BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Боровец салса конгрес - какво мислите?
timbarumbero
Ето че втори път бяхме свидетели и участници в Балканския салса конгрес.
Без съмнение такова събитие има място в нашия български салса живот.Мисля, че като цяло конгресът беше приличен, с прилична цена; имаше интересни изпълнители, добри условия за социални контакти , почивка и учене.Браво на Агапиу брат, на ПДЦ, на италианците, на кубинеца Елой и на Уилмарк и всички които дадоха всички от себе си в танца.

Разбира се имам и доста забележки:
Залите на моменти приличаха на турска баня от жега, музиката от едната зала буквално нахлуваше в другата и пречеше на танцуващите там, нямаше достатъчно места за сядане в голямата зала по време на презентациите...
Но лично за мен най-големия проблем беше музиката!
Тук ще скокнат някои възмутени салса гражданиCool, но мога аргументирано да отстоявам позицията си.
След като това НЕ Е СПЕЦИАЛИЗИРАН и тематичен салса конгрес СЕ ОЧАКВАШЕ И БЕШЕ РЕДНО ДА ИМА ПО-ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ НА МУЗИКАТА. Не казвам че беше лоша, но беше ЕДНООБРАЗНА, почти нула кюбан, 20 милиграма бачата и 5 милиграма меренгеSad, и 2 мг ча-ча.

Като имам предвид кои бяха диджеите /много добри/ май им беше наредено да пускат музиката така.Някои начинаещи , горките, питаха ''искрено и лично'' :АМА ТОВА ЛИ САЛСА ОРИГИНАЛНАТА САЛСА... КАТО ДЖАЗPfft
е, какво да им кажеш?Shock

С две думи ИМАШЕ МУЗИКА ЗА КРАКАТА И РЪЦЕТЕ, НО НЕ И ЗА СЪРЦЕТО И ДУШАТА.

f18
И моето впечатление беше като цяло добро и положително.
Искам да обърна внимание на следните смешни негативи изпълнения, с надеждата да се вземат мерки за коригирането им при следващи подобни прояви:

1) Момчетата от кетъринга винаги нямаха дребни, поради което винаги се налагаше да плащам закръглението левче-две нагоре.
Примерно простите минерални водички (поради тази причина) на мен ми струваха винаги 3 лв. (а не официално обявените 2).
Не ми е изобщо за парите - но подобни евтини таксиджийски изпълнения силно дразнят.
2) Някои workshop-и започваха с 20 мин закъснение. Толкова ли трудно да се спазва обявения график.
3) А жегата на партито първата вечер беше невероятна - не бях направил и един танц, а вече ми беше горещо. Впоследствие се оказа, че просто климатиците не са пуснати.

Andrey4o
Само да защитя салса ДЖите... Музиката бе на Европейско и тям подобни ниво... бил съм на доста САЛСА конгреси и в бг и в чужбината... и определено под салса се разбира САЛСА а не мереенге ... според мен имаше от всичко... и то прекалено мнг кюбан даже... Браво на джите .. мнг ми хареса музиката... Браво...
За недостатък споменавам само това което ми направи най голямо впечатление.. ПРЕКАЛЕНО МНОГО ШОУТА... ПРЕКАЛЕНО МНОГО.. и това партиттата да почват толкова късно бе Безумие... то да ти се отчака чакането... изгледах всичкис ериали по твто...

La Tiburona
Ааа, така ли????
Хайде омръзна ми да слушам все от сорта ''бе на Европейско и тям подобни ниво...''.
Това не е Конгреса В NY, или LA, а форматът , както го беше обявил главния организатор е да е по-непринуден и да е по-така ...за веселие , а не за състезание!
А колкото до меренгето... е много е модерно да се подценяват някои танци и стилове, но , драги Андрейчо, ако ''правиш'' добре ''простото меренге'', това доста ще подобри пластиката и в салсата, питай Памбо, да ти каже...той знаеWink
Kisses, darling!Pfft

