BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Какво му трябва на един...салсерос?
thunderchief
Ами проблема просто е в пазара ни, не в тебе. Насам можеш да си купиш цял албум за 7 паунда с доставка на момента(малко над 14 лева е нищожна цена, а можеш да си избереш и една песничка - цената е около 1 лев). Само, че у нас услугата платен download например е обречена на много скоропостижен фалит с гръм и трясък(или примерно на хакване и преточване на всичко възможно за без пари).
Далече не е само САЩ дето може да ти преложи това. И към Манчестър да наминеш, ще ти го предложат в доволни количества, за Лондон въобще да не отварям приказка.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

tanyatasheva
dian писа:
сметките са си сметки ...

Колко струва забавлението ?
Нима всичко е пари ?

Видях хора, които нямат нито пари, нито интернет, но имат способността да се веселят и да танцуват от цялата си душа и сърце.Smile Те не могат дори да отидат на концерт на родната си група “Los Van van“, защото билетът струва колкото месечната им заплата, но могат да изпеят всичките им парчета. Те не знаят, че са по-безгрижни и по-щастливи от нас, които сами си създаваме проблемите.Cool
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

El Doctor
mira2605 писа:
... разбира се когато слушаш салса няма начин да не ти се пританцува просто няма начин обаче хора то аз като реша да отида в салсата лекичко се поизнервям щото първо всички знаят определени фигури и съответно не мога да поканя някой от танцуващите щото аз не знам точно тези фигури и мога единствено да си танцувам самичка в което няма нищо лошо разбира се ....

Е, малко болен въпрос...WinkПраво ''у десетката", някои знаят много фигури, ама не мрудват от тях, други нищо не знаят, ама някак си го правят Wink /е, за жените е по-лесно/...Истината е по средата...все пак нещо трябва да се знае...
Като знаеш азбуката, ще можеш да пишеш, и да те разбират хората, но да я азбуката знаеш наизуст и 10 още да знаеш това автоматично не те прави писател...Wink
Иначе ТАНЧЕ (Ташева) си много права!!!В Куба и не само ...е така!Grin

thunderchief
Чета си аз така тука и кат гледам кви философи са се навъдили и разбирам, като колко всъщност съм прост.

щото аз не знам точно тези фигури

Нали можеш да следваш кавалера? Какъв ти е проблема, че не им знаеш фигурите? Аз пък не знам фигури въобще. Просто не ги помня, понеже имам куп други неща за помнене от едно известно време.

Право ''у десетката", някои знаят много фигури, ама не мрудват от тях, други нищо не знаят, ама някак си го правят

Гледай сега Докторе, от незнаене на нищо няма как да го направиш(танца), понеже то това малко прилича на детски конструктор - прави се от определени детайли. А тия детайли се взимат точно от фигурите дето ни ги показват инструкторите. Та въпроса е как точно гледаш на тия фигури(в началото неизбежно гледаш на тях като на нещо за навръзване на редичка, въпроса е да минеш над това ниво). Лошото е, че трябва сам да се сетиш за тая работа, инструкторите няма да ти го кажат. Еле познавам еднин такъв в България смяташе, че импровизацията била нещо добре заучено, на точното място (да му се не види и импровизацията).

Въобще ако ти използвам аналогиите няма как да станеш писател ако не знаеш някои букви от азбуката

El Doctor
thunderchief писа:
Чета си аз така тука и кат гледам кви философи са се навъдили и разбирам, като колко всъщност съм прост.

щото аз не знам точно тези фигури

Нали можеш да следваш кавалера? Какъв ти е проблема, че не им знаеш фигурите? Аз пък не знам фигури въобще. Просто не ги помня, понеже имам куп други неща за помнене от едно известно време.

Право ''у десетката", някои знаят много фигури, ама не мрудват от тях, други нищо не знаят, ама някак си го правят

Гледай сега Докторе, от незнаене на нищо няма как да го направиш(танца), понеже то това малко прилича на детски конструктор - прави се от определени детайли. А тия детайли се взимат точно от фигурите дето ни ги показват инструкторите. Та въпроса е как точно гледаш на тия фигури(в началото неизбежно гледаш на тях като на нещо за навръзване на редичка, въпроса е да минеш над това ниво). Лошото е, че трябва сам да се сетиш за тая работа, инструкторите няма да ти го кажат. Еле познавам еднин такъв в България смяташе, че импровизацията била нещо добре заучено, на точното място (да му се не види и импровизацията).

Въобще ако ти използвам аналогиите няма как да станеш писател ако не знаеш някои букви от азбуката

Мерси, че използва аналогиите ми...WinkМерси за поясненията...Абе, Мерси...
Записах си ги в "тефтерчето за салса фигури"Wink
Майтап!
Е, аз какво ти казвам бе Тъндъре, за да опиташ да станеш писател, трябва да знаеш азбуката!Тъй ами!!!
Ама и да не знаеш азбуката, но имаш нещо в главата пак ще станеш нещо...разказвач на народни приказки...да кажем
Та хубаво е и да имаш нещо в главата и да знаеш азбуката ..и да имаш нещо в краката!
Айде сполай ти , Тъндъре, балкански салса лъв бранещ честта ни в мъгливия салса АлбионWink

mira2605
thunderchief писа:
"Чета си аз така тука и кат гледам кви философи са се навъдили и разбирам, като колко всъщност съм прост.

