Накратко казано - супер беше!
Лошото е само дето към 2 сутринта всичките батерии(включително и аварийното захранване ми бяха паднали и се наложи да се затътря към вкъщи, за да не карам 30 километра в спящо състояние. Неволно се сетих за една позната, с неизчерпаема енергия и ми се прищя и аз да имам поне 50% от нейната)
Та за съжаление не можах да го докарам до DJ супермикса, ама защо ли предполагам, че тез лоши хора са пускали главно примесена с джаз салса, неразбираема за начинаещите и т.н. Бе "лоши" хора накратко казано
Идеята с двете групи никак не беше лоша. Още повече, че Тумбаито са сууууупееееерррр! Само дето ми се струва, че на цялата тая образно казано манджа Тумбаито и липсва щипка подправчица - а именно повечко песнички на български. Щото опитите да се правят кавъри на песни на големи изпълнители, най-накрая водят до нещо постновато, пък макар и да е напълно танцуваемо.
Единствения рядко досаден елемент в целия бал беше, че заедно с неизбежното закъснение, официалната програма откара къде два часа и в един момент(като започнах да усещам онова парене под задника дето подсказва, че вече седиш неподвижно над 1 час) започнаха да ме налягат философски мисли от сорта на това колко е хубаво, че smart телефоните имат игрички
Редактирана от thunderchief на 14.12.2008 в 14:58
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
Да, супер беше! Всичко!
И диджей супермикса също Изпусна, Тъндър!
Аз издържах до 4 часа и честно казано не ми се тръгваше, но вече краката не ме държаха...
И на мен супер много ми хареса! Пролича си, че е мислено по въпроса! В смисъл началото да не досади прекалено, хората да се забавляват и да са възможно по-задоволени! Аз не усетих чак толкова началото, може би защото си намерих другарче, с което си имахме приказка, тааа...Редуването на представяне на събитие, последвало от танц, мисля, че беше много удачно! Групите - чудесно е, че вече са две! Всички танцуваха на пълна пара, което според мен е доста показателно! Стояха много добре на едно такова салса събитие... на мястото си! Успех на новата група "Ире"! Редуването на двете групи също ми допадна. Не съм специалист да ги критикувам! Харесаха ми! Те си знаят какво им е нужно, за да се развиват в поетата посока! Единственото, което дойде в повече е това, че май продължиха по-дълго отколкото трябваше и хората се поумориха, докато дойде време за диджеите. Някои си бяха и тръгнали вече. Закачих малко от миксовете, де! Изкарах докъм 3-3:30. Капнах. Заболяха ме краката. Загубила съм тренинг, а салсата си е много динамичен танц. Да отбележа и това, че първата бачата дойде доста късничко! Иначе всичко беше супер! Само ми е интересно откъде дойде всичкия този боклук по пода? Беше доста опасно на моменти, стъпвайки върху някоя сламка, салфетка или опаковка от вафла. Имаше ли кошчета за боклук, че аз нещо не видях? За диджейсупермиксовете не мога да кажа кой знае какво. Трябваше да остана по-дълго време да ги послушам, но така се изморих и ми се доспа, че в един момент спрях да приемам. Интересно се получи всеки случай...преминаването от една песен в друга, смяна на ритъм, всичко слято...Така можеш да си откараш с един партньор доста дълго време! Последно - зала Универсиада е доста удобно място за салсеросите според мен. Има достатъчно място и за танцуване и за сядане! Представянето на коктейли също беше идейно, но Мохитото лично на мен не ми хареса особено! По едно време видях, че се изписват песните на големите екрани, което е супер! Ако някой го интересува да има къде да погледне! И най-важното! Коледния Салса Бал ми харесва по принцип, най-вече заради това, че събира салсеросите както от всички школи в София, така и от цяла България! Видях доста познати на едно място, което супер много ме изкефи! Така може да си потанцува човек! Аз определено се забавлявах и съм много доволна! Благодарности на всички от мен!
п.п. Влад, както виждаш компенсирах малко дългото си неписане!Редактирана от melody на 14.12.2008 в 19:38
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
Аз наистина не споменах изпълнителите, но като че ли свикнах вече с това, че са си много добри! :va:Щом го правят с желание и любов няма как да не стават все по-добри! Успех на всички!Редактирана от melody на 14.12.2008 в 23:18
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
След толкова много хвалби - малко градивна критика :
1. Дансинга беше ужасно малък .
2. Музиката беше ужасно силна и бърза и неподходяща за танцуване .
