BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
BG Salsa / БГ Салса » Мултимедия » Salsa Видео
 Принтиране на темата
Take the lead
Teri
Гледах един невероятен филм току-що. Казва се "Take the lead" и се разказва за живота на един истински човек, името на когото е Пиер Дюлейн. Танцьор на Ча-Ча-Ча, Валс, Салса, Меренге и други стилове. Този човек вижда един младеж, който ядосан, че не го пускат в училищното празненство чупи колата на директорката на училището. Това кара Пиер да реши да направи нещо. И го прави. Отива при директорката и предлага да започне да учи младежите, наказани със "задържане" след часовете на бални танци. Когато отива да открие първия урок среща подигравка, но това не го отказва. Той успява да всее респект в разхайтените младежи, да ги накара да се замислят за стойностите в живота. И да ги накара да усетят очарованието на добрите обноски, на това да се държиш благородн и най-вече, да усетят магията на танци.
Превръща тези младежи от банда безделници в хора. Разбира се, целия този процес е труден, но от филма се вижда как под неговото мъдро ръководене, младежите се шлайфат като диаманти, научават се да бъдат мъдри и те. Училищното настоятелство се обръща против танците с мотива, че те пречат на децата да учат математика. Извикват го на събрание, където той кара директорката да се остави в ръцете му за един кратък танц, който се получава естествен, като ходенето и казва следното нещо:
"- Знаете как да ходите, знаете как да танцувате. Виждате ли...
ако тя ми позволи да водя, значи ми има доверие. Но по-важното е, че тя има вяра в себе си. Сега, ако 16 годишната ви дъщеря е сигурна и уверена, и има вяра в себе си, каква е вероятността да позволи на някой идиот да я изчука?
А ако вашият син.. се научи да докосва момиче с респект, как ще третира жените през неговия живот?
с това се занимавам тук в училище. Преподавам танци. А с тях и основни правила, които ще възпитат у вашите деца респект, работа в екип и достойнство. Това ще им даде визия за бъдещето, което биха могли да имат."

Това са танците. Това е емоцията да танцуваш. Тя не е само движение, но и философия, начин на мислене, начин на държане в целия живот. Доверие - между двама партньори, между двама души, между хората. Единият води в танца, другия се оставя да бъде воден, но винаги той има избора да реши дали да бъде воден. Колкото е трудно да се води, толкова е трудно и да се оставиш да бъдеш поведен в танца.
"- Кавалерът води, задачата на дамата е да следва. Кавалерът предлага стъпката, жената има изборът да я приеме."

Главната роля в този филм се играе от Антонио Бандерас. Можете да си представите как добре се вписва той в тази роля. Горещо препоръчвам на всички да изгледат този филм.
torrents.linkos.bg/bitbucket/_1140586222.jpg

Можете да го намерите в торентите на сайта Smile
Редактирана от Teri на 24.09.2006 в 00:01

http://Uhaaa.com
Difficile
НАистина много приятен филм..Smile
А за феновете на спортните танци (като мен) си е направо суперSmile
SMILEEEEEEE
http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php

http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php
Teri
Току-що гледах и филма "Shall we dance?". Реших да не спамя по темата танци и да напиша това, което мисля тук. На 3 кутии MM 100 и на 4 литра бира...
За първи път няма да ви обяснявам филма, а ще напиша това, което чувствам. А то може да бъде описано с една дума - Красота! Всъщност с още една - тъга.
Ричърд Гиър (Джон) видя нещо, което да направи ежедневието му не толкова сухо. Намери нещо ново, нещо, което разнообрази адвокатското му ежедневие. Аз също открих в салсата нещо, което е много ценно за мен по същата причина - нещо, което разнообрази моето ежедневие, обсебено от компютри, компютри, компютри... А често и от негативни емоции, причинени от другите, и които попивам в себе си, тъй като чувствам хората по един или друг начин.
Днес си направих един чудесен танцувален уикенд. Не танцувах, но вътрешно постоянно танцувах. Гледах филмите Salsa, Take the Lead, Shall we dance и Let's dance!
Не отидох в салса дискотеката. Исках да остана малко сам, да помисля за нещата свързани с мен, да помечтая... И помечтах. Разбрах нещо важно. Какво е то ще проличи.
Има и много неща, за които трябва да помисля. Събрах доста впечатления за цял ден Smile
Едно знам, почвайки танците при Пресиян и Ани аз се промених. Към добро. Вече не съм същия, който бях преди три месеца. За добро или за лошо, но на мен ми харесва. И бога ми, искам някой ден да танцувам така красиво, както става по тези филми. И както съм виждал да танцуват в Салса Плюс. С усмивка! Smile
Редактирана от Teri на 24.09.2006 в 18:37

http://Uhaaa.com
blue_lipstick
Shall we dance и аз съм го гледала,но много тъжен ми се видя. Искам и другите филми за танци да изгледам,но с мойто пи-си няма да се оправя Smile
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
Cuba_Libre
Да, Take the Lead е готино филмче - снощи най-накрая и аз го гледахWink. Финалът може да ни даде някои идеи какво да изтанцуваме, когато на някое парти пуснат регетонWink

Обаче, в резултат на сцената във филма, където учителят по танци, за да запали интереса на учениците си, прави демонстрация на танго - искам да ви питам- вашите инструктори изнасят ли ви от време на време някоя демонстрация? Ама не от сорта на "Новата фигура изглежда така:...", а истинска демонстрация, с костюми и т.н. Не държа да се цитират конкретни школи, а по-скоро да видим намира ли този метод приложение в БГ, и поради каква причина намира или не намира...

En el fin de semana quiero bailar...

herairness
и аз го гледах днеска,наистина много готино филмчеSmileима доста такива ама начело е танцувай с мен (мисля че така беше заглавието)с оная много яка песен макалеаSmileнякой ден ще ги изгледа; всичкитеCool
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.06 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,203 уникални посещения