BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Годишни салса награди-впечатления
molestosa
Моля ви, не затваряйте темата, чакаме си наградата тука от АлфредоСтайл.
lagataloca е мого права, че това, което става в България със салсата, го няма никъде другаде по света.

augustosalsapinochet
:hello:Я, мирно!:ter:
Никво затваряне на тема!!!Тук кво ли нема за тоя , за оня , за статуетка тази онази , за входа , за изхода, за полицаите пред парламента, кой бил Алфредо или беше обратното...Май обратното!!!:qef:
Ами то няма и в други страни едни хора да ти налагат , едни мнения, един стиле, една музика и всичко едно...:yx:

melody
Четох, четох, чудих се дали да се включвам...Не съм била там...съвсем целенасочено...Награди и по принцип класации не ме вълнуват особено...Явно съм си спестила и 20-те лева...

То все така се получава при нас...тръгнеш от едно, пък се изкарат още куп неща...независимо дали имат пряка връзка или не! Стига бе, хора!:att: Личните нападки можете да си ги отправяте на лични съобщения или по други по-интелигентни начини...
Защо ми се струва (това си го мислех от отдавна), че трябва по някакъв начин да се разграничи социалната от състезателната салса? Аз пък сега хвърлям нещата в съвсем друга посока...Ще ме извините, но тази магия ми влезна под кожата и все пак ме е грижа какво става с нея! Въпреки че коя съм аз да давам някакви съвети...Организаторите, отговорните за различните събития...ми съберете се на по чашка,има достатъчно приятни места за това и обсъдете нещата...Ако наистина искате да се занимавате с това!

Да ви кажа, според мен най-добрата реклама са хората...ако им харесва ще дойдат пак, пък и ще доведат още хора...Нали става въпрос за презентация на самата салса...на салсата като танц и чудесно средство за забавление, релаксация, зареждане с положителност...Човек като се зачете в тез писания наоколо надали ще се затича с кеф...То като при политиците...щом ни се набиват на очи, значи нещата не са читави и нещо куца...Ами направете си ръководства, хора отговарящи за разни неща и не ни занимавайте пряко с вашата работа! Нашата е преди всичко да се забавляваме! Малко егоистично звучи наистина Cool, но не е това начинът да си решавате проблемите! Докато нещата не се правят заедно, да има диалог и общ интерес...няма как да стане...Но не така грубо!

п.п. Съжалявам, че се включих тук и аз...барабар Петко с мъжете...
Вие сте засегнали страшно много неща...Явно проблеми има...
искрено се надявам на положителен изход...
Редактирана от melody на 21.01.2009 в 21:49
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

tanyatasheva
Ами забавлявайте се, бе хора!Smile Кой ви пречи да се забавлявате? Ето, много от нас ходим по два пъти седмично на салса парти и на всички събития години наред, за да танцуваме. Нито годишни награди могат да ни попречат, нито състезателната салса може да ни попречи, нито интригите, нито кривия космос. Ето сега, много от тези активни салсероси, си обсъждат разни неща, които ги вълнуват, не че ще накривим капата на някого, ами свободна държава сме!!!! Angry Защо непрекъснато някой се опитва да бъде “умиротворител” и ме накара да мълча, за да се “забавлявам”. Аман от добри души, дразня се вече!!!
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

tanyatasheva
За състезателната салса. Писна ми да слушам, как някой се разстройвал като гледал как друг танцува добре! :ang: Ами да се научи, ммм….., има сто школи вече. Ако не иска, или го мързи, да не се учи и да си гледа кефа, да си пие питието и да остави другите да се развиват. Айде сега, аз да не играя хоро, защото ансамбъл “Филип Кутев” били много добри. Wink Няма да изчезне социалната салса, не бойте се.Smile Най-малкото докато се раждат латиноамериканци и се прави такава музика, няма да изчезне!!!