3. Смятам че е крайно време треньорите на клубовете да почнат да учат хората как да се държат на дансинга и да пазят другите . Това там не беше салса а окопна война за място на дансинга , където всеки се рита и настъпва .
Имайки предвид, че това май е най-големия дансинг спретван у нас то следващия коледен бал вероятно трябва да е на Герена или на националния стадион, за да не се блъска народа
Само един леко неприятен проблем имаше с дансинга в началото и той беше, че столовете във ВИП зоната вероятно са били захващани един за друг с това дето автомеханиците му викат свински опашки и съответно в началото прилична част от тия пластмасови връзки се намираше по дансинга, а предполагам, че в желанието си по-бързо да ни направят място, хората които са махали столовете просто са срязали част от свинските опашки и са ги оставили там.
Както и да е, де неприятно е да настъпиш нещо такова, но тотално не е болка за умиране.
Иначе що се касае до шутовете, и аз отнесох доста. Включително майсторски прицелен такъв на който всеки каратист 1 дан може да завиди(за секунда съжалих, че реших да се правя на елегантен и не си нахлузих обичайните чепици) ама пък това не ми развали прекарването - ама никак.
Здравейте и от мен, бала беше страхотен!!! За съжаление не ми останаха крака да потанцувам и послушам музиката на DJ Диан, а и компанията с която бях дошла успяха някакси да ме отмъкнат и остържат от дансинга едва около 2 часа. Само едно нещо ме притесни – нямаше достатъчно място, понастъпвахме се, но това пък е показателно за друг един факт, че явно салса обществото в БГ нараства и това е хубаво ;-)
Малко забележки от мен към организаторите - рекламираха този сайт по време на бала, надявам се че четат и мненията в него:
1. В билетите пишеше Начало: 20:00, а на практика всичко започна 21:30. Час и половина закъснение не мислите ли че е множко?
2. Пича дето беше водещ събитието (забравих как се казваше) - ами сори ама не ставаш за водещ - през цялото време бълваше безмислени общи приказки, които сигурно удължиха представлението с 40% и изобщо не бяха забавни.
Явно не се беше се подготвил за тази си роля и импровизираше на момента, а тази импровизация определено не му се удаваше.
3. В един момент събитието беше избило на рекламна капмпания за бъдещи салса прояви, което по принцип не е лошо, но като се прекали с него и човек започва да се чуди аджеба на т. н. салса бал ли е или на някаква рекламно промоционална проява.
4. В шоуто липсваха представители на другите 2 големи клуба в София (които по моя субективна преценка - задно с Памбос влизат в топ 3) - на Мигел и Вамос. Надявам се че те просто те не са поискали да участват и това не е резултат на някакво предумишлено игнориране.
Здравейте и от мен. Този пост ми е сефтето във този форум и се надявам да не е поседния.Партито наистина беше много яко и си откарах до 4 сутринта. Идеята за двете групи беше много добра. Не се оплаквам от дансинга ( ма аз какво ли му разбирам ), но не мога да не се съглася с f18, че програмата си беше чиста рекламна кампания, която беше представена по възножно най-постния начин. Можеха да се постараят да измислят нещо по-свежо, а не толкова натрапчиво. Групите бяха страхотни, много им се изкефих. Успех и от мен на новата група.
f18 писа:
Малко забележки от мен към организаторите - рекламираха този сайт по време на бала, надявам се че четат и мненията в него:
1. В билетите пишеше Начало: 20:00, а на практика всичко започна 21:30. Час и половина закъснение не мислите ли че е множко?
3. В един момент събитието беше избило на рекламна капмпания за бъдещи салса прояви, което по принцип не е лошо, но като се прекали с него и човек започва да се чуди аджеба на т. н. салса бал ли е или на някаква рекламно промоционална проява.
1.Аз не погледнах какъв час пише на билета наистина...Преди да тръгна погледнах в сайта. Тук пишеше, че началото е в 21 ч. Отидох към 21:30...значи съм се включила точно навреме. http://bgsalsa.in...admore=795
Той човекът е предупредил и се е извинил!
Надолу в коментарите! Дано не се получават друг път разминавания, че не е приятно!!
Stefan Elenkov - 09.12.2008 21:04
Здравейте,
Едно важно уточнение: вратите на залата ще отворят в 20.00h, а програмата ще започне в 21.00h. От там идва и разликата в часа на билетите и плакатите!
Съжалявам за причиненото объркване!
Поздрави,
Стефан
3.Рекламите и на мен ми идват в повече, но в днешно време без реклами...Просто обръщам внимание на това, което ме интересува!
