Много се радвам че се включват и Лили и Евгени в дискусията. Ако съумеем да запазим добрия тон в нея, ще можем да сме само от полза - както един на друг, така и на състезателите и организаторите. За мене една такава дискусия е много ползотворна - ето, не знаех какво се говори за фрийстайла на Алфредо и Жоржет - някакви доста смешни за мене неща. Искам да благодаря на подскачащият от злоба господинчо, че сподели това пред всички, за да може да се види и другата страна на монетата.
Относно хореографията на Алфредо - ще ти отговоря така - смени я поради същата причина, поради която я смениха и Кики и Ели миналата година. Така устройва ли те?
Ще те помоля наистина да се въздържаш от определения и епитети, защото ще спра да ти отговарям. Аз бях на същото състезание и също имам своите впечатления.
Ок. Приемам. Аз не искам да се заяждам. И аз спирам до тук. Дано да се сменят съдиите. Права си, не е кой знае какво това за freestyle-a.
Исках да разбера защо някои могат да сменят хореографиите си, а други не.
Всеки може да си смени хореографията, просто е по-трудно и всеки си поема риска за това. Ето виж какво стана с АлфредоСтайл Тийм - сменихме си хореографията и станахме последни, въпреки че бяхме едни от фаворитите.
Може и да не знаеш, но Ина и Захари са ученици на Алфредо - така че той няма нищо против тях.
Редактирана от molestosa на 08.12.2010 в 19:09
Хора искате да има съдии, който не са българи, очаквам да поискате гласуване със СМС-и, с шумометър в залата и т.н.
Как ще се осигурят тези 7 съдии за 4-те кръга на Купа България. това може да стане адски трудно Трябва или да са всеки един кръг да са различни 7 съдии или пък тези 7 човека да поемат ангажимент да идват в БГ за всеки един кръг - тоест 4 пъти годишно, а като имаме идея колко са заети всички тези имена който изреди Евгени ще е доста трудно. Но тук ми идва едно на ум, ако при чужди съдии, което ако се случи ще е може би за добро, но пак се окаже, че отбора на Памбос и Захари/Ина станат шампиони, какво ще говорим тогава ....
Айде погледнете сериозно откъде да да се намерят съдии за национално състезание по салса в БГ. Може да има гост съдии, но ако няма вариантите не са много имена, ако някой има предложения да си каже, но аз не се сещам за много хора ито с толкова богат опит, колкото са хората в сегашния състав на журито.
Разбирам, че има обидени, че има хора който спряха да се състезават през годината, но с това няма как да повишим нивота на салсата. Много примери мога да дат как се правят мръсно в нашата любима салса, как се правят паралелни събития, как се говори "зад гръб", как се примамват от школа в школа и т.н., а УЖ всички сме за по-добра, по-красива и носеща радост салса.
Не е точно така. Според мене трябва да се спре с лобирането в журито. Памбос има Мария, Кики и Бали, Фантазия имат Ерик Лалта, Ина и Захари имат Владо Божилов и Михов.
Евгени, Мони, Алфредо, МалаМбо нямат никой.
Тогава се получава сблъсък на интереси.
Плюс Стефан е ученик на Памбос - той е човекът, който го е научил на салса.
Така че съставът на журито трябва наистина да се балансира.
Тук вече и аз трябва да се включа след това изказване на Гена
Прочетох всички коментари и определено има какво да се подобри за следващата година. Ще изчакам още ден два за да се съберат възможно най-много коментари и до следващия понеделник ще се постарая да отговоря на всички смислени коментари и предложение. От сега мога да кажа, че повечето неща, които казвате съм ги отбелязал, като слабости и ще бъдат променени.
Към Гена, никога не съм бил ученик на Памбос и не съм се учил да танцувам от него. Това дори Памбос не си е позволявал да каже публично, така че моля да не се спекулира с това.
А извинявай, Алфредо е останал с друго впечатление. Нищо лично.
Алфредо каза че преди салса Калиенте сте били при Памбос със Гулико, Цвета, Сашо, Моника и Мони. Извини ме още веднъж.
