BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Salsa Sofia Open 2006
joker
След няколко дни ще се проведе първото салса състезание организирано от Alfredo Torres - Salsa Sofia Open 2006. С това беше прекъсната традицията от 3 Национални САЛСА състезания с организатори Сашо и Цвета; Радо и Тина.
Споделете свойте очаквания, мнения или впечатления! Ако някой от Вас се е записал като участник, нека сподели виждането си около идеята и организацията. Достатъчна ли е рекламата на подобно мероприятие и с какви впечатления сте от изминалите три състезания?
joker прикачени следните снимка:
salsaOpen[4].jpg

Редактирана от joker на 31.03.2006 в 18:41

eros
Аз лично съм много доволен от орагнизираните събития на Сашо и Цвета.Жалко,че тази година състезанието не е организирано от тях и дано да не съжаляваме,че Алфредо се е заел с тази задача.

don_juan
joker писа:
След няколко дни ще се проведе първото салса състезание организирано от Alfredo Torres - Salsa Sofia Open 2006. С това беше прекъсната традицията от 3 Национални САЛСА състезания с организатори Сашо и Цвета; Радо и Тина.

Хм! Традицията по-скоро се прекъсна след като горе-посочените организатори се отказаха от замисленото 4-то състезание. Освен това организаторите на последното (3-тото) бяха 4-ри от големите клубове. Не е ли така?

joker писа:
Достатъчна ли е рекламата на подобно мероприятие и с какви впечатления сте от изминалите три състезания?

Рекламата на предишното беше много подобна. Рекалма в салса-порталите и реклама по клубовете. Наградният фонд също е подобен, да не кажа по-добър. Първите 3 двойки от клас "професионалисти" се класират директно на финалите за състезанието в рамките на 2-я български салса фестивал. Нещо, което можеха да свържат и по-горе споменатите организатори, без да се цупят толкова много. Да не говорим, че зала 2 е далеч по-добър вариант от близко-намиращият се Дионисос.

В никакъв случай не искам някой да се сърди от това което казвам, въпреки, че истината понякога боли.
Редактирана от joker на 02.04.2006 в 20:06
Fight the good fight!

joker
don_juan писа:
Хм! Традицията по-скоро се прекъсна след като горе-посочените организатори се отказаха от замисленото 4-то състезание. Освен това организаторите на последното (3-тото) бяха 4-ри от големите клубове. Не е ли така?

Не мисля , че организаторите са се отказали, просто нямаше да има смисъл от няколко последователни състезания. Поне аз имах информация за самата организация около събитието и съм на ясно с причините за отказа.

Рекламата на предишното беше много подобна. Рекалма в салса-порталите и реклама по клубовете. Наградният фонд също е подобен, да не кажа по-добър. Първите 3 двойки от клас "професионалисти" се класират директно на финалите за състезанието в рамките на 2-я български салса фестивал. Нещо, което можеха да свържат и по-горе споменатите организатори, без да се цупят толкова много. Да не говорим, че зала 2 е далеч по-добър вариант от близко-намиращият се Дионисос.

В никакъв случай не искам някой да се сърди от това което казвам, въпреки, че истината понякога боли.

относно мястото .. хм за сега ще замълча да видим още кой какво ще каже по въпроса Wink

vanko1
Аз споделям мнението на Дон Жуан. Традицията на трите поредни национални състезания НЕ БЕ прекъсната от Sofia Open 2006 на Алфредо. Причините за отказа на организаторите на националното състезание бяха обявени доста време преди Алфредо да декларира намерението си да провежда състезание. В този смисъл /за мен лично/ именно отказа да се провежда национално състезание провокира решението за това ново събитие.
Аз лично уважавам мотивите на организаторите на националното състезание да се откажат от провеждането му, макар че според мен това не бе най- доброто и правилно решение. Но това е тяхно право и едва ли са им нужни съвети от когото и да било.
Относно рекламата на предстоящото събитие /Sofia open 2006/, също считам, че тя е на ниво. В момента то е обявено и в трите салса- портала- БГсалса.инфо, ******* и *******. Съответно циркулира и информация по школите.
По мое скромно мнение, съществуващото в момента разделение и противопоставяне в салса- средата ще се отрази негативно на предстоящите през 2006г. събития и състезания. Предполагам, че ще бъдем свидетели на негласен бойкот на едно или друго събитие от страна на отделни школи, инструктори, състезатели и пърформъри. Искрено се надявам да не съм прав, защото конкуренцията ражда развитието и провеждане подобни начинания е нещо положително, независимо от страстите и критиките, които ги съпътстват.

