BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Годишни салса награди-впечатления
El Doctor
;dar:И така това награждаване мина под знака на латиноамериканската дипломация и испанския език.Wink “Bolas grandes” на езика на Don Miguel de Cervantes y Saavedra означава “големи топки” и притежанието на такива , особено висящи от елхата е чудесно.За жалост тези големи подробности висяха от тавана много убедително и закриваха гледката към екрана на презентациите на по-голяма част от намиращите се на второто ниво на Ялта...Но големите топки-малък кусур...
Роклята на Моника беше зашеметяваща , а и тя все по-добре изявяваща като водеща с финес.;dar: Божо Божилове стар паркетен лъв и дори факта, че аха да забрави името на Моника някак мина покрай нашето внимание за няколко милисекунди.
Деси “Добрева” , пардон Андреева, пак си вършеше страхотно работата и отбеляза бляскаво сценично и prêt-a-porter излъчване.
Скрит зад патерици, гипс и чаша mojito, твърдо закован на стола, явно успешно влизах в ролята на двамата старци критици от ложата в старото Мъпет шоу. Wink
Стандартното закъснение в началото, не ми направи впечатление ни за добро, ни за лошо, информацията че на входа искали 20 лева, нежели предварително обяваните 16 прогоних като зловреден слух че пускат за пореден път газа по тръбите...
При всяка номинация си слагах кръстче пред името, което смятам че ще спечели /не съвпада задължително винаги с моето мнение кой трябва да спечели/ и то поразително съвпадаше с обявените малко по-късно победители. Е, с едно, две изключения, не повече.Другата година да ме сложите в журито тогава.:goo:
Прави впечатление: една софийска школа стартира годината с мръсна газ , много номинации, много награди , нЕма лошо...Други традиционно си пазят успехите с нови награди, а имаше и млади клубове и двойки, които бяха номинирани, не спечелиха, но наистина бележат отскоро голямо израстване, по моето скромно мнение.Същото важи и за диджеите, освен “обичайните заподозрени”.:lol:
Така , че някои ако има претенции относно обективността на номинациите, да има да взема...според мен. Хората се бяха постарали, личеше си...
Е, като че ли шоуто беше малко по-малко в сравнение с друг път, но не всеки ден е Великден...Музиката – б.о. , тоест на докторски език означава , “без особености”, което си е направо похвала, тоест “оптимистична прогноза”.
Честито на наградените, а на останалите: идва друга година и други награди, вие сте наред, така че без неприлични подмятания от някои, моля.
Неприличното, дори като подмятане, все пак е близко до скандалното, а то от своя страна е най-добре медийно и клюкарски смилаемо, но пък често води до всякакъв вид разстройства /душевни, финасови и прочие/, така че не е хубаво да се залага на него.
На излизане една нахлуваща закъсняла салсера ме грабна и задъхана ме попита как беше награждаването.”Прилично”- отговорих. Напълно прилично.
Wink

Ljube
Ето малко снимки "измежду топките", че има и на самите топки Smile http://ljube.com/635
Трябва да се четат и слушат повече приказки: http://ljube.com/278

http://ljube.com
jivko
А кой какво спечели, кажете на тези, които не бяхме там и нямаме търпение да разберем Smile

thunderchief
Мене пък не ми хареса. Чудя се дали нямаше и още по-малка дупка от тая дето бяха избрали, за да организират мероприятието или умишлено бяха избрали най-малката възможна такава, че и пригодена по-скоро човек кротко да си седи и да си смуче пиенето. А пък рекламите за "най-кратката програма" се оказаха блъф. Нарочно закъснях с почти час, и ми се наложи да изтрая още почти час програма.
Поне музиката си беше на ниво.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

venn7
за тези като мен, които не можаха да присъстват Ljube се е погрижил да пресъздаде вечерта с качествени снимки ...
Впечатлена съм!!

cubanos
Беше много добре, има и развитие в положтелна насока.
Редактирана от cubanos на 18.01.2009 в 22:03

Ljube
...малко ще репликирам положителната насока. Не съм от тези дето много се оплакват. Даже хич. От време на време се занимавам с организиране на хора и съм запознат с всички трудности по угаждането на капризите на всички.

