BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Горчивината след Коледен Салса Бал 2010
cubanos
Evgeni написа:
Илияне, може би си прав, може би наистина е така. От този опит за дискусия не излезе нищо хубаво, само разровихме стари рани и не мислим, че има някой доволен. След всяко състезание, от 2005та досега, всеки път дискусията е горе долу същата, просто главните герои са различни Smile И смисъл никога няма, така че спираме да дискутираме.

Другата седмица са Коледните партита и тук в София, и при вас в Пловдив, по-добре да забравим тези истории.
Извиняваме се от наша страна на всички четящи тази тема, че се навлезе в толкова подробности, които са лични неща на състезателите, и не мислим, че някой друг се интересува от тях.
Пожелаваме на всички весело изкарване на празниците!
Много усмивки и от нас! SmileSmileSmile
Евгени & Лили

Евгени, това имах предвид.От както има състезания и след всяко такова, се случва едно и също, караници, обидни думи един друг, организаторите без да се засягат всеки път обещават ,че ще оправят нещата и до кога ще е този порочен кръг?нима не може да се случва всичко нормално?За да е мирно и тихо има няколко варианта, за вас като съзтезатели , приемате резултата на журито какъвто е ако се чувставте ощетени задвате си въпроса към тях, ако не получите удволетворяващ отговор просто си решавате както вие най-добре сте направили въпроса като се отеглите от тези състезания.Когато всички го направят или няма да има състезания повече или нещата ще се променят към по–добро.Всички допуснахте оценката на съдийте да ви скара помежду си и да си разменяте неприлични реплики.Не мисля, че сте искали да се стига до тук.Наистина ще е хубаво всички да си стиснете ръцете и да забравите всичко каквото е било между вас, оставете спортната злоба на сцената слезнете от сцената и бъдете приятели Smile))Мисля, че темата леко се концентрира към състезанието, но не мисля, че това беше основата на тази тема поставена от Любо.
Напълно съм съгласен с Ванко и най-вече относно рекламата, не мсиля че салса фестивала е толкова голяма реклама за салса школите.Незнам колко външни посетители привлича едно такова събитие, но съм сигурен, че и тези външни хора не са толкова външни колкото познати на вътрешните.Не го казвам като критика,най-малкото бих критикувал без основание.Наистина музикалните формати които се правеха привличаха повече внимание към танците, което е нормално всеки ден имаше ефир, за разлика от един фестивал независимо Боровец, София и Варна.Най силната реклама беше(за салсата) "Танцувай с мен"

tanyatasheva
Не мога да разбера тази крайна теза срещу големите събития – фестивали, коледни балове.
Това е поредното крайно мнение, което няма връзка с реалността.Smile Това е бъдещето на салсата (живеем в глобален свят) и това са най-дългоочакваните, според мен салса събития. Даже много хора с по-големи материални възможности обикалят и фестивалите в чужбина, и то говоря за такива, които нямат амбиция да се реализират в тази насока, а просто обичат салсата. Лошо ли е да си разшириш кръгозора?!Smile Плюсове – срещаш се с приятелите си от школите в цяла България и други страни, които познаваш лично, или индиректно и танцуваш с тях, с което се разнообразяваш приятно. Имаш възможност да танцуваш, взимаш уроци и общуваш с твои любими известни танцьори, на които си се възхищавал. Имаш възможност да видиш на живо шоута, които си гледал само на клипове и да видиш как танцуват социално другите нации, аджеба. Начинаещите също имат какво да правят и какво да гледат по фестивалите, има уроци и за тях. Не е задимено! Огромен плюс!
Зпазили сме невероятни спомени от фестивални партита – разбиващи купони до сутринта, каквито не могат да станат в ежедевието.Smile Разбира се, който иска да ги игнорира по някакви съображения (непонятни за мен), може спокойно да си пие и пуши в някоя кръчма, и да си танцува с двама-трима души. Не че е лошо, но това е ежедневие и омръзва, освен това никога няма да избяга.
Просто се чудя, защо ги обяснявам тези неща, толкова е естествено.
Повярвайте, хората обичащи САЛСА, не ги интересува кой го организира, защо го организира, колко печели, и никакви политикантски неща.Smile
Това, което не ми харесва е тенденцията (така чух )да се включат в нашите фестивали танцьори и шоута от много други видове танци (ако са малко на брой за разнообразие –Ок). Разбирам, че това се прави с цел да се разшири аудиторията, но нека да се запази облика, да си останат САЛСА и латино фестивали, ако е възможно.
Необяснимо е защо, когато се отричат неща като съзтезания, фестивали, стилове салса се иска да изчезнат въпросните дразнещи явления. Ами не те кефи – не ходиш, не участваш, не танцуваш. Ама много сме нетолерантни българите!.

Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

vanko1
Ако визираш мои изказвания, не си ме разбрала, Таня. Никога не съм имал нещо против фестивалите, напротив. Те не са „бъдещето на салсата”, но са „черешката на тортата”, нека така го наречем.
Аз имам против състезанията, обясних за пореден път защо, като пак казвам, това е мое лично мнение, с което не ангажирам никого. Също така имам различно виждане по въпроса чия реклама води нови хора в салса-средата, това също го обясних по-горе. Понеже ти подхвана темата за новите музики и стилове, които ще се пускат тепърва на новите издания на фестивалите, мога да кажа, че това е нож с две остриета. От една страна, това е единствения начин да се привлекат нови лица, извън традиционните посетители-салсероси. От друга страна, има шанс заради „новото”, да избягат именно част от твърдите посетители на тези ивенти. Не знам, има си организатори, те ще си преценят. При всички случаи новото винаги крие риск, но без рискове няма и развитие...Според мен си струва да се опита.

tanyatasheva
Имам предложение за Коледния бал. Хубаво е да имаме досег с музиката на живо, танцуваш близо до оркестъра, ставаш част от цялата тази магия, както е в София лайф клуб, а не да са на 1 км. разстояние. Smile
За състезанието – когато сме готови психологически, може да се либерализират малко правилата с цел да стане по-интерсно за публиката и да има повече публика, а не само запалянковци. Но това може да стане, когато всички станат по-толерантни, колегиални и състезателите се научат да губят.Smile Дотогава, като се прецизират правилата, само ще помоля да не направите и задължителна програмаSmile (това в рамките на шегата).
Може да се опита пак с любимци на публиката, с гласуване за двойка и отбор (с цел да идват повече хора) Вярно, че има много големи школи, но пък от малките могат да доведат приятели, роднини.
Всички състезатели да имат някакво неписано общо съгласие, щом са професионалисти, да запазят нещата от кухнята, за да не развалят магията на хората. Иначе могат да се бият и колят, но публично трябва да отричат. SmileНо това вече е в сферата на фантастиката.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

cubanos
tanyatasheva написа:
Не мога да разбера тази крайна теза срещу големите събития – фестивали, коледни балове.
Това е поредното крайно мнение, което няма връзка с реалността.Smile Това е бъдещето на салсата (живеем в глобален свят) и това са най-дългоочакваните, според мен салса събития. Даже много хора с по-големи материални възможности обикалят и фестивалите в чужбина, и то говоря за такива, които нямат амбиция да се реализират в тази насока, а просто обичат салсата. Лошо ли е да си разшириш кръгозора?!Smile Плюсове – срещаш се с приятелите си от школите в цяла България и други страни, които познаваш лично, или индиректно и танцуваш с тях, с което се разнообразяваш приятно. Имаш възможност да танцуваш, взимаш уроци и общуваш с твои любими известни танцьори, на които си се възхищавал. Имаш възможност да видиш на живо шоута, които си гледал само на клипове и да видиш как танцуват социално другите нации, аджеба. Начинаещите също имат какво да правят и какво да гледат по фестивалите, има уроци и за тях. Не е задимено! Огромен плюс!
Зпазили сме невероятни спомени от фестивални партита – разбиващи купони до сутринта, каквито не могат да станат в ежедевието.Smile Разбира се, който иска да ги игнорира по някакви съображения (непонятни за мен), може спокойно да си пие и пуши в някоя кръчма, и да си танцува с двама-трима души. Не че е лошо, но това е ежедневие и омръзва, освен това никога няма да избяга.
Просто се чудя, защо ги обяснявам тези неща, толкова е естествено.
Повярвайте, хората обичащи САЛСА, не ги интересува кой го организира, защо го организира, колко печели, и никакви политикантски неща.Smile
Това, което не ми харесва е тенденцията (така чух )да се включат в нашите фестивали танцьори и шоута от много други видове танци (ако са малко на брой за разнообразие –Ок). Разбирам, че това се прави с цел да се разшири аудиторията, но нека да се запази облика, да си останат САЛСА и латино фестивали, ако е възможно.
Необяснимо е защо, когато се отричат неща като съзтезания, фестивали, стилове салса се иска да изчезнат въпросните дразнещи явления. Ами не те кефи – не ходиш, не участваш, не танцуваш. Ама много сме нетолерантни българите!.