"щото аз не знам точно тези фигури"
Нали можеш да следваш кавалера? Какъв ти е проблема, че не им знаеш фигурите? Аз пък не знам фигури въобще. Просто не ги помня, понеже имам куп други неща за помнене от едно известно време."
Абсолютно не философствам споделям горчив опит Smile аз следвам кавалера обаче кавалера не знае Smile след третият кавалер, който се препоти три пъти докато танцуваше с мен реших, че не е необходимо да изнервям народа Smile така че си потропвам на място и се кефя на тези които имат достатъчно синхрон, че да не се изнервят взаимно Smile Естествено, че е важно да знаеш азбуката обаче трябва и да имаш идея как да подредиш буквичките все пак пък и аз не съм професионалист аз просто се кефя на воля пък ако ще и самичка на себе си Smile

thunderchief
Ха добро ви утро!
аз следвам кавалера обаче кавалера не знае

Не спирай след третия. Тоя проблем не е от твоя телевизор, съвсем определено. Проблема обаче е, че това за което говориш е масовия трениращ в коя да е школа на по няколко месеца(или малко над година), който вече е натрупал определено самочувствие и си мисли, че може да танцува. Предполагам, че някои и съвети дават и се сърдят като не става на тяхното. И аз съм бил точно такова добиче, доста време.
Е за късмет на мене едно лице ми изби от главата всякакви мераци за такова навръзване на 6 фигури една след друга (ама що тегло тегли горката на няколко пъти на дансингаPfft мъка ми е да се сетя, щото аз съм къде 95-97 кила и съм пластичен като танк Абрамс(67 тона)) и ми показа, че всъщност не е това начина. Та тъй то.

салса лъв

Къв салса лъв съм аз? Аз съм си обикновено магаре.

k1k
Скъпа Мира,

Извини ме за нападателния тон , обаче какво значи три кавалера ?

Ти виждаш как танцува даден човек и след това предценяш дали и ти искаш да танцуваш с него. Дори да те покани някой, който не може да танцува - ами просто можеш тактично да откажеш.
Ако обаче този някой танцува лесно с всички, а с тебе се поти ... не е в него проблема.

Относно парите.... За какви пари говорим - айде стига. В провинцията заплатите са по 300-400 лева на много места.Хората обаче се размазват от кеф .

Кой по дяволите дава определението "салсеро" . Как така решихте , че материалната страна прави човека "салсеро".
Важното е да обичаш музиката и да танцуваш. Ходи си на уроци - това не значи да не пропускаш абсолютно никой урок.
А след това практика....
Ако салсеро значи да ходиш по конгреси ,да имаш обувки за не знам какви пари и да се праскаш, то аз не искам дори да съм салсеро. Ще си танцувам на воля . Ще си се размазвам от кеф , пък салсеросите да позират.

Поздрави от Кения
(тука по тия определяния един салсеро няма)

mira2605
Еми така де разбрах, че аз не мога да се впиша и престанах да тормозя хората Smile Сега ще прозвуча като една представителка на третата възраст обаче едно време когато в студенски град имаше достатъчно латиноамериканци и правеха страшни купони нямах този проблем честно обаче то на тези купони не те и питат човека минава покрай тебе грабва те и почва да танцува и въобще не ми е било проблем да следвам кавалера аз за това се жалвам щото изводите до тук са направо отчайващи Smile остарявам ли или просто не мога да се отпусна или кавалерите нещо не могат категорично да застанат като водещи на дансинга
ето още едно задължително нещо ако човека нарича себе си салсеро/а, което трябва да притежава способност да се наслаждава и радва (защото то това не всеки го може) - смятам, че в салсата това е от най-задължителните придобивки - слава на боговете - безплатно!
thunderchief благодаря ти за мнението смятам все пак да отида още веднъж в салсата пък дано този път успея да се впиша Smile

irina1
Хора, вероятно повечето не са се замисляли от каква цифра тръгва салса хобито извън БГ, така че тук наистина си е евтинджос. В Швейцария урокът ти е около 30лв, 45мин, за заведение да не говорим, хайде в Германия е по-евтинко, Тъндъра ще каже на Острова как е. Ок, ще кажете ама заплатите им...Да, ама и на техните заплати пак не им е евтино. Особено като включим и алкохол и входове по дискотеки, таксито пък е табу.
Тук поне можеш да се повеселиш и пиинеш за не чак толкова много пари. Оригиналната музика /друга почти няма/ започва от 25 евро диска. Така, че радвайте се, докато не сме станали баш Европа!

thunderchief
irina1 писа:
Хора, вероятно повечето не са се замисляли от каква цифра тръгва салса хобито извън БГ, така че тук наистина си е евтинджос. В Швейцария урокът ти е около 30лв, 45мин, за заведение да не говорим, хайде в Германия е по-евтинко, Тъндъра ще каже на Острова как е. Ок, ще кажете ама заплатите им...Да, ама и на техните заплати пак не им е евтино. Особено като включим и алкохол и входове по дискотеки, таксито пък е табу.
Тук поне можеш да се повеселиш и пиинеш за не чак толкова много пари. Оригиналната музика /друга почти няма/ започва от 25 евро диска. Така, че радвайте се, докато не сме станали баш Европа!