Искам предварително да се извиня на организаторите ако по някакъв начин ги засегна или обидя с думите ми.
Хора, свършили сте добра работа.

...но има няколко неща, които са изключително важни за мен:

1. Гъвкавост спрямо условията, а именно: зима е, отиваме на салса събитие... дрехи, облекло, минусови температури и от тук точка

2. Обявен час 20:00 и на билетите, и в нета, и къде ли не. Пускане 10 минути преди това? ...и жени, и мъже приготвени за танцуване (разбира се всички с дебели шинели, шалове, апрески и манерки с топъл чай в ръце) висят и чакат 30, 40 минути предполагам и повече на студа, и от тук точка

3. Защо висят след като всичко почна с час и половина закъснение?

4. Защо пак такова разминаване в информацията за цената на билетите? Този път се бях оборудвал с билет предварително, което ми се случва за пръв път от години, отивайки на салса събитие. Винаги си купувам на място. Ако трябваше да си го купя там с 4 лева повече просто нямаше да си купя и да вляза. Не заради четирите лева, ами заради тъпата ми гражданска позиция.

Тези неща за мен нямат оправдание. Всичко останало е в резултат на фактори, много малко от които зависят от нас поради естеството на държавата.

Всичко, което зависи обаче от това някои съвсем дребнички неща да се преценят нямат оправдание за мен. Деси веднъж каза в Салса+ нещо, което много ми хареса и ме заради още по-положително тогава: "Добър вечер и добре дошли на ВАШИЯ купон!". Цяла вечер се кефих на това изречение, защото рядко се чуват такива неща. Да, този тип купони са на гостите, а домакините са тези, които се грижат на гостите да им е уютно не само с предложените условия (и приети предварително от гостите), но и с това да са помислили чисто човешки за тях.

Беше ми много приятно на Салса наградите, защото за мен са важни хората, а там се срещнах и видях много любими за мен.

...но:

Това не беше МОЯТ купон. Не се чувствах уютно, обстановката беше студена и дистанцирана. На места гореща и хлъзгава. В условия на криза билети в рамките на 13 до 20 лева за такова събитие в така рехкото салса общество ми се виждат много. Защо след даването на тази сума повечето хора отидоха да си дотанцуват по родните и така мили ни други салса заведения?

...знам ли, може пък аз да съм голям егоист.
Редактирана от Ljube на 19.01.2009 в 01:59
Трябва да се четат и слушат повече приказки: http://ljube.com/278

http://ljube.com
admin
Здравейте скъпи приятели,

Всичко това, което обяснявате е наистина недопустимо.
Недопустимо е за Вас, но е също така недопустимо и за нас – BGSalsa.info.
Накратко обясняваме, защото не искаме да се впускаме в големи подробности:

BGSalsa.info участва активно в организирането на наградите до следобяда на 17.01.2009 година /събота/ - деня на самите награди, когато установихме, че има някои решения – подобно на това с цената на билетите – в които не само не сме участвали, но и за които изобщо не сме уведомени именно защото са в разрез с нашата представа за протичането на това събитие и ще бъдем изключително против.

Нашите желания бяха именно това, което отразяваше рекламата на събитието:

- кратка, стегната церемония – до 40 минути, поради което ограничихме танцовите изпълнения до минимум, тъй като първо – вие всички сте ги виждали много пъти, и второ – те много увеличават програмата, а правостоящите места не предразполагат към спокойно гледане, пък и в крайна сметка – повечето сте там за парти

- достъпни цени, които могат да бъдат позволени от салса обществото и които да отговарят на предлаганото

Със сигурност това не отговаря изцяло на въпросите Ви, не Ви връща парите и не гони негодуванието, за което екипът на BGSalsa.info много съжалява.

