BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
"Буена Виста": Когато нещата нямат оправия, махни с ръка и ги забрави
irina1
thunderchief писа:
Продължавам да се питам кои по точно сте вие тука, та да определяте на коя музика какво се танцува? И странно, но продължавам да си отговарям все по един и същ начин - никои не сте.

но проблемът беше по-скоро

Проблем за кого? За тебе ли? Голяма работа, че на тебе ти е било проблем.

А, никакъв проблем не ми беше, изглеждаха смешно, абсурдно и чак ги съжалихме. Пък пред музикантите как са изглеждали незнам.

thunderchief
irina1 писа:
thunderchief писа:
Продължавам да се питам кои по точно сте вие тука, та да определяте на коя музика какво се танцува? И странно, но продължавам да си отговарям все по един и същ начин - никои не сте.

но проблемът беше по-скоро

Проблем за кого? За тебе ли? Голяма работа, че на тебе ти е било проблем.

А, никакъв проблем не ми беше, изглеждаха смешно, абсурдно и чак ги съжалихме. Пък пред музикантите как са изглеждали незнам.

Въобще не е важно как са ти изглеждали, или пък на музикантите.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

irina1
На мен не, но на доста от останалите хора там им изглеждаха по подобен начин - необяснимо.

molestosa
Един музикант в чужбина само танците ще гледа и от тях ще се интересува. GrinGrinGrinGrinGrin

thunderchief
irina1 писа:
На мен не, но на доста от останалите хора там им изглеждаха по подобен начин - необяснимо.

Прави впечатление, че се хващаш за думите, но освен ако някой не е тотален позьор и не търси в танците единствено начин да се доказва(щот няма друг), то грам не го интересува като как точно ти изглежда. Или пък това, че салса обществото не го харесвало. Много болен мозък трябва да си, за да се интересуваш от нещо друго освен от това дали на тебе и на партньорката ви е приятно като става въпрос за социални танци.
И от друга страна би трябвало да си колосален идиот и живота ти принципно да е смъртоносно скучен, за да гледаш как танцуват хората и да ги обсъждаш по форумите.
Толкоз от мене по въпроса

irina1
thunderchief писа:
irina1 писа:

Прави впечатление, че се хващаш за думите, но освен ако някой не е тотален позьор и не търси в танците единствено начин да се доказва(щот няма друг), то грам не го интересува като как точно ти изглежда. Или пък това, че салса обществото не го харесвало. Много болен мозък трябва да си, за да се интересуваш от нещо друго освен от това дали на тебе и на партньорката ви е приятно като става въпрос за социални танци.
И от друга страна би трябвало да си колосален идиот и живота ти принципно да е смъртоносно скучен, за да гледаш как танцуват хората и да ги обсъждаш по форумите.
Толкоз от мене по въпроса

Мисля, че с последното описа себе си много точно.

На всички, които се интересуват от Куба, препоръчвам да си дръпнат филма The lost city /даже го даваха наскоро по BTV/
http://www.zamund...3687&hit=1
Редактирана от irina1 на 10.02.2009 в 19:36

thunderchief
О, да аз главно ходя по партита и концерти, за да гледам кой танцува crossbody on1 на "музика за кюбан" и после тичкам да го обсъждам из форумитеGrin и се възмущавам звучно от това кой как изглеждал послеPfft
Ама много ме вълнува сичко туй простоSmile
Редактирана от thunderchief на 10.02.2009 в 19:35

irina1
thunderchief писа:
О, да аз главно ходя по партита и концерти, за да гледам кой танцува crossbody on1 на "музика за кюбан" и после тичкам да го обсъждам из форумитеGrin и се възмущавам звучно от това кой как изглеждал послеPfft

Не, някой го спомена по-горе и явно не само на мен ми е направило впечатление. А на концертите, просто няма как да не ти се привлече погледа от тази мъка, облечена в танц. Силно ме съмнява да изразиш радостта от музиката, въртейки се като миксер/както каза някой/ насред тълпата в зала 1 на НДК.

irina1
molestosa писа:
Един музикант в чужбина само танците ще гледа и от тях ще се интересува. GrinGrinGrinGrinGrin

А да ти кажа, като си говорихме после, след концерта, с музикантите - направило им е впечатление кой как танцува, не само у нас, но из цяла Европа, където са имали концерти. Разбира се не изразиха в никакъв случай отрицателно мнение към някой стил, но "в Куба съвсем не се танцува така" - цитат.
И пак повтарям, не е важно как танцуваш и какво, а да е на място.....ЛА на сон....е не става....почти като казачок на бачата...
Редактирана от irina1 на 10.02.2009 в 19:47

thunderchief
irina1 писа:
thunderchief писа:

Не, някой го спомена по-горе и явно не само на мен ми е направило впечатление. А на концертите, просто няма как да не ти се привлече погледа от тази мъка, облечена в танц. Силно ме съмнява да изразиш радостта от музиката, въртейки се като миксер/както каза някой/ насред тълпата в зала 1 на НДК.

