|
Българаското ЧеРнОмОрИе, положителни и отрицателни белези ;)
|
| admin |
Публикувана в 31.07.2006 в 15:54
|

Администратор

|
Българското черноморие ... тема която мен лично ми е много интересна през последните няколко дни. Положителни и отрицателни черти в нашите морски курорти?
Имам мнение и ще го споделя с Вас, малко по-късно в темата. Да видим в каква посока са вашите мисли Айде поздрави от мен и пишете и не се жалете  |
| |
|
|
| ivannn |
Публикувана в 31.07.2006 в 16:05
|

Звезда

|
положителни черти? мисля, че не останаха такива. освен за тези, които обичат суматоха, тълпи, мърсотия и т.н.
и евентуално не им се пътува към някакво райско кътче, където могат да направят незабравими спомени.
това са моите 2 стотинки
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.07.2006 в 16:26
|

Известен

|
Преди време бяха пуснали сайт - Апел за спасяване на Българското Черноморие, в който всеки може да изрази своето недоволство и да се подпише под истинското си име, но колко ще му обърнат внимание нашите "работари" не е ясно... !
http://honeybg.ne... |
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 31.07.2006 в 16:29
|

Известен

|
Знам едно местенцe съвсем на юг, до плажовете се стига само пеша, преди това трябва да се изкатери една почти отвесна скала и само една шепа хора са се сетили, че там отгоре се открива път, който минава през гъста дъхава гора, след която се излиза на една невероятна поляна с висока зелена трева, която се полюшва нежно от вятъра. Хълмът постепенно се спуска надолу и преминава неусетно в плаж със ситен пясък....Цяла година си мечтая да се върна пак на това заливче и да се гмурна в дълбоките води.....каква ли изненеда ще ме очаква там..... |
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.07.2006 в 16:33
|

Известен

|
karfi4ka писа:
Знам едно местенцe съвсем на юг, до плажовете се стига само пеша, преди това трябва да се изкатери една почти отвесна скала и само една шепа хора са се сетили, че там отгоре се открива път, който минава през гъста дъхава гора, след която се излиза на една невероятна поляна с висока зелена трева, която се полюшва нежно от вятъра. Хълмът постепенно се спуска надолу и преминава неусетно в плаж със ситен пясък....Цяла година си мечтая да се върна пак на това заливче и да се гмурна в дълбоките води.....каква ли изненеда ще ме очаква там..... 
с. Крапец ?!? |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 31.07.2006 в 16:47
|

Известен

|
karfi4ka писа:
Знам едно местенцe съвсем на юг, до плажовете се стига само пеша, преди това трябва да се изкатери една почти отвесна скала и само една шепа хора са се сетили, че там отгоре се открива път, който минава през гъста дъхава гора, след която се излиза на една невероятна поляна с висока зелена трева, която се полюшва нежно от вятъра. Хълмът постепенно се спуска надолу и преминава неусетно в плаж със ситен пясък....Цяла година си мечтая да се върна пак на това заливче и да се гмурна в дълбоките води.....каква ли изненеда ще ме очаква там..... 
Импровизирайки свободно мога да кажа, че вероятно ще е вилно селище
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 31.07.2006 в 17:59
|

Фен

|
българското черноморие е станало по-голяма лудница и от софия миналото лято само минах транзитно през слънчев бряг и просто щях да падна- какъв ти курорт! тълпи, спирки и градски транспорт- също като в софия!
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 31.07.2006 в 20:06
|

Известен

|
Плажовете, за които ви разказах, са на 4-5 км пеша от едно бедно селце, много на юг. Водата там е дълбока, но чиста и топла. Първият път, когато се гмуркахме, валяха тежки дъждовни капки, а на брега се виждаха само няколко гларуса и нашите две раници. Стари хорица от селцето ни казаха, че тази година там най-вероятно ще бъдат подредени прави редици от пластмасови шезлонги, цветни чадъри, дървени бараки за сладолед и кафе и ще бъде прокаран път.....и се радваха, че за тях ще има работа.... 
 |
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.07.2006 в 22:11
|

Известен

|
karfi4ka писа:
Плажовете, за които ви разказах, са на 4-5 км пеша от едно бедно селце, много на юг. Водата там е дълбока, но чиста и топла. Първият път, когато се гмуркахме, валяха тежки дъждовни капки, а на брега се виждаха само няколко гларуса и нашите две раници. Стари хорица от селцето ни казаха, че тази година там най-вероятно ще бъдат подредени прави редици от пластмасови шезлонги, цветни чадъри, дървени бараки за сладолед и кафе и ще бъде прокаран път.....и се радваха, че за тях ще има работа....

Ей, то не бе романтика, то не бе чудо . Как ни го поднасяш лъжичка по лъжичка и ни дразниш тук , гъделичкаш ни ... , но така и не издаде, кое е това кинто селце !? Къщурки има ли!?   
Жалко, че скоро няма да е толкова девствено, щом така ще го модернизират. Все си мисля, че на такова място сладолед не ми трябва, нито пък шезлонги и цветни чадъри, а кафето мога да си го приготвя на запален огън и къкрещо джезвенце, ама...кво да правим...глобализация!  
Редактирана от sssss на 31.07.2006 в 22:21
|
| |
|
|
| Teri |
Публикувана в 31.07.2006 в 22:58
|