BGSalsa.info

http://www.bgsalsa.info
cubanos
Искам да попитам за наградта на Пловдив, защо не се споменава нищо ,не сме достойни за да бъдем на сайта или техническа грешка, или пък е виновна Деси?

clio
Привет и от мен Smile Аз също се озовах на салса наградите по лошо стечение на обстоятелствата - в 8 и 10. И въпреки че бях психически подготвена, закъснение от 1 час за мен е недопустимо. А сега като се замисля, на всяко салса събитие се повтаря абсолютно едно и също: висене на опашка пред входа в студа, висене в залата поради закъснение на организацията, висене ПРАВИ по време на церемонии/представления...изобщо главно висене и после никаква енергия за танци. За цената на билетите ми се стори странно да е по-скъпа на входа -Ако човек реши да дойде в последния момент, което се случва доста често, това може да се окаже възпиращ фактор
Иначе музиката беше невероятна! Чух парчета, които не бях чувала отдавна Smile)) А и мястото беше достатъчно, поне в началото Smile)

dian
cubanos писа:
Искам да попитам за наградта на Пловдив, защо не се споменава нищо ,не сме достойни за да бъдем на сайта или техническа грешка, или пък е виновна Деси?

Деси е виновна ...

http://www.salsadjs.net
admin
Информацията е коригирана. Подлагането на съмнение дали гр. Пловдив като салса център е достоен да бъде на страниците на сайта само по себе си е обидно.

Вашата награда не е спомената до този момент, тъй като не ни бе подадена като информация - тоест до 17.01.2009 година, 15 часа, наградите са били тези, които в момента са публикувани в сайта.

f18
Интересно - темата ми с въпроса за цената (16-20 лв.) беше моментално заключена. Държа да отбележа, че в нея не съм обиждал или нападал никого.
Нито пък изказването ми е излязло извън рамките на добрия тон. Просто повдигнах актуален въпрос.
По никакъв начин не обвинявам bgsalsa.info, особено след като се разбра, че те самите са били подведени.
Това обаче си е цензура, не мислите ли?

admin
f18 писа:
Интересно - темата ми с въпроса за цената (16-20 лв.) беше моментално заключена. Държа да отбележа, че в нея не съм обиждал или нападал никого.
Нито пък изказването ми е излязло извън рамките на добрия тон. Просто повдигнах актуален въпрос.
По никакъв начин не обвинявам bgsalsa.info, особено след като се разбра, че те самите са били подведени.
Това обаче си е цензура, не мислите ли?

f18 в никакъв случай не налагаме цензура, а просто бихме искали да не разводняваме форума с теми сходни по съдържание. За това пуснах отговор по темата ти и просто молбата ми е да продължим и тази дискусия тук. БЛАГОДАРИМ!

cubanos
admin писа:
Информацията е коригирана. Подлагането на съмнение дали гр. Пловдив като салса център е достоен да бъде на страниците на сайта само по себе си е обидно.

Вашата награда не е спомената до този момент, тъй като не ни бе подадена като информация - тоест до 17.01.2009 година, 15 часа, наградите са били тези, които в момента са публикувани в сайта.

За всяка награда по различно време ли се получава инфото?Имали още награди които хората да очакават или още не знаете?А вие сте организатори май от къде чакате това инфо , от жената на тоалетните на Ялта?
Редактирана от cubanos на 19.01.2009 в 13:09

admin
cubanos писа:
За всяка награда по различно време ли се получава инфото?Имали още награди които хората да очакават или още не знаете?А вие сте организатори май от къде чакате това инфо , от жената на тоалетните на Ялта?

Cubanos, категориите в които се провеждат номинации са обявени в сайта - и този, и на наградите още преди много време. Оставяме на тебе да помислиш по въпроса. Тази награда за нас е нова, непозната, както сам забелязваш - няма я обявена като категория в сайта, където ГИ ИМА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