pocoloco
Наистина има нужда от конгрес като този , които си поставя за цел да балансира между представителността /международни учители и величия / и по непретенциозен стил на танцуване и общуване /на национално ниво/ имайки предвид и наличието на доста нащинаещи, на които трябва да има хареса, да се почустват добре, да да останат в салсата!
В този дух съм съгласен с тимбарумберо, форматът на наложената музика беше съвсем друг, тоест ''рестриктивен евроконгресен'', но не и ''народнолиберален''...ами да!Cool

thunderchief
ОРИГИНАЛНАТА САЛСА

Тия две думи винаги са ми били странни поставени една до друга. Коя салса всъщност е "оригинална" та правите разлика между "оригиналната" и "неоригиналната" като я чуете? Обяснете на мене невежата, че да правя и аз разлика. Еле пък на фона на масовото непознаване и неслушане на салса в България, горните две думи са съвсем смешни.

народнолиберален

Ми браво на DJите - народнолибералния "формат" е най-скапаното възможно нещо, еле пък за конгреси.

Момчетата от кетъринга винаги нямаха дребни, поради което винаги се налагаше да плащам закръглението левче-две нагоре.

Ей не се научиха нашенци на обслужване. Ама за следващия път ако някой иска да си отмъсти, снабдете се с парите за 1 вода в жълти стотинки. Умирам си да видя изцъкления леко ужасен поглед на човека от кетъринга при вида на шепа и половина стотинкиSmile
Редактирана от thunderchief на 28.10.2008 в 13:07
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

dian
...... аз също съм недоволен от музиката на конгреса. То може непрофесионализъм, ама в такава степен .. не бях срещал. Една кубинска салса като хората не чух ... подкрепям и мненията за липсата на меренге.. Едно време в Салса+ беше страхотно, защото звучеше точно такава музика, която е любимата ни, а това .... какво като е конгрес. Уффф .. аматьорска работа ....
Предлагам на Памбос да смени дижеите за следващата година. Стига с тези ... едни и същи лица. На мен ми писна от тях .... Време е за промяна... Sad

P.S. и е срамно на тези хора да им се плаща после .. Трябва да плащат те за издънките .. поне докато не задоволят всяко едно желание ...... аматьори .. Angry Angry Angry
Редактирана от dian на 28.10.2008 в 13:10

http://www.salsadjs.net
Andrey4o
Диане.. стига плю джите... кюбанист...
La Tiburona - не съм отишъл на меренге конгрес... ако знаех че приоритета ше е на "Пластичното меренге" нямаше да отида...
И да не ми трябвяа да питам Памбо за квото ид а е... мненията са си мои и конгреса беше супер непринуден .. по малко танцуващи он 2 на конгрес скоро не бях виждал Smile това че искате всичкод а е кюбан е мнг неприятно за другите дет харесват друго - има си Кюбан конгреси този викенд в кипър - ходете там Smile

desir
F 18,благодаря ти!
Незнам дали си имаш фенове,но аз съм на 100 % вече един от тях!!!!!!!! Винаги съм знаела,че ще дойде един прекрасен момент и ще се появи
" принца на белия кон"-един истински положително настроен човек,който ще отвори очите на хората......и ще ме спаси от това безумие :влачене,мъкнене,товарене,разтоварване.......уфффффф и....дребни пари !
Колко непрофесионално от моя страна.?Аматьорска работа!
И защо ли се връзвам...,да нося и хладилници от София...,само и само да е по-евтино от цените в хотела и по-удобно...хммм...!!! Ценоразписи....през 10 см. на бара......ужас...като в супермаркет,да не могат горките ми бармани....да си "откраднат " и те нещо,а те цяла година само това чакат.....
Непрофесионално от моя страна да пия кафе на лобито и хм.да им платя.......10 лв. за 2 коли и 2 кафета....ето това е работа,а не като мен - пионерска......!.
Знаех си,че си специален за мен човек,още с изказванията за "Мансардата" ...,ама като не се сетих по-рано да те помоля за тази услуга....., а и ти все се криеш,а аз и в отчетните книги исках да те заведа. даже.....!
Е...все пак ,благодаря ти....!
Дано да мога поне да те почерпя,че да не ми тежи на съвестта благородството ти! Сега отивам да обезглавя барманите с техните...номера...., а после те чакам да ти върнат левчетата,как не ги е срам....ще ги линчувам,но и ти.......защо така...? Плясваш два шамара,крещиш за управител....,хвърляш....,а ти благородно.....чак като свърши конгреса....тогава във форума - професионално..! Smile) WinkWinkWinkSmile