castro
Най-големия проблем според мен, беше в броя на статуетките - бяха прекалено малко, да се наградят всички заслужили. Ето например и аз заслужавах, ама няма. Следващия път да поръчате повече, драги организатори, та да има за всички. Тогава и за Алфредо ще има, и за Памбос, па ако остане нещо и за мен - берекет.
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

Garo
Деси, дай на който каквото иска, ако са ти свършили статуетките ще върнам нашата и всичко ще е ок. Само мир да има
И един конструктивен въпрсос, събитието ще бъдели предавано по някоя телевизия или друга медия

tztztz
Ама това не е пазарът Кирков! Не се блъскайте статуетки има за всички.
Щом някой не е взел награда, в сручая Алфредо, значи вероятно има причина.Какво е това "дайте му наградата, тя си е негова" Преценено е, че друг ще я вземе и толкова.

tztztz
медии незнам, но поне снимки още да се качат някъде

vanko1
tanyatasheva писа:
Ами забавлявайте се, бе хора!Smile Кой ви пречи да се забавлявате? Ето, много от нас ходим по два пъти седмично на салса парти и на всички събития години наред, за да танцуваме. Нито годишни награди могат да ни попречат, нито състезателната салса може да ни попречи, нито интригите, нито кривия космос. Ето сега, много от тези активни салсероси, си обсъждат разни неща, които ги вълнуват, не че ще накривим капата на някого, ами свободна държава сме!!!! Angry Защо непрекъснато някой се опитва да бъде “умиротворител” и ме накара да мълча, за да се “забавлявам”. Аман от добри души, дразня се вече!!!

Щом идеята е да спорим и да не затваряме темата, ще споримSmile
За наградите няма смисъл да пиша повече, защото казах всичко, което исках и сметнах за важно.
Ще поспоря с теб за нещо странично, Танче, за неща, с които не съм съгласен.
За състезанията ясно. Очевидно ще ги има, защото както каза някой, там има сеир и страсти- две неща, които са дълбоко в душата на българина и от които той не би се лишил никога. Нека ги има, просто не ме интересуват. Жалкото е това, което носят като негатив след провеждането им, но всеки си знае. И всеки си преценя за какво да даде 20, 30 или повече лева.
Не съм съгласен обаче с теб, че виждаш ли, състезанията развивали салсата. Те развиват състезателите в техническо отношение - очевидно. Но надявам се не мислиш, че само състезателите развиват салсата. Те я развиват единствено по посока бизнес. Ако помислиш, повечето неща, които си сваляла от дискове или Интернет, не са точно на състезатели. Знам примерно, че харесваш Хуан Матос. Той състезател ли е? И ако не е, дали според теб развива салсата? И всъщност колко от най-добрите международни инструктори, които определят посоките и модата в този танц, са или са били състезатели?
Дори и в българско измерение ако помислиш, двете най- големи школи са на инструктори, които никога не са стъпвали на състезателната сцена. Дали са „неразвити” като танцьори или инструктори?
Състезанията са просто една от формите на салсата- като бизнес и зрелище.