desir
Здравейте!
Първо искам да благодаря,на всички,които уважиха и допринесоха за реализирането на Годишни Салса Награди! Благодаря на всички ,които направиха всичко,което беше по силите им ,дори и невъзможното за да направят Годишни Салса Награди едно културно и мащабно събитие,което да покаже пред цялата българска общественност огромните темпове на развитие на латино-културата,да покаже красотата на салсата и да анонсира вниманието именно към 25 школи в различните градове на страната, да покаже огромният труд на всички събрани заедно/инсруктори,пърформъри,състезатели,дй джей,изпълнители,промоутури ,организатори информационни сайтове и др./
Защото само заедно, всички ние може да популяризираме истински активно салсата било като танц ,било като музика и да привличаме повече почитатели на тази култура в нашата страна, в школите,залите,партитата и мащабните събития.
Благодаря на BGSalsa.info./един истински добър информационен сайт –благодарение,на който се натрупваше информацията/за работата и трудът,които всички вложихме,за решенията ,които взехме по отношение на номинациите и за подбора и представянето на този проект.
За съжаление,но и не мисля,че е неестественно,в работна атмосфера дори е реален факт ,имахме различия за някои ситуации,положения и решения!
За мен екипът на BGSalsa.info винаги ще си остане един уважаван партньор!
В действителност екипът на на BGSalsa.info ,напусна Годишни Салса Награди в следобедните часове на 17.01.2009 г./събота/,т.е. денят на самите награди,въпреки моите настоявания да останат до края,но в крайна сметка всеки има правото да взима решенията сам за себе си и аз уважавам тяхното оттегляне и въпреки,че не го одобрявам ,не ги и съдя за него,просто го приемам като факт и като категорично решение да не са в екипа за организиране на Годишни Салса награди.
За мен като човек ,организирането на Годишни Салса Награди е много серьозно и отговорно отношение и решение ,защото ние говорим за един човешки труд цяла една година,събирането на информация,неината обработка и презентиране ,нейното представяне пред широката аудитория и това не е проява на временни настроения,а на постоянно търсене на факти,конкретики,критерии и т.н.,моето желание винаги е било средата да получи масова реклама и истинска благодарност и подкрепа от всички./медии,рекламодатели,институции и харата,които харесват тази култура/
Въпреки всички пречки,които се срещнаха ,въпреки Световната криза и финансовите ни затруднения,това събитие се случи и аз се надявам то да става все по-популярно сред широката общественост и да бъде един бъдещ партьор и презентатор за всичките 25 школи /,а се надявам и повече за в бъдеще /, за хората,които ценят тази култура и я развиват -инсруктори,пърформъри,състезатели,дй джей,изпълнители,промоутури ,организатори информационни сайтове и др./- това ще е една от основните цели на бъдещите Годишни Салса Награди и екипа на събитието,които официално ще обевя в утрешният ден,както и самият сайт на наградите и имеилите,на които нашият 10 членен състав ще се радва да получава постоянно информация от всички.
Гарантирам Ви пълна прозрачност в селектираната информация,качване на предварителни номинации и критерии,възможност за гласуване и еднакви презентации за всички номинирани.
Провеждането на церемонията и партито ще запази своята традиция за края на месец януари,очаквайте и много положителни изненади за самото място на провеждане ,церемония и парти.
Надявам се BGSalsa.info да бъде един от първите,които ще може да Ви дава постоянна информация,освен нашият основен сайт!

Нека направим заедно Годишни Салса награди едно културно събитие презентиращо огромният труд на всички !
Благодаря Ви!
С уважение !
Десислава Андреева- един от организаторите на Годишни Салса Награди - bgsalsa awards