P.S. Отговорът ми касае само т. 1 на ф-18 от неговият пост...,защото не бих си позволила да коментирам останалите точки...не са в моята компетентност!...Smile))

И защото горното изказване засяга моето име и моята работа,а аз държа супер много и на двете , и защото не мисля,че сме безгрешни и съм достатъчно креативна за да приема чуждо мнение или критика,прецених и помислих доста по въпроса,т.е.:
Благодарение на Ф-18 и още някои подобни изказвания,които няма как да бъдат проверени и да се докаже достоверността им ще се погрижа за в бъдеще баровете,които правя по време на ивентите да работят на една супер професионална и изпитана система,целяща свеждане до минимум на проблем- човешки фактор.., а именно..................заплащане с чипове!!!! Smile)))))
За удобство предварително ще има описан и обяснен начин на тяхното закупуване.
Редактирана от desir на 28.10.2008 в 16:10

dian
Деси,
стига си разводнявала темата с барове .. темата е за музика ... а ти там не разбираш Smile
не стига че дижеите не разбират, ами сега и ти да изкажеш мнение по тема неактуална за теб .. и без тва само ЛА танцуваш .. а той не е модерен по тия конгреси ...

да им се караш на момчетата и момичето .. толкова еднообразно облечени .. Какви са тия униформи, комунистически неща от едно време ... дай малко стайлинг и т.н. .. фешън ...

thunderchief
dian писа:
...... аз също съм недоволен от музиката на конгреса. То може непрофесионализъм, ама в такава степен .. не бях срещал. Една кубинска салса като хората не чух ... подкрепям и мненията за липсата на меренге.. Едно време в Салса+ беше страхотно, защото звучеше точно такава музика, която е любимата ни, а това .... какво като е конгрес. Уффф .. аматьорска работа ....
Предлагам на Памбос да смени дижеите за следващата година. Стига с тези ... едни и същи лица. На мен ми писна от тях .... Време е за промяна... Sad

P.S. и е срамно на тези хора да им се плаща после .. Трябва да плащат те за издънките .. поне докато не задоволят всяко едно желание ...... аматьори .. Angry Angry Angry

Срамота ша знаишPfftGrin Не научиха се ей, а от сума време диджействатGrinGrin

pocoloco
Просто това е пълно безобразие!!!Никой няма право на друго мнение, май!
Не само, че никой не ви критикува, но просто не понасяте дори едно различно мнение!!!
Диане, добро чуство за хумор имаш, но малко пресилено звучи, брат ми!
Да си говорим искрено, ако искаш да учиш кюбан, отиваш при Памбо, който е най-добрия и ще те научи. Но не иска, защото са други инвестиционите планове...А за да се доказваш като салса диджей, ок, няма нужда, знаем го, достатъчно конгреси си обиколил...никой не ти отрича уменията, но се опитай да разбереш какво аджеба ти се казва...Shock
Ама, айде стига елитаризъм, когато трябва да приобщиш много хора нови, а?
Peace you.
ДЕСИ, нямам забележкиWink

dian
pocoloco Smile
аз разбирам .... само, че другото което разбирам че това е конгрес, а не седмичното парти. Конгреса си е обвързан с кокретен тип музика. Да, няма да го кажа аз ... питай и дижей светила .. те ще го потвърдят. Заради това има и кюбън конгреси, има и други, които се приемат за по-скоро LA и NY ориентирани (по default) ..
А това дали го разбира всеки ?? Smile

