|
Cha Cha dancing and more...
|
| augustosalsapinochet |
Публикувана в 19.05.2009 в 11:58
|

Начинаещ

|
Обожавам ча ча...Справям се и с другите танци, мисля добре...
Уважавам хората , които танцуват ча, и малко съм предубеден към тези, които казват:аз танцувам ЕлЕй, ама ча ча не ми харесва???!!!
Странно, ча ча дава много като ритъм и пластика...Вие какво мислите? |
| |
|
|
| Radi_salsa |
Публикувана в 19.05.2009 в 12:15
|

Начинаещ

|
Аз много харесва чача и салса и бачата и като цяло всичко, което е танц! Всеки е различен и носи нещо уникално като ритъм и движение. |
| |
|
|
| shalaila |
Публикувана в 19.05.2009 в 14:04
|

Начинаещ

|
един глас и от мен за ча ча :-) благоразположението ми към танца започва да ме плаши, вече го харесвам повече от салса ... докъде ще стигна незнам :help: |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 19.05.2009 в 23:56
|

Известен

|
Дойдохме си на думата...:kep:
Дълбок поклон и вечkа му памет на създателя Enrique Jorrin ето нещо ретро от него :
http://www.youtub...playnext=1
Поздрав за всички ценители на ча ча ча с "Vacilon, que rico vacilon"
която за ча-ча е същото, което е "Аз съм Българче" за България
Две версии, едната е на фона на съвременна Куба:
http://www.youtub...8V0Kai98wo
а другата е от великия Хавиер Кугат от времето на Palladium Ballroom 
http://www.youtub...re=related
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 21.05.2009 в 15:21
|

Напредващ

|
shalaila писа:
един глас и от мен за ча ча :-) благоразположението ми към танца започва да ме плаши, вече го харесвам повече от салса ... докъде ще стигна незнам :help:
Ох, май и аз съм така...невероятен кеф  |
| |
|
|
| timbarumbero |
Публикувана в 23.05.2009 в 19:08
|

Фен

|
Супер, ама танцуващите в клубовете се броят на пръстите на двете ръце...а на повечето от инструкторите този танц , явно не е с достатъчен "комерс", като ЛА стил , за да го учат и да учат другите... |
| |
|
|
| shalaila |
Публикувана в 25.05.2009 в 16:05
|

Начинаещ

|
Танца е страхотен, много сходен с ЛА, достатъчно е да имаш основни познания по ЛА, малко въображение и смелост за да се получи по - красив танц ча ча. Малко ча ча се пуска в дискотеките - по една две песни на вечер... Има клубове, в които ча ча се учи наравно с ЛА, незнам защо не му се отдава нужното внимание на този танц :non:
Редактирана от shalaila на 25.05.2009 в 16:06
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 26.05.2009 в 23:18
|

Известен

|
Ако имаше превод на фестивала, щяха повече хора да научат нещо за историята на мамбото и ча-ча, а не да го сравняват с LA.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 27.05.2009 в 11:33
|

Известен

|
shalaila писа:
Танца е страхотен, много сходен с ЛА, достатъчно е да имаш основни познания по ЛА, малко въображение и смелост за да се получи по - красив танц ча ча. Малко ча ча се пуска в дискотеките - по една две песни на вечер... Има клубове, в които ча ча се учи наравно с ЛА, незнам защо не му се отдава нужното внимание на този танц :non:
Ако сме на тема писатели, все едно да кажеш Димитър Димов е много сходен с Алек Попов
LA е сходен с Hustle-то от които реално ''произтича'' плюс други ритми...
Танче , права си... |
| |
|
|
| gerinka |
Публикувана в 27.05.2009 в 15:46
|

Начинаещ

|
защо не пуснете линкове към, например, най-красивия social cha-cha, който сте виждали?
аз например обожавам музиката, но не танцувам на нея, защото ми изглежда като салса, супер глупаво изглежда отстрани, пригодено, като да танцуваш салса на чалга - става, ама.... Честно казано освен Mouaze не съм виждала друг да изглежда адекватно танцувайки cha-cha, особено жена... |
| |
|
|
| shalaila |
Публикувана в 27.05.2009 в 16:54
|

Начинаещ

|
:ter::moz: ок ок смятам че всички сме в клубовете за да се забавляваме и да се учим разбира се, никой не се е родил научен, но ето какво се получава: малко хора се престрашават да танцуват ча ча -> малко ча ча се пуска от DJ-ите -> малко инструктори го преподават и така се затваря кръга.Затова си мисля, че първо трябва да заявим интереса си ние танцуващите – повече смелост на дансинга, пък било то и грешно в началото… |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 27.05.2009 в 16:58
|

