BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
"Буена Виста": Когато нещата нямат оправия, махни с ръка и ги забрави
cubanos
Толкова ли сложно е написано!?
Поста ми беше насочен, не към конфронтация между двата стила а към познанието им като музика и танц.Не съм и пристрастен към кюбана - ние като школа, преподаваме основно ЛА стайл, един пър седмично имаме час за кюбан.
Музиката е Сон и танца следователно трябва да е Сон, музиката е Тимба и танца трябва да е Тимба, музиката е ЛА и танца трябва да е ЛА.
Имаше изключително неиздържани изказвания.
Кажете ми на Фламенко може ли да се танцува Болеро - но явно може, пък като се замисля не и трудно, макар да изглеждаш че не си в музиката и в стила, ама май няма значение това!!!Важното е да има Аеробиката!!!
Редактирана от cubanos на 10.02.2009 в 12:42

El Doctor
Не, няма конфронтация, постът ти е много правилен, просто никога не хубаво да се стига до крайности...по принцип говоримSmile
Хайде сега поздрав към всички които обичат
El Cabaret Tropicana в La Habana
/основано през 1939/ и всички , които са свързани с него:
http://www.youtub...re=related

thunderchief
Със сигурност не им е било кеф, поне по начина по които би трябвало да е

Не мислиш ли, че определянето на това на кой как трябва да му е кеф звучи малко странно.

Знам че много хора съскат, ако някои каже че основата на салсата идва от Куба

Ссссссс. Ама я да подходим по-емперично по въпроса и да вземем да разгледаме каталога на Fania Records и да видим като колко са кубинците там - аз на прима виста се сещам за Мачито и Селиа Круз
пуерториканците - Рей Барето, Тито Пуенте, Еди Палмиери, Чео Фелисиано, Хеkтор Лаво, Хусто Бетанкур и така нататък
отделно следва да добавим нюйоркчани като Уили Колон и Джо Батан,
панамци като Рубен Блейдс, доминиканци като Джони Пачеко

Нещо ми се губят кубинците на фона на картинката и повечето са от двайсетте години на миналия век

музиката е ЛА и танца трябва да е ЛА.

Изключително ме й ногу срам да си го призная, но аз съм тамцувал на песнички пяти от Ибрахим Ферер, коогато почвах да се уча да танцувам на 2(сега продължавам да се уча) - в линия. Какво падение от моя страна само
Редактирана от thunderchief на 10.02.2009 в 12:54
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
thunderchief писа:

Не мислиш ли, че определянето на това на кой как трябва да му е кеф звучи малко странно.

Ссссссс. Ама я да подходим по-емперично по въпроса и да вземем да разгледаме каталога на Fania Records и да видим като колко са кубинците там - аз на прима виста се сещам за Мачито и Селиа Круз
пуерториканците - Рей Барето, Тито Пуенте, Еди Палмиери, Чео Фелисиано, Хеkтор Лаво, Хусто Бетанкур и така нататък

Нещо ми се губят кубинците на фона на картинката и повечето са от двайсетте години на миналия век

Ами, Тъндъре, my sophisticated English friend, аз ти пообясних малко по-горе и по-деликатно защо е така...така че не ги обвинявай дириктно хората...То нали знаеш, у когото са мангизите, той поръчва музиката и танца, и формира вкуса...Fania records не е част от EGREM, кубинската звукозаписна компанияSmile
Нидей да съска, щот знаеш кое от къде идва, и където е текло, пак ще тече...Wink

cubanos
thunderchief писа:

В известна степен си прав, малко пресилено е изказването ми за това кои как да му е кеф.
Но според мен общото мнение е да изпитваш удоволствие от музиката.

thunderchief
То нали знаеш, у когото са мангизите

A сига де!
Лари Харлоу си е американец, а Джери Макучи е наполовина италианец. Чудно що дирят пуерториканците в каталога на Fania, по таз логика.Pfft

Fania records не е част от EGREM, кубинската звукозаписна компания

О, за късмет не е кубинския Балкантон, просто май е единствения лейбъл за латино музика в света. Даже EMI и Sony music ги няма на пазара по това време, пък и не са само за латино музика

Garo
тъндъре 2 групи ще ти кажа и можеш да си сигурен че ще заглушат доста от изброените ти величия, Чаранга Хабанера и Сур Карибе + Емилио Реве, новата генерация кубински музиканти.... подлудиха европата миналата година и тази пак за новият албум на Ван Ван няма да говорим....плувай си на он2 и се пързалкай и не закачай,ценителите на автентичната музика и фолклор за които иде реч в този пост

El Doctor
thunderchief писа:

A сига де!
Лари Харлоу си е американец, а Джери Макучи е наполовина италианец. Чудно що дирят пуерториканците в каталога на Fania, по таз логика.Pfft

О, за късмет не е кубинския Балкантон, просто май е единствения лейбъл за латино музика в света. Даже EMI и Sony music ги няма на пазара по това време, пък и не са само за латино музика

Пуерто Рико са имали историческия шанс, защото празно няма /пак ти казвам виж по-горе/ , освен това няма спор са добри музиканти, а пък и Пурто Рико "е абсолютно назависима суверенна държава"Wink
Все пак "времето за което говориш" не е 20-те години на 20лвек е края на 50.те години да уточним...Има го и Мачито, и Качао, Бени Море, Перес Прадо, Ксавиер Кугат и кой ли още не...после...после знаешGrin

thunderchief
ще заглушат доста от изброените ти величия

Ни позна.

