Накратко, проблемът с недостига на кавалери застигна и мен и даже ме поотчая за малко, но стигнах до следното решение: в момента аз съм кавалер, докато понапреднем още малко с моята партньорка, след което ще започнем да сменяме ролите.
Вероятно това е позната ситуация и за други дами, които нямат постоянен партньор. Тоест аз вече имам постоянен партньор, но всъщност е партньорка .
Идеята ми е да обменим мисли за това какво печелим от нашето "кавалерстване".
Аз, например, вече имам представа какви усилия са полагали кавалерите, с които съм танцувала . (Струва ми се, обаче, че са били по-търпеливи от мен). А воденето не било проста работа, брей... Но много се старая да бъда добър "кавалер", да давам ясни сигнали на дамата и да я водя, все пак - в смисъл, докато си бях дама, някои кавалери просто не водеха. От друга страна, все пак в началото на кавалерите им е трудно да водят, а на дамите пък не ни е лесно да се водим.
Сега ми е доста забавно - аз водя, дамата ми се дърпа или се опитва да води, както и аз преди
Когато танцувам като кавалер с моята партньорка, често се случва тя да ме пита "Сега какво ще правим?", аз обаче не й казвам преди да сме направили фигурата. Мисля, че това е по-добрият вариант. Когато си бях дама, с предишния ми партньор често се наговаряхме, но според мен така воденето и за двамата е много половинчато.
От "кавалерстването" няма да увисна без партньор на урок, което е важно. Друго - помня как не ми допадаше да ме водят, или по-скоро да си мислят, че ме водят и се стремя да избегна поне този недостатък. А и мога да поправя някои елементарни грешки, които допусках и аз като дама.
Спирам дотук, че както съм се вдъхновила, може да загубя нишката
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е!
Aмиии, мисля си, че ще е много хубаво ако си намериш партньор и не изпълняваш ролята на мъж повече. Можеби е хубаво да се опита, но не си го представям да върви на добре така. Пожелавам ти скоро да си намериш партньор
Със най голямо удоволствие бих ти станал кавалер,но проблемът е че за момента все още не мога да танцувам.
В най скоро време мисля да се запиша на курс,и когато навлезна поне малко в ритамът на танца може да ти стана кавалер.
P.S: Приемам всякави препоръки за това къде един начинаещ може да се запишр да танцува.
EDIT: admin - Писането на латиница (шльокавица) в BG Salsa е забранено. Ако имаш проблем с киризатора си, този сайт в за теб!Редактирана от admin на 21.10.2006 в 19:55
EDIT: admin - Писането на латиница (шльокавица) в BG Salsa е забранено. Ако имаш проблем с киризатора си, този сайт в за теб!Редактирана от admin на 21.10.2006 в 19:56
Значи, ходя във клуба на Моника VAMOS! Първо бях в група за стил LA, после увиснах без кавалер и заради моята приятелка се включих в групата за начинаещи в стил Cuban. Часовете са във вторник и четвъртък от 18.30 ч, като добрата новина е, че макар че вече сме започнали, има подгрупа на начинаещи в начинаещите , защото все още продължават да се включват хора. Тъй че не е късно за тази група.
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е!
Май всички начинаещи дами се сблъскват с проблема на stranger вкл. и аз. Има уроци, на които я се появят 2-3 кавалери, я не. Ей, момчета, вземайте се в ръце и идвайте редовно
Специално в нашата група понякога остават напреднали кавалери, които ни помагат, а понякога - и напреднали дами, които изпълняват функцията на кавалери. Лично на мен веднъж ми се случи да кавалерствам и установих, че въобще не е приятно Всеки си има своя роля - на мен си ми харесва да съм дама, макар че понякога се улавям как не се оставям да ме водят (всъщност, зависи много от кавалера - като ти дава ясни сигнали и те държи здраво - всичко е ОК).
Даже с едно момиче от групата се чудехме защо го има този недостиг на младежи в салсата, при положение, че танцът е толкова полигамен (можеш да избираш дама или кавалер, освен ако не си си довел постоянния/та партньор/ка - груба грешка, според мен , пък мъжете обичат полигамията ), а освен това и фигурата на мъжа е водеща (пък мъжете обичат и да доминират ). Та такива ми ти проблеми...
Обаче - има и лъч надежда - забелязвам, че в напредналите групи силите са изравнени, а понякога даже дамите не достигат ...така че, stranger, вероятно в бъдеще ще си откриеш постоянен кавалер (а и аз също, защото в момента танцувам с който се падне )
аве това не е толкова просто ... вие ако си мислите, че и за мъжете е лесно да си намерят постоянна партньорка за тренировки .... лъжете се :-)
но наистина е полезно да се пробвате да водите - това също ще помогвне и да се водите по-добре.
но пък и аз имах възможност да се пробвам да танцувам като дама и щях да се пребия - също толкова полезно е, за да се научим и ние да водим по-добре ;-)
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди