Рядко някоя певица може да привлече така вниманието ми, както това прави исландката Bjork. Човекът, който има такова излъчване, че не можеш да не вникнеш в нейните песни, да ги почувстваш, когато ги пее. Човекът с главно Ч, рядко изразена индивидуалност, която е на показ и въпреки това няма и капчица фалш (както обикновено става, когато някой разкрива себе си публично в шоубизнеса). Не, Bjork си е това, което показва, това, което чувстваме, когато я слушаме и гледаме. Мечтая си Bjork да дойде в София и да отида на нейн концерт. Тя е неземен човек, пред който се прекланям. Благодаря на Мишето, която ме запозна за първи път с нейното творчество, когато ме заведе на култовият филм "Dancer in the dark".
Можете да видите много клипове и разказ за филма тук http://bglog.net/...
Извинявам се за офтопика, не е свързан със Салсата, но вярвам, че хубавите неща трябва да бъдат достояние на всички! А този филм е велик, кара те да разсъждаваш за живота, за нещата, които цениш, за всичко, свързано с живота. Тъжно, но животът е такъв - добър, лош, наш си е.
Редактирана от Teri на 28.08.2006 в 06:17
Колега, е сега ако бях доктор щях да ти предпиша следната рецпта
1. Половин бутилка леко винце на вечер+солидна вечеря
2. Жени, колкото поемеш
3. Салса до откат
Всичко това да се редува в различни дни от седмицата - поне два месеца
Щото щом Бьорк е почнала да ти харесва(човек с главно Ч), работата според мене отива на зле.......с главно З, мдааа
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
Хахахаха,напълно съм съгласна с Тъндъра.Тая мадама е изгубила връзка с кораба-майка Никога не съм разбирала,хората,които я харесват.Ако нейната музика не може да те докара до депресивна психоза,не знам какво друго Редактирана от blue_lipstick на 28.08.2006 в 20:56
don't click this link...
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
Teri писа:
Хехе Бьорк ми харесва като талант, като творчество
Пък за бутилката с винцето може да си помисля
Анджък де. Бьорк като талан и творчество(повече позьорство събрано на едно място може да покаже само новоизгряваща фолк звезда).....
Хич недей да му мислиш за винцето, освен ако мислите не са какъв вид да е
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
Аз пък намирам, че е талантлива и оригинална, обаче никога не си пускам да слушам нейни песни - лично на мен не ми допадат. Иначе признавам, че филмът "Танцьорка в мрака " беше много силен, включително и откъм саундтрак. Но и него не бих го гледала втори път- явно съм с неподходящ темперамент....
Скептицизмът идва от това, че човек е устроен по-трудно да приема различното. Не мога да кажа, че ми е любима изпълнителка, защото може би не разбирам музиката и, но смятам, че е талантлива, оригинална и различна, което я прави наистина звезда.
Замислете се, колко новоизлюпили се еднакви, като визия, глас и сценично поведение изпълнители сте запомнили, колко от тях се открояват от масата такива и не е ли именно уникалният глас критерият, по който можеш да запомниш и разпознаеш един изпълнител?!
Бьорк трудно може да се оприличи с някоя от звездите на сцената - глас, уникалност, костюми, грим, сценично поведение, звучене, мелодия и каквото още се сетите.
Уникалността й се дължи най-вече на гласа, който наистина няма аналог.... та това мисля аз!
Живи и здрави!Редактирана от sssss на 29.08.2006 в 05:03
Аз не казвам,че Bjork не е оригинална и различна .Няма вариант да не я забележиш и запомниш,а в последствие и да не разпознаваш гласа и.Ама това не я прави по-малко психарка Вярно,че хората са устоени така,че трудно приемат различното и ексцентричното,но то не винаги е красиво или готино.В случая мисля,че мадамата е направо отблъскваща! Дори Мерилин Менсън ми е по-симпатичен от нея,ха-ха,just jokin` !
don't click this link...
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
) Въпрос на предпочитания ДАМИ!
На мен също не ми допада музиката и, но това не е защото музиката и е лоша, а защото просто аз не я разбирам.
По същата логика мога да кажа, че е психар и вокалистът на метъл групата SLAYER примерно, но питай някой метъл маниак, дали е психар, дали пее хубво и дали е готин?!
Въпрос на вкусове и усещане на музика! Смятам, че всяка музика...(айде за нестойностната чалга, ще си замълча) е вид изкуство, което трябва да се уважава.
Никой не те кара да разбираш музиката, а и никой не би могъл да хареса всеки стил, нали!?