|
И Cuban ParTy, все пак?
|
| La Tiburona |
Публикувана в 13.10.2006 в 23:40
|

Напредващ

|
Здравейте, чудех се какво мислите по въпроса - да има някой ден от седмицата кюбан ретро party с онези готини, стари парчета които като ги чуеш и ти кипва кръвта и не можеш да не се разтанцуваш.Знам че напоследък ЛА е много модерен и всички танцуват ЛА, но това не значи че няма хора които харесваме все още кюбана и искаме да му се наслаждаваме и да го танцуваме
Редактирана от La Tiburona на 18.10.2006 в 16:57
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 14.10.2006 в 00:38
|

Известен

|
Значи, има едно заведение, в което има един диджей, който пуска толкова много кюбан, че на феновете на Ла им иде да се захапят отзад. Ако не знаеш, кое е въпросното място, ми пиши на лична бележка и аз ще те открехна. И моля, те оправи си заглавието на темата, че хората се чудят какви пари, какви пет лева |
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 14.10.2006 в 01:40
|

Напредващ

|
tanyatasheva писа:
Значи, има едно заведение, в което има един диджей, който пуска толкова много кюбан, че на феновете на Ла им иде да се захапят отзад. Ако не знаеш, кое е въпросното място, ми пиши на лична бележка и аз ще те открехна. И моля, те оправи си заглавието на темата, че хората се чудят какви пари, какви пет лева 
Пусни и на мен ЛС с информацията, моля !
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 18.10.2006 в 00:53
|

Известен

|
Може ли и мен да ме открехнеш в едно ЛС, че и аз се заинтригувах нещо  |
| |
|
|
| Difficile |
Публикувана в 18.10.2006 в 05:42
|

Начинаещ

|
ау,и кво сега,само кюбънци шса посветени..тцтцтц..почти като в секта,почвам да се притеснявам;-)
А като се замислиш феновете на ЛА дали им пука толкова На мене не ми пиши на лична;-)не че нещо се цепя от колектива,ма ни мЪ и интересно
КАкто и да ееее
веселете сеееееееее    
а офтопикк-колко ми е якоооо
Редактирана от Difficile на 18.10.2006 в 05:44
SMILEEEEEEE
http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 18.10.2006 в 05:59
|

Известен

|
Да!Нещо много потайна цялата работа! И аз пък искам да знам!
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.10.2006 в 08:29
|

Известен

|
Съжалявам, че не сте ме разбрали, аз иронизирах. Даже преди време пуснах тема "LA парти", защото ми се струва, че се пуска прекалено много кюбан, както и да е. |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2006 в 16:58
|

Известен

|
La Tiburona писа:
Здравейте, чудех се какво мислите по въпроса - да има някой ден от седмицата кюбан ретро party с онези готини, стари парчета които като ги чуеш и ти кипва кръвта и не можеш да не се разтанцуваш.Знам че напоследък ЛА е много модерен и всички танцуват ЛА, но това не значи че няма хора които харесваме все още кюбана и искаме да му се наслаждаваме и да го танцуваме
Аз лично намирам идеята за много умряла. И без друго както казва Таня се пуска твърде много кюбан по партитата. Аз пък искам парти дето се пускат повечко неща за crossbody on1 и повечко мамбо за да мога да си плета крачката on2
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 18.10.2006 в 17:02
|

Напредващ

|
Ех, този Кюбан, голям Трън в очите! Що тъй?
EDIT: admin - Да нямаш проблеми с бутона ENTER?
Редактирана от admin на 19.10.2006 в 04:45
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2006 в 17:47
|

Известен

|
Впрочем на желаещите да слушат и танцуват кюбан се препоръчва съботната С+
Впрочем "онези готини стари парчета" ще ме прощавате но повечето са правени от кубинци и пуерториканци живеещи в Ню Йорк и са супер за танцуване именно на 2, не за пехливански борби в кръгче, в които зехтина се сменя с пот
Редактирана от thunderchief на 18.10.2006 в 20:40
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.10.2006 в 21:42
|

