BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Накъде се върти танцьорката? :)
tanyatasheva
Ами, вижте какво открих. Ако се вгледате в сянката, виждате че вдигнатият крак оставя сянка само на половин оборот от въртенето. Дали тази сянка ще минава откъм нашата половина или зад фигурата в перспектива, зависи откъде ще идва светлината. Това е някаква игра със светлини и сенки. Ако си представим, че светлината идвам откъм нас, срещу фигурата, както когато правим снимки, тогава сянката ще преминава отдясно наляво в перспективата, когато тя е с гръб към нас, т.е. тя ще се върти по посока обратна на часовниковата стрелка. Ако си представим, че светлината е срещу нас самите, тогава сянката на вдигнатия крак, ще бъде между нас и фигурата и ще преминава отдясно наляво, а движението ще бъде по посока на часовниковата стрелка. Наблюдавайте само сянката и си представете двата варианта последователно, дори няма нужда да закривате фигурата, а да я наблюдавате само с периферното си зрение. След два-три оборота, тя действително сменя посоката и тогава можете да я погледнете. Shock Човек не може да вярва и на очите си, а вижда това, което му се иска, което не знам дали е хубаво или лошо.Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

polka
ха ха, при мен се получи, иначе си я виждам само надясно да се върти, ама като я скрия и погледам за малко сянката, после като си отместя ръката се завърта наляво, не за дълго обачеSmile, явно повече разчитам на логиката и аз, много е интересно

charlies_angel
ооооо ми да...в началото се въртеше по посока на часовниковата стрелка,след това отидох по надолу на страницата да си прочета къв човек съм като се върти натам ...и след като пак отидох на картинката ми се въртеше обратно PfftPfftPfft
мн яко
"След мен не знам какво ще бъде,
но сигурно ще бъде по-добре,
и само за едно ще съжалявам,
че няма да ме има някой ден ....."

http://video.google.com/videoplay?docid=-1012414796107329491
charlies_angel
ааааааааа да ве сама си ги сменя...и аз чатнах най-накрая...
като е с гръб докато се върти по посока на часовниковата и изведнъж крака и вместо да посочи назад,докато е с гръб посочва напред ии тогава сменя посоката и така...абе пфффффф немога да го обясня точно GrinPfft
Редактирана от charlies_angel на 04.11.2007 в 21:51
"След мен не знам какво ще бъде,
но сигурно ще бъде по-добре,
и само за едно ще съжалявам,
че няма да ме има някой ден ....."

http://video.google.com/videoplay?docid=-1012414796107329491
tanyatasheva
С други думи сянката, или по-точно отражението, което е непълно, ни обърква перспективата и съзнанието започва да вижда огледалния образ. Ако гледаме съсредоточено само фигурата, тя ще се върти в едната посока. В момента, в който погледнем надолу към отражението, или дори встрани, е въможно да се промени посоката. Аз се научих да я въртя по веднъж наляво и веднъж надясно и даже само да се обръща наляво и надясно, без да се върти, но трябва голямо съсредоточаване. Много хитро е направеноSmile Защото движението по посока и срещу часовн. стрелка е спрямо една плоскост, а в триизмерното простанство се променя, в зависимост от гледната точка, ракурса. Ако вземеш един молив, или червило и го завъртиш по посока на часовн. стр. (около оста муGrin, само как звучи!) и след това го вдигнеш над нивото на очите, от тази позиция ще изглежда, че се върти обратно на часовника. Същата работа с фигурката. Тя си се върти в една посока, но ние я възприемаме различно, заради променящата се перспективаShock Обичам да си изяснявам нещата Grin

rapunzel
При мен се получи доста по-лесно ...Не ми се налага да се заглеждам в сянката. Аз се научих да го правя като се загледах в пръстите на вдигнатия крак ... но в последствие няма значение къде я гледам вече Smile Tanyatasheva,и без да ни казваш на къде ти се върти танцьорката, на нас вече ни е ясно само по невероятно логичния начин, по който даде обяснението Wink
Редактирана от rapunzel на 06.11.2007 в 22:21
My SUN shines even at night Smile))))

tanyatasheva
rapunzel писа:

Tanyatasheva,и без да ни казваш на къде ти се върти танцьорката, на нас вече ни е ясно само по невероятно логичния начин, по който даде обяснението Wink

БлагодаряGrin, но аз малко се съмнявам, че тази анимирана картинка е тест дали сме мисловен, или артистичен типSmile По-скоро може би показва дали си служим с дясната ръка, или сме левичари. Аз просто много обичах геометрията и съм се занимавала с рисуване, но това ми хрумна интуитивно и голям зор видях да го изразя в мисълGrin

Teri
Ето го оригиналния тест, намерих го къде е публикуван Smile В Хералд Сън е публикацията
http://www.news.c...61,00.html

http://Uhaaa.com
allan
Явно дясната половина на мозъка ми неработи. Почвам да се самнява и за лявата след като се занимавам с такива глупости Smile

castro
Нема нищо странно тук: нито леви, нито десни половини - ако наблюдавате няколко минути картинката без да правите нищо особено, ще видите, че периодично се сменя посоката на въртене на фигурата и това не е различен поглед, не - това е ефект на самата анимация. Който не вярва да изгуби няколко минути пред картинката и ще се убеди в това, което говоря. Нямам достатъчно време да засека и интервалите на които се сменя посоката, но съм убеден, че има няколко различни такива...
Редактирана от castro на 22.11.2007 в 11:21
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

castro
castro писа:
Нема нищо странно тук: нито леви, нито десни половини - ако наблюдавате няколко минути картинката без да правите нищо особено, ще видите, че периодично се сменя посоката на въртене на фигурата и това не е различен поглед, не - това е ефект на самата анимация. Който не вярва да изгуби няколко минути пред картинката и ще се убеди в това, което говоря. Нямам достатъчно време да засека и интервалите на които се сменя посоката, но съм убеден, че има няколко различни такива...

трябва да си призная, че след анализа, който направих, се оказа, че не съм напълно прав. след като привиках двама колеги и гледахме вкупом картинката се оказа, че всеки вижда по различно време смените, което отхвърля варианта за настроено време за смяна в самата анимация, но идеята все пак остава същата.

с общи усилия стигнахме до извода, че има две различни картинки, които са насложени една върху друга и трептят с различни честоти. окото ни хваща периодично едната или другата честота, в зависимост от настройката на погледа
Редактирана от castro на 22.11.2007 в 11:21
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

rapunzel
Smile)Аз мисля, че си е една картинка ... и уловката всъщност е в това,че е силует ... и опира до въображението и нагласата да си представиш на къде се върти. Когато двата крака са на една линия,сам си представяш кой е предния. В случея и намаляването на образа (на крака, който е вдигнат) позволява да си представиш,че се смалява,защото приближава към теб...или съответно-се отдалечава.Може би не можах да гообясня както трябва... но аз когато се съсредоточа в/у това съумявам да "променя" посоката на въртене Smile
Иначе...и аз мисля,че това не е начина да определиш артистичността си ... но е забавно и интересно SmileSmile
My SUN shines even at night Smile))))

admin
soccerprojectbg.com/uploads/photo-128.gif

ето още една подобна картинка Smile

http://www.bgsalsa.info
VeShti4kAta
Ха, на това много по-лесно му се сменя посоката Wink

tresses
Да, даже успях да го накарам да боксува Grin
A niakoga podpisite tuk ne biaha zadaljitelni

niamam sait
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.08 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,870 уникални посещения