BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Todo Latino Salsa Festival
tanyatasheva
Мира, за малко ще се включа, въпреки че въпроса ти е към thunderchief.Smile Тези, които са компетентни да ти отговорят, ще ги търсиш във форуми на музикатни специалисти, или нещо такова. Да оставим настрана Марк Антъни. Две негови неща се сещам в момента, които ми допадат, имам предвид като музика, на която да танцувам салса. Ние сме обременени донякъде от това свое хоби, защото искаме музиката на която танцуваме да ни харесва, разбираш ли.Smile Ако е само до слушане, бих го слушала разбира се, даже бих предпочела пред много други стилове музика. Просто ти си по-отворена като музикални предпочитания. Дано да ти сбъдне мечтата да го чуеш на живо. Smile
Чела съм, че великият изпълнител Тито Пуенте, не е харесвал думата салса, която е търговски термин. Защото има музикални стилове: румба, гуагуанко, сон, дансон, мамбо, ча-ча, болеро…Значи във всички случаи, така наречената “салса” е комерсиална музика, която може да бъде изпълнена и от велики музиканти включително. Но от “салса” до “салса” има разлика. На мен, например, ми харесват по- (както и да го кажа, ще звучи лаически) по-традиционни варианти, приближени до етно-корените и първоизточниците на този стил, в смисъл като интерпретация.Smile Стремежът да достигнеш до повече хора, да се хареса стила ти, означава модернизиране за сметка на традиционното. Сега на салса партита се пуска много от модерната салса, направо си поп-салса, според мен…, защото и нивото на танцьорите пада, за тях е неразбираема по-оригиналната музика. Вкусът на хората се променя, което е жалко. Сега вече само по фестивали мога да чуя салсата, която обичам, защото тя е съобразена с маняци-танцьори предимно. Сега чакам да видя какво ще направят Salsession, за 10 лева вход, а аз бих залепила по толкова на челата и на четиримата диджеи, ако ми оправдаят доверието.Grin Шегичка, естествено!

Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

mira2605
О Танче това го разбирам много добре. Да Тито Пуенте каза, че термина салса е кулинарен а не музикален термин и добави, че въпреки това той свири салса от десетки години Smile Разбира се, че човек слуша това което най-много му харесва. Не винаги стремежа да достигнеш до повече хора според мен води до лоша музика, според мен. Аз не говоря за това, че критиците не го харесват, защото те го обявиха за сравним само с най-великите от миналия век, като пеене, още докато беше на 29 г. Аз говоря са салсеросите в смисъл феновете на страта школа салса. Да разбира се, че е нормално да кажеш този тип салса не ми харесва - поради каквато и да е причина. Винаги има разбира се хора които са склонни да кажат че еди какво си е най-доброто и всичко останало е л-на. Обаче тука става въпрос за една тенденция въобще да се казва, че Марк е лош изпълнител, което не го разбирам, защото ми се струва, че не е вярно, ако вярвам на ушите си. Аз самата слушам много повече аз я наричам клубна салса ама имам предвид точно това което и ти каза (въпреки че мотивите ми не са свързани с танцуването Smile) Пък и ето това например ако ме извиниш, че давам жив пример ама не знам иначе как да го обясня http://www.vbox7....y:636ba5d7 си е чисто болеро ако питаш мен и съвсем не звучи как да кажа съвременно Smile не знам просто не разбирам за мен Рики Мартин отговаря на понятието комерсиален въпреки че и той например направи една доста прилична плена.
NO HAY NADIE COMO MARC!!!

mira2605
thunderchief написа:
ако си в състояние да забравиш, че Марк Антъни е женен за ДЛо

Джей Ло не ми пречи всъщност. Обаче мъж и ми е малко лигав точно от гледна точка на пеене. Просто след него ми се приисква за час два да послушам хард музика, за да ми размине лигавото звучене в ушите.

