BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
От къде идва nick-ът ми!?
FABRICIA
Понеже вчера се загледах в юзърите и потребителите на този форуми и ми направиха впечатление много интересни nick-ове, хайде да си споделим кой как е измислил или избрал своя ник.

Ще започна първа с обяснението на моя - FABRICIA.
Избрах го може би преди 5 или даже 6 години, когато пощата в диг.бг стана платена и трябваше да си направя поща в абв. Седяхме с моята братовчедка в един компютърен клуб - тя си чатеше, а аз се опитвах да си измисля име за пощата. ПРоблемът бе, ме дори и по онова време абв беше вече доста посещавано и много от желаните акаунти от мен бяха вече заети. Пробвах какви ли не неща, но без резултат. Тогава помолих братовчедка ми да ми помогне, но единственото което тя каза бе:
- Не ме закачай сега, че си чатя с един много як италианец, казва се fabricio, знаеш ли колко е хубав, изпрати ми снимка....
Бла, бла, нататъка не чувах какво ми говори. Това fabricio много ми хареса като го обърнах в женски род. Отидох да видя с какви още никове си чати, за да избера, тя си чатеше и с един fabio, но между fabricia и fabia изобщо не съм се колебала. FABRICIA ме грабна веднага. Пощата ми стана с това име, а и впоследствие никът също! Grin

P.S. След време залюбих и един "италиано", така, че явно не е било случайно!

Сега сте вие!
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

Teri
Интересна история Smile Хубаво е когато нещо има история, така стойността му е по-голяма Smile
На мен никът ми е Тери, защото така ми викат. И така се представям обикновено, защото като си кажа името и често ме чуват като Термин (даже веднъж ме записаха за една хижа като Термин Ягодов).
А преди години никът ми беше Avatar, като такъв беше ника на главния герой в невероятната книжка face to face, където Аватар е добрия хакер, помагащ на жертвите на откачил кракер. Първата художествена книга с компютърна тема, която бях прочелSmile

http://Uhaaa.com
sssss
Вече не си спомням точната версия за произхода на моя ник, но страшно много си ми харесва. Падам си по простичките, мънички, късички и малкобуквени именца.

В училище (беше доста отдавна) се зароди този мой прякор, защото съучениците ми ме наричаха така.

Зная, че на английски "if" - е "ако" и тази асоциация също много ми допада Smile, макар че е доста неприятно ... винаги да има ако в дадена ситуация, предпочитам крайните неща по отношение на някои въпроси Smile!

Smile Другото значение на моя ник идва от един програмен език мисля C++, но Smile нямам и минимална идея, каква функция изпълнява, просто се надявамSmile да е основна в този език ... хахахWink!

Харесва ми, че се изписва лесно и изглежда добре на латиница и на кирилица, което мисля, че е основно предимство, когато измисляш марка-бранд (хич не ми се ще да си затриваме хубавия ни български език) If - Иф!

Може да се свърже, по-скоро като звучене и с Smile Ив Сен Лоран, който е казал, нещо много вярно: „Най-важното в женското облекло е жената, която го носи.“ (това беше онова лирическо отклонение - хахаа)

Преди години започнах работа в една интернет медия и там ми беше възложено да поддържам портали - за запознанства и новинарски. За целта (порталът за запознанства) трябваше да се регистрирам на някакви места, да проучвам конкуренцията и просто да следя как се развива порталът за запознанства, когато съм онлайн и вътре в негоSmile.

Реших да се регистрирам с ник if, понеже това са първите буквички от малкото ми име и фамилия и така вече около 7 години съм си с него.

Smile Наскоро обаче попаднах на една статийка и си помислих ... да бях си патентовала името още тогава, че виж к`во става сега...Ирина Флорин ми е откраднала ника, че дори и марка е регистрирала с него...кофти ми е много, ама к`во да и кажа на жената ... нека го ползва, само дано не и скимне да ме съди нещо, че тогава ще се наложи да изкопаваме онлайн архиви, в доказателство на това, че го ползвам от преди тя да се досети, че от малкото си име и фамилия, може да се измисли дву-буквен бранд ... хахаха!

