантски ноткиSmile .... шегувам се де - правото и изборът са си твои, но няма ли да е по-добре да го погледнеш от друг ъгъл Smile
На мен ми допадат такива маскени балове и не защото се криеш зад маска, а защото е нестандартно, цетно и щуро!

къде пък видя депресантски нотки? и вчера, и днес съм в прекрасно настроение и времето не може да ми повлияе Wink

обичам да правя щури неща, но с мярка. и не ми е необходимо да крия лицето си за целта. Cool освен това НЕ следвам правилото: "като сме безделници да не сме без празници". за мен всеки ден е празник по свое му и такива комерсиални дати като тези на хелоуин и св. валентин будят в мен само насмешка и нищо повече. все пак който е пожелал да празнува - да го прави. далеч съм от мисълта да налагам моето виждане на когото и да е Wink

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
sssss
Съгласна, но Smile едва ли всеки ден би се облякъл като клоун примерно?! Просто празникът предразполага за по-различно по своето естество празнуване! Grin Виж за св. Валентин съм абсолютно съгласна! Smile

karfi4ka
ivannn писа:
навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма...

То в тая гимназия поне си отпразнувахме всички езически празници за години напред ...и няма нужда повече Grin

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
sssss
karfi4ka писа:
ivannn писа:
навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма...

То в тая гимназия поне си отпразнувахме всички езически празници за години напред ...и няма нужда повече Grin

Smile ееее сега, няма нужда повече .... има, има - поне докато не навършим 45-50 години,а?!Grin

karfi4ka
Добре де, ми след 50 какво правим? Grin

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
Vlad
karfi4ka писа:
Добре де, ми след 50 какво правим? Grin

Osculum Obscenum. Wink
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
thunderchief
Прочее кат иде реч за хелоуин, ей го тука едно момче продава фурми на сука(пазара) в Багдад
ВИЖ ТУК

ако може някой админ нека намали изображението че в службата нямам с какво

EDIT: admin
корекция на линк

Редактирана от admin на 14.12.2006 в 18:13

vanko1
Тъндъре, сигурен ли си, че за Багдад иде реч? На мен повече ми прилича на пациент в стая-единичка на 4-ти километър. Еваларка ти бичим за костюма! Wink

melody
Eееее,Сашка,тази снимка ме изкефи максимално!!!GrinGrin
Ма мноу си готин,брях!Grin
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.12 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,654 уникални посещения