BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Salsa on 2
admin
След като прочетох това мнение:
thunderchief писа:
Ааа, да и едно пожелание - дано on2 придобие повече популярност у нас, щото 90% от народа там танцуваше on2.

всъщност се замислих, какво зная за Salsa ON 2. Дали всички ме запознати с този начин на танцуване?

Нека хората който имат информация за този стил, видео клипове, както и информация къде се преподава в София, а и в България ... да се включат с инфо тук. Мерси предварително!

http://www.bgsalsa.info
thunderchief
Като си намеря миниUSB kaбел за телефона мога да споделя няколко клипа. Това дето знам за момента е, че е такова едно глааадко, плааавно и много приятно. Е знам и други неща обаче съм безобразен егоист и не смятам да ги разкривам пред други салсероси за нищо на света. Сами си ги открийтеGrin
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Victor
Това което знам за салса "on 2", е че определено изглежда доста по-добре от "on 1". Принципната разлика е обяснена доста добре в раздела стилове. Аз успях да намеря няколко учебни филмчета на различни чуждестранни инструктури в DC++ хъб-а на дата.бг.
А относно преподаватели в София ... знам че при Мигел има мамбо, при Раул би трябвало да е почнала група по New York style, а при Радо и Тина ще има уъркшоп за "on 2" на 11 отктмоври (за повече инфо виж анонса).

http://www.dwarfDesigns.hit.bg
tanyatasheva
Victor писа:
А относно преподаватели в София ... знам че при Мигел има мамбо, при Раул би трябвало да е почнала група по New York style, а при Радо и Тина ще има уъркшоп за "on 2" на 11 отктмоври (за повече инфо виж анонса).

Да, при Раул новата група начинаещи New York style on 2 е в петък от 20 ч., средното ниво е в четвъртък от 20.30 ч., а напредналите във вторник, събота и неделя са само "on 2".

ostavka
в нашата школа (памбос) всички групи си учим и на 1 и на 2 и LA и cuban... няма отделно групи за това или оноваSmile смятам, че така е много хубавоCool
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

melody
Олелеее,така като чета,разбирам,че започвам да изоставамSad
Крайно време е да прекратя почивката сиCool
Незнам какво представлява salsa on 2 и от къде и къде всъщност да започна....
От запознати съм чула,че е по-бавно и плавно от salsa on 1....и по-готино....
Лелеее,а аз още се борех с LA....
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Difficile
мммммм..
ми ние при Памбос отскоро почнахме и на 2 и да си рпизная още ми е сложничко да превключа обаче много ми харесва и се амбицирах да му усвоя тънкостите;-)
иначе не знам къде в нета има материали,доскоро хич и не различавах къде е оn1,къде on2,но сега пък знам!
та такам..тъй че наистна ако някой има няма да съм единствената благодарна мисля;-)
SMILEEEEEEE
http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php

http://kkabal.web.data.bg/phpbb/index.php
melody
Може ли запознатите да кажат....
това salsa on 2 ли е?

www.how2salsa.com...ombi01.wmv
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

tanyatasheva
ostavka писа:
в нашата школа (памбос) всички групи си учим и на 1 и на 2 и LA и cuban... няма отделно групи за това или оноваSmile смятам, че така е много хубавоCool

Да, действително е по-хубаво, даже е похвално. Много добър метод!Защото всичко това е салса и който иска да танцува салса, трябва да може във всичките и варианти. А не да се противопоставят излишно стиловете (сред учениците имам предвид) и да се говорят глупости кое е салса и кое не. При нас например, в напредналата група, доста хора танцуват повече от 2-3 години и Раул каза: "Вече сте напреднали, ще танцувате на 2". Получава се и друг парадокс - мъже могат да танцуват сравнително добре LA, а не могат, кюбан. Това е абсурд. Лошото е обаче, че който напредне в LA или NY, вече не иска да се връща към кюбан. Но е хубаво да се учи всичко, даже да е задължително лейдис стайл и мен стайл, защото салсата не е само танц по двойки, не е нормално да не можеш да направиш едно соло. Ама няма как да стане. Хората казват: "Аз искам да танцувам за удоволствие", разбирай: "Пет за четири".

