BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Защо толкова злоба?!?
castro
Тук заприлича на бгмама... А такъв хубав спор се беше заформил Smile

Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

vanko1
castro написа:

Малка корекция: през цялото време идеше реч за "мама", но най- вече във варианта "твойта мама"... Т.е. за мамата на Атилата...

Нямах намерение да се включвам, но ми стана интересно, защото съм разсъждавал по темата. Имам въпрос- добре ли е партньорите да си правят забележки по време на танц и да си дават "указания и корекции"? Ако да- къде е точната мярка, за да не е досадно?
Друг вариант на въпроса- сошъл- партито трябва ли да се възприема като продължение на тренировката и да се пробват, упражняват и изчистват отделни елементи и фигури, с неизменната комуникация в тази връзка?
За себе си лично мога да кажа, че предпочитам дамата да ми казва, ако някъде нещо в моето танцуване и водене я притесни, обърка или затрудни. По този начин аз се коригирам и лично за мен това общуване е полезно.

Въпросът ми е по- скоро към жените, макар че за тях пък ще е интересно мъжете да споделят мнение по въпроса.

Ако се е поизчерпала темата за "лошия" Атила и бебетата, очаквам включванеSmile!

rumberitarita
vanko1 написа:
Нямах намерение да се включвам, но ми стана интересно, защото съм разсъждавал по темата. Имам въпрос- добре ли е партньорите да си правят забележки по време на танц и да си дават "указания и корекции"? Ако да- къде е точната мярка, за да не е досадно?
Друг вариант на въпроса- сошъл- партито трябва ли да се възприема като продължение на тренировката и да се пробват, упражняват и изчистват отделни елементи и фигури, с неизменната комуникация в тази връзка?
За себе си лично мога да кажа, че предпочитам дамата да ми казва, ако някъде нещо в моето танцуване и водене я притесни, обърка или затрудни. По този начин аз се коригирам и лично за мен това общуване е полезно.

Въпросът ми е по- скоро към жените, макар че за тях пък ще е интересно мъжете да споделят мнение по въпроса.

Ако се е поизчерпала темата за "лошия" Атила и бебетата, очаквам включванеSmile!

Ами, ами чак пък толкова...SmileНито го искам, нито не го искам Ати...GrinДа си живее и добрува.
Просто не понасям грубиянщина, показно перчене с известна доза излишна агресия, което е характерно за доста самовлюбени мъже в БГ салсата. Sad
Атила се оказа кратка и неизбежна извадка, случайно дошла на мушката ...BadЕ, има и много мъже, които не са такива. Те са малко, жените много и все има дефицит.Bad
Непременно като видя Ати ще го поканя, току виж се окаже, че е нов човек и съм грешила в преценката.Smile

Моля за прошка тогава!

По тази тема няма да пиша повече. Всъщност това си беше препратка и към мнението на Ванко1.Съгласна. Ванко искам много танци с теб и ча-ча-ча, която малко истински мъже истински предлагат!!!Dariy
Весело лято.

vanko1
rumberitarita написа:
vanko1 написа:

Ами, ами чак пък толкова...SmileНито го искам, нито не го искам Ати...GrinДа си живее и добрува.
Просто не понасям грубиянщина, показно перчене с известна доза излишна агресия, което е характерно за доста самовлюбени мъже в БГ салсата. Sad
Атила се оказа кратка и неизбежна извадка, случайно дошла на мушката ...BadЕ, има и много мъже, които не са такива. Те са малко, жените много и все има дефицит.Bad
Непременно като видя Ати ще го поканя, току виж се окаже, че е нов човек и съм грешила в преценката.Smile

Моля за прошка тогава!

По тази тема няма да пиша повече. Всъщност това си беше препратка и към мнението на Ванко1.Съгласна. Ванко искам много танци с теб и ча-ча-ча, която малко истински мъже истински предлагат!!!Dariy
Весело лято.