Известен

|
То пък един кюбан се танцува сега, само старите ученици, които са почнали преди години го правят както трябва, thunderchief ти просто може би не си виждал, няма начин да не ти хареса, ако се прави добре. На мен също ми доскучава да го танцувам, не че не мога да си го направя интересно ако искам, ама партньорите се шашкат. Малко заблуди съществуват, че кюбана не е атрактивен, танцува се само за удоволствие, не да се показваш, няма лейдис стайл и инициатива на жената, няма акробатики. Мога да опровергая това, кълна се, и лейдис стайл ще ти направя и на конче мога те яхна ако искам, но ме мързи. Така че танцът си е танц, или го можеш, или не можеш. Винаги ще има фенове на кюбана и това е хубаво, трябва да се помни откъде е започнало всичко, традицията е хубаво нещо. И не всички хора имат възможност, време и средства да задълбават в танците. Кой ще седне да учи и да се усъвършенства години наред стилове като LA, мамбо, без това да му е работа, само единици. Просто трябва да има отделни партита с различна музика , аз откога разправям, но не е назрял момента. |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2006 в 22:53
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
То пък един кюбан се танцува сега, само старите ученици, които са почнали преди години го правят както трябва, thunderchief ти просто може би не си виждал, няма начин да не ти хареса, ако се прави добре. На мен също ми доскучава да го танцувам, не че не мога да си го направя интересно ако искам, ама партньорите се шашкат. Малко заблуди съществуват, че кюбана не е атрактивен, танцува се само за удоволствие, не да се показваш, няма лейдис стайл и инициатива на жената, няма акробатики. Мога да опровергая това, кълна се, и лейдис стайл ще ти направя и на конче мога те яхна ако искам, но ме мързи. Така че танцът си е танц, или го можеш, или не можеш. Винаги ще има фенове на кюбана и това е хубаво, трябва да се помни откъде е започнало всичко, традицията е хубаво нещо. И не всички хора имат възможност, време и средства да задълбават в танците. Кой ще седне да учи и да се усъвършенства години наред стилове като LA, мамбо, без това да му е работа, само единици. Просто трябва да има отделни партита с различна музика , аз откога разправям, но не е назрял момента.
E то това с липсата на лейдистайл и инициатива на жената не е мой лаф. Ако искаш да опровергаеш Ейнджъл Ортиз ще ми е интересно да погледам. Иначе по повод феновете на кюбана - щом ги влече - нека, ама да не се утрепва вечер от и без друго бедната на салса партита седмица само за таквоз нещо.
Впрочем в момента слушам точно такова "старо парче от кеото ти кипва кръвта..."(Ricardo Ray&Boby Cruz "Ahora vengo yo" и леко съм се размечтал да изденся въпросната песничка on2 (с определена дама) ЕЕЕЕх мечтиии (сигурно след малко ще изникне началника и ще ми намери работа, да не се размечтавам)
Редактирана от thunderchief на 18.10.2006 в 22:56
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.10.2006 в 22:59
|

Известен

|
Ти знаеш какво харесвам, но не искам да обиждам феновете на кюбана. Харесвам да уча салса до безкрай, а какво е казал Ейнджъл Ортиз? |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2006 в 23:04
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
Ти знаеш какво харесвам, но не искам да обиждам феновете на кюбана. Харесвам да уча салса до безкрай, а какво е казал Ейнджъл Ортиз?
Aми буквално това, че няма как да има стайлинг, когато жената е здраво хваната в кюбана. На тайминг уъркшопа от последния салса уикенд.
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.10.2006 в 23:15
|

Известен

|
Ти мислиш, че не мога да се откопча? Направо се лъжеш, тренирала съм джудо все пак. Майтап )) Обикновено комуникирам и казвам на мъжа какво искам, но се шашкат, нали ти казвам, не става с всеки, а само с опитни танцьори, които пък танцуват предимно crossbody стайл. Така че обикновено си стоя кротко като овчица и правя това, което иска мъжа, а когато искам наистина да се развихря, си упражнявам разни соло хореографии. |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2006 в 23:29
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
Ти мислиш, че не мога да се откопча? Направо се лъжеш, тренирала съм джудо все пак. Майтап  )
A, oпределено нямам причина да се съмнявам Не че (аз примерно) ако те усетя че тръгваш да се откопчаваш няма просто да те пусна, въпреки че не съм бог знае колко опитен. Няма смисъл от борба в такъв момент, от опит го знам
|
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 18.10.2006 в 23:37
|

Напредващ

|
Значи ако партньорът пусне партньорката си в "разделно танцуване" - танцът автоматично преминава в crossbody style ?
Направо.
И стиловете на едно, и тези на две еволюират непрекъснато,
особено чрез заемки един от друг.
А колкото до "нуждата" от кюбан парти - както казва един познат от Варна:
"Ел Ей, Кюбан и Ню Йорк губят смисъл като имена, когато опреш до понятията "на едно" и "на две".
По-скоро повече мамбо бих искал да чувам на партитата. А на мамбо супер се играе и Кюбан. Въпрос на лична интерпретация на мелодия и ритъм.
Редактирана от Vlad на 18.10.2006 в 23:41
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2006 в 23:44
|

Известен

|
Vlad писа:
Значи ако партньорът пусне партньорката си в "разделно танцуване" - танцът автоматично преминава в crossbody style ?
Направо.
И стиловете на едно, и тези на две еволюират непрекъснато,
особено чрез заемки един от друг.
А колкото до "нуждата" от кюбан парти - както казва един познат от Варна:
"Ел Ей, Кюбан и Ню Йорк губят смисъл като имена, когато опреш до понятията "на едно" и "на две".
По-скоро повече мамбо бих искал да чувам на партитата. А на мамбо супер се играе и Кюбан. Въпрос на лична интерпретация на мелодия и ритъм.
И ти си прав за мамбото(а и решението е взаимноприемливо ). Впрочем ако пуснеш дамата за някой isolation(въх кви думички знам ) или разделно танцуване, танца спокойно може естествено да си премине в линия поради една много проста причина - значително по-лесно ще ти е да "хванеш" обратно дамата в линия
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 19.10.2006 в 02:01
|

Известен

|
Vlad писа:
По-скоро повече мамбо бих искал да чувам на партитата.
И ааааааааааааааз! )) Ще стане, сигурна съм. Даже е почнало вече. |
| |
|