|
"Буена Виста": Когато нещата нямат оправия, махни с ръка и ги забрави
|
| molestosa |
Публикувана в 09.02.2009 в 23:47
|

Напредващ

|
Да, така е. Но аз никъде не съм ги нарекла скучни. Просто старомодни. Модерен кубинец за мене е Майкъл Фонтс, ама и него много взех да го повтарям.
Между другото, скоро получих нюзлетър от Алберт Торес, в който той описваше именно този последния като "най-невероятния танцьор, който някога съм виждал", което пък е един вид голямо признание. |
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 09.02.2009 в 23:51
|

Напредващ

|
Намирам дрехите им за демоде наистина...приличат ми на Франциско Вазкес. И пак повтарям, страхотни танцьори са. |
| |
|
|
| Garo |
Публикувана в 09.02.2009 в 23:53
|

Начинаещ

|
видях го във Белград, опитва се да съчетае кубан с ЛА и афро, евала му на човека ,но това което гледах там ......малак съм да го оценявам ,но ....вече доста места пъ света обиколих и.....тцъ
а относно дрехита, днес гледах в ютуба препоръчано ми пращат състезание по кюбан, бяха облечени в дрехи от спортните танци и танцуваха със същият маниер и с високо вдигане на крака, напаво да полудееш
Редактирана от Garo на 09.02.2009 в 23:59
|
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 09.02.2009 в 23:58
|

Напредващ

|
Garo писа:
Тези старомодни таньори спечелиха миналата година в Мадрид наградата за танцова група на годината или нещо такова,най-престижното европейско отличие и те ако са демоде... извини ме ,какво стана като пропадна световното по ЛА в щатите заради което толкова таньори промениха стила си за да се харесат на съдиите там...сапунено балонче ...
Мачовският стил на танцуване никога няма да бъде демоде както няма да са демоде и уличните банди, рапа и бунтарите....
Сори, ще те цитирам, за да ти отговоря.
За това състезание в Мадрид не знам. Явно ти си от малкото. Или поне не е било толкова разпространено колкото Световното в Орландо. Благодаря ти за инфото, ще се разтърся да видя какво е било.
Това, че си отишъл на състезание на Алберт Торрес, на Мигел или на Сервантес например(да ме извини Мигел, нищо лично, дори много го харесвам), не значи, че трябва да танцуваш като жена...поне аз така си мисля. какво значи да си мачо - може да си и мачо с финес. Е сега, ако си по-мек..си си такъв...да речем...
За какво сапунено балонче говориш... специално този, който не искам да споменавам, след участието си на финалите там, е много по-известен в международното салса общество и продължава да получава много покани за участия тук-там. Което само по себе си значи, че този, наречен от тебе сапунен балон, е дал добър резултат.
Рап, бунтари... . Аз говорих за танци. В най-елегантния им смисъл.  |
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:00
|

Напредващ

|
Garo писа:
видях го във Белград, опитва се да съчетае кубан с ЛА и афро, евала му на човека ,но това което гледах там ......малак съм да го оценявам ,но ....вече доста места пъ света обиколих и.....тцъ
а относно дрехита, днес гледах в ютуба препоръчано ми пращат състезание по кюбан, бяха облечени в дрехи от спортните танци и танцуваха със същият маниер и с високо вдигане на крака, напаво да полудееш
Аз точно за Белград ти казвам, че не ми хареса.  |
| |
|
|
| Garo |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:03
|

Начинаещ

|
не ме разббра , цялата организация и серията от състезания последната година и кръгове от полу състезания заприличаха на сапунено балонче, след като не се състоя световното поради финансовата криза или незнам защо. За това говорех а не визирах личностиии
Какво ще кажеш за продуктана cubamemucho,които се разпростира на 5 континента вече
|
| |
|
|
| Garo |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:08
|

Начинаещ

|
Елегантността ,както и балната рокля на сцената, на земята чрез социален танц ние изразяваме себе си, пък и защо и да не отправяме своеобразен призив и да се бунтуваме чрез танц... |
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:09
|

