|
77 причини, заради които си струва да останеш в България
|
| sssss |
Публикувана в 17.12.2006 в 14:32
|

Известен

|
темата яко се изкриви и тръгна в друга посока (за тази, другата посока може много да се изпише), но затова е форум...де, да пишете каквото ви душа сака!
Жалко, че не достигнахме 77 готини причини! 
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 17.12.2006 в 18:56
|

Известен

|
rumbarumbero,mojito dream,karfi4ka... ...съгласна съм с вас!Всеки има право на избор.Живота си е твой....ти решаваш как да го живееш и къде ти е добре.И аз си мечтая да видя свят,както се казва,но поради еди какви си причини това не ми се е удало до сега.Сигурна съм,че ще видя много красиви места,но просто не изпитвам нужда да живея другаде.Както казвате,това е така може би и защото нищо не съм видяла....
Наистина глобализацията настъпва и ние трябва да сме отворени към света...
Имаше и една такава приказка:"Домът е там,където е сърцето ти".Това всеки сам може да определи.Ако нищо не те задържа,ако не можеш да живееш по този начин тук и сега ...опитай нещо друго някъде другаде...
Изобщо не обвинявам хората,които са заминали и тези,които се канят да го направят...Имам такива познати и роднини също.Това си е техния избор...И въпреки това,ако заминем всички?Тук ще останат само пенсионери и....Не,че вече не отиваме натам...
И аз се отклоних доста от темата Извинявай,Иве!
Нека да изтъкнем все пак хубавите неща,предимствата на нашата страна!Имаме такива!
Редактирана от melody на 17.12.2006 в 19:07
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| denny_style |
Публикувана в 17.12.2006 в 23:57
|

Начинаещ

|
Мисля, че за да останем в България е нужна дори само една едничка причина без значение каква е дори да е най-мъничкото нещо ако то те прави щаслив значи си заслужава. За мен причините да се върна в милото БГ бяха много. Седейки на флоридките плажове, несъмнено прекрасни ... аз си затварях очите с българска народна песен от mp3-to и си представях, че съм си тук сред планините и то толкова реално, че сълзи потичаха от очите ми. Никой освен българин не може да разбере какво всъщност е усещенето.
Човек е истински себе си само сред свои. Аз съм горда че съм българче и това се равнява дори на 177 причини
Гордейте се и вие има защо! :rad:
http://senseof.ra...x_real.php
Този сайт напълно подкрепя тезата ми  |
| |
|
|
| rumbarumbero |
Публикувана в 18.12.2006 в 04:29
|

Фен

|
Ние май наистина си пишем за различни неща тук:wa:
Аз не искам да спорим къде е по- хубаво, има ли с какво да се гордеем, кой какво харесва и какво не. Отговорите на тези въпроси не са толкова трудни и съм сигурен, че бързо ще намерим общо съгласие.
Аз се включих в темата провокиран от конкретни изречениа, на които между редовете се чете и още нещо!
"....ако всички заминем няма да има БГ салса, няма да има и такова място наречено България, така че колкото и да сме опаки, трябва да се научим да живеем заедно , а това не е толкова страшно, нито трудна"
"Аз не съм била в чужбина и не съм усещала какво най-много ще ми липсва в такъв момент....А между другото никога не съм си и помисляла да напускам България.Както каза Доктора,ако всички заминем няма да има България...Аз съм си решила за себе си да остана...тук...у дома..."
"karfi4ka, спокич..., и моите очи виждат повече лошо отколкото хубаво..., но всичко ми е поносимо, поне за сега!"
Надявам се да не се има предвит - Може да ми е гадно, но ще стоя и пазя родината, а заминалите са предатели и са ни оставили тук да се оправяме, но ние ще устоим.
Аз писах тук заради тези неща и очевидно и други хора са усетили нещо подобно. Ако сме избягали от темата не е нарочно и съм с най- добри намерения:ter: - майтап |
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 18.12.2006 в 09:10
|