Smile И това е...! Wink

http://light.capi...yid=272197
Редактирана от sssss на 26.07.2006 в 10:58

karfi4ka
Аз си отвлякох партизанското име от един вълшебен герой – Карфичка Smile Тя е една симпатична мъничка гърла от компанията на Незнайко и неговите приятели – дребосъчета от Града на цветята. Карфичка ми лепна веднага като име и така си ме знаят хората от години – не съм бодлива, но съм доста закачлива, вярвам с цялото си сърце във вълшебства и... цял живот се опитвам да извърша безкористно три добри дела едно след друго ... Wink
Иначе другия ник, който понякога използвам, е boMbon. Ама няма да ви разкажа кой и защо така ме кръсти, щото многу мъй срам Grin

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
melody
Моят ник-melody няма история.Избрах си го такъв,защото обичам музиката.Самата дума мелодия много ми харесва как звучи и на български и на английски.Преди си бях избрала smile,защото харесвам усмихнати хора(каквито в салсата има много),а пък и аз самата взех да се усмихвам повече.Но тук се спрях на melody,не знам защо точно,но си ми харесва.Smile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

dideldum
Моя ник един приятел - писател ми го измисли Smile Реши, че му приличам на цветна фея и трябва да се казвам Диделдум. А аз обожавам феите и всички приказни същества и как искам само да съм една от тях...... Grin ама нещо на размер не го докарвам, а и в летенето не съм много добра Wink проблеми с преземяването, какво да правиш.... Обеща ли са ми една приказка да напишат за моята фея, ама още не е довършена Sad и така от няколко години, за това аз сама си я пиша...

sssss
dideldum писа:
Моя ник един приятел - писател ми го измисли Smile Реши, че му приличам на цветна фея и трябва да се казвам Диделдум. А аз обожавам феите и всички приказни същества и как искам само да съм една от тях...... Grin ама нещо на размер не го докарвам, а и в летенето не съм много добра Wink проблеми с преземяването, какво да правиш.... Обеща ли са ми една приказка да напишат за моята фея, ама още не е довършена Sad и така от няколко години, за това аз сама си я пиша...

Ааааа Smile страхотно, само не ми стана ясно...."Питка" откъде идва Smile), а Дидке-Питке!?

WinkWinkWinkWinkWinkGrinGrinGrinGrinGrin

dideldum
if писа:
dideldum писа:

Ааааа Smile страхотно, само не ми стана ясно...."Питка" откъде идва Smile), а Дидке-Питке!?

WinkWinkWinkWinkWinkGrinGrinGrinGrinGrin

е, сега GrinGrinGrin само ти ми викаш така, така че предполагам че ти ще ми кажеш от къде идва..... надали си ме виждала как меся питки GrinGrinGrin защото много не ме бива в това и ако се случи то ще е по Коледа....

Bai_Pesho
Ами като ви гледам постовете направо ме е срам за първи пост да напиша, че съм си измислил ника след едно парти в един асансьор. Но и това е оригинален начин според мен, но пък нали затова е ника - да подчертава оригиналността на хората. Аре сполай Ви Grin
Редактирана от Bai_Pesho на 26.07.2006 в 12:04

sssss
Bai_Pesho писа:
, че съм си измислил ника след едно парти в един асансьор.

GrinGrinGrin Оригинално е, няма защо да се срамуваш, но малко информация ни подаваш. Какво се е случило в този асаньор!?
Хахаха!

Bai_Pesho
Ами бяхме на едно парти и дискутирахме темата "що е форум и има ли почва при мен", тъй като не бях запознат с тази форма на комуникиране между хората, и реших да взема да се включа. И от шега на шега, докато слизахме и един приятел вик "ти само бай пешо викаш на всички непознати, ми вземи така се кръсти" и аз викам "ми ок, ама трябва да е Бай долна черта Пешо - да е по-оригинално" и така. И вече всички така ме знаят и така ми викат.

El Doctor
El Doctor e ясно ...Всички така ми викат, пък то си е и истина, вярно е че съм hispanohablante, ама не съм шеф на някои колумбийски картел, въпреки че прякорът подхожда...Wink