timbarumbero
Ето, изкочи заекът от шапката:Shock
Andrey4o писа:
Диане.. стига плю джите... кюбанист...
La Tiburona - не съм отишъл на меренге конгрес... ако знаех че приоритета ше е на "Пластичното меренге" нямаше да отида...
И да не ми трябвяа да питам Памбо за квото ид а е... мненията са си мои и конгреса беше супер непринуден .. по малко танцуващи он 2 на конгрес скоро не бях виждал Smile това че искате всичкод а е кюбан е мнг неприятно за другите дет харесват друго - има си Кюбан конгреси този викенд в кипър - ходете там Smile

Ами МНОГО ЖАЛКО, че се разсъждава така:Frown
След като салсата е демократична музика и танц, ДАЙТЕ, МОЛЯ, възможност на всички, които , честно са си платили и отделили от времето да се порадват!
Не делете нещата на едва ли не : ти си връткав елейджия, а ти си презрян кюбанист, а ти пък мухлясъл меренгаджия...
Който е пич танцува всичко! Е , с различно удоволствие и предпочитание, разбира се!Wink
А който е двойно по-голям пич, Дидо, дава възможност на всички да се порадват!
Това е! Grin

timbarumbero
Е, кога сте направите тогава питам аз скоро пак в БГ кюбан конгреси?Ама не само в Пловдив?
Надявам се ти, да си диджей тогава.
Ще ни бъде приятно!Grin

dian
е хайде Smile и аз чакам Smile ...
последния диск който си купих е един от най-добрите на Los Van Van ... дори в неделя рано сутринта го пусках Smile ... подготвен съм Smile
Редактирана от dian на 28.10.2008 в 15:15

El Doctor
dian писа:
е хайде Smile и аз чакам Smile ...
последния диск който си купих е един от най-добрите на Los Van Van ... дори в неделя рано сутринта го пусках Smile ... подготвен съм Smile

Е, това е приказка Диане,WinkБраво!
П.С. Конгресът ще става още по-добър , разбира се, със съдеиствието на всички!Grin

thunderchief
Който е пич танцува всичко!

Mъка, аз явно не съм пич.Pfft

елитаризъм

Друга много смешна приказка като иде реч за салса. Как да разграничавам елитарната от неелитарната салса, някой може ли да ми каже? Хубаво е да се борави с гръмки приказки ама вниквайте им малко в смисъла.
А и един интересен въпрос - как да разбере народа, че има хубава салса ако не я чуе? Приказките за елитаризъм показват, че всъщност на много народ никак не му пука за музиката и това дето не го е чувал преди му се види елитарно.
Слушане на музика му е майката, а не тормозене на DJите да пускат, това дето по радомирски му се вика "бозъ"

El Doctor
Едно допълнение:
Мисля, че хората на Деси от кетеринга се постараха доста, лично аз бях доволен, жалко ако е имало проблеми с дребнитеSadНо съм сигурен че другия път всичко ще е съвсем ОКWink

desir
Благодаря ти,El Doctor!Wink

P.S. Отговорът ми касае само т. 1 на ф-18 от неговият пост...,защото не бих си позволила да коментирам останалите точки...не са в моята компетентност!...))

И защото горното изказване засяга моето име и моята работа,а аз държа супер много и на двете , и защото не мисля,че сме безгрешни и съм достатъчно креативна за да приема чуждо мнение или критика,прецених и помислих доста по въпроса,т.е.:

Благодарение на Ф-18 и още някои подобни изказвания,които няма как да бъдат проверени и да се докаже достоверността им ще се погрижа за в бъдеще баровете,които правя по време на ивентите да работят на една супер професионална и изпитана система,целяща свеждане до минимум на проблем- човешки фактор.., а именно..................заплащане с чипове!!!! )))))SmileSmileSmile

За удобство предварително ще има описан и обяснен начин на тяхното закупуване.
Редактирана от desir на 28.10.2008 в 16:15

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.08 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,402 уникални посещения