P.S.Бих искала и да отговоря на зададените въпроси,тъй като реално от основният екип само аз бях останала и мога да дам конкретна информация.
Благодаря още веднъж на останалата част от екипа,който не си тръгна и доведе до край това събитие!
За забавянето се извинявам лично,но предвид създалата се ситуация,реагирахме възможно най-адекватно,ще се постараем за в бъдеще това да не се случва.
За някой неточности,които се получиха повреме на събитието също поемам отговорност и Ви уверявам,че ще направим всичко възможно да ги избегнем за в бъдеще.
За програмата- ние презентираме салсата, а тя е музика и танц събрани в едно,не бихме могли да покажем нейната красота без тези две неразделни части,но ще се постараем за в бъдеще да намерим верният формат на тази презентация.
За входа и неговата цена,не съм се съгласявала с подобна глупост,най-малкото всички,който ме познават през последните години ,знаят че не бих си го позволила,след проведени разговори разбрах,че това е решение на екипа на входа,който не е мой,аз там съм наемател ,защото не са имали повече дребни пари,за което макар и да не съм знаела Ви моля да ме извините и лично аз ще върна разликата от 4 лв. на всеки/можете да ме намерите по всяко време в “Салса плюс”,доколкото разбрах тези билети не са повече от 40,но за мен е без значение ,не е трябвало да заплащате тази сума,след като на билета Ви пише 16. лв и е трябвало да извикате управител.
За мястото- беше избрано след,като Военният клуб се оказа затворен за събития,поради техни вътрешни решения за месец януари.....в денят на събитието пък се оказа отворен...!
Радвам се ,че има обратна връзка за всичко,бъдещият ни екип ще се радва и на ваши идеи и предложения.
За последната награда,която беше поощрителна за гр. Пловдив,за развитието на салсата в България ,решението беше взето окончателно след 15 часа, от тези,които останаха там , а те са 6 човека,всеки каза своето мнение.........,защото до последно предищният екип спореше за нея!Само искам да напомня,че тази награда съществува от миналата година,ние я бяхме пропуснали, и ако помните миналата година отиде в гр. Варна/ за филиал в гр. Шумен/Sabroso.
Според мен това е една хубава награда и аз искам да запазим нейната традиция,както и направихме тази година за втори път,......
За тази награда ,ако има вина разбира се,като един от основните организатори поемам вината изцяло аз и мисля,че ще се радвам да поемам подобни вини за в бъдеще,защото наградата е много заслужена!
Честито на гр. Пловдив и двете наградени школи/ Salsa de Cuba и Poco Loco"
Редактирана от desir на 19.01.2009 в 14:32

augustosalsapinochet
Абе, да попитам аз не от името на
desir писа:
всички събрани заедно/инсруктори,пърформъри,състезатели,дй джей,изпълнители,промоутури ,организатори информационни сайтове и др.

а от името на всички прости салсероси и салсери , е , кои са тези тайнствени 6 човека жури?
Да не се окаже, че са и шестте от наградените.Е, ако е така, няма лоша, ама поне да знаем.
Иначе, юнаците на входа са явно чалга агенти, такава антиреклама с тези 20 лева, леле!

augustosalsapinochet
Питам щото ме интересува, дали другата година ще има други наградени, рокадата Алекс-Диан, Диан-Алекс я знаем, ама дали друг ще изплува на хоризонта?

admin
BGSalsa.info се отдръпна не от наградите, а от човека, който си позволи да си прави с тях каквото си поиска и да ги опетни. Защото, докато Деси Андреева може да се изкаже ласкаво за нас, защото сме си свършили работата достойно и сме работили само в интерес на обществото...то ние не можем. Отдръпнахме се не заради събитието, защото това бе една прекрасна идея, която ни бе предоставена за осъществяване и в която вложихме труда и сърцата си цяла година, не просто последния месец, а защото в процеса на реализация на тази идея бяхме умишлено подлъгвани и подвеждани, за да се окаже, че в последния момент, в последния ден, крайният резултат не е това, за което сме работили и което искаме да видим.
Ние работим за хората в това салса общество, а не за отделни единици, с които имаме бизнес отношения. Ние искаме да наградим обективно онези, които имат постижения, именно заради това миналата година BGSalsa.info измисли онази система на оценяване, което се базира на статистика и цифри – първи места в състезания, брой излизания в чужбина, брой участия - защото статистиката е необорима.
Ние сме против самоволното раздаване на награди на този или онзи, само защото е един какъв си.

Дано Вие успеете по Вашия начин да накарате хората да Ви повярват.

Тъй като се дадоха отговори на всички въпроси и се изказаха всички страни заключваме темата с идеята да останат само положителните емоции от събитието – и за наградените и за присъствалите на признаването на техния успех.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,581 уникални посещения