BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Гледате ли "Танцувай с мен"?
ivannn
melody писа:
Ами живеем във века на рекламата,така че какво лошо има?

не знам да има нещо лошо. къде прочете такова нещо?

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
melody
Сори,ivannn!SmileОбъркала съм се!Cool
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

rumbarumbero
Гледам и му правя евала на Памбо за пробивността.
Но някакси ми седи грозно и нечестно в моите очи да се появяват не до там доказани латино танцьори, като преподаватели и професионалисти в областта. Има разлика от поканените преподаватели в другите видове танци. Там бяха наистина именити и доказали се според вида танц, а в салсата не е като да си нямаме такива.

timbarumbero
rumbarumbero писа:
Но някакси ми седи грозно и нечестно в моите очи да се появяват не до там доказани латино танцьори, като преподаватели и професионалисти в областта. Има разлика от поканените преподаватели в другите видове танци. Там бяха наистина именити и доказали се според вида танц, а в салсата не е като да си нямаме такива.

О.К.,О.К. драги Румберито,
ама дай да си говорим не като БГ политици с недомлъвки, а открито, кой е "доказан" и кой "не дотам доказан"?
Малка анкетка:
Кики-да/не
Ели- да/не
Тео- да/не
Яна- да/не
Петя - да/не
Наско- да/не
и т.н. и ако "да", респективно "не", "защо" тогава?
Просто - лично мнение нищо друго, това очаквам.
Освен това мисля че тези които са там нямат нито задачата да оценяват някого, нито да се правят на "велики", а да партнират прилично на едни непрофесионалсти с цел последните да се изявят прилично добре.
Мисля, че за тази роля всички са добре подбрани...

melody
На мен много ми харесаха изпълненията на участниците в конкурса и на бачата и на меренге и на салса!Пък кой каквото ще да казва.Доста атрактивни бяха!За три дни се справиха страхотно!И след като ги изгледах И НА МЕН МИ СЕ ДОТАНЦУВА МНОГОООО....С нетърпение чакам съботата ....Smile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

thunderchief
melody писа:
На мен много ми харесаха изпълненията на участниците в конкурса и на бачата и на меренге и на салса!Пък кой каквото ще да казва.Доста атрактивни бяха!За три дни се справиха страхотно!И след като ги изгледах И НА МЕН МИ СЕ ДОТАНЦУВА МНОГОООО....С нетърпение чакам съботата ....Smile

А на мене много ми харесаха изпълненията на дамите инструкторки. Личеше си че са добри и умеят да се пазят от претрепване от неопитен кавалер. Много ми хареса също така как се справи девойката дето танцуваше с Кике. То като се има предвид че партньора и е на едно доста високо ниво отдето и да го погледнеш оставаше и да не се справи девойката. И все пак в тяхното изпълнение като да имаше най-много закачка.
А по повод съботата, като се замисля ква тежка програма се заформя чак ме е шубе
19.00-22.00 Кротък сабантуй(от башкирски "голям празник", по нашему да се чете "употреба на алкохол"Wink с другарчета
22.00 - до колкото откара
Салса бал
На другия ден
9.30
Занятия в АUBG
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
melody писа:

Ех, Мелъди /оздравявай!Wink/ колко си права!
Маскирах се като чалгафен Wink, чинно си купих билетче и се присламчих в публиката.И на живо и на ТВ, нещата бяха страхотни.Очаквах да се получи нещо добро, но то стана много, много добро и още повечеWinkНе само Кики и Ели бяха страхотни, но и останалите мисля, че партнираха отлично и дадоха възможност на участниците да си изяват , като "заличиха" /доколкото е възможно/ някои грешчици на претендентите...А иначе, извън ефира настроението беше супер и Славчо /не ми е от най-първите любимци и другарWink/ се кефеше в стил "Волумето на МАХ",за Годжи да не говорим, който дори и звън кадър изпердаши дважди страшна соло бачатаWinkShockGrin
Мисля, че се получи добро популяризиране на БГ салсата сред масовия зрител за радост на всички феновеWink

La Tiburona
И аз се изкефих на МАХ на шоуто снощи.
Отдавна не бяхме виждали толкова дълго телевизионно време отделено на салсата.Е, браво, добре се получи и забавно!!!Wink

admin
Екипа на първият Български салса торент тракер, разполага с видео запис от снощното предаване на Слави. Ще бъде качено до час в тракера и ще бъде достъпно за сваляне от всички регистрирани потребители.