blue_lipstick
В интернет използвам два ника.Единият е joseffin,а другият е blue_lipstick.Понеже тук съм се регистрирала с втория ще разкажа за него...Но ако някой се поинтересува за произхода на първия ,(тъй като пък него използвам в ICQ, а с някои хора от форума и там разговаряме),ще кажа и за него.
blue_lipstick датира някъде от преди 4 години. Тогава много редовно висях в IRC.Първоначално,когато започнах да влизам през mIRC, използвах само joseffin.Тогава обаче попаднах на един сървър,в който се изискваше регистрация на ника...(Не знам колко от Вас за чатили в IRC,но само за протокола ще отбележа,че там за доста от действията,които искаш да извършиш има определени команди,които трябва да се пишат...Не са много сложни,но просто трябва да ги знаеш и помниш...) .
Та исках аз да си регистрирам ник на тоя сървър,че да не може друг да ми го ползва,ама не знаех как става пък и имаше ограничение за броя символи в ника.Допитах ce до един приятел от чата.Той взе да ми обяснява какво трябва да напиша и в процеса на обяснение каза "Примерно,избираш си ник,да речем beautiful_red_lipstick и го регистрираш като пишеш в status window еди-кво-си...".
Тогава се замислих дали да не се регистрирам с ник различен от дотогавашния joseffin,ей така за разнообразие.И понеже много ми хареса как звучи , а и как изглежда написано beautiful_red_lipstick,реших само малко да го променя. Причините бяха :1) броят символи в "beautiful_red_lipstick" надхвърляше позволения и 2) червеният не ми е сред любимите цветове.Любим ми е синият-единственият цвят от палитрата,чийто нюанси си "отиват" един с друг,независимо в каква комбинация.Това го няма при другите цветове,(ако не вярвате-питайте някой художник),което прави синьото уникална и "вълшебна" за мен багра Smile.Обожавам го и го чувствам и приемам като част от себе си.Освен това много ми "отива" на косата и тена.
Другото,което ми допадна в "проекто-ника",беше частта "lipstick"...Понеже тогава се занимавах с професионален грим,това се оказа ключова дума-червилото олицетворява грима като цяло...Една жена има-няма друго в чантата,ама червило винаги носи Wink
Така трансформацията беше готова: махнах "beautiful",замених "red" с "blue" и се получи blue_lipstick-ника,който използвам и до ден днешен Smile
В крайна сметка се получи ник,който макар противоречив и странен за всички напълно отговаря на моята същност.Smile
(Леле,пак се олях в разкази!) Smile
Редактирана от blue_lipstick на 26.07.2006 в 13:00
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
FABRICIA

Супер, страхотни истории, много се въодушевих, айде следващите!! Smile

Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

Cuba_Libre
Както сигурно се досещате, избрах Куба Либре, тъй като това ми е един от любимите коктейли. Освен това има "кубинско" звучене и следователно е подходящ за този форум. Може би ще ви е интересно защо аватарът ми не е коктейл, а чаша с кафе. Ами поради две причини- първата е прозаична- аз обичам да пия кафе, обаче втората е малко по-интересна. Като бях в САЩ на бригада преди няколко години работех в едно семейно малко хотелче (Bed& Breakfast). Хотелчето беше в самата къща на собствениците (доста голяма), и аз също живеех в апартамент в нея. В кухнята върху хладилника шефът имаше цяла армия от бутилки, между които и доста хубав ром. И нали бях в страната на Кока-колата, реших, че докато шефовете ги няма, мога да пооткрадвам от рома и да си забърквам Куба Либре. За да не ме разкрият обаче, си го правех в една порцеланова тъмна чаша - все едно пия кока-кола. Обаче се усетих, че могат да подушат какво има в чашата, и за това пробвах да наливам вътре по малко студено кафе за аромат- все едно пийвам кафе- нищо подозрително, нали.. Звучи като пълна помия, но не е лошоWink И така- ето защо свързвам Куба-Либре и с кафе...Wink)
Редактирана от Cuba_Libre на 26.07.2006 в 19:33

melody
Ха-ха...много хитро!SmileА на мен аватара ми е Гарфийлд,защото обичам котки.Даже си и имам.Скоро гледах и филмчето за Гарфийлд.Много ме изкефи!!Smile
Редактирана от melody на 26.07.2006 в 14:54
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

ostavka
готина темичкаSmile моят ник има доста глупав произход и не е от познатата ни дума "оставка"(примерно подавам оставка, макар че хората най-вече с това го свързват). всъщност съм голяма фенка на българската група ОСТАВА....и преди си нямах точно установен ник, но някакси ей така много готино ми звучеше да си наричам любимата група с умалително имеSmile и сещате се, умалително на остава е оставкаSmile пък и някакси ми звучеше добре и себе си да наричам така. и така си останаSmile всичките ми пощи ICQ и т.н. са с този ник. дори не помня преди какви никове съм използвала...Smile този просто ми ЛЕПНАGrin е, малко е досадно като ми пишат някакви непознати типове с вапроса от какво си подавам оставката, но се преживяваWink
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

admin
ох Sad ми аз с моя ник, какво да кажа? Има ли смисъл да обяснявам?
принципно използвам joker, или marto ...
и двата си имат история Wink
Марто го получих в началото на салса прохождането ми, от онзи италианно за който Маги спомена Grin
Joker, го измисли Гулико в боулинг залата ... хареса ми и започнах да се регистрирам тук там с него Grin
харесвам си и трите юзера ... даже много Pfft

http://www.bgsalsa.info
ostavka
мелъди, и аз много обичам коткиSmile Smile Smile
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

melody
Моето най-любимо животно е тигъра,затова много ми хареса подписа на blue_lipstick. Котките са умалени тигри,които можеш да погалиш!Как звучи...

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.61 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,654 уникални посещения