O много съм далече от мисълта, че ти си единствения "зяпач" дето само зяпа как танцуват другите. Много сте. А и да ти кажа има crossbody и crossbody, не е нужно да танцуваш в линия с 1927438,23908 врътки. Meне една кака от "старата школа" ме отучи от многото врътки. При това съвсем без да иска.

irina1
Не, не става въпрос за това точно какъв кросбоди със или без врътки са танцували, не съм ги изследвала толкова подробно. Въпросът е, че тези момчета и момичета на друг начин танцуване не бяха научени. Нямам идея от коя школа са били, но със сигурност сон, сонча, чачача и т.н не бяха учили. И затова беше и темата за интструкторите по-горе, да не се връщаме пак натам.

thunderchief
Под секрет казано, тия трите и аз ги не мога, което никак не ми пречи на удоволствието от танцаPfft
Явно че ногу са ти бръкнали в здравето горките хора. Следващия път като видиш такива иди им се накарай или ги изхвърли със шутове от заведениетоPfftGrin
Редактирана от thunderchief на 10.02.2009 в 20:48

irina1
За да съм по-ясна - ако поканиш Тереса Катурла или друга известна кубинска баба, надали ти ще денсиш кросбоди, в линия и т.н. И тъй като ще кажеш - за чий дявол ще танцувам с баби, то покани Долорес примерно или някоя друга засукана кубинка тука или в Куба - пожелавам ти го и пробвай да я спинваш или да танцуваш в линия.
Идеята ми е, че не може съвсем да не се съобразяваш с нищо в салсата.....това не означава да не импровизираш във всичко, разбира се.

Не е въпросът само ти да се изкефиш, по-важно е мисля и партньорът/ката ти да се изкефят. Т.е. съобразяваш се с партньора ти, не със себе си.
Редактирана от irina1 на 10.02.2009 в 21:31

El Doctor
irina1 писа:
[quote]molestosa писа:
И пак повтарям, не е важно как танцуваш и какво, а да е на място.....ЛА на сон....е не става....почти като казачок на бачата...

Е, това ми хареса , казачок на бачатаGrin, то както е тръгнало с тази еклектика в жанра може и Columbian style на Дайчовото хороGrin, що не?
Новаторството и импровизациите са хубаво нещо , но все пак с мярка и с добър естетически критерий...то и аз имам познати като се напият и "си танцуват" и "взаимно се кефят" ама отстрани са грозна гледка...Shock
Бачатата можело да се танцува и в стил Бомбай или Мумбай, кой като иска...видяхме го, ама се получи...Wink

irina1
а, не си виждал бачата на Горда стара планина.....
и чаранга на технотроникс - последното е мега изморително, но и ръченица със салса фигури не е за подценяване
Smile
Редактирана от irina1 на 10.02.2009 в 21:44

irina1
in memoriam

http://www.youtub...re=related

El Doctor
Israel "Cachao" López почина на 22.03.2008 на 90 години.
Лека му прост или Q.E.P.D. Que En Paz Descanse както казват по Куба , но заслужава разбира се да бъде почетен.
Освен с "Черните сълзи" и с нещо стархотно, любимо и весело
Ahora si
http://www.youtub...Jzl6FHzPyk
пък и с Анди ГарсияWink

Шапка свалям на Анди Гарсия за ролята която направи в един филм за Куба и музиката , излъчван и по телевизията ни напоследък... Smile

irina1
Дааааа, за филма писах малко по-горе, уникален е!

El Doctor
Филмът разбира се е Lost City
ето и финалната музика и кадри на фона на стиховете Versos sencillos /Гунатанамера/ на Хосе МартиSmile

irina1
Е, финалът беше просто сърцераздирателен!

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.17 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,608 уникални посещения