|
Салсата в Денсинг Старс!!!Уникална!!!
|
| cubalibre |
Публикувана в 16.12.2008 в 01:40
|

Начинаещ

|
Много се радвам , че прекрасното предаване завърши със салса. И двата танца бяха страхотни . ЛА беше умело с смесен със елементи от кюбана . Наистина професионално !Честно ви казвам при повечето поддръжки изтръпвах. За толкова кратко време тези хора постигнаха чудеса. Евала ! И четиримата танцьори показаха завиден стайл. Искам да съм като тях след години ... И последно избора за песен беше също доста професионален , а и тази песен не ми излиза от плейлиста.
Ако някой не е видял грандиозните изпълнения, ето ги:
http://vbox7.com/...
http://vbox7.com/... |
| |
|
|
| iasen2 |
Публикувана в 16.12.2008 в 08:46
|

Начинаещ

|
Просто уникално . Просто нямам думи .
А и сомбрерото което направиха ще влезе в историята на салсата .
Последните две изпълнения ще доведат до създаване на нов стил в салсата
Поредния жалък пример как хора занимаващи се със спортни танци
не могат да разберат салсата и социалните танци като цяло  |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 16.12.2008 в 08:49
|

Известен

|
Да, да доста интересни изпълнения, насочени главно към масовата публика /каквата е целта на предаването/ , а толкова към "тясно салса ориентираните" хора.Имаше много ефекти, шоу , блясък излъчване и т.н.Лично аз обаче не бих използвал тази песен , която е преекспонирана, има други салса мелодии на които изпълненията биха паснали още по-добре.Дали от разминаването между звук и картина в интернет , не успях да разбера на 1, на 2 или дори на 3 танцуват /особено първата двойка/, ама всъщност кой го интересува Като знам откъде идват профи- участниците в двойките, трябва да са били Он 2
Иначе, вълнуващо |
| |
|
|
| Cuba_Libre |
Публикувана в 16.12.2008 в 09:26
|

Напредващ

|
Да, интересно беше да се види. И двете хореографии бяха доста приятни. За съжаление едната хореография не беше напълно съобразена с възможностите на звездата, което леко развали естетическото впечатление, ама какво да се прави - преживяхме го. Само много съжалявам, че Нети отпадна от последния кръг. Много исках да видя с каква хореография и какво изпълнение щеше да се представи тя.
En el fin de semana quiero bailar...
|
| |
|
|
| cubanos |
Публикувана в 16.12.2008 в 10:35
|

Начинаещ

|
Вие тука салса танцъори ли сте?Как можете на тази гавра със салсата да кажете уникална ?Били ли сте на София Салса опен?
Редактирана от cubanos на 16.12.2008 в 10:37
|
| |
|
|
| Sweety |
Публикувана в 16.12.2008 в 11:00
|

Начинаещ

|
Cubalibre, не знам какво толкова ти е харесала салсата снощи. На мен и двете изпълнения не ми направиха особено впечатление, но поне в това на Орлин и Яна имаше салса и бяха що-годе в ритъм. Салсата на Атанас и Виолета пък беше пълна пародия - тя не стъпваше чисто, подскачаше, нямаше баланс, да не говорим, че въобще не нацелиха ритъма и само препускаха през песента. Другото което не ми хареса е множеството поддръжки, които бяха набутали - лично според мен, те като че ли бяха събрани от всичките им предишни танци, а част от тях не са характерни за салсата. Изибщо доста слабо представяне, неподходящо за финал на такова състезание. Искаше ми се Нети и Илияна да танцуват салса, те доста добре се справят с латиноамериканските танци и щеше да е интересно да се види и това.
Mais,c`est la vie Ще чакаме другия сезон  |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 16.12.2008 в 12:06
|

Известен

|
cubanos писа:
Вие тука салса танцъори ли сте?Как можете на тази гавра със салсата да кажете уникална ?Били ли сте на София Салса опен?
E ako трябва да сме честни, трябва да кажем, че гаврата дойде от бенда, не толкова от танцьорите. Тоя бенд след такава салса ако беше каубойски кон, щяха да го префасонират на пастърма, за да не се мъчи излишно.
Иначе, победителите си се справиха съвсем прилично
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| castro |
Публикувана в 16.12.2008 в 12:22
|