Grin ОК имаш всичкото право на света Да предполагам че влага малко повече страст отколкото е пределно допустимата норма Smile Всъщност от ревюто ти на El cantante останах с впечатление, че не е като да не си доволен от интрпретациите му, въпреки че е ясно че не си му фен въобще Smile
Редактирана от mira2605 на 20.09.2009 в 21:01

tanyatasheva
mira2605 написа:
О Обаче тука става въпрос за една тенденция въобще да се казва, че Марк е лош изпълнител, което не го разбирам, защото ми се струва, че не е вярно, ако вярвам на ушите си. Аз самата слушам много повече аз я наричам клубна салса ама имам предвид точно това което и ти каза (въпреки че мотивите ми не са свързани с танцуването Smile) Пък и ето това например ако ме извиниш, че давам жив пример ама не знам иначе как да го обясня http://www.vbox7....y:636ba5d7 си е чисто болеро ако питаш мен и съвсем не звучи как да кажа съвременно Smile не знам просто не разбирам за мен Рики Мартин отговаря на понятието комерсиален въпреки че и той например направи една доста прилична плена.

Не знам кой е казал, Че Марк Антъни е лош изпълнетил?! Това вече излиза от рамките на разумния разговор.Smile Сега не мога да чуя линка, защото оттук където съм, не става. Отивам да танцувамSmile Пак ще си говорим.

mira2605
tanyatasheva написа:

Не знам кой е казал, Че Марк Антъни е лош изпълнетил?! Това вече излиза от рамките на разумния разговор.Smile Сега не мога да чуя линка, защото оттук където съм, не става. Отивам да танцувамSmile Пак ще си говорим.

Мнооооооооооого радост ти пожелавам на танците Smile аз бях един път на Мансардата преди две седмици и честно казано си имаше доста добра салса дори Франки Руиз чух Smile което си е супер салса а пък как си потанцувах истина не е

tanyatasheva
mira2605 написа:
Пък и ето това например ако ме извиниш, че давам жив пример ама не знам иначе как да го обясня http://www.vbox7....y:636ba5d7 си е чисто болеро ако питаш мен и съвсем не звучи как да кажа съвременно Smile не знам просто не разбирам за мен Рики Мартин отговаря на понятието комерсиален въпреки че и той например направи една доста прилична плена.

Това ми звучи като поп изпълнение. Сравни го с болерата на Елиадес Очоа, Омара Портуондо, напримерSmile

mira2605
Много интересен поп слушаш. Всъщност дали би могла да ми дадеш който и да е поп изпълнител, който има подобно звучене, та то дори не звучи съвременно. Разбира се че не е като Елиадес Очоа, Омара Портуондо - това са съвсем различни формати. Ако делим цялата музика само на две групи - етно музика и поп - ти си напълно права - това е поп изпълнение. Обаче тогава и един от най-добрите болеристи Роландо ла Серие ще е на границата ако не и категорично поп изпълнител. А той дори има клипове, което вече категорично го хвърля към поп, въпреки, че човека е творил най-сериозно около 70-те - 80-те години. Всъщност това което се има предвид е да "консервираме" звученето от началото на болерото (или другите стилове/жанрове) и да ги пренасяме през годините непроменени. Всъщност няма нищо лошо в това да се пренасят непроменени, но това означава, че всички останали поколения няма да дадат нищо на този жанр - различното поколение има различно усещане, живее в различна среда, не знам защо следващите поколения трябва да бъдат анонимни в музиката и това да е нещо, което да се смята за добро. Но всъщност разрах защо е това негативно отношение към Марк. Благодаря за което.
Редактирана от mira2605 на 21.09.2009 в 22:46

tanyatasheva
О, моля те, нямам негативно отношение към никого и към нищо, стига вече с този Марк Антъни. Който каквото иска да си прибавя и да си слуша и да си развива. Нека да поканят и Рики Мартин на салса фистивал, и Шакира ако искат, все ми е тая.

mira2605
Аз вече не говорех за Марк Антъни, а по принцип за очакванията и не за твоето негативно отношение а за негативното отношение по принцип и ако поканят Рики Мартин аз например няма да отида Smile защото предпочитам друга музика. Права си стига за Марк Антъни.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,022 уникални посещения