Относно бутането по дансинга...то винаги така се получава по такива салса събития, а и по клубовете! Де да знам...според мен си имаше място. А пък салсата не е блус да си тъпчеш на едно място...трябва си пространство за една двойка. Аз гледам да си спестявам изнасянето на ръцете много, много, щото не е ясно върху кой ще се озоват. И без това съм си малко нестабилна. Пък след някое и друго въртене съвсем! Другия път...на стадион, както предложи Тъндъра!Редактирана от melody на 15.12.2008 в 13:08
По въпроса за водещия - твърдя, че Стефан се представи най-малкото - на необходимото ниво. Последното, което искам да чуя на подобно събитие е някой да ми изрежда само сухи факти и имената на следващите пърформъри - трябва да има цвят в речите - имаше го. За капак - видяхме Стефан в строг костюм и вратовръзка !
За изпълнителите - не само Мигел и Вамос липсваха - но пък Мигел беше в залата.
Закъснението винаги е по default.
Обявите на предстоящите събития - някой да ме поправи ако греша - но ТОЧНО ТЕ са целта на подобно събитие - промотиране на предлагания продукт. Партита има по всяко време, реклами има в интернет - обединяването им е най-ефективно в подобно събитие.
За мелето - имаше го ! Препоръчвам на организаторите да предлагат нова атракция по салса партита - въползване от пожарогасителите тип "помпен" (бяха налични в залата и фоайето) с цел пръскане на танцуващите за охлаждане на страсти и опразване на малко дансинг. Аз лично бих дал поне 5 лв. за подобна емоция.
И последна критика към танцуващите от столицата - очаквах да има активно танцуващи до към 6-7. Наложи се да си тръгнем към 4:30 поради липса на други ентуасиасти . Е, бива ли такова нещо ?!?! Редактирана от Vlad на 15.12.2008 в 12:16
Обявите на предстоящите събития - някой да ме поправи ако греша - но ТОЧНО ТЕ са целта на подобно събитие - промотиране на предлагания продукт. Партита има по всяко време, реклами има в интернет - обединяването им е най-ефективно в подобно събитие.
И последна критика към танцуващите от столицата - очаквах да има активно танцуващи до към 6-7. Наложи се да си тръгнем към 4:30 поради липса на други ентуасиасти . Е, бива ли такова нещо ?!?!
Относно промотирането на предстоящите събития, да и аз мисля, че Коледния Салса Бал е точното място...така обобщаващо...като за край на годината и начало на следващата! Друг е въпросът кой какво може да си позволи! На мен ми е скъпичко! Но това си е лично мнение! Задоволявам се с някой и друг урок и някое и друго парти отвреме-навреме! Но това за цените е една съвсем отделна тема!
И критиката към тръгналите си по-рано танцуващи я приемам!
Залата да е на наше разположение до 7 сутринта!!! и да не се възползваме! Е, верно, бива ли такова нещо? Сега ме е яд, че си тръгнах!Редактирана от melody на 15.12.2008 в 13:14
Първо благодаря за обратната връзка! Независимо от това дали е положителна или отрицателна за мен обратната връзка е ценна!
За положителните неща само ще кажа, че оценявам яе ги споделяте. Ние в България не си падаме много да отбелязваме хубавото и факта, че вие ги казвате тук за мен означава много и ви благодаря!
Относно градивната обратна връзка ще си позволя да я коментирам точка по точка:
1.Закъснението - на билетите пишеше 20.00ч. На флаерите 21.00ч. идеята ми бе, че вратите ще отворят в 20.00ч, хората ще имат достатъчно време да се настанят и ще започнем в 21.00ч. В 21.00ч залата беше пълна около 65% от продадените билети. Между 21.00 и 21.15 ч дойдона останалите хора. Позволих си още малко да забавя по технически причини. Реално за мен закъснението е от около 30 мин, което може би е малко много. Ще се опитам за в бъдеще да сме по-точни
2.Дансингът беше малък - беше точно 300м2. Реално можехме да поставим още около 50-60 м2, но за съжаление не ни остана повече време. Предната вечер в залата имаше други парти и реално ние имахме около 8ч да направим всичко, което видяхте. За сравнение ви казвам, че по време на фестивала само за представленията разполагаме с около 18ч за монтаж и репетиции. Тук мисля, че хората от екипите за звук, светлина и паркет направиха истинско геройство. Да не споменавам времето за почистване от предното парти, което беше около 3ч. Казвам всичко това не за да се оправдавам, а просто за да знаете как стоят в действителност нещата за да се стигне до това, което видяхте.