От тук преминавам към един друг въпрос, с който не мога да споделя твоето мнение. А именно- че инструкторите развивали не салсата, а бизнеса си /мисля, че те цитирам точно/. Това ИЗОБЩО не е вярно. Сега ще обясня защо, а ти прецени дали съм прав.
Инструкторите са хората, които развиват салсата като танц и култура. Основно и най- вече, това се прави от тях. Не промоутърите, не състезателите, не салса- заведенията, не годишните салса- награди... Основно това е дело на инструкторите и винаги е било, за целия български салса- живот.
Защо точно инструкторите?- Защото те вкарват новите хора в салсата. Най- вече те. Правят го постоянно- всеки ден, всеки месец, всяка година. Инвестират в реклама, за да откриват нови групи и да ги пълнят. От това им зависи хляба. Всеки месец те отварят групи и рекламират със свои средства, за да ги напълнят- чрез интернет, обяви, диплянки, лични връзки и контакти и каквото още се сетиш. Те са хората, които привличат новите лица в салсата. Така беше, така е и така ще бъде. Това е основата на пирамидата- инструкторите и техните школи, както и рекламата, която те реализират. Всичко друго е вторично.
Всички останали структури и събития, имащи отношение към салсата, са само част от едно вторично преразпределение на бизнеса. В масовия случай хората отиват на парти в салса-заведенията, на състезание, фестивал или награди, едва след като са били зарибени и са станали салсероси- независимо дали танцуват месец, два или година. Ще се съгласиш предполагам, че никой няма да даде 120 евро за салса- фестивал, ако не е танцьор и не е посещавал поне няколко месеца салса- школа. А дали някой, който няма отношение към салсата, ще даде 20 лева за салса-награди, при условие, че с тия пари може да вземе 2 билета за любим филм, като ще му останат и за кафе? Или пък ще даде пари за салса-състезание, като му излиза по-евтино да иде на мач или опера? Тези пари се дават само от хора в средата, които са влезли в тази среда чрез школите. Разбира се, има и изключения /за салса-заведенията най-вече/, но това е масовият случай.
Сега ми идва наум, че дори медийно най- голямата заслуга за популяризиране на салсата пак е на инструкторите. Нека си припомним изданията на „Танцувай с мен” в Шоуто на Слави. Всички инструктори, с които съм говорил, споделиха, че има бум в новите им групи след предаванията. Кой беше там? Като жури- знаем кой. Като участници, партниращи на състезаващите се, бяха много от нашите салса-инструктори. Това е истинската реклама, която привлича нови хора. Всичко друго е преразпределение, защото парите за ивенти, награди, състезания и прочие идват от самата среда и хората в нея, но много рядко, да не кажа никак- от нови хора. С това не искам да омаловажа труда на тези, които правят състезания, конгреси и ивенти, просто нека е ясно откъде тръгва всичко, за да не се говорят излишно празни приказки и да се чудим кое е първичното- яйцето или кокошкатаSmile.

thunderchief
rumberitarita писа:
Е,не!
Тук се води война като на фронта!
Хвърлете усилията си за нещо по-полезно!
Атила, явно много обичаш да се заяждаш, но май не с тези с които трябва!
Напиши 4 реда какво точно искаш.
Тебе наистина виждала ли съм те пред Парламента, че това е моя тема.
Деси, пиши и ти 4 реда точни предложения,по-малко емоции.
Мерси!
Хайде , сега май тази тема трябва да се затвори

A, kaзах ли ви аз, че Garry Owen е по-подходящ за музикално оформление на тематаPfft.
А доктора нещо ми се лигавчи с Марк АнтъниSmile
Я нещо по-подходящоPfft
http://www.youtub...K2T2aPooy4

Само едно нещо ми е чудно, а именно толкова ли е трудно да се организира нещо свестно(явно е възможно, щото прави впечатление, че Стефан и екипа му се справят), вместо после човек дълго и пространно да се оправдава за издънките(гарнирано с пространни словоизлияния по странични теми) и да обяснява на хората дето не харесват издънките колко са лоши.

В крайна сметка колкото и да не им е приятно на някои, салсата си е бизнес и тазгодишната церемония за наградите просто беше един крайно некачествен продукт на висока цена(гушкането на 4 кинта отгоре на входа беше меко казано грозно).
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
[quote][b]thunderchief писа:.
А доктора нещо ми се лигавчи с Марк АнтъниSmile
quote]
Абе, Тъндаре прав си, уж нещо за успокоени на страстите, а то виж кво стаа.
Сега обещали са ми салса аранжимент на "Ставай страна , огромная, ставай на смертнь1 бой"!Wink
Russian combat salsa strike