Напредващ

|
Това е чудесно, но световното се разпростря мисля на същите континенти, плюс това че се излъчваше по ESPN.
Ето, това на мене много ми харесва: http://www.youtub...efpYLXsHWo когато говорим за кубински танци. Има линии, финес, излъчване, музикалност и мнооого танцуване. |
| |
|
|
| Garo |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:12
|

Начинаещ

|
супер бяло и не само в костюмите им, била ли си или били ли сте на когрес от веригата за която пишем
щото аз това разбирам за танцуване и то на състезание
http://www.youtub...GSTKlXXJrU
не заучените 15 днижения от хореографията и при свободното танцуване което се вижда и с просто око на нашите състезания..
Редактирана от Garo на 10.02.2009 в 00:14
|
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:14
|

Напредващ

|
Garo писа:
Елегантността ,както и балната рокля на сцената, на земята чрез социален танц ние изразяваме себе си, пък и защо и да не отправяме своеобразен призив и да се бунтуваме чрез танц...
Не е нужно да носиш бална рокля, за да бъдеш елегантен. Танцът трябва да изрази нещо - било то бунт, било любов или мъка. Лошото е, когато чувството изчезне и останат само заучени движения.
Аз пак ти повтарям, че всички тези кубинци са страхотни, но нещо ми се върти в главата, че могат още... |
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:15
|

Напредващ

|
Garo писа:
супер бяло и не само в костюмите им, била ли си или били ли сте на когрес от веригата за която пишем
Не съм била на Куба ме Мучо и съм сигурна, че много ще ми харесат повечето от танцьорите. Вероятно по-голяма част отколкото на конгрес на Стефан да речем. Аз за друго говорих.  |
| |
|
|
| molestosa |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:18
|

Напредващ

|
Така като редактираш и трябва да ти отговарям по сто пъти. За заучените движения и т.н. - няма какво да говорим... То и в песните в повечето случаи не се знае кво се пее. |
| |
|
|
| cubanos |
Публикувана в 10.02.2009 в 00:52
|

Начинаещ

|
Аз да се включа по темата, която се разводни. Концерта беше добър, но тук искам и аз да вметна нещо за културата на салса обществото в София.
Това което ми прави впечатление е, че не се прави разлика в стиловете музика т.е. Cuban и La style. Повечето танцуват на cuban музика LA. Вариантите са или да не познават стиловете музика, или да не могат да танцуват Cuban.
Един пресен пример - концерта, който беше в петък. Гледката за мен беше ужасно грозна. Не може на кубинска салса, също така и на Son, да правиш като луд cross body и всякакви елементи от ЛА, по 100 въртения т.н. Имаше 3 двойки, които незнам за какво бяха отишли - да покажат, че могат да завъртят жената 100 пъти или да се насладят на енергията на оркестъра.
Втори пример, концерт на група IRE - същата грозна гледка!!!
|
| |
|
|
| Garo |
Публикувана в 10.02.2009 в 08:13
|

Начинаещ

|
cubanos писа:
Аз да се включа по темата, която се разводни. Концерта беше добър, но тук искам и аз да вметна нещо за културата на салса обществото в София.
Това което ми прави впечатление е, че не се прави разлика в стиловете музика т.е. Cuban и La style. Повечето танцуват на cuban музика LA. Вариантите са или да не познават стиловете музика, или да не могат да танцуват Cuban.
Един пресен пример - концерта, който беше в петък. Гледката за мен беше ужасно грозна. Не може на кубинска салса, също така и на Son, да правиш като луд cross body и всякакви елементи от ЛА, по 100 въртения т.н. Имаше 3 двойки, които незнам за какво бяха отишли - да покажат, че могат да завъртят жената 100 пъти или да се насладят на енергията на оркестъра.
Втори пример, концерт на група IRE - същата грозна гледка!!!
Е това е реплика на място и е добре ,че инструктор я поставя и то точно на мястото си, ЕВАЛА. То и в Хасково беше същото и къде ли не, но да не повдигаме темата ,че пак ще се вдигне един пис кюбен вс. ЛА |
| |
|
|
| cubanos |
Публикувана в 10.02.2009 в 08:22
|