EDIT: Joker
Vanko1, рекламата в форумите на BGSalsa, без изричното съгласие на BG Salsa Team, е ЗАБРАНЕНА!

Редактирана от joker на 03.04.2006 в 15:56

FABRICIA
Първото състезание не съм посещавала, моите впечатления са от второто насам. Второто беше в Спартакус и наистина много ме впечатли, състезателите бяха много готини и като цяло атмосферата беше страхотна. Третото състезание също, мисля, беше добре организирано, въпреки всичката пумия, която се изля по негов адрес - мястото не се хареса, състезателите не допаднаха, журито не беше хубаво, водещите били зле...но аз мисля, че си беше доста добре. Надявам се Алфредо да успее да докара същата атмосфера, която цареше на тези състезания, защото ще ви кажа какво - може да имате най-хубавата сцена, най-хубавите места, много добри състезатели, но ако липсва атмосферата всичко се проваля.
Дали школите ще бойкотират събитията, организирани от други школи - напълно съм сигурна, това вече се наблюдава като практика тук. Кофти, но факт!
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

Alex_Flo
Tретото състезание беше организирано от Аlex&Flo, Радо & Тина, Памбос & Мария и Стефан. Рекламата му беше много слаба, както споменахте, в сайтовете и по школите - това е слаба реклама!

Ще го сравня с второто, на което имаше реклама по няколко радиа, репортаж в БТВ и ББТ и статии в много вестници. Хората посетили второто състезание също бяха повече от колкото на третото. На второто не малко посетители видяха за първи път салса и тогава се запалиха...то беше организирано само от една школа...

Алфредо се е захванал с трудна задача и дано да успее да го направи както си го е представял.
Дано да успее да зарадва и don_juan, който все недоволства и търси негативи, даже мотивът му за регистрация тук пак е такъв и първият му пост излъчва "симпатия" - не го познавам...

Редактирана от Alex_Flo на 04.04.2006 в 15:03

http://www.alexflo.com
diva
Здравейте!
Първо искам да пожелая успех на сайта, искрено се радвам на всичко и всички, които работят за популяризирането на салсата.
Аlex&Flo, оценявам вашата самокритичност по отношение слабата реклама на третото състезание. Това е достойно ваше поведение като едни от въпросните организатори, съответно и виновници за тази слаба реклама.
Дали ще успее Алфредо или не, зависи от много неща, едно от които е явно реалната опасност от бойкотиране на събитието от едни или други хора. Дано все пак любовта към салсата победи.
А Дон Жуан е обикновен човек, от плът и кръв, емоционален не повече от другите, но по-смел може би, щом е посмял да изрази недоволството си… Един съвет, ако позволите: ако искате да му затворите устата, просто предложете смислени аргументи (знаете за какво). Усещам някакъв сарказъм в последното изречение, който намирам за съвсем неуместен и даже смешен.
И, между другото, как разбрахте за мотивите на Дон Жуан да се регистрира в този сайт? Къде ги пише, че съм от любопитните…
Поздрави!
Редактирана от diva на 06.04.2006 в 00:24
diva

http://www.vesoshow.com
vanko1
EDIT: Joker
Vanko1, рекламата в форумите на BGSalsa, без изричното съгласие на BG Salsa Team, е ЗАБРАНЕНА!
[/quote]

Ок, няма проблем. Не съм имал за цел да правя нелоялна реклама. Исках да посоча, че оповестяването на предстоящото събитие се прави навсякъде, където е нужно- по школите и салса- порталите.
Наистина, към днешна дата аз лично не съм чул да има реклама по медиите, но считам, че едва ли е нужна такава- повечето хора у нас си нямат понятие от салса, а дори и да са чували- едва ли ще платят вход просто така, от едното любопитство. Според мен още дълго време подобните събития ще бъдат "консумирани отвътре"- т.е. от бивши, настоящи и бъдещи салсероси и техните близки и познати.
Дали ще има посещаемост или не на подобни прояви, зависи не толкова от рекламата по телевизии, радиа и вестници, а от масирана реклама по школите.
Вече имах възможност да отбележа обаче, че точно тази година "салса- климатът" не е благоприятен за масовостта на проявите- както по отношение на участниците, така и по отношение на зрителите. За огромно мое /а и не само мое/ съжаление.