Известен

|
El Doctor писа:
shalaila писа:
Ако сме на тема писатели, все едно да кажеш Димитър Димов е много сходен с Алек Попов
Танче , права си... 
Mного свежо сте се омотали. Да кажем, че е много по-вероятно ча-ча та да се е поомешала с Хъсъла из Ню Йорк, отколкото crossbody on1 да 'произхожда' от него. Всъщност танцуването на 1 си прозихожда от.....танцуването на 2 и hustleто е било в картинката доста по-рано.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 27.05.2009 в 17:07
|

Напредващ

|
gerinka писа:
защо не пуснете линкове към, например, най-красивия social cha-cha, който сте виждали?
аз например обожавам музиката, но не танцувам на нея, защото ми изглежда като салса, супер глупаво изглежда отстрани, пригодено, като да танцуваш салса на чалга - става, ама.... Честно казано освен Mouaze не съм виждала друг да изглежда адекватно танцувайки cha-cha, особено жена...
Съжалявам, че явно в Белгия...така са те лишили от това удоволствие, като не са те научили... ...но да казваш, че това е салса на чалга е звучи доста прекалено! 
А как според тебе изглежда ''адекватното танцуване на ча-ча'' ?:uho:
Би ли ни осветлила нас простите и неуките...за да ''не изглеждаме супер глупаво''...:tik:
А propos ти танцуваш на 2...е тогава е странно че не си учила и не харесваш ча-ча...една ''комбинация'' (отвратително понятие :bad можеш да я направиш на Он2 и после същата и на ча-ча със ''chasse '':_punk:
Поправи мен , простата и неуката :st: ако греша... merci beaucoup! |
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 27.05.2009 в 17:12
|

Напредващ

|
thunderchief писа:
El Doctor писа:
shalaila писа:
Танче , права си... 
Mного свежо сте се омотали. Да кажем, че е много по-вероятно ча-ча та да се е поомешала с Хъсъла из Ню Йорк, отколкото crossbody on1 да 'произхожда' от него. Всъщност танцуването на 1 си прозихожда от.....танцуването на 2 и hustleто е било в картинката доста по-рано.
Hustle-to, мили мой, си е дискаж от 70-те години на миналия век, тоест танцували са го на диско...cross body lead ярко изразен...и LA inventor-ите по-късно доста заимстват...така че тезата принципно е вярна...можеш и справки да си направиш.Thanks a lot! |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 27.05.2009 в 17:20
|

Известен

|
по-късно доста заимстват
От танцуването на 2 драга, от танцуването на 2, с което Hustle-то вече доста се е поумешало при появата на LA.
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 27.05.2009 в 17:24
|

Напредващ

|
thunderchief писа:
El Doctor писа:
shalaila писа:
Танче , права си... 
''за сведение на посрещачите''
Hustle - The Hustle is a catchall name for several disco dances which were extremely popular in the 1970s. Today it mostly refers to a unique partner dance done in ballrooms and nightclubs. It has some features in common with swing dance. In the 1970s there was also a line dance called the Hustle--which is regaining popularity as people throw '70s theme parties or schools have '70s dance performances. Modern partner hustle is sometimes referred to as New York HustleBased on older dances such as the mambo, the Hustle originated in Hispanic communities in New York City and Florida in the 1970s. This was originally a line dance with a Salsa-like foot rhythm, that after some fusion with swing and eventual shortening of the count to "&1 2 3", became the present "New York" Hustle. |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 27.05.2009 в 17:39
|

Известен

|
И той кво?
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 27.05.2009 в 17:42
|

Напредващ

|
thunderchief писа:
И той кво?
И той нищо, honey, явно още си чака на перона...;dar: , нали си е посрещач...:hello: |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 28.05.2009 в 10:28
|

Известен

|
gerinka писа:
аз например обожавам музиката, но не танцувам на нея, защото ми изглежда като салса, супер глупаво изглежда отстрани, пригодено, като да танцуваш салса на чалга - става, ама.... Честно казано освен Mouaze не съм виждала друг да изглежда адекватно танцувайки cha-cha, особено жена...
Тюх, тюх, тц, тц, бря, бря...:ara:
Абе, Ванко 1, тогива, какво да чиним ние на мегдана с ча-ча гайдите и бардуците, а комшу? :alko: |
| |
|
|
| augustosalsapinochet |
Публикувана в 28.05.2009 в 11:10
|

Начинаещ

|
El Doctor писа:
gerinka писа:
Тюх, тюх, тц, тц, бря, бря...:ara:
Абе, Ванко 1, тогива, какво да чиним ние на мегдана с ча-ча гайдите и бардуците, а комшу? :alko:
Е, как кво, бе Докторе!
Ще слушате белгийската професорка Madame a la Deux , ще козирувате и това е ...и ще тропате само граовска копаница!
Това изказване на геринка ме разби... |
| |
|