Начинаещ

|
Аз неискам да кажа нищо лошо за ЛА. Ако започнат спорове Ла и Кубан нека админа да ми изтртие поста.Мисля че ясно съм се изразил, и ще е смешно ако стане наистина така. |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 10.02.2009 в 11:29
|

Известен

|
Мачовският стил на танцуване
Ама много ми е, чудно като как още не си протанцувал crossbody on1
И стига да му се не види сте мрънкьотили кой какво и на каква музика танцувал - каквото искали, това танцували. Важното е, че им е било кеф, грам не е важно как ви е изглеждало на вас.
Ако искат може и на Judas Priest да танцуват
http://www.youtub...80C_nVJotY 
П.с. Странно ама музиката дето ме кефеше преди салсата, нещо пак започва да ми харесва
Редактирана от thunderchief на 10.02.2009 в 11:42
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| Garo |
Публикувана в 10.02.2009 в 11:52
|

Начинаещ

|
За те бе Тъндъре знаем ,че правила и норми не приемаш, как живееш в кралството такъв разхайтен незнам....
Има си обаче неща които Илянката каза доста в прав текст,а те са доста основни и дават облика на салсата, утре може и да химна някой да потанцува ганкиното, това как ще го наречеш |
| |
|
|
| cubanos |
Публикувана в 10.02.2009 в 12:06
|

Начинаещ

|
thunderchief писа:
Мачовският стил на танцуване
Ама много ми е, чудно като как още не си протанцувал crossbody on1 
И стига да му се не види сте мрънкьотили кой какво и на каква музика танцувал - каквото искали, това танцували. Важното е, че им е било кеф, грам не е важно как ви е изглеждало на вас.
Ако искат може и на Judas Priest да танцуват
http://www.youtub...80C_nVJotY
П.с. Странно ама музиката дето ме кефеше преди салсата, нещо пак започва да ми харесва
Това е гавра със културата на една страна!!!
За пред нас не е важно но ги видяха и доста други хора,предполагам и самата група, и още доста ще ги видят.
Със сигурност не им е било кеф, поне по начина по които би трябвало да е, защото тази музика се танцува само по един начин, и това не беше този, които видях.
Всеки може да си танцува както иска, но тези които разбират на каква музика какво да танцуват се отличават и изпитват удовлствие.
Редактирана от cubanos на 10.02.2009 в 12:27
|
| |
|
|
| tino1904 |
Публикувана в 10.02.2009 в 12:22
|

Фен

|
Току що съобщиха за смъртта на единия от музикантите от Буена Виста ... Тъжна новина . |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 10.02.2009 в 12:23
|

Известен

|
Знам че много хора съскат, ако някои каже че основата на салсата идва от Куба... Огромен въпрос , за който една тема и със сто поста няма да ни стигне...
Няма да се впускам за дълги разсъждения само две-три ремарки:
Никаква политика..., но истината е че след 1.01.1959 Куба малко поизостана от челните места в тази област за сметка на Пуерто Рико и САЩ...Друг е въпросът, че много кубинци "отидоха" да творят извън Куба...
Просто РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА КУБА , НЯМАШЕ афинитет към музиката и танца /може би поради неговия испански, пардон, галисийски произход/ пък и в чисто идеологически план важен е бил лозунга:"Trabajo si, pachanga - no" 
Радвам се, че в последните години това мнение и отношение е променено и нещата се развиват добре, израз на това е и гостуванията тук на Buena Vista и Havana Lounge.
Така че богатството на една вековна музикална и танцова култура отново блесва...
Пускам един линк , към едно /Един/ познато и добро, което видяхме и тук , благодарение на приятелите от Пловдив, миналата година...

http://www.youtub...Mf0qjugrho |
| |
|