3.Пича на, който не му помниш името води веднъж годишно. Това не му е работа и с радост би се оттървал от тази си роля. ЗА съжаление обаче не са много хората в средата, които имат времето да го отделят да се подготвят за водещи. Постарах се намкс. Бях доста нервен и пропуснах доста нещя, като най-вече да спомена всички школи, с които работим в началото, но за съжаление по-късно забравих да поправя това. Използвам възможноста да им поднеса моите най-искрени извинения! Ще се постарая за в бъдеще това да не се повтаря.
4. Събитието си бе замислено още преди 5г, като рекламна кампания на предстоящи големи салса събития в страната. Тъй като нещата които правя и аз и останалите хора заедно с мен не са от най-евтиите (специално отделих внимание на това по време на бала) смятам, че е напълно редно хората да са запознати какво ги очаква през следващата година, така че да могат да планират събитията, които искат да посетят. Въпросът според мен е рекламната кампания да бъде обявена по подходйасхтийат начи, а какъв по-добър начин от комбинация с добри салса изпълнители. И 6-тия Коледен Салса Бал през 2009г ще бъде рекламна кампания, така че тези отвас които им се е сторило, че това е тъпо, моля да го имат впредвид, като планират евентуалното си посещение.
5. Относно коментара на f18 за липсата на две големи школи сред изпълнителите за вечерта, ще си позволя да те нарека долен интригант и малоумник с цел да подчертая колко глупав е този твои коментар и колко не на място. Когато си направиш труда да проучиш по-добре информацията си и се информираш правилно ще се радвам да обсъждам с теб присъствието на този или онзи в събитията, които организирам! И едно малко уточнение. По принцип имам политика да не отговарям на анонимки особенно що се касае за провокативни изказвания. За в бъдеще смятам да продължа тази си политика и ако някой има нещо да каже нещо, хубаво е да се научи да се подписва с името си под своите твърдения.
Ами мисля, че е това. Ще се радвам да коментирам и други ваши изказвания. За мен, както вече казах те са важни и със сигурност ще ги вземаме впредвид при организирането на бъдещи наши събития.
Първо благодаря за обратната връзка! Независимо от това дали е положителна или отрицателна за мен обратната връзка е ценна!
За положителните неща само ще кажа, че оценявам яе ги споделяте. Ние в България не си падаме много да отбелязваме хубавото и факта, че вие ги казвате тук за мен означава много и ви благодаря!
Относно градивната обратна връзка ще си позволя да я коментирам точка по точка:
1.Закъснението - на билетите пишеше 20.00ч. На флаерите 21.00ч. идеята ми бе, че вратите ще отворят в 20.00ч, хората ще имат достатъчно време да се настанят и ще започнем в 21.00ч. В 21.00ч залата беше пълна около 65% от продадените билети. Между 21.00 и 21.15 ч дойдона останалите хора. Позволих си още малко да забавя по технически причини. Реално за мен закъснението е от около 30 мин, което може би е малко много. Ще се опитам за в бъдеще да сме по-точни
2.Дансингът беше малък - беше точно 300м2. Реално можехме да поставим още около 50-60 м2, но за съжаление не ни остана повече време. Предната вечер в залата имаше други парти и реално ние имахме около 8ч да направим всичко, което видяхте. За сравнение ви казвам, че по време на фестивала само за представленията разполагаме с около 18ч за монтаж и репетиции. Тук мисля, че хората от екипите за звук, светлина и паркет направиха истинско геройство. Да не споменавам времето за почистване от предното парти, което беше около 3ч. Казвам всичко това не за да се оправдавам, а просто за да знаете как стоят в действителност нещата за да се стигне до това, което видяхте.
3.Пича на, който не му помниш името води веднъж годишно. Това не му е работа и с радост би се оттървал от тази си роля. ЗА съжаление обаче не са много хората в средата, които имат времето да го отделят да се подготвят за водещи. Постарах се намкс. Бях доста нервен и пропуснах доста нещя, като най-вече да спомена всички школи, с които работим в началото, но за съжаление по-късно забравих да поправя това. Използвам възможноста да им поднеса моите най-искрени извинения! Ще се постарая за в бъдеще това да не се повтаря.