Редактирана от molestosa на 08.12.2010 в 19:48
Пояснявам за теб, в школата на Памбос бях поканен лично от него, много след като се бях научил да танцувам (доколкото мога да танцувам Бях партньор на Гулико и просто се забавлявахме там. Памбос многократно се опита да ни включи в "семейството", но ние бяхме малко непослушни и все се цепехме от колектива
Стефане, всъщност не Алфредо, ами Ванко ме е объркал - ето виж какво е писал преди време в едно История на салсата от един друг сайт. По времето когато аз тренирах при Памбос и Мигел, Стефан се появи в даден момент /2000г. или 2001г.-не съм сигурен/ в школата, за да партнира на Гулико. Определено бяха добра двойка и доколкото си спомням бяха нещо като "пърформъри" на Памбос, тъй като той ги пускаше да представят школата му на различни участия.
Аз си спомням че преди години ходихте ти, Гулико и Алфредо при Гала в нова тв и танцувахте, ама виж че явно се носи такава мълва.
Ами написаното от Ванке е вярно, няма объркване, аз съм се появил за да партнирам на Гулико, така е, и няколко пъти ходихме по участия за да станем част от семейството, но както вече казах бяхме непослушни
Stefan Elenkov написа:
Тук вече и аз трябва да се включа след това изказване на Гена
Прочетох всички коментари и определено има какво да се подобри за следващата година. Ще изчакам още ден два за да се съберат възможно най-много коментари и до следващия понеделник ще се постарая да отговоря на всички смислени коментари и предложение. От сега мога да кажа, че повечето неща, които казвате съм ги отбелязал, като слабости и ще бъдат променени.
Към Гена, никога не съм бил ученик на Памбос и не съм се учил да танцувам от него. Това дори Памбос не си е позволявал да каже публично, така че моля да не се спекулира с това.
Поздрави,
Стефан
Отдавна не съм писал по форумите, но все пак следя какво се случва в т.нар. бг-салса живот. Всъщност, Стефане, пак не си прав и говориш меко казано, неверни неща. Първо, ти беше пърформър на Памбос, заедно с Гулико. Второ, самият Памбос си е позволил да те определи за свой ученик. Ето ти цитата:
"От началото до сега през школата на Памбос Денсинг Център са минали много много хора като ще цитирам само някои от тях, които познавате – Елена /Бали/ - първата ми патньорка, която сега има школа във Варна; Радостина; Цвета /Фло/ и Сашо, които имат школа в Белгия и представят България по конгресите; Радо, който сега има прекрасен екип – Ред Салса Тийм; Гулико и Стефан, които сега имат Салса Калиенте, а Стефан организира невероятни салса мероприятия; Моника, която сега е част от клуб Вамос в тандем с Мони; Росен; Рени; Атанас, който сега има клуб в София; Илиан, който има школа в Пловдив – Салса де Куба; Боряна – много много добра танцьорка, сега живее и учи в Ница; Таня – живее и учи в Париж и танцува в Парижка формация по салса; Стефка – живее в САЩ и танцува във Вашингтон в група по салса; Мария – жена ми; Ели, която започна при нас на деветгодишна възраст; Кики; Боби и Сашо; Благовест; Криси; Лидия; Марсело; Елеонора; Станислав; Роси – партньорката на Мигел; Даниел; Вили и много други. За мен е гордост, че поставих основите на толкова много добри танцьори /както и на всички, чиито имена не са споменати – не съм ви забравил!/, както и поставих основите на методиката, по която се преподава в гореспоменатите школи, че дори и в цяла България!!!
С много уважение: Памбос"
Радващо е, че се включиха доста хора, че и Стефан се включва, това беше идеята за мен.
Едно нещо да се промени, значи всичкото писане и следена на тези постове тук и в няколко други сайта е имало значение, сигурен съм, че много хора виждат и лошото и хубавото, затова е добре да си казваме нещата каквито и да са.