Напомняме , че всички активни потребители към bgsalsa.info, направили своята регистрация тук, преди 22.09.2006г. са с прехвърлени регистрации и в торент тракера. Всеки може да използва своето потребителско име и парола и да активира своя акунт - активацията отнема не повече от минута.

За повече информация: http://torrents.b...

http://www.bgsalsa.info
tanyatasheva
На мен ми хареса. Справиха се добре като се има предвид краткото време, с което разполагаха, с изключение на двама-трима, които по начало бяха по-слаби. Това нямаше как да стане, ако не се бяха занимавали с други танци и нямаха техника и двигателна култура. Хореографиите им бяха съобразени с възможностите, изобщо получи се добро щоу. Аз даже се вълнувах като ги гледах. Стефане, много ти отиват очилаSmile

herairness
Thunderchief,AUBG??????нима си ми колега (макар и да завърших миналия май пак си оставам AUBGeerSmile
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
tanyatasheva
Хареса ли ви снощното предаване? На мен много. За тези, които не знаят, участниците танцуваха ориенталски танци (арабски и индийски), старинни и по-нови. Направи ми впечатление изказването на балерината Маша Илиева от журито, която каза, че ако всички в България работеха така съвестно, както тези хора усвояват новите за тях танци, ще станем много добре. Не вярвам ферарито да е основната причина да танцуваш с любов, огромно желание и настроение. Те са направо щастливци, че могат да научат толкова много нови танци от вещи в тази работа хора. Аз се надявам по-нататък да се наблегне пак на фолклора. Убедена съм, че най-ценното нещо в изкуствата изобщо, не само в танците , е това, което са създали народите през своята история.

El Doctor
tanyatasheva писа:
Направи ми впечатление изказването на балерината Маша Илиева от журито, която каза, че ако всички в България работеха така съвестно, както тези хора усвояват новите за тях танци, ще станем много добре. Не вярвам ферарито да е основната причина да танцуваш с любов, огромно желание и настроение. Те са направо щастливци, че могат да научат толкова много нови танци от вещи в тази работа хора. Аз се надявам по-нататък да се наблегне пак на фолклора. Убедена съм, че най-ценното нещо в изкуствата изобщо, не само в танците , е това, което са създали народите през своята история.

Таня, много, много си права и аз бих казал почти същото, предаването и танците си ги биваше...

blue_lipstick
Останах много приятно изненадана от снощната танцова програма.Много добре се справиха всички.Имайки предвид,че този род танци се танцуват повече с тяло и по-малко с крака,т.е. изисква се голяма пластичност за да не изглеждаш като изпаднал в конвулсия Smile.Според мен това са едни от най-трудните танци въобще-ориенталските! Защото в по-голямата си част движенията са не просто танцови ,а разказвателни Smile, както каза Капка Кумари,че танца разказва цяла история!
Браво!
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
melody
tanyatasheva писа:
Хареса ли ви снощното предаване? На мен много. За тези, които не знаят, участниците танцуваха ориенталски танци (арабски и индийски), старинни и по-нови. ............ Те са направо щастливци, че могат да научат толкова много нови танци от вещи в тази работа хора. Аз се надявам по-нататък да се наблегне пак на фолклора. Убедена съм, че най-ценното нещо в изкуствата изобщо, не само в танците , е това, което са създали народите през своята история.

И аз останах много приятно изненадана от изпълненията на ориенталските танци.Всички се справиха или поне изглеждаха много добре!Все пак и аз мисля,че в българина си е заложено доста от ориенталското.По принцип това са другите танци,които са ми така... на сърцето(индийските,бейли денс,арабските).Ако имах възможност щях да се запиша и там,....ама трудно.Аз за салсата едвам намирам време...та какво остава за друго.Наистина са щастливци...да се докоснат до всички тези танци...
Редактирана от melody на 01.12.2006 в 21:58

thunderchief
herairness писа:
Thunderchief,AUBG??????нима си ми колега (макар и да завърших миналия май пак си оставам AUBGeerSmile