за новият албум на Ван Ван няма да говорим

Недей. Ако ще е джангър предпочитам хеви метъла.

Garo
никой не казва че е лесно да се танцува тази музика но ние поне се опитваме...а не я отричаме защото ни е сложна и ни приземява от усена, но пък ни праща в трансPfftPfft
Редактирана от Garo на 10.02.2009 в 13:19

thunderchief
Впрочем ако иде реч за омразната на българския салсеро музика джаз, (която го кара да произвежда втечнен газ в големи количества), то там действително кубинците имат големи постижения.

Garo
El Doctor писа:
thunderchief писа:

A сига де!

Пуерто Рико са имали историческия шанс, защото празно няма /пак ти казвам виж по-горе/ , освен това няма спор са добри музиканти, а пък и Пурто Рико "е абсолютно назависима суверенна държава"Wink
Все пак "времето за което говориш" не е 20-те години на 20лвек е края на 50.те години да уточним...Има го и Мачито, и Качао, Бени Море, Перес Прадо, Ксавиер Кугат и кой ли още не...после...после знаешGrin

Същото дето по рано в поста се писа за сътезанието в Орбанто ,Щатите са къде къде по голям пазар от Европа като махнем Русия... но не винаги размера има значение..

Garo
който има чепки грозде в ушите...и да му извадят гроздето ,чепките остават...

thunderchief
Garo писа:
който има чепки грозде в ушите...и да му извадят гроздето ,чепките остават...

Пробвай да ползваш клечки за уши или поне не си слагай грозде в ушите следвашия пътPfft
Прочее драги ми самообявил се ценителю на автентичното, интересно като как се танцува в Куба според тебе оригинално и автентично?
Да не се окаже, че си се поддал на модата
Редактирана от thunderchief на 10.02.2009 в 13:37

Garo
Сладък ми драг пухче/като ще фамилиярничим да се включа и аз/ аз трети път ще пътувам за Куба и ще ти донеса пресен маериал от там ако искаш, само дето от кой квартал на Хавана искаш или от кой провинция, че там бедните кубинци навсякъде различно танцуват. Незабравяй ,че повечето неща за които ти си чел или предполагаш, аз ги знам Grin

thunderchief
Garo писа:
Сладък ми драг пухче/като ще фамилиярничим да се включа и аз/ аз трети път ще пътувам за Куба и ще ти донеса пресен маериал от там ако искаш, само дето от кой квартал на Хавана искаш или от кой провинция, че там бедните кубинци навсякъде различно танцуват. Незабравяй ,че повечето неща за които ти си чел или предполагаш, аз ги знам Grin

Бравос за пътешествията до Куба. И шеснайти път да идеш слабо се интересувам как танцуват по кварталите в Хавана, понеже не мисля да ходя натам. По-интересно ми е на север от Хавана

molestosa
Линкът по-горе не е от Тропикана, Хавана, а от Сантяго де Куба. Само да вметна.
Кой от Буена Виста е починал?

ПП Видях - Качаито Лопез. Познат на българската публика. RIP
Редактирана от molestosa на 10.02.2009 в 15:34

molestosa
Относно спорът кой на какво как танува, мисля, че е безмислен. Може би Илиян се е подразнил от това, че някои хора не правят разлика между различните ...музики.
В ютюб има и невероятно изпълнение на салса върху хип-хоп музика. Според мене проблемът не е на каква музика какво ще танцуваш, а как точно ще го правиш. Ако е естетично и красиво...аз с радост бих го гледала.

irina1
molestosa писа:
Относно спорът кой на какво как танува, мисля, че е безмислен. Може би Илиян се е подразнил от това, че някои хора не правят разлика между различните ...музики.
В ютюб има и невероятно изпълнение на салса върху хип-хоп музика. Според мене проблемът не е на каква музика какво ще танцуваш, а как точно ще го правиш. Ако е естетично и красиво...аз с радост бих го гледала.

Тук и аз съм съгласна, ако ще и бачата на химна да танцуваш, важно е да изглежда добре. Лошото е, че това което се забеляза по последните концерти, особено на Елиадес, от танцуващите не кюбън беше измъчена, изтормозена, не на място демонстрация. Ок, вероятно ги е кефило, но проблемът беше по-скоро, че друго не знаеха да танцуват, а не, че точно това, което танцуват особено много им харесва на музиката, която се лееше от сцената.

В Германия ми правеше впечатление, че по повечето школи се учеше първо кюбън - до мастърс ниво и след това започваха ЛА начинаещи. Незнам тук защо не се опита нещо такова.

thunderchief
Продължавам да се питам кои по точно сте вие тука, та да определяте на коя музика какво се танцува? И странно, но продължавам да си отговарям все по един и същ начин - никои не сте.

но проблемът беше по-скоро

Проблем за кого? За тебе ли? Голяма работа, че на тебе ти е било проблем.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.37 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,847 уникални посещения