Радвам се, че пуснах темата, едва ли ще взема повече думата по нея, но ще я следя
Като се замисля, това едва ли е най- важното в случая. Проблемът със състезанията го има от години. И едно време обсъждахме в този и в един друг форум дали да има чужди съдии или не. Да ви кажа честно, това няма да промени нищо. Тези съдии идват на нечии разноски, някой им плаща- път, дневни, нощувки, хонорар... Който плаща, той поръчва музиката. Това е истината. Да, сигурно някой ще каже, че едва ли звездата Х би заложила името си. Истината е, че Х ще се опита да отговори на очакванията на организатора, за да го поканят и да му платят пак догодина. А има много и различни начини да се манипулира един резултат. Живеем в България, имаме избирателен закон и виждаме какво се случва на всички избори... В салсата закон няма, правила няма, хората, за които тя е бизнес, са едни и същи, така че не очаквайте много....
Дали говоря неверни неща можете няколко пъти да прочетете какво съм написал и дано да го разберете, защото е написано с прости думи. Да танцувал съм, като част от Pambos Dаncing Center, a написаното от Памбос звучи, като да съм минал от там, а не да съм се учил, но имаш време прочети го още няколко пъи и после пак кажи, че това което казвам не е вярно. Иначе и аз те обичам
Към Гена, знаеш ли кой е Тео (зъболекаря) и кой е Мишо (Dancing Ange)? При тях двамата започнах да се уча, а след това попаднах при Мигел, когато отвори първата си школа на Дондуков и от там, доооста по късно на Вашингтон, където Мигел и Памбос започнаха да преподават заедно.
Сега се сещам откъде е вдъхновен хита на Каризма "Минаваш през мен". От теб и всички останали, които са "минали" през школата на Памбос
И още нещо- не ме обичай много, да не почна да те обичам пак и аз
Изникна отникъде с тези коментари и взе да вярваш, че можеш да говориш и пишеш каквото си искаш. Не се вълнувай от неща, в които нямаш опит или постижения. Разбирам да си Алфредо, Памбос, Мигел, Раул, Моника, Мони или някой от всички онези, които са постигнали нещо в танцуването на салса за да раздаваш експертни мнения. Но ти не си, никога не си бил и ня вярвам да имаш амбиции да бъдеш. Моля те спести си усилията, нищо не знаеш, никога не си знаел и единствената причина да изглеждаш, че знаеш е че никой никога не се е опитвал да спори с теб. Ако имаш желание за нещо подобно, няма проблем ще се радвам да те опровергавам за всяка неистина излязла от теб свързана със салсата в България, но честно казано не си чак толкова интересен за мен и не мисля че си заслужаваш вниманието.
Чета,чета,чета едни и същи неща,които от години се дъвкат в салсата,като кой на кой бил сват и на булката брат,кой тим е спечелил и кой на кого е протеже.ОК,тези интриги ги знаем и вече никой не го интересуват освен самите участници в шоуто(жалко за някои от тях,защото наистина са добри),но те просто са засегнати от поредните интриги,които превърнаха салсата в БГ в един жалък спор и биене в гърдите кой е по-добър,а не в удоволствие и красота за танцуващите и гледащите,каквато е основната роля на този танц!Толкова по този въпрос!
Мисля,че основната нотка на автора на поста беше върху самия завършек на вечерта и на самото парти,а то беше -злобната забележка и препратки към останалата там част от танцуващите и горчивината която е останала у него след това "отношение" към публиката,като към изметки!!И най-лошото е че много хора именно от тази случка са останали разочаровани.Ами като се биете в гърдите колко си заслужава Коледния бал и поредното там мероприятие постарайте се поне да се отнасяте нормално с хората дето са си дали парите за да ви гледат.Знам,че сега ще скочите с поредните нападки и отговори,но няма смисъл да се дават обяснения,по просто е просто да не се правят такива изцепки,защото именно тези хора ви пълнят баловете,фиестите,шоутата и т.н.и ако се отнасяте с тях така следващия път не 150,ами и 15 човека няма да ви напълнят залите!Не го казвам за да се заяждам,казвам защото отдавна не само аз,но и всичките ми приятели от салсата спряха да ходят по такива мероприятия..или ако отидат то е за да гледат и да слушат нещо хубавоИ за тези,които са недоволни(говоря за ходещите по такива шоута,а не за самите участници или организатори)..щее кажа само едно-като не ви харесва отношението и всичко,не ходете,за да не се оплаквате после