BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Вашите гафове по време на танц
melody
Имате ли такива?:yx::fi::qef::smu:Споделете...Smile

Аз си спомням за едно парти в Салса+...Супер парти беше..през лятото..след Мансардата...Имаше страшно много хора...Танцувахме,смеехме се,забавлявахме се...Там се престраших да каня и мен ме канеха и непознати...На фона на цялата еуфория разбих носовете сигурно поне на трима кавалери...:smu:Те горките,го приеха много мъжки.Ама аз се чувствах ужасно..И това,защото вечно незнам какво да си правя ръцете.Или трябва да се вдигат както трябва или изобщо да не се вдигат.Затова в повечето случаи не ги вдигам и сигурно изглеждам като пън,амаа..нищо.Все ме е страх на парти да не бръкна на някой в окото или да му счупя носа...За настъпвания не говоря....то това си е нормално...Както и ритане в глезена...И мен са ме настъпвали и аз съм настъпвала....Та на парти,когато има повечко хора е доста опасничко....
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

herairness
Мелоди не си сама.И аз в началото идея си нямах къде да са ми ръцете и много кавалери отнесаха по лакът два.а настъпванията вече даже не ги и усещам понеже съм заета да се забавлявам хехе.А,понякога в стараноето си да направя някоя фигурка се попдхлъзвам и добре че са кавалерите да ме хващат,че иначе знам лиGrin
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
karfi4ka
Най-конфузният ми гаф беше преди няколко месеца, когато танцувах все още само кюбън. Покани ме кавалер, който танцува само LA и беше решил, че щом се водя добре на кюбън, ще може да ме води и на LA. Да, ама има доста фигури, които просто трябва да знаеш предварително или поне да имаш идея какво може да се случи. На една такава фигура той се завъртя и остана с гръб към мен, при което аз си потанцувах малко отзад и тръгнах да си сядам :non: , (реших, че се е отчаял и ме е отсвирил), а той ме чака ли чака да се появя пред него в стил а ла Тазманийски дявол. По едно време се обръща и ми вика: "Айде де!" А аз вече отдалеч само му помахах Grin
И на двама ни стана много смешно, така че гафът се превърна в забавен спомен и повод за едно ново приятелство Smile

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
El Doctor
karfi4ka писа:
На една такава фигура той се завъртя и остана с гръб към мен, при което аз си потанцувах малко отзад и тръгнах да си сядам :non: , (реших, че се е отчаял и ме е отсвирил), а той ме чака ли чака да се появя пред него в стил а ла Тазманийски дявол. По едно време се обръща и ми вика: "Айде де!" А аз вече отдалеч само му помахах Grin
И на двама ни стана много смешно, така че гафът се превърна в забавен спомен и повод за едно ново приятелство Smile

Браво!Супер симпатична исторя.Много весело ми стана...Pfft

Случи се че на учебен fail танцувах с много нисичка и лека дама, да е жива и здрава, и в определени моменти или тя трябваше да се прави на гимнастик кон с гривни, или аз да приклекна в странен почти ултра нисук merengue стил.Shock За тренировка на здрави бедра ставаше :-).Но накрая решиме добре проблема, и наи-важното: дамата не отхварча с неините 45 кг на врата на инструктора...Grin