Не точно. Аз карам осеммесечна специализация там.
A струва ми се твърде много се превъзнасяте по кьочека. Не че има лошо деGrin
Ma не му викайте бели денсинг - жив кьочек си е. А виж ориенталските танци, които са наистина интересни, не са толкова танци колкото мистичен ритуал и естествено нашенци не могат да ги танцуват. Става въпрос за Мелвели Дервишларъ примерно(мечта ми е да ида до Измир по време на фестивала на Руми)
Редактирана от thunderchief на 02.12.2006 в 11:51
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

evelina papazova
Kaто професионален танцьор и преподавател по Ориенталски танци твърдя че това което "пласираха" като такъв танц(говоря за женският арабски танц) няма нищо общо с истинският ориенталски танц,такъв какъвто се танцува и представя в арабският свят. Непрофесионалността на преподавателката личеше и в израза и че Belly Dance, в запада е наименуванието на Кючека.Shock
Говорим за две абсолютно различни неща с различен произход! Нейното невежество прозираше и в изпълненията на участниците,които разбира се нямаха никаква вина за това.
А да не говорим за представянето....."танц на радостта"!!!??!! - пълна измислицаGrin!......."древен марокански народен танц" - на модерна съвременна музика oт Тунис Shock!!??? Нищо общо с мароканската народна традиционна музика!!! Още по-малко пък костюма и танцовото поведение!!! И на същата музика ни представят и "модерен Belly dance"!!!
No koment!!!
Това което видях е направо обидно за това изкуство!
.....Колко жалко...SadSadSad
В града на слепите късогледа е цар!
Който се интересува от Ориенталски танци може да погледне тук:
www.evelinapapazo...

EDIT: admin - Уважаема г-жо/ца Папазова, моля преди да публикувате линк към своята школа да се допитате до екипа на този сайт, дали това е възможно и разрешено според правилата на сайта!
Редактирана от admin на 08.01.2007 в 18:38

http://www.evelinapapazova.com
El Doctor
evelina papazova писа:
Това което видях е направо обидно за това изкуство!
.....Колко жалко...SadSadSad
В града на слепите късогледа е цар!
[/url]

Леле, леле, Бат Славииииии!???Shock
Добре че с латиното не бе така...Smile

tanyatasheva
Уважаема г-жо Папазова, то едва ли остана изкуство, което да не е комерсиализирано, особено за нуждите на масовата употреба. И аз понякога много се ядосвам от комерсиалицзацията на салсата, ама какво да се прави. На мен, както и на други, които явно не разбират, също като мен същността на ориенталските танци, ни харесаха изпълненията, защото са на аматьори, които влагат много старание и желание. Аз знам, че вие преподавате египетски стил ориенталски танци и гостувате често в школата на Раул Торес, но за съжаление досега не съм имала възможност да посетя вашите семинари. Видях, че в предаването на Слави не беше представен този стил и се учудих, че не сте поканена, но сигурно не сте били в България по това време. Единственото, което ме усъмни в автентичността на някои от танците в предаването, беше съвременната музика, на която ги представиха. Все едно някой да танцува салса на диско музика и да твърди, че това е салса, ами не е.

evelina papazova
Tова което е жалко, е че първо не се спомена дори произхода на този танцSad. Индийските се знае -от Индия. Ами ориенталските??? Ориента в България явно е с балкански акцент. Но извън Бг. люлката на този танц е Египет. И ви гарантирам че няма нищо общо с музикалната структура и ритмите в балканските страни.Тарамбуката е само един инструмент, но тези ритми които свиреха не бяха в никакъв случай арабски, ами много "нашенски".
Вярно участниците се представиха добре според това което са ги напътствали.Но,това което се видя не бяха никакви "стилове"! Не видях абсолютно никакава разлика в танците. Проблема е когато тези които преподават нямат никава професионална подготовка.Нито културна и нито педагогиеска,нито музикална.Как може да станеш преподавател след като не си се обучавал от квалифицирани инструктори, които изграждат в теб технически и културални познания в тази насока. Танцът(който и да е) не е само движение. Има история,техника и сърце! Не може да си самоук! Не става само с копиране на разни движения без да знаеш какво и защо правиш. Само една повърхностна имитация без никакъв квалитет.
С латиното не е било така защото има доста култура и школи в Бг. Много по-разпространен и познат е като танц. Докато ориенталският все още си го свързват с кючека
Един ден ще се промени представата надявам се ......
Wink

http://www.evelinapapazova.com
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.08 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,870 уникални посещения