Нямам нищо против, стига да се засечем на парти, защото много, ама много рядко ми остава време напоследъкSmile.
Другото задължително условие е да се познаем, макар че, може и да се познаваме, знае ли човекSmile!
Понеже имаме общ познат- Атилата, може и да го питаш дали съм там, докато танцуваш с негоSmile!
До скоро!

castro
Ето и моето мнение, относно поста на Ванко:

Забележки, насоки, коментари и всякакви подобни - на тренировки.

На парти - всеки да танцува както може и колкото може. Важното е, да се забавлява. Естествено, ако танцуващите са достатъчно близки, може да си споделят всичко по време на танцуване. От грешки във воденето и следването, до своя личен поглед върху нещата от живота, а при особена близост - и своите телесни течностиSmile

Аз лично приемем с удоволствие всякакви забележки и прочие относно танцуването ми, но само след парти и то на някое тихо и усамотено място, където страничните фактори няма да повлияят на правилната ми преценка за грешките и недостатъците ми Smile
Редактирана от castro на 30.07.2009 в 14:11
няма открити,
няма открити!

tresses
Ех, тъкмо си казах „Ето нещо, по което бих се изказала” и гледам, че Castro ме е изпреварил с почти същото Smile Винаги съм отворена за научаване на нови неща и изпипване на стари, ноо – когато тренираме (в зала, в коридор – да се знае, че е тренировка) На парти не обичам да ме инструктират. Имам един познат, който пък много обича да го прави – затова на партита го позаобикалям. Досадна е и другата крайност – да се налага да утешаваш (по време на танц) партньор, който не спира да се ядосва колко зле се справял този път.
Най добро впечатление ми правят кавалерите, които се правят, че не забелязват грешката, ако направим такава, а ако не се уцелим в някоя фигура, умело го покриват. Ако не им стигат уменията, чувството за хумор също помага!

niamam sait
tanyatasheva
vanko1 написа:
castro написа:

Малка корекция: през цялото време идеше реч за "мама", но най- вече във варианта "твойта мама"... Т.е. за мамата на Атилата...

Виждала съм какви ли не чудесии на парти.Frown Например, прекрасно танцуваща жена, доказана танцьорка, която е докарана до състояние да изглежда зле на дансинга, по вина на кавалера очевидно, а той я поучава. И не само нея, а и други. Според мен, това да се правят забележки и корекции между партньорите по време на танц е нож с две остриета. Всеки е склонен да надценява себе и си и да упреква другите.Smile Дори в залата, единствено треньорът може да каже, какво вижда отстрани и кой какво да коригира. Човек трябва да има много здрави нерви и самокритичност, за да си види грешките си, а много често, грешките са и у двамата. Действително водещият има по-голяма отговорност в социалния танц специално, но да кажем някоя дама се оплаче, че не се чувства добре с него. Това може да се дължи на факта, че тя няма добра техника и се озорва, или пък е технична, но няма голям опит в социалното танцуване. Така, че хич не съм фен на забележките, въпреки че и аз съскам понякога на по-близки хораSmile, особено за ритъма. Хората това не могат да разберат, колко е важен ритъмът, особено ако кавалерът не е много добър във воденето и сигналите, така двамата знаят какво се случва и как да реагират, много по лесно е, и фигури излизат и всичко. Иначе има опастност от катастрофи, сблъсъци, изкълчвания…
За съжалиние, ние дамите сме принудени да търпим много огорчения, както каза rumberitarita , заради малкия брой мъже. Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

tanyatasheva
И все пак, най-важното си остава привличането между хората. Няма начин да танцуваме добре с някой, който не ни е симпатичен и обратното. Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

tino1904
Винаги през смях казвам на партньорите си , че се излагам , ама със стил , ако правиме грешки по време на танцуването или нещо не разбирам какво ми е подадено и правя друго , просто му казвам да се прави , че така трябва и така е било замисленно , друг е въпроса , че понякога енергиите на двама танцуващи просто не си подхождат - поне при мен така се е случвало , и тогава просто не става ... Иначе , по-рано моят партньор ми правеше много забележки и на партито , но неизменно му отговарях да се отпусне и да се забавлява - не е направих нещо както той е поискал , добре де - не е края на света , нали ?

