BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
ДАМА КАТО КАВАЛЕР?
stranger
Накратко, проблемът с недостига на кавалери застигна и мен и даже ме поотчая за малко, но стигнах до следното решение: в момента аз съм кавалер, докато понапреднем още малко с моята партньорка, след което ще започнем да сменяме ролите.
Вероятно това е позната ситуация и за други дами, които нямат постоянен партньор. Тоест аз вече имам постоянен партньор, но всъщност е партньорка Smile.
Идеята ми е да обменим мисли за това какво печелим от нашето "кавалерстване".
Аз, например, вече имам представа какви усилия са полагали кавалерите, с които съм танцувала Grin. (Струва ми се, обаче, че са били по-търпеливи от мен). А воденето не било проста работа, брей... Wink Но много се старая да бъда добър "кавалер", да давам ясни сигнали на дамата и да я водя, все пак - в смисъл, докато си бях дама, някои кавалери просто не водеха. От друга страна, все пак в началото на кавалерите им е трудно да водят, а на дамите пък не ни е лесно да се водим.
Сега ми е доста забавно - аз водя, дамата ми се дърпа или се опитва да води, както и аз преди Wink
Когато танцувам като кавалер с моята партньорка, често се случва тя да ме пита "Сега какво ще правим?", аз обаче не й казвам преди да сме направили фигурата. Мисля, че това е по-добрият вариант. Когато си бях дама, с предишния ми партньор често се наговаряхме, но според мен така воденето и за двамата е много половинчато.
От "кавалерстването" няма да увисна без партньор на урок, което е важно. Друго - помня как не ми допадаше да ме водят, или по-скоро да си мислят, че ме водят и се стремя да избегна поне този недостатък. А и мога да поправя някои елементарни грешки, които допусках и аз като дама.
Спирам дотук, че както съм се вдъхновила, може да загубя нишката Grin
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е!

rumbarumbero
Aмиии, мисля си, че ще е много хубаво ако си намериш партньор и не изпълняваш ролята на мъж повече. Можеби е хубаво да се опита, но не си го представям да върви на добре така. Пожелавам ти скоро да си намериш партньорWink

stiv
Със най голямо удоволствие бих ти станал кавалер,но проблемът е че за момента все още не мога да танцувам.
В най скоро време мисля да се запиша на курс,и когато навлезна поне малко в ритамът на танца може да ти стана кавалер.
P.S: Приемам всякави препоръки за това къде един начинаещ може да се запишр да танцува.

EDIT: admin - Писането на латиница (шльокавица) в BG Salsa е забранено. Ако имаш проблем с киризатора си, този сайт в за теб!
Редактирана от admin на 21.10.2006 в 19:55

rumbarumbero
В групата на stranger се запишиGrinGrinGrin, тя ако има търпение може да те вкара в релси по бързата процедураGrin

stiv
Супер, но коя нейната група !!!

EDIT: admin - Писането на латиница (шльокавица) в BG Salsa е забранено. Ако имаш проблем с киризатора си, този сайт в за теб!
Редактирана от admin на 21.10.2006 в 19:56

stranger
Значи, ходя във клуба на Моника VAMOS! Първо бях в група за стил LA, после увиснах без кавалер и заради моята приятелка се включих в групата за начинаещи в стил Cuban. Часовете са във вторник и четвъртък от 18.30 ч, като добрата новина е, че макар че вече сме започнали, има подгрупа на начинаещи в начинаещите Wink, защото все още продължават да се включват хора. Тъй че не е късно за тази група.
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е!

rihanna_bo
Grin Май всички начинаещи дами се сблъскват с проблема на stranger Grin вкл. и аз. Има уроци, на които я се появят 2-3 кавалери, я не. Ей, момчета, вземайте се в ръце и идвайте редовно Wink
Специално в нашата група понякога остават напреднали кавалери, които ни помагат, а понякога - и напреднали дами, които изпълняват функцията на кавалери. Лично на мен веднъж ми се случи да кавалерствам и установих, че въобще не е приятно Frown Всеки си има своя роля - на мен си ми харесва да съм дама, макар че понякога се улавям как не се оставям да ме водят (всъщност, зависи много от кавалера Wink - като ти дава ясни сигнали и те държи здраво - всичко е ОК).
Даже с едно момиче от групата се чудехме защо го има този недостиг на младежи в салсата, при положение, че танцът е толкова полигамен (можеш да избираш дама или кавалер, освен ако не си си довел постоянния/та партньор/ка - груба грешка, според мен Grin , пък мъжете обичат полигамията Grin ), а освен това и фигурата на мъжа е водеща (пък мъжете обичат и да доминират Grin ). Та такива ми ти проблеми...
Обаче - има и лъч надежда - забелязвам, че в напредналите групи силите са изравнени, а понякога даже дамите не достигат Shock ...така че, stranger, вероятно в бъдеще ще си откриеш постоянен кавалер (а и аз също, защото в момента танцувам с който се падне GrinGrinGrin )

ivannn
аве това не е толкова просто ... вие ако си мислите, че и за мъжете е лесно да си намерят постоянна партньорка за тренировки .... лъжете се :-)

но наистина е полезно да се пробвате да водите - това също ще помогвне и да се водите по-добре.
но пък и аз имах възможност да се пробвам да танцувам като дама и щях да се пребия - също толкова полезно е, за да се научим и ние да водим по-добре ;-)

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,571 уникални посещения