|
скромната музика на Тъндъра(опити за ривю)
|
| thunderchief |
Публикувана в 22.08.2007 в 13:34
|

Известен

|
dian писа:
Thunderchief ..
по-добре внимавай с prodland. Наистина имат готини неща ,
но аз съм имал проблеми с поръчките от там ... Не пристигат а ми вземат пари от картата. Писах им, няма отговор ..
Дано да нямаш същите проблеми като мен.
Мерси за съвета. Аз пробвах веднъж и вчера си получих нещата
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| dian |
Публикувана в 22.08.2007 в 14:02
|

Напредващ

|
Az syshto sym poluchaval neshta ot tam ... no ne vsichki  |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 28.08.2007 в 14:44
|

Известен

|
Aйде още нещичко - тоя път саундтрак
El Cantante или Марк Антъни пее Хектор Лаво
Диска е саундтрак на едноименния филм. За съжаление все още не съм имал възможност да гледам филма, но диска оставя малко смесени впечатления. Първата песен(добре познатата у нас El Cantante, която за моя Алекс не пропуска да пусне на моя радост в Чилаут) просто е твърде много Марк Антъни и доста далече от усещането, което носи в изпълнение на самия Хектор Лаво. Не че е лошо де.
Натам общо взето впечатлението се поизглажда и диска става супер приятен за слушане и танцуване, изключая примерно хита от времето на Fania Quitate tu(aз имам и live изпълнение на въпросната песен от концерта на Fania all stars в Чита - 1971), където Марк Антъни колкото и да се е пънал не е успял да докара звучене достойно за оригиналния вариант на песента, окончателното доразкапване на впечатлението идва от последната песничка на диска - Toma de Mi на Дженифър Лопез(Възниква резонния въпрос какво пък да си взема от Дженифър, може би половинка .ъз? Тя и без друго си има в сериозен излишък .) , но предполагам песничката е влязла в саундтрака щото Марк Антъни е настоял да дадат и на жена му да попее.
CDто определено се препоръчва и все пак ако можете да си вземете оригиналния албум El Cantante(мисля че ми е попадал на www.amazon.com) по-добре е да предпочетете него - Хектор Лаво си е Хектор Лаво
P.s. Товарищ админ защо не мога да прикача jpg файла с обложката? Казва ми, че типа файл не е позволен за прикачане
Редактирана от thunderchief на 28.08.2007 в 15:59
|
| |
|
|
| dian |
Публикувана в 28.08.2007 в 17:38
|

Напредващ

|
Заедно с издаването на саундтрак-а излезе и албум с оригиналите изпълнени във филма .. но този път в компилация на Hector Lavoe. Доста добра селекция ..
Thunder .. вземи го и него .. препоръчвам
Аз лично се сдобих и с 2-та диска от amazon, така че там със сигурност могат да бъдат намерени
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 28.08.2007 в 22:08
|

Известен

|
Aми така и направих. Точно си поръчах и оригинала
|
| |
|
|
| Dobcho |
Публикувана в 09.10.2007 в 17:13
|

Начинаещ

|
опа двоен пост ...
Редактирана от Dobcho на 09.10.2007 в 17:23
http://www.travian.bg/?uc=bg2_1182
|
| |
|
|
| Dobcho |
Публикувана в 09.10.2007 в 17:18
|

Начинаещ

|
Хайде и аз да се включа малко по темата.Да представя на вашето внимание един албум , който според мен всеки, слушащ такава музика не трябва да пропуска: Fania all Stars-The Greatest Live Recordings. В албума има от всичко бавна и бърза салса;чача и са версии в които музикантите импровизират на живо, което придава на песните доста различно звучене.И към всичко това като добавим имената на някои от най-големите музиканти в салса средата се получава един албум който не можете да спрете да слушате... Celia Cruz, Ismael Miranda,A.Santiago,H.Lavoe (любимия ми изпълнител напоследък),Pete Conde,Ismael Quintana,Bobby Cruz, Johnny Pachero C.Felichiano, R.Roena,W.Colon това са хората които съзадават магията наречена Fania all Stars и допринасят много са популяризирането на салсата в западния свят от 60-те години до днес.
(стига съм писал че ме заболяха пръстите просто ги чуйте )

Редактирана от Dobcho на 10.10.2007 в 01:27
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 09.10.2007 в 19:18
|

Известен

|
Mного яка компилация
|
| |
|
|
| Dobcho |
Публикувана в 10.10.2007 в 17:07
|

Начинаещ

|
благодаря за добрата оценка (все пак за пръв път се пробвам да пиша ревю)
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 16.10.2007 в 18:34
|