atila
скъпа rumberitarita, так и не разбрах как застанах на твоята ... мушка Smile)) не се чувствам като отстрелян дивеч, значи явно ти е засякло оръжието ... , друг е въпроса какво за теб е ... "грубиянщина, показно перчене с известна доза излишна агресия, което е характерно за доста самовлюбени мъже в БГ салсата " , аз лично не мога да се оприлича в нито едно от цитираните от теб достойнства ! факта че съм танцувал с теб един път преди ... година явно те е наранил ? почувствала си се пренебрегната !! засегната ? отхвърлена... !? извинявам се най официално ако съм предизвикал в теб такива реакции . истината е че не винаги успявам да танцувам с всички с които искам, поради различни причини..... и досега никоя дама не ми се е обидила за това че миналия път съм пропуснал да я поканя...
ще се радвам да ми се обадиш

rumberitarita
atila написа:
скъпа rumberitarita, так и не разбрах как застанах на твоята ... мушка Smile)) не се чувствам като отстрелян дивеч, значи явно ти е засякло оръжието ... , друг е въпроса какво за теб е ... "грубиянщина, показно перчене с известна доза излишна агресия, което е характерно за доста самовлюбени мъже в БГ салсата " , аз лично не мога да се оприлича в нито едно от цитираните от теб достойнства ! факта че съм танцувал с теб един път преди ... година явно те е наранил ? почувствала си се пренебрегната !! засегната ? отхвърлена... !? извинявам се най официално ако съм предизвикал в теб такива реакции . истината е че не винаги успявам да танцувам с всички с които искам, поради различни причини..... и досега никоя дама не ми се е обидила за това че миналия път съм пропуснал да я поканя...
ще се радвам да ми се обадиш

Драги ми Атилчо,Ara
моите оръжия са тройно подсигурени и засечка няма..Attention
Тренирала съм и стрелба с пистолет Bereta, ама това е друга история.Shock
Така че което отстреляното, отстреляно...
Някой път явно трябва да се запиша в листата ти на чакащите за танц с теб...така сте мина втори одит с теб.CoolХайде със здраве!

castro
А на мен защо ми се въртят в главата едни истории за частни уроци, тАкси и бири!?

Сега се оказва, че румберитарита всъщност е една доста печена салсера, която се ебава с нищо неподозиращите драскачи в този форум, в това число и моя милост Smile

Надявам се в най-скоро време, да ни покани всичките качествени салсероси, подвизаващи се тук и в най-горещите точки на родните салса партита, на един чудесен танц, с който ще заличим от раз всички случили се дотук недоразумения.
Редактирана от castro на 05.08.2009 в 16:46
няма открити,
няма открити!

atila
castro, приятелю.... вярвай ми, въпросната салсера няма да се появи в обозримо бъдеще по ред знайни и незнайни причини.
Винаги така става, това са полицейски похвати ...без оръжие Берета Smile) може обаче да има белезници .....

thunderchief
добре ли е партньорите да си правят забележки по време на танц и да си дават "указания и корекции"

Ами всъщност е доста тъповато. Както и повечето салса кандърми напоследък. А едно време какви скандали ставахааа...епоси!
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

rumberitarita
thunderchief написа:
добре ли е партньорите да си правят забележки по време на танц и да си дават "указания и корекции"

Ами всъщност е доста тъповато. Както и повечето салса кандърми напоследък. А едно време какви скандали ставахааа...епоси!

Сашо прав си.
А иначе съм си от плът и кръв Winkама сега ловя лошитеWink и не идвам много на салса. Тази тема малко се поизтърка и както казах не ми се пише повече Sad

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,846 уникални посещения