Ооо Таня, въпреки, че последните фестивали хич не ме кефят макар,че последния ми хареса съботата, че се получи тази атмосфера която се получаваше на първите два фестивала, никой не казва ,ч е фестивали не трябва да има !Ванко го каза, това е черешката на тортата десерта след основното ястие.Просто за мен лично стана твърде еднообразен и изчезна атмосферата.Хода беше много добър който направи Стефан -със Сео, Майкъл, Франциско, но се изложиха със музиката мое мнение.Аз лично видях Сео в неговата си светлина само на една песен "Силенсио", но за това ли даваш пари за звезда и да не се възползваш от ресурсите му?За състезанията след като не могат да си решат проблема по нормален начин, явно не са дорасли за това по-добре да ги няма щом това води до такива негативни емоций.

tino1904
Да ви споделя- снощи бях на Коледния танго бал- беше в Нац. художествена галерия, входа беше 15 лв., имаше и маси, затрупани с вкусотии, първата българска група, изпълняващо танго на живо, а също така и посланниците от Аржентина и други страни- въобще блясък и светлина! А сега към тъмната страна на събитието и негативното в него- аржентинската двойка обикновенно изтанцува четири танга и след това остава на милонгата, за да потанцува сред публиката и с нея- евентуално, но вчерашната "велика" двойка просто си събра багажчето и тихичко се изниза- ние просто не бяхме на тяхното ниво, а и видях тангерото да се усмихне само веднъж- когато приключи последното им изпълнение, сякаш каза: "Уф, разгеле, свършихме!" В салса среди, за малко изключение, почти не съм попадала на подобни "звезди"- купоните стават диви и горещи, а звездите никога не се надуват- или почти никога, тези салса събития почти винаги остават за дълго в теб- и като емоция, и като енергия, а за танго.... Ами аз си ходя на милонги с аржентинци само за да потанцувам с тях, а то се получава, че съм с твърдо високо мнение за себе си- направете си разликата между манталитетите на великите танцьори, идващи в Бг и се забавлявайте на воля, другото са глупости.

cubanos
tino1904 написа:
Да ви споделя- снощи бях на Коледния танго бал- беше в Нац. художествена галерия, входа беше 15 лв., имаше и маси, затрупани с вкусотии, първата българска група, изпълняващо танго на живо, а също така и посланниците от Аржентина и други страни- въобще блясък и светлина! А сега към тъмната страна на събитието и негативното в него- аржентинската двойка обикновенно изтанцува четири танга и след това остава на милонгата, за да потанцува сред публиката и с нея- евентуално, но вчерашната "велика" двойка просто си събра багажчето и тихичко се изниза- ние просто не бяхме на тяхното ниво, а и видях тангерото да се усмихне само веднъж- когато приключи последното им изпълнение, сякаш каза: "Уф, разгеле, свършихме!" В салса среди, за малко изключение, почти не съм попадала на подобни "звезди"- купоните стават диви и горещи, а звездите никога не се надуват- или почти никога, тези салса събития почти винаги остават за дълго в теб- и като емоция, и като енергия, а за танго.... Ами аз си ходя на милонги с аржентинци само за да потанцувам с тях, а то се получава, че съм с твърдо високо мнение за себе си- направете си разликата между манталитетите на великите танцьори, идващи в Бг и се забавлявайте на воля, другото са глупости.

Чувал съм и за наши родни "звезди" и за чужденци подобни неща, както каза някой след шоутата не се явяват на парти после, други пък те режат..Последното ти изречение е много точно казано, "...другото са глупости"не трябва един съдийски резултат да ви разваля отношениятаSmile

tino1904
Хахаха- нещата обикновенно се развалят на "високо" ниво, ние- артистите и състезателите, като цяло си оставаме приятели и добри колеги. Инак- за надутите звезди- прав си- има ги навсякъде, но ако на салса ивенти се канят повече от една звезда обикновенно и някой от тях се скътава, остават още няколко купонджии по душа, които нямат против да се слеят с масите, ама на танго фестивала да дойде една двойка и да се изниже- е това е вече наглост- така мисля.

veselina
Здравейте на всички!
Включвам се с предложение за салса събития, които биха променили нашето салса общество. Преди доста време съм споделяла тази идея, но понеже беше отдавна реших да я предложа отново. Стефан може да организира събития без съзтезателна цел , където всяка школа да представи своите хореогравски възможност(без правила, без ограничения...да ви видим какво можетеSmile) Това ще бъде полезно за всяка школа - репетиции за съзтезания, за публиката- зрелищно, за организаторите - повече салсероси. Ясно е че не съм открила топлата вода ...това се прави почти навсякъде.
Поздрави на всички ...и дано да ви хареса идеята.

Emil
Здравейте хора, аз продължавам да следя темата, защото мисля, че остана крайното обобщение да се направи от Стефан, тъй като повечето от нас наистина искат някои неща да се променят в положителна посока и бяха споменати различни предложения.
Поздрави на всички,
емо
нямам снимка размер 100x100, be back

sevar
Здравейте всички,

Радвам се че прослойката на неактивните танцьори коментатори (като мен за съжаление напоследък) се е активизирала пак. Имаме шанс да разнищим всичко много по-подробно отколкото горките участници (включвам и организаторите), които не са имали шанс да се погледнат отстрани толкова критично.

Успеееееееех Wink

niiksan
Леле, като чета всичко това ми настръхват космите на главата. А аз си мислех че това го правят само скапаните политици. За това
много да не задълбаваме и танци до зори ;-)

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.58 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,458 уникални посещения