Alex_Flo
Здравей diva, не искам да затворя нечия уста и не съм длъжен да давам обяснения от името на всички, приеми, че има достатъчно аргументи...
Знам какво те е подразнило в последното изречение и защо чак ти е смешно, аз просто го копирах дословно от поста на don_juan! А факта, че те е подразнило, означава, че няма какво да ти обяснявам какво и мен ме подразни там.
За мотивите му не съм разбрал, само предполагам, защото има някакво повторениена на настроението му...

vanko, смятам, че не си прав за общата реклама, но по школите наистина е важно да се рекламира.
Редактирана от Alex_Flo на 04.04.2006 в 23:57

diva
Странно… Тъкмо да отговоря, а то се променило съдържанието. Добре, че имам навика да си копирам текстовете в Word-а, че там на воля да си драскам…

За отмяната на състезанието говорихме доста в оня сайт, дето Ванко неволно го “рекламира” и дето до оня ден държа на първа страница информация за организираният от вас Салса Уикенд – едно наистина много хубаво преживяване за мен. Аз лично отдавна съм спряла да мисля за “аргументите” ви и нямам никакво намерение да зачеквам тая тема.

Но да си дойдем на думата все пак…
Вариант 1: “Не знам какво те е подразнило последното изречение и защо чак ти е смешно, аз просто го копирах дословно от поста на don_juan, явно там не ти е пречило.”
Именно. В поста на Дон Жуан то си е на мястото, поне на мен ми звучи логично и най-вече искрено.
Във вашия пост, така копирано, ми звучи като “С твоите камъни по твоята глава” и не знам защо си представям една тънка иронична полусмивка на автора - което ме кара да се чувствам не особено приятно.

Вариант 2: “Знам какво те е подразнило в последното изречение и защо чак ти е смешно, аз просто го копирах дословно от поста на don_juan! А факта, че те е подразнило, означава, че няма какво да ти обяснявам какво и мен ме подразни там.”
Щеше да е хубаво, ако сте ме разбрали, но честно казано, се съмнявам да е така. Аз, разбира се, съм една простосмъртна фенка на салсата, недостойна за обясненията на боговете - толкова поне мозъчето ми може да асимилира.

Не бъдете дребнави. Надскочете се.
Поздрави!
Редактирана от diva на 06.04.2006 в 00:26
diva

Alex_Flo
"За отмяната на състезанието говорихме доста в оня сайт, дето Ванко неволно го “рекламира” и дето до оня ден държа на първа страница информация за организираният от вас Салса Уикенд – едно наистина много хубаво преживяване за мен. Аз лично отдавна съм спряла да мисля за “аргументите” ви и нямам никакво намерение да зачеквам тая тема."
Опитай се в "оня" сайт да напишеш името на този!!! Може да нямаш намерение, но зачекваш темата за аргументите, пък аз нямам никакво намерение да ти отговарям.

"В поста на Дон Жуан то си е на мястото, поне на мен ми звучи логично и най-вече искрено...не знам защо си представям една тънка иронична полусмивка на автора - което ме кара да се чувствам не особено приятно."
Ми, на мен не ми звучи така ...и имаш право да си представияш каквото си искаш...

"Щеше да е хубаво, ако сте ме разбрали, но честно казано, се съмнявам да е така. Аз, разбира се, съм една простосмъртна фенка на салсата, недостойна за обясненията на боговете - толкова поне мозъчето ми може да асимилира."
Мисля, че ти нещо не си разбрала и търсиш под вола теле.

Сега ми е интересно да знам, защо си толкова настървена и какво точно целиш с това "спортуване" из форума, отделяйки време за копиране, драскане, адвокатстване и т.н.? Възможно е да съм те настъпил на партиSmile Опитваш се да ме поставиш на място или какво точно...?
Бих искал да знам и с кой раговарям, несъмнено ти ме познаваш, ако и аз те познавам ще подходя по- сериозно към зададените от теб въпроси и ще ми е по- интересно да си пиша стеб?

Поздрави!

diva
Alex_Flo писа:
Бих искал да знам и с кой раговарям, несъмнено ти ме познаваш, ако и аз те познавам ще подходя по- сериозно към зададените от теб въпроси и ще ми е по- интересно да си пиша стеб

Еех, жалко, че нямам време сега да ти отговоря, ще опитам да го направя до края на деня. А дотогава може да разгледаш профила ми и да се запознаеш с мен Smile И сигурно ще научиш повече за мен, отколкото аз зная за теб. Виждала съм ви само два пъти - на фестивала и сега, в Итерпред. Имам впечатления само от изпълненията ви на сцена, които ми бяха много симпатични и от Цвети като водеща на миналогодишното състезание, която определено се справи много добре с тази роля.
Останалото - по-късно.
Усмихнете се - денят ще е хубав!Smile
diva