Към melody: Si senoraSmile))
Редактирана от tanyatasheva на 28.09.2006 в 07:37

ivannn
он2 ми е последната страст и за съжаление все още не мога да го танцувам свободно както он1. не стига времето за упражнения, има дафицит и на жени танцуващи он2 край мен, да не говорим странното явление, което наблюдавам сред околните - хората се противопоставят на новостите и приемат предодаването на тази вариация на ритмиката като някаква екзотика, нещо натрапено, без да се опитат изобщо да го възприемат и разберат ... ами не става така! да пробват и след това да кажат, че не им харесва. аз вече имам изградено мнение по въпроса и сигурно затова се възмущавам, че хората край мен са толкова предубедени и не желаят да придобият собствено виждане, базирано на факти и чувства Grin

ПП. заринал съм се с клипчета и двд-та с материали и за он2, вкл. и на еди торес. из нет-а има всичко ;-)
Редактирана от ivannn на 28.09.2006 в 16:45

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
thunderchief
tanyatasheva писа:
Victor писа:

Да, при Раул новата група начинаещи New York style on 2 е в петък от 20 ч., средното ниво е в четвъртък от 20.30 ч., а напредналите във вторник, събота и неделя са само "on 2".

Taня, а до колко са наичнаещи начинаещите? Или да си задам въпроса иначе, много ли са дръпнали(ако се не лъжа групата е от месец) или ако се включа сега мога да ги настигна?

thunderchief
ostavka писа:

Крайния резултат не е ли боза?
Редактирана от thunderchief на 28.09.2006 в 17:27

ivannn
thunderchief писа:
ostavka писа:

че защо да е боза? едни и същи фигури могат да се правят и на 1 и на 2. дори е много по-функционално ако се пробват и на 2-те времена. за справка двд-тата на Еспиноза и да Фрийк, а и не само:

Leon Rose: London Style Vol 4 ***/***** 42.50EUR

Finally the latest London Style Salsa DVD's are ready!!
Volume 4 is partnerwork plus footwork. Like in the first two DVD's both are taught on 1 and briefly demonstrated on 2 for all you mambo dancers. But, due to popular demand 10 mins of social dancing have been introduced to the two DVD's.

дори за начинаещите е по-добре да учат он2 преди да са мастерирали он1, че после по-трудно се превключва ритъма!

-

thunderchief
ivannn писа:
thunderchief писа:
ostavka писа:

че защо да е боза? едни и същи фигури могат да се правят и на 1 и на 2. дори е много по-функционално ако се пробват и на 2-те времена. за справка двд-тата на Еспиноза и да Фрийк, а и не само:

Leon Rose: London Style Vol 4 ***/***** 42.50EUR

Finally the latest London Style Salsa DVD's are ready!!
Volume 4 is partnerwork plus footwork. Like in the first two DVD's both are taught on 1 and briefly demonstrated on 2 for all you mambo dancers. But, due to popular demand 10 mins of social dancing have been introduced to the two DVD's.

дори за начинаещите е по-добре да учат он2 преди да са мастерирали он1, че после по-трудно се превключва ритъма!

-

OK, може това да е подхода на Лион Рос обаче това определено не значи че съвсем едно и също се прави и в двата стила, жалко че нямам все още кабели, за да ти покажа, нещо което на две изглежда хипер приятно(и от опит мога да ти каже, че е хипер приятно), но на едно е фантастична хватка за трошене на ръце(не само на дамата - и твойте) и е желателно да се прави само от хора с много "нальот"(да ме прощавате за авиационните сравнения)
Просто плавния характер на танцуването на 2 позволява(мое мнение) една плавна и мазна игра с ръчички, която на 1 е малко по трудничка (личен опит от UK).
А и една прекрасна причина да не се прави едно и също но на различен тайминг е характера на двата стила(лично виждане) - на 1 е агресивен и много динамичен стил на танцуване, доста повлиян от суинга, там изпъква кавалера, той е центъра на танца, той води. Докато на 2(особено в NY според Ейнджъл Ортиз) се дава възможност на дамата да изпъкне(ако ти прави впечатление, даже в бейзик степа на 2 първата ти крачка като кавалер е на място и назад), стила не е толкова агресивен и динамичен.
Иначе по повод по-горното ти оплакване за липсата на жени танцуващи на 2. Да кажем че не си съвсем прав. Случая пак е като в авиацията. За да преминеш на самостоятелни полети на изтребител(в повечето случаи бърза, маневрена, че даже и красива машина), първо трябва да навъртиш малко часове на учебно-тренировъчен самолет за advanced training. Сам се сети кое е недостатъчното у насGrin

thunderchief
Още нещо- иване ако искаш да видиш хубави неща на 2 не търси DVDta на Лион Рос. Потърси си такива на Salsaмania или Hacha y Machete

ivannn
вожде, да спрем, за да не го избиваме на лирични вариации по темата. аз само подадох няколко примера. с удоволствие ще видя хватката от твоите филмчета. и с удоволствие ще ти предоставя двд-тата на еди торес, който все пак е известен като "кралят на мамбото" и баща на он2. имам и други материали. изводите всеки си ги прави индивидуално и за себе си. и отново ще повторя -край мен има недостиг на жени танцуващи он2. и това няма връзка с хангара, в който си паркирам самолета ;-)
средата, в която тренирам танцувам до голяма степен е показателна и репрезентативна за българската салса действителност.
който и да ме убеждава, че по партитата и уроците бъка и с дами и кавалери желаещи, а и можещи да танцуват мамбо - ще му кажа, че го е гледал в друга държава (примерно Турция)