Напредващ

|
cubanos писа:
Точно така!
И си представям, ако това изпълнение е било прилично, какво трябваше да бъде неприличното!???
Редактирана от castro на 16.12.2008 в 12:24
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 16.12.2008 в 12:49
|

Известен

|
Нали никой не забравя, преди да се литне да критикува, че за разлика от нас тука Орлин не е танцувал салса n на брой години и в най-добрия случай е имал 1 седмица за да си спретне и научи хореографията. Освен това повечето мъже тука вероятно не помнят момента когато са се учили да водят, което само по себе си поне за мене беше прилично предизвикателство и определено не става за седмица.
А вие го сравнявате с хора дето от това си изкарват хляба, че и гавра било видите ли. Ако в резултат на тая "гавра" 10 човека са проявили интерес към салсата и 5 от тях се запишат на уроци, дано скоро пак някой така се "изгаври".
Вие тука салса танцъори ли сте?
Хич и не питай. Аз откак видях Кобо брадърс края на миналия месец си знам, че не съм. Аз съм тракторис'
Редактирана от thunderchief на 16.12.2008 в 12:56
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 16.12.2008 в 14:00
|

Известен

|
cubanos писа:
Ако внимателно си чел какво съм написъл по-горе едва ли си останал с впечатление , че преливам от щастие, но се съобразявам с две неща: формата на предаването, неговата публика и основната подготовка и предпочитания на професионалните партньори; тоест това беше разширено понятие на салсата, което е ''вълнуващо и за някои зрители и за бабата и дядото на Вени Марковска (мацка ) да кажем''
Нищо лично, като за Денсинг Старс бива. Хората се постараха и показаха за тяхното ниво (някои са тотални непрофесионалисти) добри неща. Ако беше Salsa Open нямаше да им се радвам, не че не съм виждал и нещо подобно и там...хм,хм
Колкото дали сме салса танцьори Ъпсурт!
Танцувам Граовска копаница като пушка , нека Памбос и Мигел да кажат
Cubanos, имах въпрос , помогни friend, amigo, etc., в Денсинг старс на какво танцуваха на 1, на 2 или на 3?Може би ти поне си разбрал? |
| |
|
|
| Snowhite |
Публикувана в 16.12.2008 в 14:14
|

Начинаещ

|
Лично на мен никак не ми хареса С моите скромни познания и опит в салсата мисля, че хореографията и музиката не бяха съвсем подходящи. Очаквах да видя повече салса, а не акробатики и изобщо не почувствах духа на танца. Но иначе признавам труда и това, което са постигнали участниците. Не е тяхна вината :-) |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 16.12.2008 в 14:17
|

Известен

|
Snowhite писа:
Лично на мен никак не ми хареса  С моите скромни познания и опит в салсата мисля, че хореографията и музиката не бяха съвсем подходящи. Очаквах да видя повече салса, а не акробатики и изобщо не почувствах духа на танца. Но иначе признавам труда и това, което са постигнали участниците. Не е тяхна вината :-)
За музиката си напълно прав/а. Обаче имайки предвид, че това все пак е шоу, то мястото на акробатиките и поддръжките струва ми се е именно там.
|
| |
|
|
| Snowhite |
Публикувана в 16.12.2008 в 14:28
|

Начинаещ

|
thunderchief писа:
За музиката си напълно прав/а. Обаче имайки предвид, че това все пак е шоу, то мястото на акробатиките и поддръжките струва ми се е именно там.
Не отричам нуждата от акробатики в името на шоуто, но умерено, като акценти, а то от тоолкова много всички танци чак ми изглеждат еднакви :-) |
| |
|
|
| Rumbinho |
Публикувана в 16.12.2008 в 14:50
|

Начинаещ

|
След като гласувах да се танцува салса на финала, правилно ме хвана яд. Просто знаех как ще изтанцуват нещо от този сорт, а именно "недонаучена спортна салса"...
Имало е други предавания по телевизията, в които за 3 дни са се получавали къде къде по-добри резултати в салсата...Но пък там не са наблягали особено на това да популяризират спортните танци с цел след това да берат плодовете на популярността си, създавайки академии...
Редактирана от Rumbinho на 16.12.2008 в 14:51
|
| |
|
|
| cubanos |
Публикувана в 16.12.2008 в 16:06
|