FABRICIA
Не ми се иска изобщо да се намесвам, искам само да напомня някои неща - diva, както мисля сама осъзнаваш това тук е ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО, в което имаш възможност да разговаряш с инструктори, да им искаш обяснения и да има някаква възможност ТЕ да решат да ти отговорят. Това е защото сайтът е създаден и с цел да подобри комуникацията между инструкторите и тяхните ученици, но не и за да ги "постави на съд, да им се искат обяснения и т.н. Накратко аз си мисля, че самият факт че Сашо и Цвета са се заели да пишат тук и да отговарят, показва тяхното отношение. Мисля, че не трябва да се забравя, че те съвсем не са длъжни да отговарят.
Ще ти кажа сега и нещо друго – не като техен адвокат, а като човек дълбоко привързан към тази среда и имащ много впечатления. Сашо и Цвета са хората, които винаги са организирали подобни прояви с огромно желание. За мен най-доброто доказателство за това е второто салса състезание, жалко, че не си била да видиш. Искам още да ти кажа, че от организирането на такива неща не падат луди пари /а съм сигурна че това го знаеш/, така, че като основна причина за подготвянето на такива събития е огромното желание на организаторите – да се зарадват салсеросите, да им се организират събития, по-специални от просто поредното парти, да се привлекат още хора и т.н. В този ред на мисли ми се ще да отбележа, че отменянето на състезание и прекъсването на една 3 годишна традиция със сигурност за тях е било доста по-тежко, отколкото за нас и причините трябва да са били основателни. А искането на обяснения на ляво и надясно за мен е повече от абсурдно. Отменянето на състезанието е факт, който се обяви и това е! Организаторите колегиално пожелаха успех на тези, които се заемат със състезание тази година и се оттеглиха. Не знам какво още има да се разисква тука.

P.S. За пръв път чувам, че човек не може да редактира мненията си след като ги е пуснал. Извинявай, но като страничен наблюдател ще кажа, че ти изпадаш в дребнавост!
Редактирана от FABRICIA на 05.04.2006 в 11:33
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

joker
няма да се бъркам в спора Ви ... но ще кажа само няколко дребни нещица.
diva - безцелно "плюене" срещу не тук присъстващи хора и без да си запозната с мотивите им е много неправилно.
vanko1 - относно рекламата, не ми се сърди. Аз констатирах рекламата ти и молбата ми е само да се съобразяваш с това. Желая ти весело изкарване в Форумите на BG Salsa!
Редактирана от joker на 06.04.2006 в 14:43

vanko1
За рекламата ясно. Право на администраторите е да определят правилата на всеки форум и съответно да правят цензура в определени случаи. Не се сърдя, защото целта ми не е била да правя реклама, а да си мотивирам позицията.

joker
Warlock,
За няколкото поста който си направил, откриваме няколко сериозни нарушения на правилата на BG Salsa.

Всеки който се е регистрирал в BG Salsa се задължава да спазва правилата на сайта, както и прилежащите части към него.
Редактирана от joker на 06.04.2006 в 13:13

FABRICIA
eee, какво стана сега тука? Вярно е, че форумът има правила и всеки трябва да се запознае с тях, но Иво успокой топката! Преди всичко това е форум!!! Warlock, не се отказвай да пишеш, още по-малко да танцуваш!!! Би било глупаво да го направиш!Pfft
Редактирана от FABRICIA на 06.04.2006 в 13:18

vanko1
Warlock, един съвет от мен. Дали ще пишеш или не в този или друг форум, това не е най- важното. Важното е да не се отказваш от танците и от салсата в частност. Не вярвай на всички приказки за "прогнилото" салса- общество. Тази представа е изградена от малко на брой, но забелязващи се хора и от конфликтите между отделни школи, инструктори и танцьори. Оттук се прави извод за всички останали и за средата като цяло. Не е така, повярвай ми. Стойностните хора са огромното мнозинство и те определено не се интересуват от интриги. За тях салсата е хоби, страст и начин на живот. От теб зависи къде да танцуваш, с кого да танцуваш и как да се забавляваш. Ако има конфликт или напрежение между определени хора в тази среда, те просто не те касаят.

FABRICIA

НАПЪЛНО СЪГЛАСНА С ПОСЛЕДНОТО ИЗКАЗВАНЕ!!!!

P.S. Ванко, имаш целувка от мен на първото парти на което се засечем!

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.22 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,573 уникални посещения