Ами на Острова е малко над 10 лева един урок

tanyatasheva
mira2605 писа:
Сега ще прозвуча като една представителка на третата възраст обаче едно време когато в студенски град имаше достатъчно латиноамериканци и правеха страшни купони нямах този проблем честно обаче то на тези купони не те и питат човека минава покрай тебе грабва те и почва да танцува и въобще не ми е било проблем да следвам кавалера аз за това се жалвам щото изводите до тук са направо отчайващи Smile

Латиноамериканците си танцуват спонтанно, защото това си е тяхната музика, но ти си в България. Сега салсата се е променила доста, и ако искаш да танцуваш в двойка, моят съвет е, все пак да вземеш някакви уроци.Smile Не е кой знае какво, дори веднъж седмично да ходиш, все ще е от полза. Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

rara
Всъщност на един салсеро най-вече му трябват хубава музика и приятен партньор за танц Smile Под приятен имам предвид човек, с който се танцува приятно. Без значение от възраст, пол, етническа принадлежност и т.н. Wink
Шегата настрана. Просто с едни хора се получава танц, с други само стъпки и фигури. Със сигурност е танц, когато всичко заобикалящо стане един фон, който не пречи и музиката те "поглъща"изцяло. Със сигурност не е, когато без да искаш виждаш съседните двойки, сервитьорката, новодошлите и разни други не особено важни подробности. Smile

chayanne
Всъщност rara, според мен удари десятката с твоето мнениеSmile Салсата за мен е удоволствие - не амбиция. Трябва ми само хубава кубинска чалгаSmile и партньорка с която да я изтанцувам. За останалите мероприятия - според възможностите и желнието.

chayanne
Това не му е мястото тук, ама...
chayanne прикачени следните снимка:
2132902620256.jpg

Редактирана от chayanne на 19.03.2009 в 11:41

mira2605
Опитах много здраво да се въздържа от коментар обаче не съм в състояние и това е положението
Дискусията е ако се съди по надписа от горе какво му е нужно на един салсеро и дума не се споменава за това какво му е нужно на един ЧАЛГЕРО!
Аз съм силно привързана към пуерториканската салса и общо взето това слушам с няколко големи изключения така че не съм наясно какво творят кубинците в жанра обаче силно се съмнявам че творят елементарни мелодии с елементарни текстове поднесени елементарно с минимум усилия на нещото което вероятно се нарича певец или певица силно подправени с полуголи женски или мъжки тела основно в хоризнтално положение и което се нарича чалга. Пък ако се има предвид че чалга означава песен (или музика) от турски просто кажи песен. Идея си нямам как може някой да нарече салсата чалга.
Иначе наистина какво повече му трябва на един салсеро освен САЛСА - суинг, импровизация, ритъма на румбата, сон, джаз и огромна доза чиста радост и удоволствие! Кое по точно от тези неща е характерно за чалгата? И дори не съм започнала да говоря за разликите в танца и начина на танцуване.

chayanne
mira2605, ако беше чела малко по-внимателно, имаше голяма вероятност да попаднеш на онзи абзац в който съвсем не случайно се споменава, че салсата за мен е удоволствие, а не амбиция. Иначе се радвам, че ти си наясно, кое, какво, що в латиноамериканската, пуерториканската, кубинската, турската, родната и т.н. музика.

P.S. Много обичам хората с развито чувство за хумор...

mira2605
В моя свят няма по-голяма проява на лош вкус от биг брадър и веднага след него е чалгата (честно казано не съм сигурна в подредбата) затова чувството ми за хумор спира в момента в който до салсата се сложи думата чалга и тука въобще не говорим за амбиция а за абсолютно несъвместими неща
ок официално се извинявам за острия тон и обещавам следващият път да проявя цялото чувство за хумор на което съм способна но когато си говорим за чалга въобще не мога да обещая че ще се получи
ПП Амбицията не ме гони и мене обаче когато харесвам и обичам нещо гледам да бъда наясно за какво става въпрос

chayanne
Ще се радвам и на половината ти чувство за хуморPfft Искаше ми се да поспориме - ей тъй, за спорта, но се опасявам, че ще го вземаш много насериозно, а аз не съм компетентен относно сложноста на различните стилове, така че - ти печелиш словесния двубойWink

mira2605
Прав си ще го приема на сериозно и не бих могла да проявя каквато и да е част от чувството си за хумор (мразя като побеснея по този начин) да речем че няма словестен двубой - просто аз извратих темата доста успешно но салса до чалга ... няма начин

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.09 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,656 уникални посещения