Известен

|
И така, уви тазгодишния UK Salsa Congress приключи и аз за огромно съжаление съм си пак у село. Както вече споменах купона беше РАЗТРИСАЩ! А аз понеже като видя музика, болестта на широките пръсти ми рецидивира издухах скромната сума от 80 паунда за дискове(kaто добавите и едно DVD на Салсамания сумата стана мааалко по интересна), включая диска на "индийския Рики Мартин" Giju(човека пее на индийски, но е част от професионалния тим на Салсамания). Та да ви запозная с една от новите си придобивки

Диска има 7 убийствени песнички. Мога да спомена само няколко имена. Чарли Пламиери(диска е в памет на него), Монго Сантамария, Аделберто Сантиаго и Рей де ла Паз като гост вокал и вече би трябвало да съм казал достатъчно за да се разбере, че CDто е real floor burner. Това е точно музиката дето аз ако бях DJ бих пуснал на тематично парти посветено на Fania Аll Stars или на New York Party примерно. Абе накратко казано дет викат у село "Аn absolute must have!"
CDто беше придобито от човека, който държи този магазин
www.mrbongosalsa.com
Ako имате мерак за нещо екзотично и не ви се чака descarga.com(аз oще си чакам поръчаните през юни дискове), това е мястото, където можете да го потърсите. Имайте предвид, че цените не са от най-ниските но иде реч за неща дето не са излизали от 80те, и за разлика от Descarga или Prodland.de гарантирано ще си получите нещата
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.10.2007 в 17:27
|

Известен

|
Докато преодолявам културния шок от завръщането в Шефийлд след UK Salsa Congress 2007 (в един момент си говорех с една от най-готините дами която познавам, а ден по-късно насред един семинар седях до мома англичанка излъчваща еротичния аромат на умрял преди три дни кон - смятам разбирате за какъв шок иде реч. За местните 'убавици дето намязат на сумист у физиономията, дума няма да отварям, те са си под път и над път) да взема пък да пусна още едно ривю. И така след година дирене, поръчки на две места, накрая от третото(и най-банално такова - www.amazon.co.uk) се сдобих ей с тая красота

Еl Gran Combo - Universidad De La Salsa
CDто е порядъчно рядко намираемо. Descarga.com не можа да ми го намери за три месеца. Prodland.de ги чаках месец и половина и накрая си отмених поръчката. А на амазонските селъри им отне две седмици да ми го доставят(таман след като свърши стачката на Кралските пощи си получих диска)
Съдържа 8 композиции в бавно и средно темпо, и общо взето за музиката нямам кой знае какво да кажа освен - El Gran Combo! Изключително приятни танцуваеми песенчици, без кой знае какви екзотични заигравки в инструментите(т.е. ако ви се прави Power Shine няма да изглежда гот на тях ) - накратко казано Highly Recommended.
P.s. Другия месец ако не ми мине котка път чакайте ревю на един концерт - Лари Харлоу и Аделберто Сантиаго в Лондон! Нямам търпение да дойде 17 ноември!!!!
Power shine - вижте Джон Нарваез в края на хореографията
http://www.youtub...Oo1SLNuWVM
Редактирана от thunderchief на 18.10.2007 в 17:33
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 24.10.2007 в 17:21
|

Известен

|
Eй да знаете мързела е голямо нещо. Вместо да се занимавам с реформите в Кохезионната политика онзи ден както кротинко си седях ровех си из нета и тежко въздъхвах (лииипсваааа мии Бормууут:bad::gb: реших да се поразвея ровейки из магазините за музика и понеже комбинацията между вкиснат човек, пари и готин магазин винаги води до широки пръсти ето с какво се сдобих
Larry Harlow
Yo Soy Latino

И понеже Кралските пощи ако не стачкуват са едно от най-свестните неща в тая страна наред със железниците, в момента слушам диска.
На първо четене(преди да се сдобия с CDто) Лари Харлоу не беше точно мойта бира, обаче сега виждам колко съм бъркал
CDто съдържа 10 песнички в по-скоро бавно темпо, общо взето поне според мене повечето са танцуваеми без особени проблеми*, изключвам две дето много силно ми напомнят по-скоро на latin jazz композициите на Рей Барето. CDто има един единствен кусур. Трудно намираемо е(на американския амазон ще ви предложат възможността да си свалите песните на мр3, срещу 99 цента на песничка, но не и диска). В резултат на този кусур ще трябва да си го търсите през провайдърите на екзотични неща - www.descarga.com www.prodland.de или www.mrbongosalsa.... аз го взех оттук), т.е. или ще трябва да платите порядъчно висока цена(в моя случай 14 паунда заедно с пощенските разходи, при положние че при късмет можете да го вземете за 10 от някой event) или ще трябва да чакате доста ако изберете descarga или prodland.
За самата музика мога само да кажа, че е Larry Harlow at its best!
*Принципно вече съм горд собственик на билетче за концерта на Larry Harlow на 17 ноември в Лондон и там смятам лично да проверя на живо доколко са танцуваеми песничките на чичко Лари
Редактирана от thunderchief на 24.10.2007 в 17:21
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 28.10.2007 в 23:24
|