Напредващ

|
Не е в глобализацията проблема си мисля, а в това, че не ценим какво имаме и се превръщаме в онова куче, дето пуска кокала за да хване отражението му. Строим блянувайки за бесни печалби от туристически поток, вместо да им предложим това, което беше уникално за нашето черноморие - тишината, спокойствието, романтичната обстановка.
Наскоро четох, че July Morning се празнувал само в България от множество романтично настроени млади и стари хора...никъде другаде.
Кефя се на Каварна, бих отишъл там това лято. Надявам се да не остана омерзен от някой нов сблъсък с комерческата пошлост.
|
| |
|
|
| ivannn |
Публикувана в 31.07.2006 в 23:17
|

Звезда

|
в Каварна иди само ако свири някоя банда, която държиш да чуеш. иначе ще те наядат всякакви летливи и лазливи насекоми и ще се наситиш на мизерийка. аз бях там миналото лято и ако ида отново ще е точно за 1 концерт време, след това на бежком се изнасям да изкарам нощта в близост до цивилизация :-D
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 31.07.2006 в 23:17
|

Известен

|
Като,че ли положителното са само хубавите спомени,останали от миналото Обожавам морето....очакването,пътуването,мириса,чайките,пясъка,хладната вода,която те обгръща,оплитащите се водорасли в краката ти,някоя и друга медузка,която нежно те погалва.....
Аз обичам повече южното черноморие,може би,защото преди години там беше по-спокойно и ПО-ДИВО.Често ходехме близо до къмпинг"Градина",за да бъдем на самия плаж на къмпинга.Неохраняем,спокоен,просторен плаж,а морето като езеро.А като гледам сега какво става....Хотели,хотели,къщи,капанчета,народ...Очарованието малко по малко си отива....
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.07.2006 в 23:26
|

Известен

|
Teri писа:
Не е в глобализацията проблема си мисля, а в това, че не ценим какво имаме и се превръщаме в онова куче, дето пуска кокала за да хване отражението му. Строим блянувайки за бесни печалби от туристически поток, вместо да им предложим това, което беше уникално за нашето черноморие - тишината, спокойствието, романтичната обстановка.
Наскоро четох, че July Morning се празнувал само в България от множество романтично настроени млади и стари хора...никъде другаде.
Кефя се на Каварна, бих отишъл там това лято. Надявам се да не остана омерзен от някой нов сблъсък с комерческата пошлост.
Цялото ни общество и всичко, което ни заобикаля бавно, бавно се глобализира...за добро или лошо. Създават се едни такива изкуствени стандарти, дори на момнти си мисля, че пораждат у нас едни такива измислени нужди, за които дори и не сме предполагали, че имаме, а породените желания, в много от случаите са си чиста проба слабост.... , нооо това е един дълбокооо, житейскиии и труден за разбиране от мен въпрос, който вероятно има хиляди плюсове и мисуси.
Темата е за морето и лятото и романтиката , нали?
Дано не останеш омерзен от някоя пошлост на национално равнище и в Каварна, а като дойде зимата, можем да обсъдим и зимните курорти ... , те до тогава и тях ще са ги застроили яко ....от сега са започнали хората, че да ни е "кеф" и зиме и лете...!!!
Бързат, няма време...ке влизаме у Европата    |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 31.07.2006 в 23:41
|

Известен

|
На мен болката ми е ,че се съсипва природата,заради разглезения консуматор,и заради бързата печалба на всяка цена.А човекът е част от тази природа....без нея в какво ли ще се превърне....Поотклоних се в други посоки..Жалко е...
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.07.2006 в 23:42
|

Известен

|
melody писа:
Като,че ли положителното са само хубавите спомени,останали от миналото  ....
И за романтично настроените дами тук малко БГ клипчета.
Общо са 3 епизода.
Чудно ми е какво ще снимат след години... ?
Някой някъде беше казал, че само за реклама на дограми и бетон ще става черноморският "декор".
Enjoy!
http://www.youtub...C5HZ00MgkU |
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 31.07.2006 в 23:57
|

Фен

|
според мен на всички им е ясно, че не е хубава тая работа с прекалено многото хотели и народ по морето. ама нали печелят(или перат) пари! ние тука салсеросите сме емоционални хора, ама ония там- инвеститорите пет пари не дават, че онищожават природата и романтиката...нали лапат паричките... светът много се е меркантилизирал
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 01.08.2006 в 00:14
|

Известен

|
А вие къде всъщност предпочитате да отсядате на морето?На къмпинг(палатка или бунгало),квартира(в някоя къща) или пък в станция или хотел с всички екстри.Аз може би предпочитам квартира(само да няма проблем с водата......ето как сме свикнали на удобства...).На палатка никога не съм била....Единствената мисъл за някаква обща баня,незнайно къде и в какво състояние ме разколебава,но определено клоня към по-примитивни условия.Тези луксозни,стерилни хотели изобщо не ме привличат.
|
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 01.08.2006 в 00:33
|

Фен

|
най-много ми харесва на бунгало, обаче да си има собствена баня и тоалетна! някой от вас ако е бил на къмпинг "каваците"- за мен това е идеалното място (макар че може би вече няма да е това, което беше....)
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 01.08.2006 в 00:45
|

Известен

|
Може би си права за бунгалото....Аз като зададох въпроса си припомних едни отвратителни бунгала на Ахтопол без санитарен възел....Но ти говориш за други,по-комфортни...На "Каваците" не съм била.Пропуск от моя страна...За къмпингите съм чувала и хубаво и лошо.Но въпреки това ме привличат...Може би мисълта,че хората там са по-близки,по-задружни....или се лъжа?
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 01.08.2006 в 09:42
|

Известен

|
Ехххх, Каваците! Колко пъти сме връзвали там стария хамак и колко червени изгрева сме посрещнали на брега...Ама това място също изгуби красотата си...... |
| |
|