да се надяваме, че тази картинка в милата ни родина скоро ще се промени. за 3 софийски школи вече знаем, че преподават редовно и систематично NY, четвърта прави уъркшопи - това е повече от чудесно начало и повод за оптимизъм.

cheers
Редактирана от ivannn на 28.09.2006 в 20:14

thunderchief
ivannn писа:
вожде, да спрем, за да не го избиваме на лирични вариации по темата. аз само подадох няколко примера. с удоволствие ще видя хватката от твоите филмчета. и с удоволствие ще ти предоставя двд-тата на еди торес, който все пак е известен като "кралят на мамбото" и баща на он2. имам и други материали. изводите всеки си ги прави индивидуално и за себе си. и отново ще повторя -край мен има недостиг на жени танцуващи он2. и това няма връзка с хангара, в който си паркирам самолета ;-)
средата, в която тренирам танцувам до голяма степен е показателна и репрезентативна за българската салса действителност.
който и да ме убеждава, че по партитата и уроците бъка и с дами и кавалери желаещи, а и можещи да танцуват мамбо - ще му кажа, че го е гледал в друга държава (примерно Турция)

да се надяваме, че тази картинка в милата ни родина скоро ще се промени. за 3 софийски школи вече знаем, че преподават редовно и систематично NY, четвърта прави уъркшопи - това е повече от чудесно начало и повод за оптимизъм.

cheers

Oooo, много криво си ме разбрал опасявам се(то и мойто подсъзнание е мръсно ама твойто малко взе че ме надминаGrin). Както и да е де, остава си за сметка на недоразбралитеGrin
А иначе не знам къде видя лирични вариации, просто споделям като как аз видях on2 (съвсем не е задължително да е мамбо, готов съм да ти дам няколко мамбо песенчици дето не са много за на 2, просто танцувайки ги така ще им замажеш готините моменти)
И стига с това NY, пуерториканците по една случайност също танцуват on2
Редактирана от thunderchief на 28.09.2006 в 21:10

tanyatasheva
thunderchief писа:
Taня, а до колко са наичнаещи начинаещите? Или да си задам въпроса иначе, много ли са дръпнали(ако се не лъжа групата е от месец) или ако се включа сега мога да ги настигна?

Саше ти направо ме разсмя, шегуваш ли се? Колко може да дръпне човек за един месец. Всичко ще ти се обясни индивидуално ако трябва, не се притеснявай!

ostavka
thunderchief писа:

ostavka писа:
в нашата школа (памбос) всички групи си учим и на 1 и на 2 и LA и cuban... няма отделно групи за това или онова смятам, че така е много хубаво

не, струва ми се, че не е боза. даже съм сигурна. он2 учим малко по-напреднали все пак. в смисъл от началото си учим на 1.
пък и аз като почнах да танцувам, не знаех какво е салса, пък на 1 и на 2 съвсем не съм знаела какво е... мисля, че трбва всичко да се учи, пък после на който каквото му харесва- да си го танцуваSmile
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

ivannn
thunderchief писа:
Oooo, много криво си ме разбрал опасявам се(то и мойто подсъзнание е мръсно ама твойто малко взе че ме надминаGrin). Както и да е де, остава си за сметка на недоразбралитеGrin
А иначе не знам къде видя лирични вариации, просто споделям като как аз видях on2 (съвсем не е задължително да е мамбо, готов съм да ти дам няколко мамбо песенчици дето не са много за на 2, просто танцувайки ги така ще им замажеш готините моменти)
И стига с това NY, пуерториканците по една случайност също танцуват on2

че какво мръсно намери в моето подсъзнание? аз съм чист като момина сълза CoolCoolCool

признавам си само, че говорех през цялото време за мамбо. и там също има вариации и разлики както и с ла, така и с пуерториканците, но идеята на цялата салса е една и съща - "сос", или по нашенско "кашичка" от танци върху латино ритми. разликите са базирани предимно на темпото и динамиката, която е основана на ритъма. всъщност аз съм привърженик на метода на еспиноза и да фрийк, които вместо он1 или он2 предлагат да се танцува "он дъ мюзик". всеки луд с номера си. аз съм от тия дето са с цяла програма GrinGrin

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.13 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,855 уникални посещения