tztztz
Е хьйде сега да не издигаме в култ Стефан като организатор. И от неговите прояви има много недоволни, има и много гафове. Вярно, че имаше какво да се желае и за тези награди, но не ги принизявайте чак толкова. Събитие имаше, медиите го отразиха, реклама имаше, популярност също.
И с този вход - на мен защо не ми искаха 20лв. И да бяха ми поискали щях да вдигна луд скандал на входа и да извикам управител или който там отговаря.Вие защо не го направихте? За 20-те лева, извинявайте, но сами сте си виновни, че сте ги дали. И както се разбра ще ви бъдат върнати. А надали този дето ще ги връща е имал предварителен замисъл да натрупа състояние от въпросните 4лв. По-скоро здравеняците на входа са се почерпили за ваше здраве...не организаторите.

thunderchief
tztztz писа:
Е хьйде сега да не издигаме в култ Стефан като организатор. И от неговите прояви има много недоволни, има и много гафове. Вярно, че имаше какво да се желае и за тези награди, но не ги принизявайте чак толкова. Събитие имаше, медиите го отразиха, реклама имаше, популярност също.
И с този вход - на мен защо не ми искаха 20лв. И да бяха ми поискали щях да вдигна луд скандал на входа и да извикам управител или който там отговаря.Вие защо не го направихте? За 20-те лева, извинявайте, но сами сте си виновни, че сте ги дали. И както се разбра ще ви бъдат върнати. А надали този дето ще ги връща е имал предварителен замисъл да натрупа състояние от въпросните 4лв. По-скоро здравеняците на входа са се почерпили за ваше здраве...не организаторите.

Ами права си по принцип, но мойто лично впечатление от мероприятията на бг салса фиеста е, винаги е било добро - готина музика, дали голяма тайфа(фестивала) или малка група познати(Спирит ъф Бургас и Франки Моралес) все гот, даже последната програма беше към 2 часа се понесе щото не я превисях на крак.
А да си късам нервите за 4 лева и да се разхождам до С+, не мерси. Само горивото и паркинга ще ми излязат доста над това.
За следващия път просто много ще се замисля.
Редактирана от thunderchief на 21.01.2009 в 16:05

tanyatasheva
vanko1 писа:
[quote]tanyatasheva писа:
Не съм съгласен обаче с теб, че виждаш ли, състезанията развивали салсата. Те развиват състезателите в техническо отношение - очевидно. Но надявам се не мислиш, че само състезателите развиват салсата. Те я развиват единствено по посока бизнес. Ако помислиш, повечето неща, които си сваляла от дискове или Интернет, не са точно на състезатели. Знам примерно, че харесваш Хуан Матос. Той състезател ли е? И ако не е, дали според теб развива салсата? И всъщност колко от най-добрите международни инструктори, които определят посоките и модата в този танц, са или са били състезатели?
Дори и в българско измерение ако помислиш, двете най- големи школи са на инструктори, които никога не са стъпвали на състезателната сцена. Дали са „неразвити” като танцьори или инструктори?
.

Абсолютно на 100% е така. Даже нямам почти нищо свалено от състезания.Smile Защото не харесвам състезателната салса, в смисъл като салса, не като танц. Защото моето разбиране е, че в салсата трябва да има много афро и румба, трябва да има съвремененен танц, да се танцува по-бавно, за да се види красотата на детайлите, харесвам NY стайл. Не съм видяла някой да танцува този стил на състезание, не просто на 2, а NY стайл. Но съм толерантна и не виждам, щом хората харесват състезанията, с какво могат те да попречат. Има хиляди стилове салса, никой не пречи на другия, нито го убива, не може да се убие традицията.Smile
По другия въпрос, ни най-малко не омаловажавам труда на инструкторите, дума да не ставаGrin Но привличайки нови хора, те пак ги привличат за школите си, нали така, няма лошо, това е интерес.Smile Няма такава кауза “салса” – салсата е явление. Разбира се, сигурна съм, че има инструктори, които горят в работата си и я харесват, със сигурност правят и много безкористни неща.Smile Нямам време сега да се развихрям по този въпрос, извинявай на работа съм.