Начинаещ

|
El Doctor писа:
cubanos писа:
Ако внимателно си чел какво съм написъл по-горе едва ли си останал с впечатление , че преливам от щастие, но се съобразявам с две неща: формата на предаването, неговата публика и основната подготовка и предпочитания на професионалните партньори; тоест това беше разширено понятие на салсата, което е ''вълнуващо и за някои зрители и за бабата и дядото на Вени Марковска (мацка  ) да кажем'' 
Нищо лично, като за Денсинг Старс бива. Хората се постараха и показаха за тяхното ниво (някои са тотални непрофесионалисти) добри неща. Ако беше Salsa Open нямаше да им се радвам, не че не съм виждал и нещо подобно и там...хм,хм 
Колкото дали сме салса танцьори  Ъпсурт!
Танцувам Граовска копаница като пушка  , нека Памбос и Мигел да кажат 
Cubanos, имах въпрос , помогни friend, amigo, etc., в Денсинг старс на какво танцуваха на 1, на 2 или на 3?Може би ти поне си разбрал? 
Не искам да обидя никой с първия си въпрос, подразниха ме изказаните мнения. Не искам да плюя труда на хората, всъщност критиката ми е към тези, които решиха да нарекат това салса - продуценти, жури, хореографи.
Незнам кой от всички е виновен за това.
За формата съм съглсен, но когато се казва салса. трябва да има салса, нали?
А това дали е он1 или он 2 не съм гледал, не мисля и да го правя, не искам да го виждам отново пък и не мисля, че има голямо значение.
Ако съм те засегнал се извинявам, всички тук обичаме салсата и трябвада се подкрепяме.
Редактирана от cubanos на 16.12.2008 в 16:32
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 16.12.2008 в 16:27
|

Известен

|
cubanos писа:
Ако съм те засегнал се извинявам , всички тук обичаме салсата и трябвада се подкрепяме.
Айде, сега да не сме в детската градина споко, по принцип имаш основания, насоката бе повече към спортни, т.е. стандартни и латиноамерикански танци, които са здраво префасонирани през 50-те години главно от англичанина Pierre Margolie (абе и други) и така до наши дни... |
| |
|
|
| VeShti4kAta |
Публикувана в 16.12.2008 в 23:21
|

Фен

|
И на мен хитч не ми хареса, не разбирам защо при положение, че цялото предаване е за спортни танци, накрая се танцува социален танц, който нямше нищо общо с истинска салса... |
| |
|
|
| El Dragonero |
Публикувана в 18.12.2008 в 15:11
|

Начинаещ

|
Организаторите сами си го вкараха с този избор на публиката!
За 2 дни салса не се научава! 
Иначе чест им прави хирицата че се опитаха! 
|
| |
|
|
| italiano1 |
Публикувана в 18.12.2008 в 15:28
|

Начинаещ

|
Мисля ,че за съжеление по този начин се направи антиреклама на социалният ,достъпният танц салса и ако много хора са изпитвали нужда да се научат може би са се отказали.Това няма нищо общо с участниците звезди а по скоро с профисионалистите и журито разбира се,защото те определят как да се танцува там. |
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 18.12.2008 в 16:26
|

Известен

|
Прави сте с една малка забележка. Естествено, че за 2 дни, или за 20 дни, никой не може да научи социална салса. Но конкретно тези танцьори (особено професионалните им половинки), биха могли, ако се допитат до салса хореограф, който да им направи нещо подходящо, да се представят добре като за шоу, така че да прилича на салса. Да си направиш сам хореография върху непознат за тебе танц е доста трудничко все пак. Не ги мислете тях. По скоро обратното е невъзможно – ако трябва един средностатистически салса танцьор да подготви нещо от спортните танци….
P.S. Толкова се потресох от първия видеоклип, че не си дадох труд да изгледам втория - този на Орлин и Яна. В интерес на истината, тук е значително по-добре, очевидно че някой им е помагал. Като се изключат грешките в ритъма и това, че веднага си личи, че не са салса танцьори, ако и музиката беше салса, щеше да бъде съвсем друго нещо. Но пък тогава щяха още повече да се объркат.
Редактирана от tanyatasheva на 20.12.2008 в 00:07
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|