tanyatasheva
Най-големите ми гафове са свързани с падания, а най-смешното не беше по моя вина. Кавалерът ми беше много едър мъж и при една подръжка се подхлъзна и падна върху мене. Всички много се уплашиха, а на мене нищо ми нямаше, но не можех да стана от смях.:xox: А една барманка в "Ел корасон", по това време имаше отскоро партита там и сервитьорките не бяха още свикнали, носеше една табла с халби бира, някой я бутна отзад и тя изля абсолютно всичко върху мене:smu:
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
Аз пък така квалитетно се бях спекъл когато за пръв поканих една страхотна дама (част от екипа на Фестивала) да танцува с мене, че изключително качествено я настъпих:smuSadна което ми отговориха с усмивка и подкана да продължавам да танцувам, щото аз съвсем се притесних и окончателно вързах и крака и език на фльонга). Ако това не ви се струва гаф имайте предвид че тежа 95 кила
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Difficile
ОХ
мразя я тази тема..супер много ме е срам и отбелязвам с червена точка в календара някое парти,на което не съм настъпила,бутнала,ударила с лакът в носа,с глава в наос(за по височките),и тн кавалерите.
Не знам дали,щото по трудно се водя..или понякога и аз не си ориентирам ръцете много добре,но почти винаги става фал.чудя се как тършат мъжете честно казано,че понкяога ме канят и втори път.
Може би за тва и рядко(кажи речи никога) каня някой да танцува с мен,от страх че ако не го травмирам сериозно,то поне ще му остане спомена от 'онач лудата мацка дет нз кво прави ама ме цапардоса мн яко'
та така...
факт,но гафовете често ми се случват.
Но може би най бръталното беше съвсем в началото като танцувах и накрая на руедата нали има нещо като фигура за край,нз как се казва..но мъжа хваща жената като за поза.и аз не знам какво става,но ми заприлича че мъжа ще ме пуска надолу и си мисля че ме държи..и така се отпуснах,че човека се видя в чудо..откогава никви гигури с падания за мен моля;-)
SMILEEEEEEE
http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php

http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php
Vlad
Парти. По време на мое въртене, усетих че леко губя баланс и на излизане от въртенето леко засякох областта между челото и слепоочието на партньорката си с лакът. 1 сек. по-късно забелязах, че съседната двойка прави странни поддръжки, като момичето е клекнало на земята и гледа странно в пространството.

По-късно разбрах, че докато съм се въртял, госпожицата усетила, че кракът й е върху външното ми стъпало. Вследствие на което, поради скоростта на завъртането ми, не само въпросният, но и другият крак на въпросната госпожица се оказали във въздуха и за малко не паднала по седалище при приземяването.

Така и не съм усетил, че е била стъпила върху мен. Токчетата не са били като хората. Но за сметка на това разбрах защо съм изгубил баланс и получих страхотно оправдание за "центрирането" на партньорката ми в танца.
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
ostavka
ами аз на тренировка веднъж тупнах по дупеGrin а иначе от това, което Vlad написа, се сетих, че веднъж (ама тогава бяхме сравнително начинаещи), този с който танцувах така точно ме нацели с лакът в скулата, че после няколко дни ходих със синина под окото...:fi: ама такива случки са забавниWink
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

thunderchief
Да бе страшно са забавни. Случвало ми се е да ме наковат с лакът в ухото(щото жената не си държеше ръчичките прави), много беше "забавно"Smile
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Cuba_Libre
За фраснатите по носа, ръгнати с лакът и т.н. кавалери няма да споменавам, за едно-две падания на тренировки също...обаче имаше един случай, за който като се сетя, още ми става неудобно. Престраших се аз да поканя един кавалер- много точен- и той в един момент ми даде възможност да правя разни украшения с крака, като на аржентинско танго (никога не съм знаела в салсата как се казват). И по едно време такъв удар с ток му забих от вътрешната част на крака...ужас!!! Донякъде това беше предизвикано от факта, че бях с едни обувки с по-широки и високи токове, с които ходя навън, и не съм танцувала с тях, и не можах да преценя колко стърчи токът... Горкият човек..... е, той го понесе джентълменски, но изобщо не беше приятноSad
Редактирана от Cuba_Libre на 14.01.2007 в 10:54
En el fin de semana quiero bailar...

Melina
Аз бях от големите биткаджийки на дансинга, сега съм станала по-милостиваPfft Но в замяна търпях без да се оплаквам всякакви опити да бъда ликвидиранаGrin Веднъж получих страхотен удар с лакът в носа и без да спирам да танцувам, през сълзи попитах кавалера дали ми тече кръв. А той много хладнокръвно отговори, че при счупен нос кръв не тече, а аз така и така съм мъжко момиче, я да взема да си довърша танцаFrown Имаше случай при който танцуващия с мен мъж много бързо клекна и стана, като разстоянието между нас беше много малко. Аз инстинктивно погледнах надолу, а той вече се изправяше... Такава аркада ми направиAngry Дълго време си гримирах само другото око, за да са еднакви:fi:
Какво да се прави, грешки на растежа:kr:
По-добре навреме, отколкото късно!