Известен

|
Едно малко подаръче
http://faniarecor...spx?id=585
Практически цялата история на най-големия салса лейбъл - Fania и на всичките и изпълнители и възможността да чуете по един албум на всеки онлайн.
Надявам се да ви хареса.
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 12.11.2007 в 00:53
|

Известен

|
Я едно бързичко ривю
Andy Montanez
Salsa con regeton
Принципно албума ми стана интересен докато разглеждах ей тоя магазин www.mrbongosalsa.com и слушах samples (Роднината му установявам че на моменти ми бягат подходящи български думички) и се заслушах в едната от песничките. Купих го от беитанския амазон и общо взето доста дълго време слушах главно песничката, която ми направи впечатления(En mi Puertorro)- а албума съдържа 10 трака . Днес от скука взех да се залушвам в останалите(да му се не види колекцията ми е много скромнинка - вече мина 60 бройки заедно с компилациите и на моменти въобще не знам какво ми се слуша. В един такъв момент взех че си купих даже La Traviata)
Общо взето повечето песнички са порядъчно танцуваеми в средно темпо са и в случай че съответния регетон изпълнител(10те песни са дуети на Аndy Montanez) не си е излял душата, не би трябвало да са особено предизвикателство даже за доста начинаещ танцьор. Отделно 4 от песничките са и с доста закачливи текстчета.
Въздържам се особено горещо да препоръчам албума както правих с някои класически неща по-горе, но ако ви трябва забавна и приятна музика, определено си заслужава да помислите за него
Aз поне го придобих от www.amazon.co.uk но ако ви се чака ви препоръчвам американския амазон ще ви излезе и малко по-евтино
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.11.2007 в 23:10
|

Известен

|
Лари Харлоу и Latin Legends of Fania или как не се прави концерт
Както обещах по-рано едно малко ривю и на лайв ивент.
Общо взето събитието беше прекрасен пример, че някои неща в България са на светлинни години по-добри като качество отколкото тука. Събитието беше организирано по следния начин - два часа DJ пуска музика и след това почва концерта. Явно че беше много лошо рекламирано в салса средите защото горкия Джайлс Питърсън(Човека води шоу за латино и world музика по BBC Radio One) си изля душата, напуска такава музика дето у нас във Военния клуб щеше да е направила така че на дансинга място нямаше да може да си намериш, кара британците да се полюшват ритмично в компанията на.....чашки. Въобще по-голямата част от публиката странно защо беше нетанцуваща.
Лари Харлоу, Аделберто Сантиаго и компания вероятно също бяха доста нещастни. Хората дадоха най-, най-, най- ама най доброто от себе си. Просто тия могат да накарат и зала с размерите на Медисън Скуер Гардън пълна с монахини да се разтанцува. Али ингилизийското публика продължи кротко да цоцка. А аз едвам кандърдисах две девойки да танцуват с мене и в един момент просто си седнах да послушам музика(след 10тия отговор "Не танцувам" .
Единственото дето ми се ще е да видя Latin Legends of Fania(със или без чичко Лари Харлоу) в България. Уви знам, че може да го направи само един човек и неговия екип и като знам как ще ги налаят щото ще трябва да искат 30-40 лв. за билет(то ще са обвинения за печалбарщина, то ще се вадят едни "Ти помниш ли когато каза, че ще ....., обясни сега защо го каза", въобще всички простотии по щатното разписание ще излязат наяве) се досещам, че трябва много да почакам.
Забравих да спомена за мястото - The Round House или Casa Ronda е бивше локомотивно депо превърнато в концертна зала и студия и представлява прекрасен пример за това как стара сграда е превърната в културно средище - перфектен под, как са го направили тоя цимент, така че човек да може да танцува на него не знам. Мястото е малко(по-малко от Военния клуб)
Редактирана от thunderchief на 19.11.2007 в 01:46
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 23.11.2007 в 14:38
|