Известен

|
rumbarumbero писа:
Надявам се да не се има предвит - Може да ми е гадно, но ще стоя и пазя родината, а заминалите са предатели и са ни оставили тук да се оправяме, но ние ще устоим.
  опааааа, това са твои думи..., не преиначавай нашите, че можеш да всееш тук раздор! Достааааа силно обвинение и предположение! Няма такова нещо, никой от нас не е загатнал дори, че обвинява тези, които са заминали, а най-малко ги смята за предатели! |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.12.2006 в 11:46
|

Известен

|
Всъщност причините да остана тук(то пък и аз съм седнал да разправям едни при положение че януари заминавам за UK да уча) и да се върна след като се изуча, са първо че тука вече имам някакви позиции които са добра отправна точка като прибавя към тях и британския докторат, който ще правя в следващите две(надявам се) години и второ че тука могат да се направят много повече пари отколкото там(погледнато от мойта си камбанария).
Демек причините са си чисто прозаични и меркантилни.
Е имаше и една друга ама тя май няма да оказва влияние вече.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 18.12.2006 в 11:49
|

Известен

|
thunderchief писа:
Е имаше и една друга ама тя май няма да оказва влияние вече. 
Тъндаре... пак ще да е някоя мома.., а?! |
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.12.2006 в 14:03
|

Известен

|
Ако искаме да бъдем честни със себе си, причините поради които оставаме са главно удобството на навика и страха от неизвестността
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 18.12.2006 в 14:32
|

Известен

|
:love::love: и любим човек, любими хора... |
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.12.2006 в 14:44
|

Известен

|
if писа:
:love::love:  и любим човек, любими хора...
О, даааааа:hard::hard::hard:Какви окови са това! Не знам дали човек трябва да позволява нещо или някой да го спира:vic:
Ама само си говоря
Редактирана от tanyatasheva на 18.12.2006 в 14:45
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 18.12.2006 в 14:48
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
if писа:
О, даааааа:hard::hard::hard:Какви окови са това! Не знам дали човек трябва да позволява нещо или някой да го спира:vic:
Ама само си говоря 
ООО не, не...в никакъв случай окови и никой, никого не спира...! Въпрос на личен сладък избор!  |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.12.2006 в 16:08
|

Известен

|
if писа:
Всъщност :love::love::love::svi:;dar::love::love::love: не е точно спирачка или пък окови. Това по скоро си е мотивация да не мърдаш наникъде. В моя случай обаче таквоз нещо няма:bad::bad::kr:
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 18.12.2006 в 17:17
|

Известен

|
Тъндар...хич не ми лей сълзи..., тези неща идват, когато най-малко ги очакваш! )) |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 18.12.2006 в 17:21
|

Известен

|
if писа:
Тъндар...хич не ми лей сълзи..., тези неща идват, когато най-малко ги очакваш!  ))
Aз не лея. Просто картинката ми хареса. Аз в такива случаи:alko::beer::alko::beer: и после:kr:, след това :slip: и ми поминава
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 18.12.2006 в 17:34
|

Известен

|
замени всичко това с :hak: - работа , :box: - спорт....абее и още нещо, но няма подходящия набор от иконки )))))))) иначе идеи бол хахах |
| |
|
|
| tonic |
Публикувана в 19.12.2006 в 00:23
|

Начинаещ

|
eй хора, когато светът става сеело и когато всички ставаме граждани на света...тези анахронизми как ...можее да е всичко ама е нашето звучат аут ъф дъ тайм...плюс това нека правим разлика между държавата и родината....природните хубости няямат връзка с поведението на държавниците...ще ви разкажа един стар виц по този повод....може би малко съм го позабравила...
таткото глист решава да покаже на младия глист света и го завежда към правото черво, поссле през ануса и накраяя навън...младияят глист е омаян от светлината и пита баща си....защо светът е толкова хубав и обаятелен, а те трябва да седят в този мръсен и смърдящ задник, а таткото отговаря, не говори така...това е твоята родина
Always look on the bright side of life
|
| |
|