4. Събитието си бе замислено още преди 5г, като рекламна кампания на предстоящи големи салса събития в страната. Тъй като нещата които правя и аз и останалите хора заедно с мен не са от най-евтиите (специално отделих внимание на това по време на бала) смятам, че е напълно редно хората да са запознати какво ги очаква през следващата година, така че да могат да планират събитията, които искат да посетят. Въпросът според мен е рекламната кампания да бъде обявена по подходйасхтийат начи, а какъв по-добър начин от комбинация с добри салса изпълнители. И 6-тия Коледен Салса Бал през 2009г ще бъде рекламна кампания, така че тези отвас които им се е сторило, че това е тъпо, моля да го имат впредвид, като планират евентуалното си посещение.
5. Относно коментара на f18 за липсата на две големи школи сред изпълнителите за вечерта, ще си позволя да те нарека долен интригант и малоумник с цел да подчертая колко глупав е този твои коментар и колко не на място. Когато си направиш труда да проучиш по-добре информацията си и се информираш правилно ще се радвам да обсъждам с теб присъствието на този или онзи в събитията, които организирам! И едно малко уточнение. По принцип имам политика да не отговарям на анонимки особенно що се касае за провокативни изказвания. За в бъдеще смятам да продължа тази си политика и ако някой има нещо да каже нещо, хубаво е да се научи да се подписва с името си под своите твърдения.
Ами мисля, че е това. Ще се радвам да коментирам и други ваши изказвания. За мен, както вече казах те са важни и със сигурност ще ги вземаме впредвид при организирането на бъдещи наши събития.
Поздрави,
Стефан
Факт е че в билетите пише "Начало: 20:00", а не "Вратите се отварят в 20:00" - това за мен е елементарна организационна амтьорщина и недоглеждане, предполагам при поръчването на билетите.
Така че както и да го погледнем закъснението си е час и половина, но явно издребнявам. Щото дойдох точно 20:00, а се оказа че трябва да чакам. За пръв път съм на салса бал и не знаех че има закъснение по default. Друг път ще знам.
Относно т. 5 от твоя отговор мога да каже че относително скоро съм салса фен и може би действително нямам достатъчно информираност.
Щото оставам с впечатлението, че някои школи са някак си по лансирани за сметка на други във всяка една проява. Затова повдигнах въпроса. А и не знам откъде да "проуча по-добре информацията си и се информирам правилно"?
От "долния интригант и малоумник" с най-добри пожелания
Aз пък имам едно пожелание тъй да се каже към Дядо Коледа - нали за коледен бал иде реч
Дали няма начин едно такова "нагъчкано" парти с "малък" дансинг и т.н. "гърчави" особености, макар и да не е точно с такива размери и без шоутата, да се организира веднъж месечно или примерно на два месеца?
На мен ми хареса! Шоу програмата беше интересна... рекламите... те са ясни ... винаги са досадни и винаги ги има, но в този случей действително имаше интересна информация за следващата година... не че нямаше да се разбере така или иначе де )))
Групите също бяха страхотна идея! На мен лично ИРЕ ми харесаха повече... като танцувах някак си настроението ми беше повече на тяхната музика.. но може и в мен да е бил проблемът
ДЖ микса....... имаше и хубава музика ама ... в началото имаше няколко неща, които на мен ми проличаха на гафове... може и да бъркам , но не ми харесаха как звучат Иначе като цяло ми хареса подбора на музиката... и това , че пишеше имената също!
За дансинга... и аз съм с няколко синини... но то винаги има. Да бяхте останали по-до късно ... след 2h беше ИДЕАЛНО
Наистина очаквах да продължи повече, защото беше яко. Стефан не ме дразнеше изобщо като водещ... а идеята и организацията на бала (които пак са свързани с него) бяха супер
aaa иии още нещо .........което ме разочарова... за цялото парти имаше САМО ЕДНО чачача и бачатата беше малко и започна късно, но за нея не страдам толкова :Р
Малко скромно мнение :
1. Балът си беше съвсем нормален и "у ред".
2.Водещият си беше съвсем нормален "и у ред",
3.Музиката се беше съвсем нормална и "у ред" /е, за ча-ча-ча Рапунцел е права, ама кво оттуй/
4.Закъснението, то наистина си е по ''default'' за салса партитата, но можеше, ей така, някак си поне с 20 минути да се скъси, ако можеше, мерси!
5.Реклама, да нормално е , информирахме се за някои нови неща...
6.Дансингът беше ОК, но в началото ми се искаше да има тези 50 кв.м., за които Стефан спомена.Даже в началото , в голямата блъсканица, стоях горе да не ме смачкат/не съм от най-малките/Ама , нищо, де на хората им се танцува, не е болка за умиране
7.Нивото на музиката беше малко високо.
8.Не е лошо наистина в школите да се споменава за етикет на дансинга и безопастност.
9.Абе всичко беше като цяло ОК