Известен

|
И след негативните отзиви, нещо на което от няколко седмици искам да напиша ривю, но го получих едва днес.
Tito Puente&Eddie Palmieri
Obra Maestra(Шедьовър по нашему)
Ама наистина е шедьовър! То и трудно е да очакваш друго като са събрани тия двамата накуп!
Всъщност "познанството" ми с шедьовъра датира от малко по отдавна. За първи път чух една от песничките от него (Paris mambo)....в метрото между Шарл Дегол Етоал(или по нашему Триумфалната Арка) и La Defence или по-иначе казано насред Париж(Любим град). Не знам защо обаче усещането беше много здраво. От една страна силно положително(искаше ми се да се разтанцувам насред влака) от друга леко негативно(в тиквата ми напираха едни много розови мисли, които се опитвах да гоня като крайно несъстоятелни, а песничката определено не помага за целта )
12 композиции, някои от които са много трудни за танцуване (или поне така звучат), понеже реално представляват микс от салса, танго или примерно фолклорна музика(демек рязко се променя ритмиката изведнъж). Други пък са по-скоро нещо дето бихте очаквали да чуете примерно на джаз фестивала в Монтрьо.
Та ако ви попадне Еnjoy!
A да забравих да спомена някои гост вокалистите
Оскар Де Леон, Пит "Ел Конде" Родригес, Франки Моралес (човека едвам се откачи от публиката в Бормут през октомври), смятам имената им говорят сами за себе си!
Aз го придобих от www.amazon.com

|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 12.03.2008 в 13:01
|

Известен

|
http://fest08.jaz...
Това го пуснах в Салсабор, ама забравих тука. Обърнете внимание на Луисито Кинтеро - едно мога само да кажа за него - Spanish Harlem Orchestra
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 16.05.2008 в 21:52
|

Известен

|
Позарязах си аз хубавата тема. И така докато подсмърчам по фестивала да взема пък да пусна едно ривю, на това малко съкровище

Всякакси се препоръчва.
Съдържа 19 трака невероятна салса излязла изпод los manos duras на Рей Барето. Според мене, това е по-готината компилация с най-доброто от Рей Барето за разлика от Ray Barreto - the man and his music(въпреки, че и това е яка компилация).
И 19те трака са изключително танцуваеми, но са си типичната salsa dura(мноооггооо здрави перкусии и по-скоро бързо темпо). Започва се още с първата - едно от най-яките парчета на Барето - Descarga Criolla
Поради ниския долар, беше придобит от amazon.com
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 29.05.2008 в 20:32
|

Известен

|
И така да вземем да допълним темата. Явно и от descarga и prodland са ми прочели темичката за магазините(шегичка, надали там има някой четящ български ) и днес чичко пощальон ме навести с два пакета дискове, точно в момента се радвам на

Смея да кажа, че съм хипер приятно изненадан. За разлика от албума ит за 40 годишнина на групата, в този са си целите песни(в албума от 2002 са миксове от по няколко песни), и са подбрани доста лекички и приятни за слушане неща(че отгоре на всичкото и бая танцуваеми песни без много заигравки с инструментите от типа "Луисито Кинтеро свири с групата си" - демек звуков ефект сходен с излитащ с пълен товар бомбардировач В-52Н). Определено мога да го препоръчам за запознаване с Combo(това почва да ми става много любима група), както и в случай че ви се ще в два диска да си имате доста представителна "извадка" от творчеството на групата(ако изречението не ви звучи особено интелигентно имайте предвид че временно съм политолог ). Диска беше придобит от descarga.com(единствената опция ако искате да си го купите от България).
А допреди малко се радвах на

Oskar ми е друг изключително любим изпълнител. В интерес на истината негови песни чух за пръв път през 1998 когато още не танцувах салса и врънках две....патици от Бургас(сори не се сещам за по-точна дума) да ме вземат с тях на парти(салсата като едва да е прохождала в България). За късмет Той си знае работата и със салсата се запознах по-късно покрай по-приятни хора(пусто да е пак бяха две сестри ).
Та да се върна на диска. 14 песнички с най-доброто от Оскар. По-скоро средно и бързичко темпо, но все пак доста танцуваема музика. Ако ви попадне Hay Que Trabajar(Оскар и Тито Пуенте са убийствено съчетание и е опасно да ги слушате докато шофирате примерно - караката самички почват да се движат 2-6, 2-6, 2-6 ), чуйте я обезателно. Впрочем явно Оскар е бил и любим вокал на краля на барабаните, понеже се изявява поне на 3 места заедно с Тито Пуенте. А виж смеската от пианото на Еди Палмиери, барабаните на Тито и гласа на Оскар (сещам се за Paris Mambo) си е гарантирана рецепта за хипер танцуваема песен, подходяща за насред голямо парти и т.н., т.н., (все суперлативи разни).
И това бижу беше придобито на www.descarga.com( поради блеене и нетърсена на по-подходящи места)
Редактирана от thunderchief на 29.05.2008 в 20:34
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 30.05.2008 в 10:23
|

Известен

|
Събирай, събирай! Че може да се появи остра нужда от още диджеи
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|