karfi4ka
Още една неприятна случка имах миналата седмица.
С аксесоар за коса, сиреч фиба Smile То всъщност с това се започна.
На мен ми е така, по-дългичка косата и съответно я захващам с по-голяма фиба. Е те тази голяма фиба издра ръцете на партньора ми зловещо. По едно време във вихъра на танца отхвръкна нанякъде, дано не се е забила в челото на някой...та като отхвръкна, реших че край с проблема.
Обаче то започна едно скубане, здрави бичове през лицето на горкото момче, да не говорим, че полудях от тези ужасни кичури, които ми влизат в очите и нищо не виждам....:qef:
Преди като танцувах кюбън изобщо не ми беше проблем дългата коса, а сега вече с бързото въртене на LA е нещо страшно :fi:
Горещо моля за съвет салсери с по-дълги коси. Само не ме пращайте на фризьор, ако може де Grin

melody
karfi4ka писа:
Горещо моля за съвет салсери с по-дълги коси. Само не ме пращайте на фризьор, ако може де Grin

Може да я сплетеш по някакъв начин или да я вдигаш на опашка, омотана с онези големите ластици Smile

Аксесоарите като пръстени,часовници,гривни,колиета,фиби,шноли могат да бъдат доста опасни!
И аз един път реших да си прибера косата отстрани с фиби за едно парти,след което съжалихCoolПартньорите доста често се задираха в тях...
Редактирана от melody на 21.01.2007 в 15:28
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

karfi4ka
Никакви ластици не спасяват положението - малки, големи, даже и шарени Grin
Със сплетените коси е още по-страшно :fi:

Най-здравословно ще бъде, ако си танцувам само кюбън оттук нататък. Хем е по-за душата Smile

Amphibia
Пробва ли на кок или нещо близко до него Smile
Иначе напълно те разбирам - аз така на няколко пъти "отнесох" кавалерите на тренировки, но те бяха достатъчно загрижени за здравето си и ми казаха навреме Smile)
Оттогава поне този проблем отпадна Wink
Amphibia

ostavka
ооо никакво танцуване с пусната коса...Smile влиза в очи, уста... навсякъде!!! връзването с ластици- мислете му вие с правите коси:kr: редовно гледам как от девойките с прави коси летят ластициWink мойта понеже е порядъчно къдрава, като я вържа- не мърда многоGrin няколко пъти съм я изправяла с твърдото намерение, че ще танцувам с пусната коса... дръжки! още на втората минута я връзвам, след което е въпрос на една салса да си търся ластика по подаWink
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

vicky_dancheva
Гафове правим много. Smile мен също са ме удряли и то много сериозно-няколко пъти с лакът в носа,веднъж даже така ме спънаха в руедата, че изхвърчах от нея на няколко метра и направо незнам как не се отрепах и на всичкото отгоре не ми стигна спъването,ами и кавалерът ми ми даде начален тласък и той също ми помогна да се изстрелям. Smile Понякога много се различава начина на водене на различните кавалери-танцуваме в руеда и единият води рязко и по-грубо,и изведнъж отиваш на следващия,който го е страх да те докосне-и поради тази причина също стават гафове,важното е да няма злощастни инциденти пък другите "гафчета" ще ги преживеем Smile

herairness
а в момента учим уна вуелта и енчунфла и уна вуелта-да не ви оябснявам какво претрепване на кавалери падаSad
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Allesandro
herairness писа:
а в момента учим уна вуелта и енчунфла и уна вуелта-да не ви оябснявам какво претрепване на кавалери падаSad

няма такива работи... мене поне не си успяла да претрепеш Smile

веднъж на едно парти се случи да танцувам с една по-едричка дама и в края на песента правим с нея...(ха сега как се наричаше)... "сиекаво"(май)... при което я завъртам да ми седне на коляното... ама и дадох малко повече засилка и не можах да я удържа... при което тя едва не се плъосна по задник на дансинга Sad

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.18 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,587 уникални посещения