lagataloca
Garo писа:

И един конструктивен въпрсос, събитието ще бъдели предавано по някоя телевизия или друга медия

Да, събитието ще бъде отразявано по телевизията, която снима - телевизия Latina. когато разбера на кои дати и в колко часа ще пусна отделна тема. Cool

molestosa
Как може Гаро да разбере проблемът, а вие като екип да не разберете, че 1+1=2
Не е въпросът в железните статуетки, а в моралът и справедливостта. Нали целта на тези награди е да се поощрят и наградят хората и организациите, допринесли с нещо за салсата. Беше открита проста математическа грешка, която променя част от награждаването. Вече втори ден организаторите на Годишните Салса Награди се чудят как точно да отговорят и нямат решение за това. Създалата се ситуация е индикатор, че явно тези награди не са направени, за да развиват и поощряват салса средата като цяло, а са в услуга на една част от нея. Което ги прави корумпирани, деградирали и неистински. По-просто казано - Годишните Салса Награди са измама.

Нека не забравяме отборът на МалаМбо, Евгени и Лили, Моника, Борис и Жоржета, Рос и Съни, Митко и Теди, Раул и Ирена, най-добрата българска салса танцьорка - Ели на Кики, която дори и не беше спомената, сякаш това, че е двукратна финалистка на най-голямото салса състезание в света е без значение. Ако организаторите на теза награди са забравили всички тези хора, работили за салсата през 2008, значи са доста заблудени.

Алфредо е роден в страната на Хосе Матри, Антонио Масео, Че Гевара и Фидел Кастро. Там измамниците не се толерират.
Ето защо Алфредо се отказва отвсички дадени му статуетки и от предишните години. Според него Годиншите Салса Награди са една лъжа и измама, което ги прави неистински.

Историята ще бъде разказана и разказвана на Алберт Торрес, Стефан Еленков, Ерик Лалта, Италианското салса общество и всички останали, за които се сетите.

Не забравяйте, че никой от нас не е по-голям от салсата. Тя е първичната култура на целия латиноамерикански свят, който е неразрушим. Той не приема лъжата, като средство за прогрес.

lagataloca
Molestosa, мисля, че организаторите не че не могат да вземат решение или да дадат отговор, а просто не им отърва и не им се занимава повече. Най-лесно е да се скриеш. Всички много обвиняваха Деси, но по мои наблюдения истината е някъде по средата. Колкото до това, че в Куба измамниците не се толерират, да така е - тук в България обаче те се поощряват, както всички сме забелязали. Pfft Оплакваме се от това, от онова, но какво правим за да го променим? Нищо!

El Doctor
Като клетника, който поства тази тема предлагам:
Нека се обяви /мисля от админите/ адрес във виртуалното пространство /icq,skype, etc./, където хората , които са заинтересовани , да си уредят среща телом и духом на неутрално място.В рамките на час и половина - два да постигнат един консенсус, тоест от всичко казано тук да се вземе есенцията и да се направи по възможност най-доброто с добра воля.
Negotiation skills са много важни за модератора/ модераторите без такива няма да се мине.Има подготвени хора може би и между нас. И сега да не скочи някой пак да казва, че се подмазвам, вижзате че няма на кога и за какво,пък и не се набутвам нито за модератор , нито за нещо, но крайно време е да има нещо другата година, което да утоволетворява максимален брой салса деятели.Благодаря!Smile

thunderchief
Aз пък предлагам да се спретне една голяма среща телом на всички заинтересовани и да се оформи чутовен кьотек. Вярвам ванко 1 може да помогне за юридическото оформяне на нещата, така че който го набият да не тичка после да се оплаква на органите.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.09 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,855 уникални посещения